Új hozzászólás Aktív témák

  • karib

    addikt

    válasz hobizoli #3962 üzenetére

    Én szeretek óvatosabban fogalmazni :)

    Igazából minden az adott motor függvénye - van, amelyikben komoly tartalékok vannak, és van, amelyikben szinte semmi (overboost pedig közel sem minden turbós autóban van). Ezért általánosan nem merném kijelenteni, hogy ''akár'' bármennyi plusz kapásból elérhető. Ilyen az amúgy elég okosan kitalált Rover T16 motor - sajnos gyári állapotban ki van centizve, +5% és szétesik. Megfelelő átalakítások után (főként dugattyúk + befecskendezők + turbó + vezérlés) akár 400 LE is stabilan hozható a blokkból. Csiptuninggal gyári vassal viszont csakis és kizárólag tönkretehető.

    Ettől még vígan árulnak chipeket ehhez a motorhoz - és ez a szomorú/ijesztő. Nem tudod, mivel állsz szemben. Lelkes user nem ért hozzá, a gátlástalan vállalkozó meg a lehúzásban érdekelt. Az eredmény: szétesett motorral futhatsz a pénzed után.

    Szóval én óvatosságra intek inkább - persze szinte bármi ''megcsinálható'', a kérdés inkább az, hogy ki tudja megcsinálni (igazándiból), és mennyiért. Sajnos sok a kókler, ez pedig egy nyilvános fórum, így szerintem érdemes kerülni a túlzottan általános, csodamegoldásként félreérthető kijelentésket. A hozzáértő összekacsintás helyett írj konkrétumokat, hogy mindannyian okulhassunk :)

    Department of Redundancy Department

Új hozzászólás Aktív témák