Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Con Troll
senior tag
deadwing, Joe123, köszi
Lehet akkor nem urgom fejest a dologba, kezdésnek 2-3 VGA, aztán majd a többit hozza magával az akkori helyzet. -
Zlcsi
senior tag
válasz Ferdzsoo #26386 üzenetére
rosszul tudod,
a napelem rendszer üzembe helyezése elött új szerződést kell kötni a szolgáltatóval (és vagy a hálózati engedélyessel)
akkor választhatsz, hogy milyen elszámolási időszakot szeretnél, de mindig az évest ajánlják a szolgáltatók is és a szakemberek is, mivel így lehet az éves termelés ingadozást kikerülni.Nyáron amikor többletet termelsz kimegy az utcára, télen meg vissza veszed.
Az ad-vesz mérő óra pedig az mutatja, hogy mennyi az eredmény.Ha többletet termeltél azt kiszámlázhatod a szolgáltatónak (2x forintos áron nem 9 Ft-ért...) Ha többet fogyasztottál mint termeltél azt pedig normál áron ki kell fizetned.
Ezért kell a napelem rendszert az egész éves fogyasztáshoz mértezni. Nyáron kitermeled a téli fogyasztást is.
Egyébként jelenleg 8-10 év alatt térül meg egy ilyen beruházás.
[ Szerkesztve ]
-
czpitti
senior tag
Igazábol kér rig ami elketyeg.Kisebb kártyákkal ha három honap alatt megtérul akkor keres kb 1 honapnyi pénzt utána már az osz miatt nem éri meg.Akkor eladom a hardvereket még igy is sokkal jobban járok a betoltésnél.Aztán majd kiderul mi lesz jovore.
Diablo III CZPITTI#2239 http://hu.twitch.tv/czpitti
-
szilardf
tag
Tudja valaki, lesz-e/van-e már megoldás a 4xx/5xx AMD kártyák belassulására?
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Mit is tudtam akkor rosszul ugyanezt írtam csak havi szinten?! De zárójelben odaírtam azt is hogy elszámolási időszaknak megfelelően ergo ha éves akkor éves.
Jah igen a 9 ft-al tényleg alul lőttem.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
dmon
aktív tag
válasz Joe123 #26398 üzenetére
Az én véleményem szerint nem fél évben kell gondolkodni, akár több évben is lehet.
A lufik jönnek mennek, de a következő lufi mindig nagyobb mint az előző. Ez az én tapasztalatom. Szóval ingyen árammal neki simán megérné szépen gyűjtögetni pár igéretes coint akár évekig.3 éve bezsákoltam 100 LTC-t és nem adtam el 2 dollárért évekig, most nézd meg mennyit ér, és hamarosan sokkal többet fog.
A sok szerencsevadász aki a whattomine calculátorra ráugrott hamar ki fog szállni, de én ezt már májusban is leírtam itt.
A következő nagy durranásnál, ami akár évek múlva lesz de lehet hogy már jövőre, amikor a bálnák jónak látják majd, az ETH simán fel mehet 1000 dollárig, a BTC pedig ha nem döglik bele a segwitbe augusztusban akár 5000 ig, de vannak elemzők akik szerint 50 000 ig is, mondjuk ez hülyeség szerintem. -
Htibimor
senior tag
Most ugye csak "nyári időszámításra" álltak át a crypto valuták, mert egyenlőre a sírás kerülget?!!! Valakik szándékosan hintáztatnak és remélem fújnak még ezen a lufin egy jó nagyot! Különben nagy bajban leszek!
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
Gh0sT
addikt
válasz Htibimor #26420 üzenetére
Tegnap este a SegWit2x egyik fejlesztője bejelentette, hogy a tesztneten hardfork következett be, mert valószínűleg valaki egy modernebb ASIC minerrel egy rakat bitcoint bányászott ki, ami aktiválta a BIP102 szabályt (emiatt a kisméretű blokkok visszautasításra kerülnek).
Nincs tehát hibátlanul működő BTC1 kód (SegWit2x), amit július 14-én kellene hivatalosan élesíteni.
Emellett több nagy pool is jelezte már, hogy nem hajlandó feltenni a Core fejlesztő csapat kódját, vagyis megvárják a működű BTC1 kódot. Ha ez így marad, akkor augusztus 1-én hardfork következik be a BIP148 aktiválásával.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
KRoy19
őstag
Srácok, felraktam apróra a cuccaimat, ha valakit érdekel.
Adódott pár körülmény, ami miatt meg kell válnom a bányától. (Nem, nem csak a beszakadt árfolyam)
-
Gh0sT
addikt
válasz Htibimor #26420 üzenetére
A hardfork miatt létre fog jönni két blokklánc, amire egyrészt minden bányásznak, másrészt minden felhasználónak fel kell készülnie. Aki ezt nem teszi meg, annak nem lesz elérhető a blokklánc.
Magát a hardforkot meg akarták lépni, de úgy tudom jóval később még idén, viszont a lentiek tükrében elképzelhető, hogy néhány héten belül lesz két egymástól független bitcoinunk. Nagy kérdés, hogy vajon melyik marad fenn, egyáltalán mekkora lesz a bizalomvesztés emiatt a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Ferdzsoo
addikt
-
klykkly
tag
Igen. Letörte a támaszt.
Hiába nézett ki jól technikai alapon, RSI lenn, szépen ékelődött a támaszig naposon, 0.09 környéke BTC hez. Kis forgalommal csorgott idáig.
Szóval minden a kilövésre utalt dehát ahhoz kéne a BTC kilövése is hogy begyújtsák a rakétát, de az nem néz ki ilyen jól.....,most már 0.05 ig is simán lemehet.Akár nagyon gyorsan is.Most sokakat kiráznak a poziból.
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz klykkly #26428 üzenetére
És ez nem biztos, hogy rossz annak, aki ETH-t bányászik és tudja tartani a kicsákányolt tokeneket. Sokan - főleg akik 2 hónapra (vagy 2 hétre) tervezték a bányájukat, kiszállnak, csökkenni fog a nethash és a diff, mi pedig több ETHhoz jutunk.
Ősszel (vagy neadjisten csak jövő tavasszal) felkúszik az árfolyam újra és vigyorogni fogunk, mint a vadalma. Addig is "Hold the door! HOLDR HODLR HODOR!!"
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
-
Dyingsoul
veterán
válasz ff-thomas #26430 üzenetére
Ilyen messzemenő következtetéseket nem tudom hogy tudsz levonni...
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Dyingsoul #26433 üzenetére
Én senkinek nem tettem javaslatot, mindenki azt csinál, amit akar.
Az én személyes véleményem, hogy a coin-ok ára visszamegy, utána pedig átlépi a májusi-júniusi all-time-high értékekeiket. Ez triviális - legalábbis számomra. 6-7 évvel ezelőtt még csak egy vízió volt, most már valóság, hogy a bitcoin és az általa debütáló blockchain technológia működik és borzasztó széleskörben igény van rá, az altcoin-okról nem is beszélve. Még nagyon gyerekcipőben jár az egész iparág, de rohamosan fejlődik. És az emberek talán 1%-a hallott eddig a témában legnépszerűbb "szóról", a bitcoin-ról, de valószínűleg ennek a nagy része nem is tudja, hogy eszik vagy isszák. A következő években fokozatosan, majd járványszerűen terjedni fog a bitcoin használata a hétköznapi életben - én így látom. A bitcoin-ok száma véges, az értéke ezért (is) hosszú távon csak felfelé mehet. És akkor még csak a bitcoin-ról beszélek.
Van egy barátom, aki próbált 2011-ben meggyőzni, hogy vásároljak bitcoin-t. Én csak a bányászatban láttam lehetőséget, de azt is túl kockázatosnak ítéltem az ASIC-ok megjelenésének hírét hallva. Nem mertem befektetni, a bányászatot pedig elvetettem. Évekkel később nem hittem el, hogy a pár dolláros coin 1000$on is volt, és most épp 5-600$. Mondtam is, hogy ez a vonat elment. Kérdeztem ezt a barátomat, hogy érdemes még ezzel foglalkozni? Újra azt tanácsolta, hogy vásároljak. És én újból nemet mondtam. 1 évvel később - mivel az altcoin bányászkodás izgatta a fantáziámat - abba beszálltam, 2016 nyár. Aztán 900-1300$ körülre mászott fel a BTC idén év elején. Na akkor már végképp nem vásároltam. Mi történt? Felment 3000$-ig. Most mindenki jajjveszékel, mert csak 2500$? Vicc. És az Ethereum? 200$? Attyavilág, mi lesz így?! Fél éve még a 10$-t alig ütötte alulról. Pár hónapja még 20$ körül volt. Akkor a 200 az már maga a vég? Most várakozik a piac. Hatalmas marha lennék, ha most eladnám a kibányászott coinjaimat.
1 szó, mint 100, mindenki döntse el maga, hogy mibe fekteti a pénzét, a kockázattűrő képességeinek és lehetőségeinek függvényében. De semmi nem kötelező, nem kötelező bányászni, nem kötelező coin-okba fektetni. Ha nem nyersz semmit, az nem azt jelenti, hogy veszítettél. Egyszerűen csak nem játszottál.
