Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz dorika87 #37291 üzenetére

    A hangprojektoról én is lebeszélnélek, még tisztességes sztereó hangképre sem képesek, a hangminőségük meg egyenesen csapnivaló. Amelyik meg kezd egy kicsit jobban szólni (na nem a sztereó hangképre gondoltam), annak meg olyan ára van, hogy egy belépő szintű házimozi simán kijön belőle.
    Ha a TV-det nem csak TV műsor nézésére, hanem a SMART alkalmazások nézésére- hallgatására is használod, ill. szoktad a beépített médialejátszóját is használni, akkor a sima HiFi tornyok, aktív cuccok is kiesnek, mert általában csak analóg bemenetük van. Az említett források hangját ugyanis csak optikán vagy HDMI-n tudod kinyerni a TV-ből (vagy kell egy otika/analóg átalakító). Kompromisszumként ugyan használhatod a fejhallgató kimenetet is, de azt meg kényelmetlen ki-be húzogatni ha éppen nem akarod a TV-t kihangosítani.
    Én azt tenném amit egy barátomnak csináltam megbízásból. Vettem neki a Vaterán egy használt de kitűnő állapotú Kenwood házimozi erősítőt (17eFt volt). Van 1 optikai, 2 digitális koax, és vagy 6 analóg bemenete. Mellé leütöttem még 2 db szép és jó állapotú Orion HS281-es hangfal párt 11eFt-ért. Az egész 28eFt-ból kijött. Nem kellet neki térhatású rendszer (pedig győzködtem), csak sima sztereó, viszont egy későbbi bővítésnek így nincs akadálya ha mégis meggondolja magát. Ezzel így hozzájutott még egy nagyon jó RDS rádióhoz is, és a lánya az Mp3 lejátszóját is rá tudta kötni. Két hangszórót meg láthatatlanul is el lehet kábelezni a szekrénysor mögött. Nagyon jól szól, és a sztereója is kiváló.
    Szóval nem kapkodnám el a projektor vásárlást, hanem végigjárnám a bizományikat és körbenéznék a Vaterán, az Apródon a Jófogáson stb.

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák