Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laolaj
aktív tag
válasz #72042496 #8750 üzenetére
azért itt kérdeztem mert már kérdeztem itt h melyiket ajánljátok ti az X-FI vagy ASUS...
mivel én is z-5500 tulaj vagyok.. így ehet keresem a kártyát.. és ezért itt tettem fel a kérdést.. de igazad van.. ott lett volna a helye....Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
laolaj
aktív tag
válasz #72042496 #8752 üzenetére
tudom én ezt h jó fejek vagytok..
pontosabban csak te mert te válaszoltál... de h még kötekedtél is a válaszolás után.. nem vagy semmi..anno mikor még kb bő 1 éve... jártam ebben a topicban mikor vásárlás előtt voltam z-5500 ügyben.. azóta csak néha benézek... hátha van valami élet de nem nagyon.. olykor látom h nagy a pangás..
de azért köszi az útba igazítást.. mert most akarok venni egy ilyen karit.. azaz van egy ajánlat.. 25k-árt 3hónapos.. és eléggé elgondolkodtam a dolgon.. h csak meg kéne venni..
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
törölt tag
-
calvin20
tag
válasz Turbolada II #8746 üzenetére
Elvileg ma kész lesz. Egy debreceni szervizben csinálták meg. Még nem tudom mi volt vele a probléma. Kerek 5k-t kértek érte.
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Most múlt egy éves a szettem, és mostanában lettem rá figyelmes, hogy a szatellitekből olyan 20cm-ről hallani egy permanens, halk sistergést, aminek hangereje állandó a bellított hangerőtől függetlenül. Az ST-ről lekötöttem az analóg bemeneteket, úgyis maradt, tehát nem a hangkártya felől jön. Amennyiben az ST-t kikapcsolom, vagy rábökök a mute gombjára, akkor csendben marad. Mi lehet ez?Kell fosnom, hogy tönkremegy? Elhalálozás előszele? Garanciális probléma? -
Spirit
őstag
válasz Turbolada II #8759 üzenetére
Mondom, ha semmilyen analóg jel(kábel) nincs rákötve az ST-re, akkor is van alapzaja..magából az erősítőből jön...Bár most kipróbáltam, és ha a ST-ot átnyomom coax-ra, akkor megszűnik, most ez akkor mi?
-
calvin20
tag
válasz Turbolada II #8758 üzenetére
Annyit mondtak, h az erősítővel volt a probléma. A lényeg, h megcsinálták.
Ha valaki ilyen problémával találkozik mint én akkor mindenképp vigye el szervizbe.
-
szimcsi
senior tag
Hali. Már korábban egyszer volt olyan problémám, talán csak párszor fordult elő, hogy magától el kezdett halkulni a cucc, a kijelző is jelezte, azóta már új st-t használok pár hónapja, más ügyből kifolyólag, de most megint észlelem ezt. Mi okozhatja ha nem az st? A távirányító esetleg?
XP
-
XFreedy
tag
Hello! Én 2008. augusztusa óta használom, és azóta ugyanúgy működik, sőt mivel a sub bejáratódott azóta, új állapotához képest mégjobban szól, de van vele néhány probléma, ami 2008. augusztusa óta fennáll, csak mivel nem voltak olyan hatalmas hibák, nem érte volna meg nekem, hogy javítás idejére nélkülözzem a rendszert.
A hibák a következők: ha konnektorba van dugva a rendszer, a mélynyomó halkan búg. Akár be van kapcsolva az ST, akár stand by-on van. egyedül a hátsó főkapcsoló lekapcsolása, illetve konnektorból való kihúzása után szűnik meg. Ez azért nem zavar különösebben, mert ha használom a rendszert, a hang úgyis elnyomja azt a halk búgást, amikor meg nem használom, kihúzom a konnektorból.
A másik hiba az az, hogy valamikor pattan egyet amikor bekapcsolom, vagy átkapocslok valamelyik analóg bemenetre. Ez meg azért nem zavar, mert ugye csak egy pillanatig van, és ha filmet nézek vagy zenét hallgatok, akkor ilyen nincs, KIVÉTEL
ha lekapcsolja valaki a villanyt, vagy felkapcsolja:S Sőt, ha a fűtés bekapcsol akkor is. Vagy pattan egy kicsit, de legtöbbször egy pilalnatra elveszti a jelet az ST és elmegy a hang. De ez kb 1 másodpercet, vagy annyit se vesz igénybe. Ezalatt nem egy el a háttérvilágítás, semmi, csak olyan, mintha leszüneteltem volna a zenét egy pillanatra, és újra elindítom.
Néha idegesítőek ezek a hibák, de mint mondtam, annyira nem, hogy szervizelés idejére nélkülözni kelljen. Meg ugye a villanyt se 10mp-ként kapcsolgatjuk a házban, szóval az ebból adódó 1mp-s hangelmenés se volt vészes.
De most, hogy lassan lejár a grancia, és valami komolyabb rendszerre szeretnék váltani, valamit kéne vele kezdeni, hogy 100%-osan működjön, hogy nyugodt szívvel tudjam eladni.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy találkozott-e valaki hasonló hibákkal, és hogy hogyan oldotta meg, milyen votl a garanciális ügyintézés. Válaszokat előre is köszönöm!!
-
XFreedy
tag
Sikerült megtalálni a hiba okát. A számítógép volt a ludas. Telefonról meghajtva villanykapcsolásra semmi hibát nem produkált. A mélynyomó búgása meg a benne lévő transzformátor miatt van tudomásom szerint, ami természetes.
Szóval már csak egy probléma maradt: bemenetváltáskor pattog, de csak váltáskor, szóval ez se olyan vészes probléma. De most éppen azt se csinálja. Lehet azért, mert tegnap csinőáltam az ST-n egy resetet.
Szerintetek így nyugodt szívvel meghírdethetem?
-
FireShadow
senior tag
Na most nekem meg se mukkan, mintha áramszünet lenne. Megyek venni egy 3,15A-s biztositékot. Az nem tul nagy belé? Nem lesz baja hogy nem csak 2A-s? Kicsit aggódom.
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
tzsolesz
nagyúr
Bocs, nem ide akartam.
[ Szerkesztve ]
-
szimcsi
senior tag
válasz FireShadow #8766 üzenetére
Miért nem veszed ki a régit és viszed el, ahol veszed, de szerintem 3.15-ös jó.
XP
-
Spirit
őstag
Sziasztok! Mi a teendőm akkor, amennyiben néha elmegy a center hangja teljesen, és semmi sem segít, csak ha megmozgatom a ST-ot. Ha egyszer működik, a kábeleit hiába mozgatom, talán belül lehet elengedve egy forrasztás. 1,5 éves a szett, bolti garancia már nincs. Mit kell tennem pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
válasz FireShadow #8769 üzenetére
Én 3,5-essel használom. 25Ft volt. Azóta nincs gondom a biztosítékkal.
[ Szerkesztve ]
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
FireShadow
senior tag
válasz Turbolada II #8771 üzenetére
nem a biztositékot féltem hanem a szerkezetet. 20A-ssal is menne ugyanigy csak lehet tönkretenné áramingadozás vagy hasonlo
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
Turbolada II
őstag
válasz FireShadow #8772 üzenetére
A Wega erősítőm folyton ellőte a bal oldal biztosítékát, így megpróbálkoztam egy nagyobb amperes biztosítékkal. A csere óta nincs gondom vele. A Logitech is ezt csinálta a vásárlás utáni első hetekben, így abba is vettem nagyobb biztosítékot.
A Wega ADC2-es és a Z5500 között csak annyi a különbség, hogy a Wega erősítő 32éves!!! a Z5500 pedig 1,5 éves. Összességében a Wegával volt kevesebb gondom.
*Lehet hogy a Made in West-Germany jó ómen.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
-
FireShadow
senior tag
az hogy van hogy a logitech 3 év garit ad de az iponban csak 2-t adnak? lehet attol még érvényesiteni valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz FireShadow #8777 üzenetére
Ha a logitech garanciajegyen 3 év szerepel akkor az 3 év.
A logitech volt eddig a legkorrektebb cég velem, ha garanciális ügyintézésről volt szó.
Egy telefon, számlaszkennelés, előző megsemmísítése és fényképpel igazolása és már küldték is az újat postán (persze ez nem z5500 volt).Ezt olvasd el és szerintem Te sem fogsz kételkedni a logitech korrektségében.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Spirit
őstag
Na azóta már le is adták a UPS futárszolgálatnak a megrendelést, a UPS-től vissza is érkezett a levél, már átvették a csomagot, és már Hollandiából Belgiumba át is ért. Kiváló ez a követési rendszer.Pár nap, és végre egy hibátlan szett tulajdonosa leszek.
Nem tudja valaki, ilyenkor újraindul a 2 év garancia?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FireShadow #8777 üzenetére
A Z-5500-ra két év a jótállás. Hol láttad a három évet?
#8779:
Csere esetén elvileg újraindul, de mivel a Logitech küldi és külföldről (gondolom nem tőlük rendelted anno), inkább kérdezz rá a garancia topicban.
-
dudika10
veterán
-
Bagira01
veterán
Valaki meg tudná nekem hallgatni, h a z-5500-as mélynyomója, ad-e ki magából trafóhangot, az oldalán lévő légrésből
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Spirit
őstag
Ugye többen is írtátok,hogy a Xonarnak jobb a DAC-je,mint a Z-5500-ösnek. Azt is írták sokan,hogy filmeknél mégis digitális kimenetet használnak. Miért, ha analógon úgyis jobban szól? Tudom,csak így van DTS, meg Dolby. Tudtommal ha analógra van kötve, akkor a hangkártya kódolja ugyanazt a (pl.) DTS hangsávot, és küldi a hangfalra. Akkor mégegyszer..Minek a digitális kötés? DTS-nél jobban szól a digitális?
-
setherian
tag
válasz Bagira01 #8783 üzenetére
z5500-ast még nem hallgattam, de 2.1 z és x szériánál is hallottam sajnos trafó alapzajt és nem csak a légrésből, hanem x-nél a doboz is adta le. ezt a hibát küszöbölhetnék valami stabilabb módszerrel. az nem lehet örök megoldás hogy a user bélelje ki magának, mert onnan ugrott a garancia.
-
LBandi
aktív tag
válasz Bagira01 #8783 üzenetére
Üdv!
Nekem már lassan egy éve megvan a cucc és működés közben nem halottam ilyen hangot, de kikapcsolt (standby) állapotban néha rájön a búgás egy rövid ideig aztán abbahagyja (ez teljesen random tör néha rá és csak pár percig tart). Egyszer már ment ki benne a biztosíték émg pár hetes korában, amikor vihar volt és én nem voltam otthon (APC túlfeszvédős konnektorban használom), azóta lettem figyelmse erre a búgó hangra, de lehet már előtte is csinálta csak nem vettem észre.
Más, minden Z-5500 tulajohoz!
Ha a hangcucc be van kapcsolva és nem hallgatok zenét (azaz semmi hang nincs ami folyamatos jelet adna) és közben böngészek aminek ugyen van rendszerhangja akkor néha pukkan/reccsen egyet de ezt is teljesen random. Mondjuk én ezt annak tudom be hogy a hangfal nem kap folyamatos jelet, ilyenkor a központi egység azt írja hogy no digital data és win, böngésző rendszerhangokat nem folyamatosan kapja, ráadásul ezek a hangok elég rövidek, ezért vagy nem játsza le (és ekkor pukkan néha), vagy csak késve ami azzal jár hogy a hang utolsó felét hallom csak.
Arra nem jöttem még rá az 1 év alatt hogyan tudnám beállítani, hogy a hangcucc a jelet folyamatosan kapja, és ne kelljen gyakran úgymond "ki/be kapcsolódnia" (a hangfal végig be van kapcsolva tehát itt azt értem hogy jelet kap és lejátsza) ami a pukkanás okozója.Remélem tud valaki erre megoldást. Amúgy Asus Xonar D2-vel hajtom, de előtte az integrált SB Live! hangkarival is ugyanezt művelte, szóval a hangkari kizárva.
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
lean
aktív tag
nem digitális kábelel kéne összekötni szvsz vagy legalábbis általános használat során analógra váltani..amúgy a pukkanást nálam vmilyen háztartási készülék (jellemzően hűtő) ki/be kapcsolása okozhatja.legalábbis nekem akkor csinálja. a logi dekóderét én már majd egy éve nem használom tán már be is rohadt: egyszerűen egy jó hangkari mellett nincs rá szükség szvsz
[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
Turbolada II
őstag
Amikor bekapcsol a hűtő kompresszora akkor kb. 2kW-nyi plusz teljesítmény terheli le a másodperc törtrésze alatt a hálózatot és ezért van a pukkanás. Normálisan megépített erősítőknél ez nem okoz problémát amúgy.
-
LBandi
aktív tag
Akkor azt javaslod hogy kössem össze analóggal is és ha zenét hallgatok vagy filmet nézek akkor használjamk a digi jelet? Nálam a hűtő vagy akármilyen nagyteljesítményű eszköz működésbe lépésekor nem szokott pukkani egyedül ha a no digital data állapotból gyakran és rövid időre kap jelet pl i-explorer kattintó hang de akkor sem mindig csak kb néha. A dekóder kikerülését megy úgy csinálod? Mert ugyen a cucc összes kimenete a dekóder hátulján van.
-
LBandi
aktív tag
válasz #72042496 #8793 üzenetére
Összekötöttem analógon is, így már tényleg semmi késés, kimaradás, pukkanás.
Aztán ha esetleg filmet néznék, vagy zenét hallgatnék akkor meg átnyomom coaxra, mert azért még xonar D2 melett is eszeveszett nagy külömbség van az analóg és digitális hangminőség között.
-
lean
aktív tag
válasz #72042496 #8795 üzenetére
engem igazából az érdekelne h a dali concept 2 + hk 5.1-el milyen minőségbeli különbséget tapasztalsz a logihoz képest, mondjuk kérdés milyen forrásod van...
a logi nagyon brutálul szól untouched blueray filmekkel tudom mert van néhány ilyen filmem, persze ez csak mozi, zene más kérdés logi dekódere szvsz idejét múlt aki már hd minőséget akar dts hd +truehd dolgokra gondolok...[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
törölt tag
Még nincs készen a rendszer, hiányzik a HK, ahogy a Concept Sub is (Denon AVR 390, ill. a Genius láda van helyettük), s a hátsókat leszámítva a hangszórók sincsenek a helyükön. Így is meg-megcsillan a cucc, de legtöbbször érezni, hogy gagyi az a mélyláda és igazából az erősítő is.
Egyébként a Concept Center baromi jó. Éppen most próbálgatom, s még a végén rászokom, hogy DPLII-vel hallgatom a zenét.
[ Szerkesztve ]
-
LBandi
aktív tag
válasz #72042496 #8795 üzenetére
Igen,határozottan sokkal jobb hangzása van nálam a coaxon kiadott jelnek, mint az analógnak, nálam xonar d2-vel megy és ott a coaxnál dts plusz 96/24-re van állítva dolby profilt mellett. Éreszhetően tisztább, dinamukusabb, hangok tehát csukottszemmel megmondom hallás alapján a külömbséget akármikor.
Amióta analógon nyomom a netezést meg a kissebb dolgokat ott tényleg ZÉRO pukkogás, kíváncsi lennék hogy itt miért nem csinálja digitális jelnél meg igen.
[ Szerkesztve ]
-
szaszapi
őstag
öhöhöhöhöh.Haver most rendelte be polk-ból az RTiA3 meg cs10-et. Rákötöttem a logira.Ehhhhhhhhhhhhhh.Nagyon nem mertem tekerni a hangerőt,de ugye itt azért igényelné mert ezeket ki is kéne hajtani,szal 2 front meg centerként bekötöttem őket és fél óra után már sokkal jobban szóltak, kezdett bejáródni a cucc.Viszont azt kell mondjam,a logi mélynyomója azért megállja a helyét ezt az egyet eltalálták a szettben..A polk nagyon durván szól, netdepónál volt lehetőségünk meghallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szaszapi #8799 üzenetére
Régebben arról voltak híresek a Polkok, hogy újonnan szörnyen szóltak, s több 100 óra járatás után hirtelen állt be a hangjuk. Ez már talán a múlté, de az okosak szerint egy bika erősítő még mindig kell alájuk.
Ha a Z-5500-at nézzük, akkor kitartok amellett, hogy az egész szettet eltalálták, csak ne romoljon el, ugye... Mindent a saját kategóriájában kell mérlegelni. Ott pedig nem alternatíva a Polk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs