Új hozzászólás Aktív témák

  • #73749248

    törölt tag

    válasz CPT.Pirk #56967 üzenetére

    Hát ezzel nem igazán tudok egyetérteni, bár most épp Cinnamont használok.
    Nem szeretem a windows-t, mert nem tudtam annyira kézben tartani, mint egy linuxot, de ha az kell, hogy lehetőleg minél kevesebb szívással egy minél teljeskörűbb rendszerem legyen, akkor sajnos windows még mindig. (Mac egy külön világ, olyanom sose volt, nem is lesz)
    Linuxon mindig van valami, ami nem működik, nincs hozzá driver, van, csak nem úgy, tölts le innen-onnan valami megbízhatatlan cuccot stb.

    Gnome-Cinnamon vonulat: engem borzasztóan zavar, hogy kikapcsolom a bluetootht, reboot után megint be van kapcsolva - ilyen súlyú problémákba botlom dögivel. (ez történetesen KDE alatt működik)
    Felrakok egy virtualboxot, a secure boot miatt külön kell szórakozni a modulok aláírásával, a kulcsok feltöltésével, különben nem működik (kivéve mint alatt, mert ott valamit szétk***ak a kernel konfigban, ha jól sejtem)
    Laptopon nem működik a smartcard reader, az ujjlenyomat olvasó, a tpm.
    Vagy... routeren..(jó, ez már messze nem desktop). openwrt, tomato - egyikben nem működik a hardware NAT, másikban a wifi chip zártkódú, ezért egy rettentően elavult, 2.x kernellel lehet csak használni. Tomaton idén jött ki az open source, illetve inkább az egyszemélyes projektek egyik nagy hátránya: Shibby más elfoglaltságot talált. Valaki ugyan forkolta a rendszerét, de hát... messze nem a lengyel srác színvonala, ahogy elnézem.

    Ezek csak az elmúlt pár hónap frusztrációi... ;)
    Ilyenekkel windows környezetben csak elvétve találkoztam.
    (nem mondom, hogy nincs, de egy bizonyos szint feletti minőségből válogatva kisebb az esélye, hogy olyan vasat veszel, amin ilyen gondjaid lesznek)

Új hozzászólás Aktív témák