Új hozzászólás Aktív témák

  • Anakin007

    aktív tag

    Sziasztok!

    Nagy bajok vannak:
    Debian 7.1 stable, i386, asus f5sl notin. Amikor lemerül az aksi és nem érek el a töltőig időben, elkezd sleep-be lépni, addig eljut, hogy dob egy hibát konzolra, miszeint a vinyót nem tudja leállítani, majd kikapcsol. Utánna soha többé nem bírom semilyen kernelopcióval indítani, reinstall. :( Se normál üzemben, sem helyreállításban, kernel boot ok, majd "Loading ...." és itt vége a dalnak. Felraktam minden laptop meg asus util-t szinte, amit kidobott az apt-cache search... Knoppix live cd-vel boot, fs-eket ellenőrzöm kézzel, egyik partíción sem talál hibát, tehát vmi más gáz van sztem.
    Erre vmi ötlet?

    Másik: pendrive-ról netinst.iso-ból telepítem, de az idióta beleteszi fixen az fstab-ba és ha nincs mindig benne a pen, folyamatosan szemetel az összes konzolra ( Unable to enumerate usb device on portx ). Ezen tudok segíteni, vagy benne hagyom az pen-t (ami nem jó, mert laptop, félek hogy beleakad vmibe a stick amikor mozgatom a notit és kitöri az aljzatot) vagy elkövetem az itt leírtakat, ami működik, viszont ez gányolás.
    Az fstab-ban hiába törlöm ki a pen bejegyzését, visszaíródik restart után. Sid óta nem linuxoztam túl sokat és le vagyok maradva sztem :( Ezt hol lehet normálisan beállítani konzolon?
    Alapból a gnome-ot teszi fel, de az nem tud normálisan elindulni, vga driver (Radeon HD3470) baja van, de használható, viszont semilyen UI-s beállítóprogit nem leltem hozzá, a két csomagkezelő ami felmászik telepítés után, 2-3 keresés után lefagyanak, kill -9 folyamatazonosító -val nem lehet kilőni, restart X...
    A kde még katasztrófálisabb, pedig azt preferálnám...

    Harmadik: grub-ot hol/hogyan lehet állítani? Csak az alapértelmezett indítandó op.rendszert akarom megváltoztatni, de nem leltem menu.1st-t, csak vmi fb akármit, ami erre hasonlít tartalmilag, de azt meg nem tanácsolja editálni. KDE-n v. Gnome-on erre se találtam beállító progit, pedig régen volt.
    Az egér is sz@rul működik, nem megy alapból a scroll és csak gombbal lehet kattintani. gnome-on ezt tökéletesen betudtam állítani, de a KDE-s vezérlőpulton amint rákattintok az egérre, csak óra és elszáll a vezérlőpult. kill-9 ... -el ezt se lehet kilőni, kde restart.. :W

    Egyszóval egy kalap sz@ lett a debian-ból így első nekifutásra, pedig korábban kb. 6 évig használtam desktop-on is... HW hiba kizárva, win7 ultimate van mellette és tökéletesen működik minden alaptelepítés óta, egyedül a hangon kellett kicsit finomhangolni, de ennyi....
    Esetleg másik disztró? Egy gyenge gépen kellene vmi levelezőszervert meg egy bind-et belőnöm nemsoká és fontos lenne, hogy kizárólag konzolon is lehessen managelni az egészet.

    Ha bárki bármire is tud okosat, azt naon megköszönném :R

    Ha Isten létezne, hinnék benne.

Új hozzászólás Aktív témák