Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Donvit078
tag
Mi a véleményetek? Jelenség: kikapcsolásnál áramtalanításnál le megy a basszus nullára újból rá kell adnom minden bekapcsolásnál vadi új a rendszer eddig nem csinálta....
vegetáriánus vagyok...csak növényevő állatokat eszek
-
bolic
őstag
Éppen keresgéltem mindenütt a használtat, nemigen találtam csonkított ajánlatot vagyis csak engem érdekel a szatellitek nélküli változat, pontosabban kellene a kontroller másnéven a vezérlő, 230V tápkábel és mélynyomó. Nem érdekel hogy mennyire el van koptatva a mélynyomó felülete, csak a mélynyomó hangszórója, a tápkapcsolója és a vezérlője hibátlan legyen, az sem baj ha nem világít a LCD kijelző a kék led lámpák, csak ne villogjon. PÜ-ban írjanak árajánlattal, sajnos nem sok pénzem marad.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Xmodule
őstag
válasz Marchello13 #9297 üzenetére
nekem ilyen van mar december ota es nagyon tetszik!
igen van rajta optikai bemenet. es a valoban a pro logic II movie/music modban 5.1 ben szimulalja a stereot. nagyon kiraly tenyleg!nekem igy van installalva.
pc- 3jackes analogon megy bele
ps3 optikavalennyi.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
szimcsi
senior tag
válasz Donvit078 #9303 üzenetére
Még régebben itt kérdeztem, hogy érdemes e mindig teljesen áramtalanítani, ha nem használom. Valaki pont azt írta hogy nem érdemes azért se, mert elállítódnak a beállítások. Lehet emiatt van neked?!
Én legtöbbször áramtalanítom (ha nem akkor van egy kis alapzaja a mélynyomónak nálam), de talán 1x vagy 2x volt olyan, hogy elállítódott 1-2 beállításom.XP
-
Macgyver89
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Ép most készülök venni egy Logitech Z-5500 hangrendszert! A tulaj állítása szerint új a cucc mivel a régi tönkrement neki és a Logitech kicserélte neki és ezt akarja eladni nekem! Nem is itt van probléma nálam hanem ott hogy az eladó állítása szerint mikor felhívta a Logitechet bemondta hogy a készüléket úgy kapta ajándékba így nincsen a számlája a készüléknek! aztán mondta hogy kb 1 év 3 hónapos a készülék! Állítása szerint mondtak 1 számot amit rá kellett raknia a hangfalra és le kellett fényképeznie egy email címre elküldenie! Aztán jött a futár és hozott neki egy vadiúj rendszert a régit meg nála hagyták!
A kérdésem az lenne hogy tényleg így működik a dolog, hogy számlát nem is kérne a Logitech? Kicsit furcsának találom a dolgot!
Az új cucc pid 0 széria szóval úgy tudom az a legújabb! Viszont nem tudom hogy így megmerjem-e venni! Mivel csak a szállító levél van hogy kicserélték! -
Neoteric
addikt
válasz Macgyver89 #9308 üzenetére
Végeredményben tökmind1 h intézte el, lényeg h zsír új a cucc.
Figyelj, sztem ilyen cuccot látatlanba amúgy sem szokás venni, szépen elmész hozzá és megnézed, leteszteled h minden oké-e vele.
Ha ezt nem akarja, akkor valszeg bibi van a dologgal..PSN: ne0teric_sAN
-
bolic
őstag
válasz Marchello13 #9306 üzenetére
Hát mondjuk az, hogy kb. 6 négyzetméteres félszobában 50% mélynyomó hangerőnél többet nem bírtam egyhuzamban élvezni, iszonyúan nagyon brutális. Remegtek a hajaim mi egyebek... Panaszkodott az anyukám, hogy vissza kellett vinni a Z-5500-at a saját nagyszobájába, mivel ezt ajándékoztam el évekkel ezelőtt, így az övé. Sebaj, majd veszek magamnak is, ha elegendő pénzem lesz valamikor akár új Z-5500-ért. A szatelliket nem hoztam át a félszobámba, túl gyengék a rossz hallásomra hivatkozva. Sztem tuti jó lesz nekem a PA/megafon/tölcséres hangszóró a magas hangszin kiemeléssel. Sajnos ez már 100V-os kategória és nem olcsó.
(#9308) Macgyver89: A PID kód jelentése a gyártási dátumot jelenthet, az a legújabb lenne, az a PID1xx valahány lenne, ha 2011-ben gyártották...
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
válasz Marchello13 #9306 üzenetére
hat a hangerot nagyon nem szoktam feltolni mert panelban lakom (szomszedok).de neha megeresztem es akkor 3,4 palcikaig feltolom.mar ott is nagyon szol es az hol van meg a feletol.szoval biztos van kraft a cuccban.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
szimcsi
senior tag
Nekem most van meg 2 éve és rájöttem, hogy nagyon soha nem húztam még fel a hangerőt
Ti mennyire szoktátok, ha csak simán a gép előtt ülve zenét hallgattok? Nekem a mélynyomó és a hangerő is 4esen szokott lenni általában.XP
-
Macgyver89
csendes tag
Ődzintén szólva nem nagyon kaptam választ a kérdésemre!
Tulajdonképpen hogy zajlik a logitechnél a gariztatás? főleg ha úgy kaptad ajándékba!
Garilevelet kérnek? -
szimcsi
senior tag
válasz Macgyver89 #9314 üzenetére
Nekem az ST vezérlőmmel volt gondom, hogy meghalt a világítása és azt cserélték ki úgy, hogy csak felhívtam őket, mondtam, hogy mi a gond és ők meg küldték az új ST-t, a régi is maradt. Tehát akár elképzelhető, hogy egy új készüléket is kiküldenek. Korábban vki írta, hogy volt neki hasonló az egész rendszerrel, csak neki kellett volna csinálnia egy fotót a megsemmisített régi rosszról, vagy mi
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Macgyver89 #9316 üzenetére
Volt még, meg még 1-2 hétig van is Nem emlékszek pontosan, sajnos, hogy folyt le az ügy, a nevem címem biztos mondtam és lehet az alapján látták, hogy nekem van ilyen, papír nagyon nem kellhetett.
XP
-
Macgyver89
csendes tag
Amúgy ha lejár a Logitech z5500 a gari és elromlik a vezérlője drágán küld ki a logitech egy újat?
A másik nekem egy Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Audio PCI-Express hangkártyám van a gépbe! ELég ez a Z-5500-nak vagy dobjam ki és fektessek be egy Asus dx-be? -
Macgyver89
csendes tag
Asus xonar hangkarira gondoltam sorry
-
Turbolada II
őstag
Valaki segítsen már ki, hogy a Logitechnek miért éri meg mindenkinek komplett rendszert vagy vezérlőt küldeni? Ennyire olcsó lenne az előállítás+a fuvardíj?
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
szimcsi
senior tag
válasz Turbolada II #9320 üzenetére
Lehet veszik olyan sokan, hogy megéri így is néha 1-2 csere nekik. Vagy gondolom tisztában vannak vele, hogy van pár selejtes szériájuk, mindenki meg lehet nem cseréli be. Meg ez is ha igaz, hogy garancia lejárat után féláron adnak egy új készüléket, végül is nem rossz üzlet nekik, mert lehet sokan kifizetik inkább azt, mint egy más rendszert vennének.
Bár lehet egyszerűbb lenne ha csinálnának inkább egy tökéletesebb típustXP
-
Kleroo
veterán
válasz Turbolada II #9320 üzenetére
A logitech nagyon korrekt cég. Én többek között emiatt is vásárolok logitech terméket. nincs cigánykodás.
Nagyon korrektek.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Macgyver89
csendes tag
hangkártyás dologra tud nekem valaki választ írni?
-
Kleroo
veterán
válasz Macgyver89 #9323 üzenetére
Xtreme audio nem a legjobb kártya.
Egy régebbi Soundblaster újracsomagolt verziója.Egy Z5500hoz Legjobban egy Xtreme MUSIC,vagy Audigy 2 dukál.
Jobb nem igazán szükséges,mert azért a logitech sem egy audiophil szett
De azért meghálálja ha ilyen jó kártyákkal van hajtva.
Az ASUSokat személyesen nem ismerem,de mellé nem lőhetsz azokkal semHodor. Hodor? Hodooor!
-
xlitee
csendes tag
válasz Macgyver89 #9318 üzenetére
Szeva!
Én mult héten vettem egy 2,5éves z-5500ast. A gari ugyebár lejárt már féléve. Nem világitott a kék háttérfény(a tulajnak már kezdettől fogva sem világitott,igy nem tudta h ennek nem igy kéne lennie) Felhivtam őket h most mivan,azt mondta a srác h ez a széria ami nekem van pl. gyári hibás. Mivel sajna lejárt a gari így INGYEN szállítással FÉLÁRON küldtek egy vadiúj cuccot hollandiából. 55ezrembe van igy az uj,a régit meg eladtam anyiért amennyiért vettem tesómnak(45ért) Az UPS szerint a csomagom mostmár valahol bécsbe van,szóval a napokban kiszállítják. Kérdeztem h a régivel nem kell valamit csinálni akkor? Aztmondja azzal már nem tudnak mit kezdeni szal marad.
Hááát én is el voltam rajtuk képedve,hogy ez igymegy,dehát ugylátszik hogy ott nem szaroznak sokat
-
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz szimcsi #9302 üzenetére
Semmit nem csinálsz rosszul. Amikor fülessel használtam nekem is maxra kellett tekernem a hangerőt + még a boostot is Viszont nem torzított egyáltalán és a hangerő is megfelelő lett.
Az x-230-as Logival meg leszedte a fejemet. A füles egy Creative Fatality Gamer.
Én már eladtam a rendszeremet egy barátomnak, de őt a mai napig is hűségesen szolgálja, annyi változott, hogy a kijelző bal felső sarkában elszállt 2db led, de még így is látható az egész kijelző.Még azzal a biztivel megy amit már több mint 3 éve tettem bele.
Amúgy mostanra már 3 és 1/2 éves. PID R740 a sorozatszáma.
Szerettem ezt a rendszert, de nem bánom, hogy eladtam. Ilyen 80-90 ezreket biztosan nem adnék érte, pláne a mostani szériákért.[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Turbolada II
őstag
válasz Kis zöld izé #9329 üzenetére
Milyen rendszered lett helyette?
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Macgyver89
csendes tag
Végül is a logitech z-5500 legnagyobb baja az szokott lenni hogy elmegy a vezérlőn a háttérvilágítás?
Azért kérdezem mert engem nagyon nem izgat hogy mi van a kijelzőn csak szóljon a rendszer az a lényeg! -
bolic
őstag
válasz Turbolada II #9328 üzenetére
De azóta változott a véleményem, már napok óta sokat kutattam utána, hogy egyáltalán jobb PC hangszóró párt és mélynyomót találni a piacon, semmii... Z-5500-nál ennél jobb termék nem létezik. Mondom na jól van, túl felesleges a Z-5500 szatellitek, túl nagy a mélynyomó, kilógná a komódsoron. Igaz nem volt könnyű kiválasztani, de végre megtaláltam:
- SAL PA 25 Active (2x120W/80W) Piezo csipogóval, erősítővel és szabályzókkal stb.
- Jamo SUB 210 200W aktív mélyláda mindenféle szabályzóval (hangerő, Hz levágó, fok elfordulás)Most nehézkes banki átutaláson estem át, várom a SAL PA 25 Active áru érkezését, a mélynyomó láda vásárlásom majd köv. hónapban esedékes, hisz nincs több pénzem.
Sajnos ez van, szükségem van a Piezo nagyteljesítményű csipogóra és nagyteljesítményű középmély hangsugárzóra, ezek volt az alapkövetelményeim.
Ui.: A két termék összesen majdnem ugyanannyiba kerül mint a legolcsóbb Z-5500 a piacon újonnan!
Példaképek:
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
Ehh nem automatikusan átméretezte a képeket nem úgy mint a HWSW...
-
Turbolada II
őstag
Azt megkérdezhetem hogy a piezo-s hangfal miért kellett? A dóm 1000X szebben szól.
-
bolic
őstag
válasz Turbolada II #9335 üzenetére
Mert a dóm túl gyenge, kb. 10-20 cm-ig tudtam hallani nagyon halkan a magas hangokat, ennél távolabb nem, ez volt a bajom. Ha mozizni akarom, az már kb. 1-1.5 méter az ágyam a törpe páros hangfaltól, ott csak az ágyam remegéseit tudtam átérezni. Lehet kapni a Piezo 300W magyteljesítményű csipogó alkatrész, inkább megvárok a SAL PA 25-öt.
(#9334) Kleroo: Micsoda? Mozizásra ez alap, szerinted a siket embernek melyik hangszórót vegyen meg? Azért ugrott a Z-5500 szatellitek és a PC hangfal párok! Mellesleg 6nm a szobám, pont belefér az asztal alá a hangszóró pár, a mélynyomó tökéletesen van hely a komódsoron, maximálizálva lettek, ennél nagyobbat nem tudtam behozni a kicsinyke szombámba.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz Turbolada II #9330 üzenetére
Kb. 3 hete adtam el szóval még nincs helyette semmi.
Nagy valószínűséggel egy yamaha yht-292 lesz helyette.[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Turbolada II
őstag
Azt megkérdezhetem hogy mennyi idős vagy és mitől süketültél meg? A piezotól még süketebb leszel az a gond vele. Hány KHz-es frekvenciáig hallod a hangokat?
-
Turbolada II
őstag
válasz Kis zöld izé #9337 üzenetére
Miért adtad el a Z-5500-at? Az új szettel kapcsolatban mi a fő elvárásod?
-
őstag
válasz Kis zöld izé #9337 üzenetére
Szia Vajon ez a Yamaha hogyan szólhat?Kezdek picit kiábrándulni az 5500-ból.Pedig élőben még nem is hallottam,csak olvastam róla.De ezek a szériahibák kicsit elveszik a kedvemet a megvásárlásától.
Az meg,hogy olyat fogjak ki,amelyiknek a mélye nem tökéletes,na az luxus ennyi pénzért.[ Szerkesztve ]
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz Turbolada II #9339 üzenetére
Nos több dolgot kellett figyelembe vennem mielőtt meghoztam a döntésemet. Az első okom, hogy kinőttem az 5500-as cumómat. Szereztem egy Orion 66cm-es Full HD tv-t, amelyen van hdmi kimenet. Szeretném a tv-t hdmi kimeneten keresztül összekötni az erősítővel és a későbbiekben szeretnék egy blu-ray lejátszót szintén hdmi kimeneten keresztül használni. Valamint elsődleges szempont a megbízhatóság és ezzel együtt az ár/érték arány. Bár működik a mai napig is az 5500-as, de sajnos nem lehet tudni, hogy melyik nap adja be a kulcsot. Én ezt is mondtam a barátomnak mielőtt eladtam neki. Cserébe viszont baráti alapon 40k-ért váltam meg tőle. Nekem 73k-ba volt anno. Amit várok az új rendszertől, az a megbízhatóság, rádiós erősítő, dts 96/24, bőséges ki/illetve bemenetek valamint még az, hogy 15 nm-es helységben is dinamikusan szóljon. Szerintem nem lőhetek mellé vele. Ha másért nem, hát azért, mert a későbbiekben még mindig akad egy olyan lehetőségem, hogy az erősítőhöz találjak nagyobb teljesítményű hangfalakat. Bár szerintem erre nem lesz szükség. Az én igényeim szerint. A Logit sem tudtam kihasználni...
speter33:
Valószínű, hogy nem szól akkorát mint az 5500-as, de nem hinném, hogy szégyenben maradna, valamint ár/érték/minőség szempontjából sem éri meg megvenni a Logit. 86-90k-ért felejtős...
Azért ne felejtsük el, hogy a Yamaha egy igen nagy zenei múlttal rendelkezik.Bye!
-
bolic
őstag
válasz Turbolada II #9338 üzenetére
Felesleges ezen tovább ragozni, hiszen születésem óta rossz a hallásom, a beszédhangokat sem lehet értelmezni stb., sehogy nem hallok segédeszköz nélkül. Olyan nincs hogy még süketebb lesz (a "siket" az új szó már 100 év óta, szégyellhetitek maguknak), nem gyógyítható, viszont néha úgy érzem hogy javítható lehet a hallásom, ha nagyon hangosan hallani fogok rendszeresen, de ez a mostani helyzetben szintén lehetetlen az apró hangszórópártól "gyakorolni". Piezo nektek túlzás, nekem ez a minimum. Ki szeretne az egész büdös életben fülhallgatóval nézni az otthoni mozit? Én nem!!!
Nem lehetne valahogy felpofozni a Vatera rendszert, hogy be kéne valahogy építeni az azonnali virtuális átutalási lehetőséget úgy mint pl. a PayPAL, London Steampowered stb.
-
Turbolada II
őstag
Azt hittem, hogy a korod vagy a munkád miatt romlott meg a hallásod, betegségre nem is gondoltam. Amúgy a zajártalomtól 3Khz alatt már nem romlik a hallás, vagyis a fülész ezt mondta. Equalizert szoktál használni? Azzal talán lehetne segíteni valamit. 10KHz-nél hány dB mínuszban van a hallásod? Én 15Khz-ig hallok teljesen lineárisan de a 17 Khz-et még halkan hallom.
-
Turbolada II
őstag
válasz Kis zöld izé #9341 üzenetére
80e a maximum keret amit a rendszerre rá tudsz szánni?
-
szaszapi
őstag
válasz Kis zöld izé #9341 üzenetére
ez szép és jó de akkor én még rádobnék kicsit. Ha a cél a FULL HD tv-én bluray filmeket játszani akkor már tudja az a francos erősítő a hd hangsávokat is.De ezt csak lehet én gondolom így.Igazából tudásra nem jobb mint a logi, hangzásban meg valamennyi változás biztos van a cucc javára,de te tudod...
-
bolic
őstag
válasz Turbolada II #9343 üzenetére
Equalizer sem segített, mivel sorban van kötve egy kis ellenállással a vacak hangszórópárban a középmély hangszóró csipogóval, így sehogy sem tudtam módosítani a hangszínt, viszont a hangereje túl gyenge, mintha megpróbálod hallani a fülest 1-2 méterről zajosabb környezeten. Sajnos nem adta vissza az audiogramot a Palotafon, így fejből kb. saccoltam az eredményem a zöld szín megjelöléssel:
110 decibel az bizony Piezo kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz Turbolada II #9344 üzenetére
120k lenne a teljes keretem, de 80k-nál nem szeretnék többet költeni az egész cuccra, ha nem muszáj. Inkább gyűjtök még egy kis dellát és beruházok egy blu-ray felvevőre.
Mindenképp 5.1-es erősítő + szettben gondolkodom. Esetleg valami tipp?szaszapi:
Értem, hogy mit szeretnél mondani. Pont én vagyok az aki nem fogja elvitatni a Logi érdemeit.
Volt időm kitapasztalni a tudását, beleértve a pozitív és negatív tulajdonságait egyaránt.
A Yamaha más kategória. Én nem mondanám, hogy az erősítője nem tud többet mint a Logié.
A gyenge láncszem ez esetben sem az erősítő, hanem a hozzá kapott szett. Esetleg...
Mondjuk a Logitech produkál 115dB hangnyomást, addig a Yamaha kis szettje kb. 86dB-t.
Szóval nekem nem a hangnyomás a fontos, hanem a megbízhatóság és "egyenletes" hangkép.
Sajnos nem lehet mindig csúcsminőségű dvd audio felvételekkel etetni a rendszert, mert igazán akkor jön elő az ereje. Mp3-as zenéknél sem mindig voltam megelégedve a hangjával.
Sok függ a studiózástól is, van néhány befolyásoló tényező...
Véleményem szerint a Logit is felesleges 70-75% hangerő felett használni.
Nem félek attól, hogy a Yamahával nem fogok tudni megnézni egy HD filmet dts-ben.
Egyébként pedig nem mondtam, hogy ezt a yamit fogom megvenni, csak szimpatizálok vele.
Végülis pont erről beszélek, hogy 86-90k-ért van más alternatíva is, én ennyit már nem adnék érte.A Logi reális ára, kb. 55k lenne újonnan, pláne a mostani stand by nélküli szériák.
Pedig hidd el, hogy tudom mire képes a Logi, ha működik és valószínű, hogy megérdemelte a THX minősítést is. Szerettem ezt a rendszert, de összeségében nem éri meg az árát.
Szvsz...Bye!
-
Kleroo
veterán
válasz Kis zöld izé #9348 üzenetére
Hát X-FI-vel mondjuk úgy szól,mintha egy másik rendszer lenne
Én pár hónapig csak mp3 lejátszóról(minőségriről) hajtottam.
Aztán összeállt a gépem,és csak néztem,hogy tényleg ennyit jelent a forrás.A Logi egy kiváló rendszer.Azonban ezek a széria hibák tényleg elég dühítőek. :S
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Turbolada II
őstag
Ring dómban nem gondolkodtál? Annak is hatalmas az érzékenysége és nagyot is szól. Ötvözi a piezo és a sima dóm előnyeit. A diagram alapján a beszédhangok esnek a legalacsonyabb sávba. Közép kiemelést nem tudsz eszközölni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android játékok topikja
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Google Pixel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest