Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fox4
csendes tag
sziasztok!
végre valahára a mai nap folyamán sikerült venni egy 5500ast
nekem mint kezdőnek tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehet a maxot kihozni a rendszerből?
az a gondom, hogy nem szól elég "tisztán" főleg a mély, inkább zúg vagy hogy mondjam. gondolom egy normális hangkártya sokat számítana + dvd audio , normális elhelyezése a szobában...
eligazítanátok mi is az a digitális, coax kimenet mire jó.....? -
törölt tag
válasz Valério #4997 üzenetére
Viszont a Logitech neve alatt lehet, hogy megvalósult, hmmm?
Logitech Z-680.fox4:
Persze, hogy tudnánk, de előtte olvasd el a topic első hozzászólását! Amúgy üdv a klubban, s gratula a cucchoz!
[ Szerkesztve ]
-
Speedricsi
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Z-5500-ast, de nem nagyon értek ezekhez a coax, meg optikai, meg analóg kábeles dolgokhoz, meg a hangkártyákhoz se nagyon.
A topicból elolvastam kb 400 hozzászólást, a legelejéről. Hát amiket írtok róla.... Nagyon jó cucc lehet...
Szóval szeretném, ha valaki válaszolna, és nem elmesélné, hogy hol találom az előző hozzászólást.
Jelenleg egy Logi X-530-asom van, jó hangcucc, csak WMP 11-gyel a Sound Blaster Audigy-n nem szól az 5.1, csak 2.1.
1. kérdés: ez miért van??
2. kérdés: A Z-5500-hoz kell új hangkari? Ha kell, milyen?
3. kérdés: A Z-5500-hoz adott kábelekkel milyen minőségben szól a cucc?? Én tulajdonképpen 99,9%-ban zenehallgatáshoz, illetve bulizáshoz használnám, PC-ről.A lényeg az, hogy ha lehet, akkor erről a hangkártyáról szóljon, eredeti kábelekkel. De ha tudtok jobb minőségű, viszonylag olcsó megoldást, akkor írjátok. Meg persze, ha kell az a megoldás
Ja és nemtudom miért, de ha a SB Au hangkártyára dugom a hangfalat, WMP-ben csak 2.1-ben szól, de ha az alaplapra integrált 2.1-esre, amin a mikrofon bemenete át van állítva kimenetre, akkor 5.1-en. És minden beállítás stimmel vezérlőpultban is, nemtudom, mi a baj.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
-
Skizz
addikt
válasz Speedricsi #5003 üzenetére
Újdonsült 5500 tulajként válaszolnék a második két kérdésedre.
Kipróbáltam Audigy-vel, meg X-Fi-vel is. A különbség nálam főleg hangerőben volt, az X-Fi-vel egy elég trehány minőségű mp3 is hallgatható volt, még magasabb hangerőn is. Egyébként még nem lőttem be driverből, de valszeg egyéb különbségeket is észrevennék ha elmélyülnék a beállításokban. Én minimum egy "sima" Gamert, vagy Musicot ajánlanék mellé. USB-set meg Audiot semmiképp.Jók a gyári jackek. Igazából analógon érdemes a rendszert használni. Én kipróbáltam optikaival is, de nem volt túl meggyőző, a minőség elég átlagos volt optikai kábellel. Analóggal egészen más, átlagon felüli...
-
Skizz
addikt
Az lehetséges, hogy a mélynyomó membránjának a gumiszéle beleütközik a fémrácsba? Your Not Alone c. számnál tapasztaltam főleg, hogy olyan feles hangerő fölött kopogott a membrán. Olyan volt, mintha valamibe beleütközne, szerintem a rács volt. Hogy tudom leszedni?
-
törölt tag
válasz Speedricsi #5003 üzenetére
1.) Ez nem Audigy, s nem is X-530 topic. Bocs, de ezt kérdezd meg máshol!
2.) Nem kell, de egy jobb kártyával jobban szól. Írtad, hogy főleg zenét hallgatnál rajta, így egy ASUS Xonar DX-et, vagy Club 3D Agrippát ajánlanék hozzá. Mindkét kártya 20K alatt van, ha belefér, érdemes kicserélni az Audigyt.
3.) Ahogy láttam, itt szinte mindenki gyári kábelekkel használja, tehát kb. úgy szól velük, ahogy leírták.Skizz:
Azért az durva, ha beleütközik, mindenesetre így lehet leszedni.
[ Szerkesztve ]
-
Speedricsi
tag
Értem, köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek.
Most egy kicsit megnyugodtam, hogy nem kell kábeleket vennem, illetve még hangkártyát sem (sürgősen). -
Spirit
őstag
Nem bírtam ki, elmentem és megvettem ma a szettet. Gyönyörűen szól, de úgy érzem még tudna valamicskét javulni. Annyira ideges lettem a hsz-okat olvasva, hogy mindenféle problémát beképzelek. Max hangerőn pl. abszolút nem torzít,hangos, de nem szakad le a fejem. Most csináltam egy reset-et, mintha hangosabb lenne ugyanolyan hangerőn, de max hangerőn most nem tudom kipróbálni ugye, majd holnap. PID kódja 740-es, sikerült régit kapnom. A mély hang kellően alámegy a zenének, filmeknek, a 9 pöttyből 5-6-ra van állítva, így kellemes, de nem tolakodó, ez nem tudom mennyire normális(más 3-as hangerőket irogatott). Próbálgattam EQ-zni de szinte bármit állítok tönkrevágja a hangképet. Érdekes,de az X-fi-nél ugye lehet állítani a bass redirection-t, geniusnál szépen működött, de itt SEMMIT nem reagál rá, így a mélyfreki vágását sem tudom beállítani, bár jól szól.
-
Draken
őstag
xtreme gamert megvettem a hangszetthez, az lenne a kérdésem, hogy hogyan kössem össze? sajnos ezekhez a hangos dolgokhoz nem igazán értek köszi!
-
fox4
csendes tag
velem is ez volt a helyzet, emiatt kétségbe is estem egy kitsit, árához képest ugye lehetne hangosabb, tisztább.. (pid 749)
de hamar rájöttem, hogy , ha kb 1*-2* még rátekersz a max hangra akkor túlvezérli egy 1-11-es skálán ;)(boost) mondjuk ha már ezt kell tsinálni akkor ott valami nints jól belőve.
próbálgasd az efekteket, külön-külön a hangfalakat, a winampban is van +Db állíthatási lehetőég, de ez megint azt eredményezi, hogy torz lehet a hang.
asszem amint lesz pénzem veszek egy asus xonar dx-et, valszeg sokat fog majd dobni a rendszeren. -
fox4
csendes tag
soo lényegében annyit szerettem volna kérdezni, hogy egy jó minőségű digit optikai kábel helyettesítené az analógot (már ha nem mondtam hülyeséget) az javítana a hangon? vannak formátumok, amik ezt igénylik?.... előre is thx!
-
törölt tag
Nem helyettesíti.
Ilyen rendszernél gyakorlatilag mindegy, milyen az az optikai kábel, nem érezni a különbséget.
Ha a hangkártyában jobb a digitális-analóg konverter (DAC), mint a Z-5500-ban, akkor analógon szebben fog szólni. Márpedig az ajánlott hangkártyákban jobb a DAC.A többi eltérés, melyik mire, s miért jó, ki lett fejtve az első hozzászólásban.
Azért az kemény, ha már boost-olni kell, nálam a félhangerő is félelmetes. Zenénel a mélyet sem teszem 3-4 egység fölé, félig max. akkor engedem, ha valami döngetős tücc-tüccöt hallgatok, de ez rám nem jellemző.
Filmeknél viszont feltekerem (kb. félig), ott hadd dübörögjön a mélynyomó, ha egyszer dübörögnie kell, s a szomszédok sincsenek otthon![ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
#5010-re választ pls
-
blambun
tag
válasz #72042496 #5014 üzenetére
ez a DAC-os dolog nekem egész új. kipróbáltam most direct-en, meg 6 channel direct effect-tel. plusz, mivel így nem szólna a két hátsó, ezért belőttem a cmss 3d-t, stereo surrounddal, 40%-os stereo envelopment-tel. a mély vagy 2x hangosabb lett, meg úgy kb. az egész rendszer optikaihoz képest. ennyivel jobb a hangkari DAC-ja ?
szerk.: különben ezt a stereo surround - féle upmix-et sem teljesen értem. ha felhúzom tökig a fronthoz a csúszkát, akkor csak a front szól. tehát ha középre húzom, akkor egyenlő hangerővel kéne szóljon a hátsó meg az első. errefel ekkor is a hátsót hallom hangosabbnak. vagy csak bebeszélem, hehe.
[ Szerkesztve ]
-
Callme
tag
Ezt egyszerűen nem akarom elhinni...A RedTower-ben 36.190 HUF a Z 5500
Csütörtökön rendeltem meg az enyémet 68 k-ért, és most kicsit idegesít a dolog...
De másrészről meg nekem nagyon sántít az egész...ekkora árengedményt adni egy ilyen cuccra...érdekesPSN ID: CallmeEighty8
-
Callme
tag
Jó bocsi, 36.910....gyorsan gépeltem Nah de akkor is...
PSN ID: CallmeEighty8
-
Draken
őstag
xtreme gamert megvettem a hangszetthez, az lenne a kérdésem, hogy hogyan kössem össze? sajnos ezekhez a hangos dolgokhoz nem igazán értek köszi!
-
Spirit
őstag
Nálam is ilyen kombó van, semmi értelme a digitális kábelekkel szenvedni, nagyon jó a hangkártya kimenete.(boost nélküli max hangerőn, a hangkártya maxra csavarva sincs semmi alapzaj) Szóval ne szenvedj.. Fogd meg a hozzá adott 3jack dugós analóg kábelt, egyik végét dugd be a Soundtouch hátába, a másik végét a hangkártyába színeknek megfelelően. Ha nem lenne egyértelmű, akkor a zöld a front, fekete a rear, narancs a sub/center. Hangkártyát állítsd 5.1-re, és se eq-t, semmit ne nyomj rá, úgy kapod a legtökéletesebb hangképet, max a hangerőkkel játssz.
[ Szerkesztve ]
-
Speedricsi
tag
Bocsi, elírtam 20e-ért kb a Logitech adja el a nagykernek. De max 25e, annál többe tuti, hogy nem kerül egy ilyen hangfal legyártása. De ha a nagykertől (tegyük fel) 50e-ért szerzik, akkor aki 66 körül adja, annak is van rajt 16e ft haszna, de aki meg 100e körül? Mondjuk ők biztos nem adnak el annyit, de ha csak 2-t adnak el, az is már 100e ft haszon, amíg az olcsóbból ezért az összegért el kell adni 6-ot.
-
Skizz
addikt
válasz Speedricsi #5023 üzenetére
20 ezerből nem jön ki egy ilyen cucc. A szatelitek hangszórójának darabja például 9e. Persze ezt a logi nem ennyiért szerzi be, de ha mondjuk egy 4e ft-os darabárat veszünk, már akkor kijön ez a bizonyos 20k. Akkor még nem beszéltünk a 10"-os tangband mélyről, a dobozokról, a munkadíjról, szállítási költségekről, stb...
-
Spirit
őstag
válasz Speedricsi #5023 üzenetére
Mivel még új a szett, teljesen hatása alatt vagyok, de szerintem ez egy olyan cucc, aminél "nem gond" hogy 20-ba kerül a legyártása, és 80-ért adják. A Genius sw 5000-es 25k körül van "bótban", de összehasonlíthatatlan a kettő, annyira, mintha 800ft-os "aktív hangszórót" akarnál a Geniushoz hasonlítani. (én egészen odáig mentem,hogy képest voltam egy áruházba elmenni, és megvenni, mert nem akartam hibás szériát, se megdöglött háttérvilágítást. Így egy ősrégi 740-est kaptam. Amennyivel drágább volt, annyival minőségibb is, szerintem.)
Ma elmentem hangszórókábelért, mert a hátsókhoz nem volt elég, é meghallgattam egy 119e ft-os LG 5.1-et, mert épp belebotlottam. Egy vicc volt ehhez képest...
Megjegyzem a MM-ban vettem 2*10m 1,5mm-es normális hangfal kábelt 2*1740-ért és nagyon jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
blambun
tag
a 4915-ös problémámra akkor senki nem tud valamit tanácsolni ?
-
Játékos
addikt
ELMEBETEG!!!
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Speedricsi
tag
Valaki nem tudná megmondani, hogy a hosszú távú terhelést hogy bírja? Mert nekem szólna kb 10-11 órán keresztül rajt folyamatosan a zene. A hangerőt még nem tudom, hogy kb hogyan dübörögne, nincs meg még a cucc, de ha nem ajánlott ilyesmire, akkor nem biztos, hogy megvenném. Vagy tartanánk kis zeneszünetet a buliban. De valami tippeket is mondhattok, mondjuk a hűtésére. Én hajszárítóra gondoltam. Persze hidek levegővel
-
Játékos
addikt
válasz Speedricsi #5030 üzenetére
Ha nincs beszorítva valami szellőzésmentes helyre, akkor sztem nem lehet nagy probléma. Ha meg igen, mehet gariba.
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
-
Spirit
őstag
Találtam neten egy THX-DTS tesztlemezt, kipróbáltam. Sikerült olyan élménnyel gazdagodnom, hogy most éppen el sem hiszem,hogy ez a csoda az enyém. Olyan hangokat csalt elő a rendszerből, amiket átlagos mozikban sem hallani. Hihetetlen!
-
-
törölt tag
Megkérdezem Red Tower-től, hogy melyik típus van náluk.Hol tudják megnézni a dobozon?Valami 740-et olvastam az oldalon, hogy az az alattiak a frankók.Segítenétek?
-
törölt tag
"Nagyméretű, egy vagy több darabos csomag: 1.990,- bruttó (5 kg - 20 kg össztömegig)"
Akkor nem tudom, majd rákérdezek..Szerintetek elképzelhető, hogy egy teljesen hibátlan darabot kapok ennyiért?Egyelőre egy sima Audigy-vel használnám, biztos ezzel is jól szól
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs