Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Játékos #7200 üzenetére
Akkor kívánom Neked hogy a továbbiakban ismét a korábbi, szerencsésebb kézzel válassz a logi vagy bármely más gyártó termékei közül!
Sajnos vásárlás előtt nem nagyon lehet belelátni a dobozba, vagy legalábbis magába a termékbe, így bármilyen vásárlásnál bele lehet futni egy hibás darabba. Így csak ismételni tudom magamat: Neked és persze mindenki másnak is, kívánom, hogy azt kapja, amiért fizetett.[ Szerkesztve ]
-
pitonss
csendes tag
jogos nézd el nekem kicsit felhúztam magam
-
Salvador20
őstag
válasz pitonss #7203 üzenetére
atya isten....ezt én nem értem kajakra....annyira úgy van leírva.....
javítsd ki a hibákat és sztem fordulj valamelyik segítség átvertek, vagy akikkel jó vigyázni üzletelés során stb. topicba.
Egyébként ha javítottad,akkor szívesen elolvasom, de ezt én tényleg nem értem így...
[ Szerkesztve ]
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
lolman99
csendes tag
SZiasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a hátsó hangfalak mindenkinek zene (mp3)-nál ilyen érdkes hangokat adnak ki amit közelről mondjuk 75 centiről lehet csak hallani? Ezt az Elsők miért nem csinálják? CMSS3D bent van nélküle nem is szolnának..... plz VALAKI!!!!!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz lolman99 #7207 üzenetére
Csak akkor adnak ilyen érdekes hangokat a hátsó hangfalak, amikor a közelben tartózkodik egy repülő csészealj, vagy esetleg több! Múltkor nekem is efféle hangokat adott ki, de kimentem és hamar elzavartam őket, mondván, hogy zavarják az étert! Úgy elhúzták a csíkot, hogy azóta sem láttam többet belőlük! De asszem még visszatérnek......
Bye!
-
lolman99
csendes tag
válasz #72042496 #7208 üzenetére
Na szal megpróbáltam kiszedtem a CMSS 3D-t hát úgy is csinálta Stereo x2 ben nem de ha a hangkártán akarom tesztelni a hangfalakat se a mélynomó se a center nem reagál AMúgy nem zavar mert csak közelről hallani és nem olyan vészes,deeee miért nem ad jelet a centernek és a subnak? csati problem? mi a túró? áááááááá
Szerk*: És az a legszebb az egészben hogy kiszedem a cmss 3d-t és akkor is szólnak a hátsók hát hogyvan ez kéremszépen ésm inden fájlon még a 32 bites mp3-on is !!!!! Hát majdnem hátast dobtam
[ Szerkesztve ]
-
lolman99
csendes tag
Rá kötöttem a hankarira egy fülest hát mit ne mondjak nagyon meglepődtem Center/Sub ba semmi sincs Rear nál meg ilyen nagyon érdekes hangok szerintetek ez 100%-os karicsere vagy mi a lótúró mert idegesít!
Megéri lecserélni X-Fi Extreme Gamert egy ASus Xonar D1-re?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lolman99 #7210 üzenetére
Ha 6 Ch Direct-re állítod a bemenetet, a távirányítón "test"-et nyomsz, s minden a megfelelő helyről szól, akkor ez a része nyilván rendben. Következő lépésként a hangkártya szoftveréből is érdemes megismételni ugyanezt. Ha itt is rendben, akkor valószínű a lejátszóprogram, vagy valami alattomos beállítás okozza a gondot. Ezeket viszont tippelni sem tudom, mik lehetnek.
Windowsban 5.1 látszik a hangszóróbeállításoknál?
[ Szerkesztve ]
-
lolman99
csendes tag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz lolman99 #7213 üzenetére
Lehet, hogy csak én vagyok, ilyen szerencsés ezzel az X-FI-vel, mert nekem semmi bajom nincs a kártya driverével és hangminőségével sem. Mondjuk XP SP3-as oprendszer játszik nálam... Viszont úgy vettem észre, hogy a kártyához kapott CD-ROM-on lévő driver nyújtja a legjobb hangminőséget és véleményem szerint a leg stabilabb is.
Kihangsúlyoznám, hogy XP SP3-ról van szó!
Párszor megpróbáltam már frissíteni a drivert, de a végeredmény teljesen szar lett.
A magasak össze vissza ciceregtek, a szateliteknek doboz hangja lett, valamint a csatornák felcserélődtek, meg ilyesmi... Viszont az eredeti driver teljesen jó, szerintem....!
Ha rám hallgatsz akkor lecseréled az X-FI-t egy Xonar-ra. Tuti, hogy megbízhatóbb driverei vannak, és a hangja sem rosszabb. Én biztosan le fogom cserélni, de ettől függetlenül nagyon megszeretem az X-FI-t. Van pár játék, ahol elég becsületes térhangzást és hangminőséget produkál.[ Szerkesztve ]
Bye!
-
lolman99
csendes tag
válasz Kis zöld izé #7214 üzenetére
Nem szeretném lecserélni ezt az X-Fit szeretem én nincs semmi baj nálam is XP SP3 játszik a karival nincs semmi bajom és amíg nem kezdi el hozzni az idegesító frissítéseit addig nincs bajom vele minden megy most a mély is megerősödött..... minden jó csak átraktam újrainstall meg kmp---->wmp
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz lolman99 #7215 üzenetére
Ha a Creative változtatna a driverein, akkor lehet, hogy én is kétszer meggondolnám a cserét, de úgy tűnik, hogy nagyon leszarják az egészet. Nemsokára Win7-re fogok váltani és bizony búcsút intek az X-FI-nek is. Kihangsúlyoznám, hogy nagyon megszerettem az X-FI-t és a 3 év alatt mióta megvan, semmi gondom nem volt vele XP alatt. De mivel vannak más/jobb alternatívák is, ezért én nem a creative mellett fogom letenni a voksomat. Lényegében ennyi....
Bye!
-
8zabi
őstag
szerintem nyudogtan felejtsétek el a creative cuccokat
a realtek egyre jobb integrált chippeket gyárt
eddig xp alatt audigy2-t használtam, de elszállt az alaplap, igy cseréltem egy újabb konfigra
erre már vista x64-et tettem a 4gb ram miatt, az audigy-t meg kidobtam porosodni, mert az alaplapi! hangkártya tudja a ddl-t, lehet nem hardveresen, lehet a proci számol, de nem érdekel, működik és kész
most van egy eladó hangkártyám, ha érdekel valakit -
Turbolada II
őstag
-
8zabi
őstag
válasz Turbolada II #7218 üzenetére
szerintem meg mielőtt a falba vernéd a fejed hallgass meg egy digitálisan! összekötött realteket
nem azt mondom hogy analógon jobb, de kihasználva a dolby digital live-ot, illetve egyes modelleknél a dts connect-et, a hangzás szinte ugyan olyan mint analógon és csak egy kábelt kell csatlakoztatni -
8zabi
őstag
vettem fogyasztásmérőt, mértem egy kicsit, optikain összekötve, dolby digital 5.1 hanganyag
készenlétben, soundtouch kikapcsolva (amikor piros ): 8 watt
soundtouch bekapcsolva (kék ), de "adatot" nem kap: 22 watt
2 téglalapnyi hangerőn: 39 watt
4 téglalapnyi hangerőn: 43 watt
6 téglalapnyi hangerőn: 52 watt
8 téglalapnyi hangerőn: 65 watt
10 téglalapnyi hangerőn: 75 watttovább nem mertem tekerni
az adatok valószínűleg nem tökéletesek, de kiindulásnak jók
az első két adat stabilan annyi
a működés közben mértek maximum értékek, állandóan változtak, kb 6-7 wattot mozdultak el lefelé, mikor hogyengem az a 8 wattos fogyasztás meglepett, szerintem sok ahhoz képest hogy pl az lcd tévém, illetve monitoromat nem tudtam megmérni a cuccal, mert 5 watt alatt nem mér
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
Úgy néz ki ez igazol engem. Én olyan 150W összteljesítményt saccoltam boost nélkül Boosttal akár 250W teljesítmény is kijöhet az erősítőből.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Kis zöld izé
senior tag
No de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy nem mindenkinek szempont a digitális jelátvitel.
Valamint, ha egy új konfigba fektetem a pénzemet, akkor abban számomra benne van egy "minőségibb" hangkártya is. Vagy nem?
Lehet, hogy digitális jelátvitelnél Dolby 5.1-ben nem érzékelhető olyan nagy különbség egy X-FI-hez képest, de azért az nem vitás, hogy egy alaplapi hangkeltő kütyü zajszintje mindíg magasabb, mint egy külön hangkártyáé.
Egy szóval, inkább X-FI, mint akár melyik HD AC97!Bye!
-
8zabi
őstag
válasz Kis zöld izé #7224 üzenetére
a konfig csak azért új, mert muszáj volt
az audigy2-nek vista alatt szinte semmi támogatása sincs, másik creative-ot nem veszek
sem asus kártyát 20-30-értha pedig csak digitális összeköttetést használsz nincs semmilyen zajszint max amit a z5500 alkot
-
törölt tag
Ha ilyen kis különálló kártyával adják az alaplapit (bár nem tudom, ez mennyire számít integráltnak, mindenesetre Realteknek Realtek ), akkor azért nem olyan vészes a helyzet, sztereóban kiküldve a jelet (analóg) nálam alig volt különbség az X-Fi javára, én igencsak meglepődtem.
[ Szerkesztve ]
-
-
laolaj
aktív tag
követem a topic életét...
és észrevettem hogy sok embernek van kisebb nagyobb baja ezen remek szettel.
Logitech igen kiváló terméke, kicsit borsos árért. Érzésem szerint egy ilyen neves cég csak nem engedhetném meg magának ezen bakik sorozatokat, DE tévedek mély rosszul esik ez számomra. Olykor elgondolkodom h ezen pénzt megéri kiadni ért igaz h pótolni kell és akkor venni egy normális nagy szettet. Majd beletörődöm h "jó ezz..! "..
szó mi szó... én azért a Logitech részéről kicsit elbújnék.. Annyi PIROS pont írható nekik h a gariztatás kiváló.. de h már nem lesz gari és akkor lesz valami baja a drágámnak mert úgye "széria hiba.." akkor meg a kedves felhasználó fog szívni egy hatalmasat....
na kb ennyi kicsiny meglátásom...[ Szerkesztve ]
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
lean
aktív tag
Pl én is vállaltam ezt a rizikót, amikor megvettem ezt a szettet.viszont nem bántam meg, szerencsére nincs gondom vele. én is gondolkodtam komponens szettben, viszont a z5500-al való tapasztalatok alapján, 20 nm szobába, alapvetően számítógépes használatra nem költenék többet házimozi rendszerre.fél hangerő felett ezt sem használom, persze nem csak ez számít, minőségben még el tudnék jobbat ettől képzelni (jó, inkább ez zenére igaz).
nappaliba stb természetesen más a helyzet.oda komolyabb cucott tennék.ott már tényleg csak a pénztárca szabja a határt.
az h drága e ez a szett vagy nem lehet vitatkozni, ha arra gondolsz, h logitech név, 25cm méllyel, dekóderrel stb, nekem génius 5005-öm volt, ahhoz képest előrelépés.
ha lesz kb 300k-m komponens szettre, az is előrelépés lesz ehhez képest. én így fogom fel...[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
szimcsi
senior tag
Hangerővel kapcsolatosan kérdezném, hogy amikor mondjuk félhangerőt írtok, akkor a normál hangerő felét értitek, vagy a boost is benne van? Bocs, de ennél hülyébben nem tudtam kérdezni.
XP
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz szimcsi #7231 üzenetére
Ha már elérted a maximális hangerőt, akkor tekerd még feljebb és így fog "aktíválódni" a BOOST funkció! Csak saját felelősségedre! Én magam részéről, kímélem a picikémet.
Másrészről, pedig ezt a funkciót felesleges használni, maximum akkor, ha valami végképp halk vagy rossz minőségű hanganyagot hallgatsz és jobban ki szeretnéd erősíteni.... amire valószínüleg keveseknek lenne szüksége!