Ami biztos, hogy 3 dolog nem kifizetődő ebben az iparágban a személyes tapasztalataim szerint: a tökölés, a kapkodás és a pánikolás. Én csak arra akartam kilyukadni az előző kommentemmel, hogy ne pánikoljon senki. És esetleg tanuljon meg, aki nem tud, közép és hosszú távon gondolkodni, csak a hasznára válhat.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Robcsa
tag
En azt nem ertem miert az ethereum zuhan sokkal jobban mint a BTC amikor a BTC-vel vannak most a gondok. Tok jo lehetőség lenne hogy átvegye a vezető pozíciót.
Robcsa
-
Dyingsoul
veterán
válasz ff-thomas #26436 üzenetére
Köszönöm ezt a kis magyarázatot így már azért sokkal tisztább a mondandód! Valamelyest én is követtem a Bitcoint de sosem fektettem cryptopénzekbe semmilyen formában. Most egyre többet hallom az "ez a vonat már elment" és a "kipukkant a lufi" kifejezéseket amik hihetetlenül közhelyessé váltak mert már fűre fára rámondják a kesergők. Hosszútávon szerintem is jövedelmező lehet még csak ugye az a kérdés, hogy kinek van hozzá türelme. Én egy kicsit ingázok, olyan vagyok, mint aki most tanul biciklizni. Az ilyen tanulságos irományokért pedig megéri olvasni a topikot mert ez már több az üres locsogásnál.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Sondi1986
addikt
ZEC kilőtt. Remélem a többi is követi.
Ja csak egy fellángolás volt.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Robcsa #26437 üzenetére
Név. A BTCnek még mindig nagyobb a neve, és amíg az ETH árfolyama nem függetlenedik a BTC árfolyamától, addig az ETH is ingadozni fog. Másik, hogy valaki/k spekulálnak, játszanak az árfolyammal, hogy adott pillanatban minél többet tudjanak megszerezni. Mondanám, hogy a "top 100 leggazdagabb" address-t és azok coin mozgását érdemes lenne megnézni, illetve figyelni.
Mellesleg teljesen jó ötlet volt csak a meglévő hardverrel beszállni, de azért figyelgetem a helyi aprót, hány RIG kerül fel.
Csak emlékeznék rendesen, hogy sikerült-e bányásznom annó BTC-t, még az ASICok megjelenése előtt hallottam róla, és azok miatt nem foglalkoztam utána vele...
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
melkah
tag
Kicsit magamra ismertem az irasod alapjan.
En meg akkor talalkoztam elosszo a btc-vel mikor meg csak baromira cpu-val banyasztak. Nagyon nem volt erteke akkor meg, de akkor, az akkori keresetemhez merten es az akkori befektetesi lehetosegeimhez merten, ugy gondoltam, hogy igy is keves penzem van ahoz, hogy kidobjam az ablakon (sajnos rosszul, de ez mar mind1. )
Abban az idoben egy baratom meg sima laptop cpu-val kivancsisagbol kibanyasztott 10 db btc-t, majd kidobta a disket a notibol es evekkel kesobb talalta meg a polcon mikor 700$korul volt az arfolyam. Akkor eleg jo "talalt penz" volt neki. En akkor sem szaltam fel ujra a vonatra, de mar jobban figyeltem a torteneseket. Azt, hogy bitcoinbol mi lesz vagy mi nem, arrol fogalmam sincs, de az biztos, hogy erdekes egy ut van/volt/lesz elotte. -
Ferdzsoo
addikt
Teljesen egyetértek veled.
Szvsz ez is csak egy teljesen normális korrekció ami jelenleg zajlik.
Nézzük már meg 3 hónappal ezelőtt az árfolyamokat. Ilyen emelkedés után teljesen normális egy ilyen szintű korrekció.
Aztán majd mehet feljebb mint valaha. Ez tipikus tőzsdei scenario...Persze van erre ellenpélda is, lásd Commerzbank. Nah az nem ment vissza már 5 éve.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
WarCow
csendes tag
Mivel a boltokban kevés VGA van már egyesek áttértek a szabadban való vadászásra:
-
Vigilante
őstag
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Vigilante
őstag
válasz Tristann #26447 üzenetére
Köszi, teszek egy próbát.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
haxiboy
veterán
válasz Vigilante #26445 üzenetére
Nem kell parázni csak reported hashrate probléma. Attól még sharek és az effektív ugyanannyi marad. Néha van ilyen, a múltkor javították a problémát de ezek szerint nem tökéletesen. Nekem másfél hétig nem írta ki a reported hashrate-m.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest