Új hozzászólás Aktív témák

  • albiosz

    őstag

    Sziasztok!

    Biztos sokan ismeritek a lehetőséget, de hátha valakinek még hasznos lehet.

    Jogsi automatikus hosszabbítás friss tapasztalat:
    - hétfőn 3-kor végeztem a háziorvosnál, ők rögzítették a rendszerben, hogy alkalmas vagyok
    - ugyanakkor SMS-t küldött a BM, hogy elkezdték a gyártást
    - kedden 1 körül jött SMS a BM-től, hogy postázták a dokumentet
    - szerdán 4 körül meghozta a postás

    2 nap cakk-pakk, meglepően gyors. Tehát csak a háziorvost kellett felkeresni és letenni ~15 liter sapkás üzemanyag árát. Az okmány gyártása ingyenes. Ha bebattyog az ember a hivatalba, akkor 4000 HUF lenne. Itt lehet regisztrálni az automatikus hosszabbításra.

    Pár árnyaló tényező:
    - akkor működik ilyen flottul, ha 3 éven belüli fénykép és aláírás is van a rendszerben. Nekem van SZIG-em az elmúlt 3 évből. Ha nem lenne, akkor lehet némi szívás, mert ügyfélkapun kell bohóckodni a fényképpel, ami nem mindig megy egyszerűen, rémlik valamilyen autós újságírói tapasztalat erről
    - az új jogsi mellett van egy levél is, amiben kérik, hogy 15 napon belül adjuk le vagy postázzuk vissza a régi jogsit. Ha nem, akkor határozattal fenyegetnek és ha annak határideje után sem adjuk le, akkor bírságot ígérnek.

    Nem tudom egyébként minek kell leadni egy lejárt okmányt, de ma útba esett egy kormányablak és 10 perc alatt végeztem. Ha az egész procedúra náluk zajlott volna, akkor ugye kétszer kell menni és az első látogatás hosszabb + fizetni kell a fent említett 4000 HUF-ot.

    Összességében ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák