Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Vismajor01 #256709 üzenetére

    A benzinkutak sziget üzeműek, ha úgy vesszük. Ha csővezetéken keresztül kapnák a naftát, akkor más lenne a leányzó fekvése.
    Van egy olyan áramhálózati infrastruktúránk, amilyen. Szerinted mibe kerülne bővíteni csak annyival, hogy minden helyrajzi szám átlagosan csak 1 A-rel kérne többet?

    Nálunk nincs ennek kultúrája. Anno az LPG-vel csináltuk ezt végig, Aradra jártunk át tankolni, ott volt legközelebb. Most már van a szomszédos Mezőhegyesen, de 10+ évig úgy használtuk a benzin-gáz kettős üzemű autót, hogy Szegedtől Battonyáig összesen 2 töltőállomás volt. A tisztán LPG, CNG üzemű autók nem is igen terjedtek el, pedig az üzemanyagköltség fele-kétharmada volt akkoriban a benzineshez képest.

    Az elektromos autók általános elterjedésének ugyanaz a kerékkötője: nincs mögötte olyan álatalánosan elérhető töltőhálózat.

    Vaagy, fogadjuk el, hogy _jelenlegi_ állapotában a városi és rövid ingázási távokat fedi le - Elfogadom, csak nekem erre megfelel a BKV. És itt van a kutya elásva, hogy akit kiszolgál egy 10 éves elektromos autó is (70-100 km hatótáv), annak nem biztos, hogy igazából szüksége van autóra.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák