Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killzone1987
senior tag
Hali!
Köszönöm a választ!
A t-con mitől hibásodhatott meg?
Esetleg erős mágnesesség hathat rá,vagy az csak a katódsugaras tv-kre volt rossz hatással?
A pár hsz-el lentebb említett LCD OVERDRIVE beállítása okozhatta-e a hibát?
Esetleg arra van esély,h házhoz jön a szerelő?
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Srácok, ugye jól tudom, hogy az LB 670/671/679 és az LB 730-as között lényegi különbség csak a dizájnban és az USB3.0-ban és + 100Hz-ben van, da panel mind a négyben uaz? (nem találok sehol sem 671-es komolyabb tesztet a neten, csak 730-ast)
[ Szerkesztve ]
-
MR!!
aktív tag
válasz killzone1987 #45151 üzenetére
Az, hogy valóban az hibásodott meg csak feltételezhető. Az meg, hogy miért...? mert ami el tud romlani az el is fog alapon inkább szerintem és nem az erős mágneses tér. LCD OVERDRIVE-tól sem hiszem, hogy baja lenne, mivel akkor max az adott bemenet lenne hibás és nem az egész készülék. Egyébként is ha valami hibát észlelne tiltaná a bemeneti forrást.
Majd a szerelő (házhoz megy) megvizsgálja és eldönti mi a hibája és cseréli ki a hibás modult ha kell.
- Megnézi van e a Power Board-on minden táp (24v,12v,3.5v stb) ha nincs akk javítja/cseréli
- Ha midnen ok P B-on akkor T-Con /Modul csere(T-Con szerintem, Power Board nem hiszem -> háttérvilágítás van, hang van, ergó tápot kap kijelző és main board is, Main Board azért nem hiszem, mert hang van és kezelőszervek is működnek...)
*esetleg megpróbálkozhatsz azzal, hogy mindent lehúzol róla (antenna kábel, hdmi kábel stb)
*vagy antenna rádug, teletext-et behozza e
*usb-re legújabb fw ráteszed és "vakon" lefuttatod ...miszter
-
Tybike81
őstag
Ha sötét szobában nézem a tvt akkor minek veszi le automatikusan a fényerőt vagy a kontrasztot magától a tv?
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
presbazsi
tag
Sziasztok!
Engem is érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban:
[link]
Köszönöm! -
Tybike81
őstag
válasz LucasGrant #45158 üzenetére
Uh köszi, már mindent próbáltam és semmi nem segített. Mit érdemes itt választani?
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
killzone1987
senior tag
Nagyon szépen köszönöm!
Már úgy is próbáltam,h mindent kihúztam belőle.
És a txt-t is próbáltam behozni,de a kijelző semmilyen formában nem ad életjelet.
Az sw-t meg a vásárlás első napján le frissítettem...
A meghibásodást azért kérdeztem,mert az addig oké,h ami elromolhat,az el is fog,csak hát 3 hónap alatt....?... -
cicur99
tag
válasz killzone1987 #45160 üzenetére
"...csak hát 3 hónap alatt..."
A viszonylag korai meghibásodás okaival kapcsolatban érdemes elolvasni ezt
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Leginkább most olyan ember segítéségét kérném, aki valóban ért a tévékhez. Elég fura a hibajelenségem.
Van egy LV5590-es tévém. DVB-C-n használom, és egy ideje azt tapasztaltam, hogy néhány MUX pixelesedik, meg van olyan, ami már egyáltalán nem jön be. A jelerősség az összes MUX-on 90% fölött van, viszont a 700MHz fölötti MUX-ok jelminősége 0-10% között van láthatóan úgy, hogy a magasabb frekvenciájuaké alacsonyabb. (Konkrét kiosztás.) Idáig én is azt mondanám, hogy szar a kábelezés, szolgáltató hiba, stb, bár az már szerintem fura, hogy a jelerősség max körüli értéken van, még sincs jelminőség. Természetesen alap dolgokat megcsináltam: csatlakozókat, elosztókat ellenőriztem, újra megcsináltam, (jó minőségű F csatlakozók), rövidebb kábellel is bekötöttem a tévébe. Semmi változás. Van itthon a géphez DVB-C tuner is, azzal nincsen gond. Ez önmagában ismét kábelhibát jelentene, de ugyanarra a kábelre dugva a tévét, mint amin az USB-s tuner van, a tévén ugyanúgy rossz. Kihívtam kábelszerelőt. Hozott digitális box-ot, rákötötte ugyanoda, ahová most a tévé van és gond nélkül működött. Kicserélte a szerelhető F csatlakozókat krimpeltre, nem segített. Átmentünk szomszédba (panellakásról van szó), ahol van két szintén LG tévé, ott sincsen gond. Saját tévén 700MHz körüli analóg csatornák is jónak tűnnek, már amennyire egy ilyen tévén az analóg jól néz ki. (Nem mondanám túlzottan szemcsésnek.)
Be van kábelezve a lakásba a MindigTV is (tetőn van egy antennám), azt is rákötöttem a tévére ugyanazzal az osztón keresztül, amin a DVB-C jön, és behangoltam a 700MHz fölötti MindigTV csatornákat: az tökéletesen működik.
Tehát röviden úgy látom, mintha a tévém DVB-C üzemmódban a 700MHz fölötti MUX-okat nem lenne hajlandó egy ideje rendesen megjeleníteni. (Két hete még nem volt semmi gond.) Ráadásul így, hogy jelerősség a tévé szerint rendben, jelminőség nincs. (Ja, egyébként a box 60-70%-os jelerősséget mutatott, de 90% körüli jelminőséget ugyanazon a kábelen és mint mondtam tökéletes volt minden vele.) Tévé gyári alaphelyzetbe hozása is volt, ez sem segített semmit!
Létezhet ilyen tévé hiba?[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Shingen
addikt
-
Jumpalaja12
tag
LG 55LA660 tv-hez keresek távírányítót. Lehetőleg olyat ami teljes körűen vezérli. A neten csak ezt találtam amivel ki tudom használni minden funkcióját: AKB73756502. A magic remote-t szeretném kiváltani vele.
-
Shingen
addikt
-
Tutu7030
veterán
válasz Watt25 #45164 üzenetére
A ktv-s ürge nem keveselte azt a 60-70%-os jel erősséget? Lehet, hogy a tv-ben gyengébb a tuner, ezért nem mennek a magasabb frekvencián lévő muxok. A 700 felettiek a legtávolabbi tv-n a lakásban nálunk is elég jól beesnek, de csatlakozó cserével még pont annyira lehetett javítani a dolgon, hogy hiba mentes legyen.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
fidokaaa
csendes tag
Sziasztok
Biztos már ezerszer le lett írva, csak nincs kedvem visszaolvasni, és gondolom 2 mondat a válasz, ezért előre is köszönöm ha valaki megírja.
Most vettem egy LG 50LB650V-t. Kábeltévé van itthon (Telekom vagy T-Home vagy ahogy épp hívják magukat).
Eddig nem éreztem szükségét, de most rájöttem hogy a jó lenne kiiktatni a Set Top Boxos megoldást.
Odáig eljutottam már, hogy kell vmilyen Conax (vagy CI+) modul a tv-be. a kérdéseim ezek lennének:1. Van valami pontos típus, vagy ezek egyformák minden tv-hez? milyet érdemes venni?
2. ez tehát úgy működik, hogy koax a tvbe, kártya a modulba és kész?
3. a STB által nyújtott funkciók (műsorújság, nyelvek, felirat ilyesmi) így elérhetővé válik a tv-n közvetlenül?a válaszokat előre is köszönöm
-
Watt25
veterán
válasz fidokaaa #45171 üzenetére
Nagyon fontos, hogy IPTV, vagy DVB-C szolgáltatásod van-e? Ha IPTV, akkor bukta, egyébként olvasd el ezt. (Elsőre úgy tűnhet, hogy nem ide való, de olvasd végig.)
Mivel nagyobb a valószínűsége, hogy IPTV-d van, a többire akkor válaszolunk, ha ezt megcáfolod. Addig felesleges.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
fidokaaa
csendes tag
válasz Watt25 #45172 üzenetére
köszi a választ
Akkor ezúton cáfolnám meg a dolgot...
A számla szerint Sat TV-m van, ami náluk a kódolt műholdas adást jelenti. az általad küldött linken írtakat ha jól értelmezem, akkor így is bukta.
"T-Home
Kábeltévé esetén szintén kódoltak a digitális csatornák és elvileg nem támogatott a box kihagyása, azonban egy trükkel működik a dolog (amely működéséért azonban felelősséget nem vállalok): havonta egyszer vissza kell tenni a kártyát a T-Home által szolgáltatott box-ba és így használható a tévében is a kártya. (Tehát rögzíteni is tudjuk a műsorokat.)
IPTV esetén semmilyen lehetőség nincs a set-top-box kihagyására, amely sajnos igaz a műholdas platformra is"jól értelmezem?
-
iviivi75
tag
Szép napot,szeretném megkérdezni más se tud belépni facebook oldalra,lg tv vel,utobbi idöbs se ustream,se social center nem elérhetö,ok elfogadom nincs frissités 2012 tv de most már elvesznek mindent ennyire tojnak rá,nos ez a facebook általános vagy csak régebbi tv ket sujtja.
köszi a választ.
-
dogdogdog
csendes tag
Sziasztok
Véleményt szeretnék kérni új tv vásárlás ügyében első alkalom lenne.
(kábel) Digi szolgáltatom van, nincs semmi extra lejátszom csak néha néznék rajta filmet usb-n (pendrive) segitségével divx formátumba.
Két tv-t néztem ki.
led LG 42LB650V
plazma LG 50PB5600
Sajnos kezdő vagyok melyiknek lenne szebb képe? -
huncutka1029
addikt
válasz dogdogdog #45177 üzenetére
plazmának szebb a képe, cserébe irgalmatlan nagy a fogyasztása az LCD-hez képest.
Mindkét tv jó választás, pénztárca, és igény függvénye. A plazma ellen szól a nagyobb "beégés" kockázata is.
statikus képeknél, vagy tv-logónál.
Ha kicsivel többet tudsz rá áldozni, akkor érdemesebb az LB670 vagy a 7xx sorozatot választani, abban több képjavító van, és szebb képet kapsz.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Mr.Rain
senior tag
Sziasztok!
Van egy LGLA420S Tv-m és pendrive-ot akarok hozzá venni.
Ezt néztem ki:
Adata UV128 32GB USB 3.0
olvasási sebesség 40MB/s
írási sebesség 10MB/s
USB 3.0
kapacitás: 32GBA kérdésem az, hogy az írási és olvasási sebessége megfelelő-e a tv műsorok felvételéhez?
"Nincs megállás"
-
dogdogdog
csendes tag
válasz huncutka1029 #45178 üzenetére
Köszönöm, de sajna annyit már nem tudok kiadni érte + az asztal ahova tudnám tenni csak középső lábbal lehet falit se tudom.
-
D.Dani
tag
válasz dogdogdog #45177 üzenetére
Figyelj a képfrissítési frekvenciára, ha LED tv.
Szerintem a plazma sem fogyaszt már "irgalmatlan sokat", hacsak nem napi 24-ben megy....
És ha plazma mellett döntész, tvnézéskor feltétlen zoom-old ki a logókat, vagy szinte naponta futtasd rajta a fehérmosást.... szvsz[ Szerkesztve ]
-
D.Dani
tag
sziasztok,
adott egy LB650V és egy 500GB usb3-as Hitachi Touro külső hdd. Adatlapja szerint 5V/900mA.
TV meg ugye USB2-es és ha minden igaz 5V/max.500mA.Pendrive ok, viszont a HDD fénye sem világít, ahogy kellene, nem pörög fel, csak csippan szaggatottan. Gondolom kevés a táp neki.
Mit javasoltok, egy egyszerű USB Y kábel is megteszi, így 2x500mA-t tudna felvenni. Ebben sejtésem szerint csak szimplán össze van "hegesztve" a két csati 5V-os vezetéke, de gondolom ez így van jól és nem teszi tönkre a tv-t. Vagy inkább egy aktív usb hub (pl. tesco-s technika - ha még lehet ilyet kapni egyáltalán)? 5-6-e Ft-ot az utóbbira nem költenék, akkor már inkább egy 16GB-os pendrive is megteszi....
köszi minden ötletet infót előre is
-
Zirowe
nagyúr
válasz Mr.Rain #45179 üzenetére
Ez az írási sebesség még usb 2.0-nál is vérszegény, nem hogy usb 3.0-nak.
Nem érdemes megvenni, nem lesz jó.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
huncutka1029
addikt
-
csuhi32
újonc
sziasztok!adott egy LG42lb650 3d-s tv.ha 3d-s filmet nézek meg lehet szüntetni a szélesvásznat mert nem reagál a beállitásra"eredeti-teljes képernyő-közelités".ha nem 3d-s a film akkor müködnek?előre is köszi a választ!
-
jaklimakli
csendes tag
Üdv!
Gondolom senki nem találkozott még ezek szerint az LG 55LB870-es típussal, mert úgy vettem észre, hogy senki nem reagált arra a kérdésemre, hogy érdemes-e ezt megvenni. Ez állítólag EDGE LED-es. Hogyhogy egy magasabb árkategóriában visszatértek ehhez, mikor állítólag sok hibája van (pl.: felhősödés). Tesztet sem igazán találni róla.
Most elég jó áron van az LG 55LB730 az elland-nál (303e). Vásárolt már valaki ott? Magyarországi garanciát adnak???Üdv: J.
-
*H*
aktív tag
válasz D.Dani #45183 üzenetére
Üdv,
Nekem egy Toshiba 500GB-os USB3-as HDD (5V/1A) minden gond nélkül működik. Szintén LB650V.
Egy kérdésem is lenne, ha már ugyanaz a típus. Nem tudom használsz-e scart csatlakozót? Én ha csatlakoztatom a tv-hez, és a bemenetet AV1-re állítom, zúg/sistereg a tv hangszórója. A másik végén még nincs készülék csatlakoztatva. Ha már van, akkor is egészen addig amíg nem kapcsolom be az eszközt. Akkor elhallgat és tiszta a hang. Illetve, ha másik bemenetre váltok vagy a menüben lépkedek, akkor is elnémul.
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Mi a véleményetek a panasonic Tx-l39e6e va paneles tv-ről? A feketéje és ezáltal a kontrasztja jóval jobb az átlagosnál (ips-nél).A betekintési szöge valamivel rosszabb de nekem a jó fekete jobban megérné .Viszont a geeks.hu teszten olvastam ,hogy sportrműsorra kevésbé ajánlott mint az ips paneles modellek!Van valakinek itt ilyen tvje?Ez a mennyire probléma és miként jelentkezik?Én sportot forma1 ,rally és boxot nézek .Kösz előre is a választ !
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz Imi1981 #45192 üzenetére
Bár ez egy LG fórum, de "megszegem" az íratlan szabályt és kicsit offolok.
Eléggé jól ismerem az E6-os szériát. Nem rossz, valóban VA paneles, de tavalyi modell és nincs benne IFC.
Tehát, minden gyors és komplex képi jelenetnél "röcögni" fog a kép (persze, van aki a háta közepére kívánja a True Motion-t (LG), vagy másnéven az IFC-t (Pana), megint másnéven a Motion Flow-t (Sony) stb...
Inkább vedd meg az új, 640-es szériát, szerintebb jobb és az említett képjavító elektronikát is már tartalmazza. Egyetlen hátránya, hogy aktív 3D. Én is ezt néztem ki magamnak, de mégis az LG-t fogom megvenni (670/700/730), mert annak is -bár IPS panel- de szép feketéje van (hála a local dimming-nek, pont ma néztem a West End MM-ben) -
bprubin
tag
válasz jaklimakli #45190 üzenetére
Ugyan ebbe a cipőbe vagyok.
Az Lg 55ub850v kiesett a sorból,mert mindenki panaszkodott a felhősödésre,a 870v-t meg azért nem ajánlja senki,mert nem direkt led-es,akkor tényleg jobb a 730/731v? -
mitoman
tag
Üdv. Az eddig próbált HID eszközök mind működtek, kivéve a kedvenc billentyűzetem - Chicony KG-0609 - a következőt csinálja: csatlakoztatom, a TV kiírja Hid eszköz csatlakoztatva, az USB vevőn van egy Led ez visszajelez billentyűlenyomásra, de a TV-n semmi nem történik.
* LG V30 3 db, Yoga 2-13, Yoga book, tab S5e, LG 55LB700 *
-
egonca
csendes tag
Üdv!
Ebben a hozzászólásban már szóba került a "Multifeed" opció:
http://itcafe.hu/tema/lg_led_tv-k/hsz_26554-26554.htmlNekem 42LA620S típus van, ebben is ott van a Q menüben (érdekes, hogy eddig nem tűnt fel, csak a napokban). Egyébként "inaktív", "Ennél a videónál nem elérhető" valami ilyesmit ír ki ha rákattintok.
Keresgéltem utána, de nem találtam semmit, hogy mire jó ez az izé. Tudja itt valaki, hogy mire lehet használni, vagy mitől lesz aktív?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs