Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    válasz urandom0 #80300 üzenetére

    Szuper, valami ilyesmire gondoltam.
    A többieknek és neked válaszként:
    Amikor egy winXP telepítőt beteszel egy AKÁRMILYEN vasba, akkor a driver telepítés régen csak a x64 x86 elválasztás után kompatibilis volt. Manapság már .net szükségletek is vannak win terén, de ennyi. Van egy akármilyen vasad (lehet holnap veszek egyet, nem tudni még mit), majd a gyártók oldaláról leszedem a driver-eket (ha van), ha meg nincs, és programokat akarok telepíteni (azt sem netről lerántós konzolos ablakból), akkor azok is legyenek meg offline.
    Nincs hálózat, sose lesz, célgépekről beszélünk, biztonsági backup file-okkal (driver, software), egy esetleges HW tönkremenetel esetén, a kompatibilitást (azonos felhasználói felület, programok, driverek, amik már bizonyítottan mennek, nem bugosak) garantálhassam.
    Ha az adott célkártya (PCI felületű IO port például) változna, mert az ipar azt igényli, akkor csak a driver-ét leszedem, pendrive-ra teszem egy akármilyen irodai gépről, és mehet a gyártósori linux-hoz a driver csomag a backup pendrive-ról. (ami még 1 példányban a szerveren is intraneten megvan raid es hdd-ken)

    A lényeg, ahogy látjátok nincs se vas, se OS se revizió definiálva, nem hiába nem adtam meg semmit, viszont a netről való függőséget szeretném kikerülni. Egyszer leszedem, oké. De ha holnap bármilyen más LinuxbasedOS-t felteszek egy bármlyen más HW-re, a drivereim, programjaim legyenek meg offline.

Új hozzászólás Aktív témák