Még nagymuternak se![ Szerkesztve ]
Bye!
-
laolaj
aktív tag
hali 8zabi.
megtudod mérni h mennyit eszik BOOST-nál..
próbáld meg úgy h winamp és ott lehallkítod eléggé.. és vajon az mennyire befolyásolja ..
lehet h most hülyeséget kérek.. de kíváncsi vagyok
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
laolaj
aktív tag
Hát sajna.. ma rádöbbentem h hiába h nincs mély a satelitekben így is simán betud rezonálni a műanyag ház.. :S
az igen nagyszerű Dire Straits - Brothers In Arms (lossless) szám igen csak megdolgoztatja a kicsit.. olyan fél hangerőn alatt kicsivel
szóval egy újabb tény... mindenki számára.Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
törölt tag
Frissítettem egy kicsit.
A régi egy ikeás hangfalállvány, barkácsboltban vágatott fedéllel, az új pedig az Omnimount Cosmic 31". Igen örülök neki, már a legkörülményesebb beszerzési forrásokat fontolgattam, mikor a Toshibashop-on keresztül mégis sikerült beszerezni belőle két párat. (Telefonos érdeklődésre azt mondták először, hogy nem foglalkoznak ilyennel.)
Nyilván nem a Z-5500-nak vettem őket - a tervek szerint idővel Dali Concept 2-esek kerülnek rájuk.
Aztán majd mehetek fikázni az S750 topicba, de jó lesz! -
törölt tag
válasz Kis zöld izé #7238 üzenetére
Válaszoltam a privátra, akkor úgy néz ki, a hangfalállvány már el is kélt. Még hogy ne hirdessünk szakmai topicokban...
-
laolaj
aktív tag
okííí...
akkor nem lehet csalni h erősítő dolgozzon csak a hangot veszi lejjebb az ember..
azt hittem h majd így kapunk egy brutál számot
na mind1.. köszi azért....Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
törölt tag
A hangszóró mindig pont olyan hangosan szól, mint amilyen erősségű áramot kap az erősítőtől. Az lett volna a csoda, ha nem ez jön ki Neked...
Ha kihúzod a magasakat, a mélyet meg hangkártyáról tiltod, majd a fogyasztásmérődet valamelyik magas kábelére kötöd, akkor megkapod annak az egy channelnek az erősítését. Akár boost 11-en is, néma csendben. Legalábbis asszem. Attól is függ milyen a fogyasztásmérő.
-
Turbolada II
őstag
-
RiZool
tag
Sziasztok!
Most szeretném lecserélni a Genius SW-5.1 Home Theater-met egy ilyen Z-5500asra.
Szerintetek érdemes ? Mennyivel lesz jobb a hangzása ? egy Sb X-Fi hangkarim van. Nagyon tetszik külsőre a z5500ös és sajnos nincs tul sok helyem egy nagy rendszer kiépitéséhez, de azért ez a szett elég borsos áron van ..ezért kérdezem, hogy szerintetek megéri-e a válltást? Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezen a kis kezelőpanelen van JACK csati ? Pixmániánál érdemes venni ?Köszi előlre is!
-
Henker2
addikt
Szevasztok! Vettem egy X-Fi Xtreme Gamer hangkártyát.
A Logi Z-5500-hoz ez mennyire megfelelő hangkari?
Melyik a legjobb driver hozzá? Most mondták, hogy van olyan alaplap amivel nem kompatibilis. Nekem Gigabyte P45-DS3-as lapom van. Remélem ezzel nem lesz baj.
Mikre figyeljek a telepitésnél és milyen beállitásokat használjak? A driveren kivül vannak-e még egyéb kiegészitő programok amiket fel kell telepitenem a hangkártyához?
Azért ezek az aggodalmak, mert azt mondják a driver-ével fogok szivni.
Segitsetek
KösziXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
szaszapi
őstag
Mostanság nem szerencsés venni a hangszettet,eléggé felment az ára,mondjuk nem csak neki hanem úgy általában mindennek.
-
Henker2
addikt
Gazdasági Válság van vagy mifene...
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
raskolnikoff
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs