Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
Aktív témák
-
törölt tag
USB HUD-al lehet oda vissza másolni?
meglehet azt csinálni hogy a gépet összekötüm az usb hubbal, és ehhez hozzákötöm a tv-m és még rákötök egy merevlemez akkor ha a gépről menteka amerevlemezre filmet akkor a tv egyből lejátsza róla?
ha nem akkor milyen megoldási lehetőség van még (dugdosás nélkül) -
-
sünpávakutya
csendes tag
válasz szab.tam #1298 üzenetére
Na, mondom sorban...
Három db tökfekete, 1920×1080-as képet csináltam. Az elsőnek körbe a szegélyén 1 pixel széles fehér csík fur körbe (a fekete terület tehát 1918×1078); a másodiknál a szegély 2 pixeles (a fekete terület 1916×1076-os); a harmadiknál 1 fehér, 1 fekete, 1 fehér, majd ezután az 1914×1074-es fekete terület (kettős fehér szegély 1 pixeles fekete csíkkal elválasztva). Mindhárom közepébe fehérrel beleírtam, mi is az, hogy lássam vetítés közben. Full screen slideshow és néztem, mit látok.
Az első képnél csak feketeség, nem látok fehér szegélyt; a másodiknál megjelenik, de nagyjából 1 pixelesnek tűnik. A harmadiknál is megvan, de jól látszik, hogy a képváltásnál "beljebb ugrik" a fehér szegély. Tehát a tanulság: a TV-n a felbontás 1918×1078 pixel!
Hogy ez most a TV hibája-e (az húzza-nagyítja kijjelebb a képet, 1922×1082-őn akarván megjeleníteni az 1920×1080-at) vagy a Radeon driver-e a ludas, még nem tudom. A dolog további tesztelést igényel.
Köszönöm a tippeket, megpróbálkozom vele. Mondjuk a d-sub kipróbálása nem fog menni, mert az 5670-esemen ugyan három kimenet van (állítólag kezel is három megjelenítőt), de a háromból az egyik egy DVI, a másik egy DisplayPort, a harmadik meg a HDMI. Ezt is megértük, hogy egy videokártyán ne legyen d-sub VGA kimenet...
Hacsak nem beizzítom megint az alaplapra integrált VGA-t (azzal is ment anno az LH7000 full HD-ban), mert azon HDMI és d-sub VGA van kimenetként.***
A már elküldött hsz-t újraolvasva töprengek el: ha én a Win-ben asszondom neki, hogy "full screen slideshow", akkor elvileg a gépből kiküldött kép-jelen rajta kell lennie a fehér szegélynek az első kép esetén is. Ha tehát én azt a TV-n nem látom, akkor nem lehet, hogy mégiscsak a TV a hunyó?
Csak úgy agyalgok...[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
válasz sünpávakutya #1303 üzenetére
Szia, tegnap én is kipróbáltam a PC-t a TV-n, mivel végre sikerült szereznem egy miniDV -> DVI kábelt. Nekem is hasonló gondjaim voltak, mint amit leírsz: a kép széle nem látszott. Úgy vettem észre, hogy egymás "mellé" helyezett desktop-okon az egyik képernyőről (monitor) kilógó ablak nem ott folytatódott, ahol kellett volna, ill. a kép tetejére húzott egér legfelső pontja a monitoron látszott - nem lehetett kihúzni felfelé (ez normális), a TV-n viszont felül eltűnt a teljes egérmutató.
Én is nézegettem a felbontást, de biza a TV 1920x1080-at írt ki, ami egyezett a PC beállításával. Végül az lett a megoldás, hogy a "RATIO" gombbal át kellett lökni a képarányt. Érdekes módon 16:9-ben vala... az original sem volt jó, ellenben előjött egy "Just scan" lehetőség, azzal 1:1-ben az került a TV-re, aminek kell, Megjelentek a szélek is...
Ez LD750, de hátha nálad is vmi hasonló a gond.
-meri
uff
-
őstag
válasz sünpávakutya #1303 üzenetére
Végigolvastam az eddigi hozzászólásaidat. Azt tudom, hogy 3 kimenet van a videokártyádon, gondolom próbáltad többfélével.
A kérdés az lenne, próbáltad-e olyan kábellel, ami a DVI-re van kötve a videokártyán és egy D-sub-ban végződik, amit a tv-be dugsz? Ugye a tv. képbeállítása PC-re van állítva?
A másik ötlet, hogy nem a tv kávája túl nagy és az lóg be a képernyőbe. Lehet nem nagyon foglalkoztak a méretezéssel (1 pixelsor ide, vagy oda nem számít, ha takarjuk - gondolták).
Lehet ezeken már túl vagy, csak ötletelek, próbálok segíteni.
-
sünpávakutya
csendes tag
Na, nézzük sorban:
A képarány-állításnál hét opció van (illetve nyolc lenne, de a "teljes szélesség" ki van szürkülve, nem választható):
- 16:9
- levágás nélkül
- eredeti
- teljes szélesség (ez a szürke)
- 4:3
- 14:9
- nagyítás
- mozinagyítás 1Ebből a második, a "levágás nélkül" a legkevésbé rossz, mert ott csak körben 1-1 pixelnyi csík van levágva. (Ezt jelenti az LG-féle "levágás nélkül", hogy csak 1-1 pixelnyi csíkot vágunk le?)
Az összessel végigpróbáltam a tesztábráimat, de tényleg a második opció a legkevésbé rossz. A 4:3 és a 14:9 eleve eltorzítja az arányokat, a többi négy (16:9, eredeti, nagyítás, mozinagyítás 1) pedig kisebb-nagyobb mértékben, de még többet vág le a képből.
Az agyam lelöki a láncot; a végén még anyámék jönnek ki jól a dologból, mert kénytelen leszek visszahozni az LH7000-est, ők meg megkapják ezt... (Nekik ajándékoztam ugyanis a lecserélt LH7000-est, így végre elértem, hogy kidobják azt a rossz, kozmás, ezeréves CRT tévéjüket...)@meri:
Áttettem inglisre a menünyelvet és a Just Scan a második (amit most is használok), tehát "ösztönösen" is ezt találtam meg, amikor a "levágás nélkül"-t választottam ki.@Ance:
A "a tv. képbeállítása PC-re van állítva" mondatot nem értem. Hol kell PC-re állítani?
Csatlakozók: egyelőre nem próbáltam mással, mert DisplayPort - HDMI átalakítóm nincs (az amúgy is aktív eszköz, nem biztos, hogy nagyon olcsó), DVI - HDMI átalakítóm meg szintén nincs.
Továbbá: van itt más gubanc is ezzel. A d-sub csati analóg jelet visz. A DVI vihet analógot vagy digitálist is, hiszen van DVI-VGA (passzív) átalakító. Sőt, olyan HDMI is van, amire rá van írva, hogy "A/D", azaz valamiféleképpen kompatibilis az analóg videojellel... (Az LH7000-esen a négy HDMI-ből az első volt ilyen. Az LV4500-on három HDMI van; ha jól rémlik, abból talán a hátlapon lévő kettő A/D-s.)
Ha a DVI-n digitális jel megy, akkor értelemszerűen bármilyen HDMI-be bedugható egy megfelelő átalakító kábellel.
A kérdés már csak az, hogy a 5670-es videokártyám kimenetei milyenek.
A HDMI gyanúm szerint csak digitális, tehát ezzel "nem sok keresnivalóm" van. Ha viszont a DVI csatit (részben legalább) a már lehagyott d-sub pótlására szánták és analóg jel (is) van rajta (hiszen egy HDMI kimenet mellett nem sok értelme lenne egy csupán digitális jelet vivő DVI kimenetnek), akkor még van remény más kábellel is tesztelni. Kell egy DVI/d-sub adapter (ezt tudok szerezni a cégtől hétfő reggelig), egy mindkét végén d-subos monitorkábel (ez van itthon) és voilà: ki is tudom próbálni a dolgot. Csak egy elvi problémám van ezzel: miért kell nekem azzal kínlódni, hogy a videokártya digitális jelét analóggá konvertáltatom, átküldöm a TV-nek, ami azt újra digitális jellé alakítja? A hiperokos videokártyám és a hiperokos TV-m miért nem tudják ezt értelmesen megbeszélni egymással? (Úgy értem, a VGA kábeles teszttel – még ha úgy működne is – nem megoldottam, hanem megkerültem a problémát...) -
szab.tam
nagyúr
válasz sünpávakutya #1306 üzenetére
ccc-ben keresss egy olyat, hogy overscan. a csúszka 0%-on kell legyen. az alabból 15%-on szokott lenni, és akkor van az, hogy egy fekete keret van a kép körül. valszeg nálad az ellenkező irányba "átcsúszott", (ha lehet ilyen egyáltalán?), és ezért lóg le a kép....
ccc-ben hogy az advanced alatt van, vagy sima alatt, nem tudom....
könynen lehet, hogy az új kijelzőt érzékelve ez auto módon elcsúszott.ha mindig nem ok, akkor utána pedig a tv bemeneteit végigdugdosni. nem a vga kimeneteit mondtam....
a "levágás nélkül"-lel én is szívtam anno. megvettema tv-t, és 1080-on olyan homályos volt, mintha ey 1360-as kijelzőre küldtem volna ré a 1080 jelet. azt hittem, hgyo átqúrtak. leszámoltam 10 centin a pixleleket, és beszoroztam, hogy valóban fullhd panel ven-e benne...
aztán megtaláltam a helyes képarányt. értehetelen, hogy miért nem a 16:9 alatt van a natív...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
moltam88
tag
Sziasztok,
egy régebbi 37LC55-n próbáltam beállítani a digitális adásokat, de képet sehogyse tudok előcsalni . Átkapcsoltam DTV üzemmódba, ráeresztettem az auto hangolást, és meg is találta az adókat. Viszont bármelyiket választom ki, nem jön be kép, csupán egy szöveg a kerül kiírásra a képernyőre: "HD szolgáltatás" (ha jól emlékszem). Az mtv-knél, és duna tv-knél 100%-os jelerősséget ír, az rtl klubnál, és tv2-nél nem jelzi ki ezt az információt (szürke marad a csík, 0%?). Valaki találkozott már ilyennel, esetleg valami tipp a megoldására? Lehet egyáltalán külső set-top-box nélkül fogni ezzel a TV-vel a digitális adásokat (nem könnyű már normális leírást találni róla)? Köszi előre is!
Hétfő óta boldog tulajdonosa vagyok egy 42LK530-nak, és azon minden gond nélkül megtalálta elsőre az összes digitális adást. Emiatt gondoltam, hogy megpróbálom a régebbi tv-n is beállítani ezeket, amivel eddig nem igen foglalkoztam, mert nem én használom. Egyébként konzolra, és filmnézésre használom, tv-t nagyon szoktam rajta nézni, ezért se foglalkoztam nagyon a digitális adások beállításával eddig...
-
szab.tam
nagyúr
válasz moltam88 #1308 üzenetére
nem találom a specifikációit. mivel ez egy régebbi típus, így gyanítom, hogy a dvb-t csak mpeg2-t tud, és az mpeg4-et még nem.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
chros
őstag
válasz sünpávakutya #1306 üzenetére
Tedd fel valahova az elso kepet (1 pixel szeles feher korbe), megnezem en is egy ld650-en es egy nvidia karin ...
-
jooker82
nagyúr
Sziasztok
Az mitől lehet,hogy egy LCD tv-nek,a közepén függőlegesen egy vékony sárga csik van??már nincs rajta garancia....
digi tv-s beltéri egységgel és jobb felső sarokban egy zárt boriték is van,ha a tv megy ,már több hónapja....
Esetleg tudjátok az okát??LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
-dj-
csendes tag
Sziasztok lassan 3 éves 32" LG LCD szeretném újabbra cserélni.
LG 42LV3400 Full HD LED LCD , ezzel a típussal találkozott már valaki, esetleg van valakinek? Led LCD szeretnék, esetleg mást tudtok ajánlani? -
chros
őstag
VIgyazat a LED TV-kkel: 3 fele van beloluk az LG-nel (sima led, led plus, es full led).
Ez Led Edge-es (azt hiszem ez a sima led) [link]
En csak full led-est vennek, annak az ara viszont az egekben van, ezert en is LCD-t vettem inkabb ... (55ld650)Ahogy Bloodray kollega javasolta, inkabb egy 42LK530-at ... Pl: [link]
Es ahogy latom, kb egy 10.000-el olcsobb is ...
-
törölt tag
nekem egy 32ld350-em van, az lenne a kérdésem hogy hogyan működik a lezárás menüpont, próbálta már valaki?
-
Lancsin92
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne kb. 2 hete vettem egy LG 42lk450-es televíziót. eddig minden gond nélkül néztem külső winchesterről mkv kiterjesztésű filmeket. és most az utolsó két film, amit letöltöttem és szerettem volna nézni azt nem indítja el a külső merevlemezről. a korábbi filmeknél kiírta hogy milyen hosszú a film, ezeknél viszont 00:00:00-át ír. azt hittem hogy a winchesteremmel van a baj, formáztam és ha a régi filmeket teszem fel amik mentek azok működnek ugyan úgy,(az összes film mkv kiterjesztésű volt) de ha ezeket az újakat teszem fel nem indul el. fogalmam sincs h mi lehet a baj a gépemen gond nélkül futnak, de amikor megpróbáltam átnevezni, crc hibát írt ezt a total commander javította és én is lefuttattam power defragmenter-el és így már nem jelzett crc hibát de továbbra se fut. szóval fogalmam sincs hogy mit csináljak. ha valakinek van ötlete hogy mi lehet a megoldás az legyen szíves írjon. köszönöm előre is.
(az összes film mkv kiterjesztésű volt) -
szab.tam
nagyúr
válasz Lancsin92 #1320 üzenetére
az mkv egy "konténer". konyhanyelven: abban "eltérő dolgok" lehetnek.
különböző profilok, ugynevezett level 3, 4.1, 5.1...
vagy a bitrátával lehet gondja.
de én inkább a level 5.1-re tippelek.
amíg a pc-n lévő lejátszók (általában) minddel megbírkóznak, addig a tv-be integrált lejátszóknak korlátaik lehetnek.
ez csak elvi feltételezés. sem a filmed profilját nem ismerem, sem a tv-be integrátl lejátszó specifikációit. de ezek a másodlagos adatok auser manual-ben nem is biztos, hogy szereplenek. el szokták nagyolni. de meg lehet nézni.letöltöd pl az ingyenes blu-ray szerkesztő progit, a tsmuxer-t. (van más is...)
nekem asszem valami 10-es verzió van...behúzod a felső ablakba a filmet.
alatta kiírja a codec-ek és utána a track info-nál a profilt..
ebből kiindulva meg tudod érdeklődni, hogy egyáltalán a lejátszód ismeri-e...
és a bitrátát is viszi-e...[ Szerkesztve ]
-
Lancsin92
csendes tag
válasz szab.tam #1321 üzenetére
Letöltöttem ezt a tsmuxer-t és nem tudom miért de azokat a filmeket amiket nem játszik le a tv nem engedni betenni a programba és valamilyen hibaüzenetet ír ki viszont a korábbiakat be tudom rakni.fogalmam sincs hogy miért csinálja ha a fálj lenne hibás a gép nem játszaná le szerintem de érdekes mert tökéletesen viszi... esetleg valami ötlet? köszönöm az eddigi segítséget.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Lancsin92 #1322 üzenetére
pedig akkor valami hiba van bennük, amit a pc-s lejátszó még tud javítani, de a tv-é nem.
vagy valami új profil, amit a tsmuxer azon verziója sem ismer fel, így a tv-d sem.
több 5let nincs.ugyan kicsit off a téma ott, de esetleg még írhatsz. az eredeti helyzetet, és atsmuxer-es megnyitásos tapasztalatot is.
az 1. hsz-ban lévő link alatti leírás ugyan pc-s, de nagyon hasznos,a zt is érdemes elolvasni...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
novieris
csendes tag
Tegnap vettünk egy 42LK450 típusú LCD tv-t. A régi antennával az M1 és M2 akadozik, kockásodik. Milyen antennát vegyek, hogy ez a probléma megszűnjön?
Előre is köszönöm! -
sünpávakutya
csendes tag
válasz szab.tam #1307 üzenetére
No, adós maradtam még a válasszal, bár mentségemre szóljon, baromi kevés időm volt a héten...
Az underscan csúszka OK, vele összebarátkoztam már akkor, amikor az LH7000-est installáltam. ("Átcsúszni" amúgy nem tud, az overscan állás a jobb legszélső, 0 % underscan érték...)
Szóval: áttettem a másik hátoldali HDMI-be a kábelt és elkezdtem "játszogatni" (már persze nem a micsodámmal, hanem a TV beállítási lehetőségeivel... ) és mostanra talán már sikert értem el. Már majnem olyan a kép, amit elképzeltem... A TV valahogyan egyszer csak "bezökkent" a normális képméretbe, de hogy mikor, azt nem tudom... Egyszer minden mindegy alapon megnyitottam a tesztábráimat és látom ám, hogy az egypixeles fehér keretűt megnyitva körben látszik a fehér vonal. Bár a kép még mindig nem tetszett különösebben, de legalább már nem volt levágva. Először is checkeltem a CCC-ben az underscan csúszka állapotát (jobb oldali véghelyzetben, 0 %-on állt), majd megnéztem, hogy a TV-n a Just scan legyen képarányként kiválasztva. Ezután nekiugrottam a TV finombeállítási lehetőségeinek (mint macska a tükörnek) és több különböző tartalmat megjelenítve a képen és a H Sharpness / V Sharpness értékekkel "játszadozva" végre elértem, hogy elfogadhatónak minősítettem a képet. Még a feketeszintet is "alacsony"-ra kellett venni... Ahogy az emlékeimben él, ez még mindig nem veri az LH7000 képét (mondjuk az a maga idejében más kategória volt), de most már talán együtt tudok élni vele. Biztosan számít a 32" versus 42" is, mert most, ha közelebb hajolok a gépelés miatt, remekül látom a pixeleket. Mindegy, így már talán jó lesz.
Csak az bosszant, hogy anno majd két éve az LH7000 esetén ez így működött: ATI driverben 1920×1080 kiválaszt, tetszőleges (amelyik a kezem ügyébe esett; de amúgy többel is is volt próbálva, mind jó volt) HDMI-n összedug, TV-ben a Just scan kiválaszt, CCC-ben 0 % underscan oszt jónapot. Máris tökéletes, tűéles a kép. Dehogy nyúltam én TV-finomhangolásokhoz és a képjavító okosságokat sem bántottam...
Erre meg az LV4500-zal szívok, mint a borzas torok, zsonglőrködnöm kell a TV beállításaival. Tudom, tudom, ne is mondjátok: a TV-ket elsősorban tévézésre találják ki, nem monitorként való használatra ezért az első feladatra vannak optimalizálva. A vevők 99 százaléka valószínűleg nem is használja másra. Csak az a baj, hogy "el lettem kapatva" egy kicsit, hogy az LH7000 esetén milyen "sima liba" volt a dolog és most rosszul esik kicsit, hogy ennyit kell vele kínlódni... -
szab.tam
nagyúr
válasz sünpávakutya #1329 üzenetére
akkor most feltehetően a másik hdmi-be való átdugás oldhatta meg a problémát?
mert ez logikus lenne. nálam is az egyiken korlátok vannak. nem iylen. hanem az, ha átteszem 24hz-re, akkor leóg a kép. azaz a kép kb. harmada látható. és ahogy kihúzom oldalara az egeret, akor az asztal is "odamozog".
most ez elég gáz, mert így az egyik gépen nem tudok mozizni, csak 60hz-en.
másképp kezeli a 2 bemenet a jeleket. azaz, a pc felől is másnak látszik.
de majd újból driver-t cserélek, és nekiesek megint.
valamelyik bemenetre nem lehet definiálni az 1920*1080/60hz pc és 1080p hd signált. azaz mindkettőt, csak az egyiket.
és itt jön a gond nálam.
de ez nemcsak a tv hiábája. a gép is kell hozzá. azaz a vga driver szerintem.
az előző htpc konfig idejében mindkét gépről, akárhová dugtam, ment a 1080/24hz, képlecsúszás nélkül.
de nálam pluszban a több kijelző, ráadásul eltérő felbontásban is bezavar.a hdtv pc-re kötése sosem volt egyszerű feladat. régebben a natív megjelenítést sok tv nem támogatta, és ez rendre otthon derült ki. mostanra azért már jobb a helyzet, de nem zökkenőmentes...
[ Szerkesztve ]
-
sünpávakutya
csendes tag
válasz szab.tam #1330 üzenetére
> a hdtv pc-re kötése sosem volt egyszerű feladat
No, épp ezért írtam, hogy valószínűleg most azért esik olyan sz...rul a sok szívás-kínlódás, mert az LH7000 esetén (valami oltári mázlinak köszönhetően) simán ment a dolog...
Mindegy, a lényeg, hogy nagyjából most már jó.Köszönöm mindenkinek, aki konstruktív ötletekkel segítette a problémamegoldást!
-
hunfefe
tag
Sziasztok.Szeretném megkérdezni hogy az lg 32lk450 illetve 430 as tv-vel jól járok.?Mi a különbség köztük?Kinek van tapasztalata.?Ami fontos hogy digis vagyok és nem szeretnék set top fost bérelni.Gond nélkük veszi a digitális illetve hd jelet?Nagyon megköszönöm elöre is ha valakinek van tapasztalata.80 ért elég jó áron lenne.Üdv.All.
Samsung Galaxy
-
Kzo
tag
válasz hunfefe #1332 üzenetére
nekem LK450-es van, én nagyon meg vagyok elégedve vele szép kép, jó hang ....
én úgy tudom,hogy a kettő között csak a design ami más. ( szerintem az LK450 szebb de ez egyéni vélemény )
alap kábel tv-m van (nem digi) amit analógban adnak azt adják digitálisan is és minden gond nélkül kezeli a digitális adásokat na meg persze a HD-t is.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
szab.tam
nagyúr
az analógnál kinyopmtattam papírra a csatornakiosztást. tollal megterveztemn, mit hová akarok.
bementem a kézi beállítsba, majd 1-es programhelyre bgépeltem a kívánt állomás upc szerinti csatoraszámát. megnevez, elment. továbblép 2. progr. fél órás meló.utána ráeresztettem a digitális auto hangolását.
ott viszont lehet +- helyezést álítani.ennek aza hátránya, ha megnyomom az 1. gombot, megjelenik ey lista. az 1-esen vana digit 1-esre pakolt, analóg 1-re pakolt, és mét egy digit rádió is.
így a "legördülő" listából ki kell jelölnöm, ha az analóg 1 helyen lévőt akarom.tehát a digitális adást nem tudom pl. az 50. gombtól kezdeni.
és mivel a digit adónaka z 1 gomb alá tartozó lisátján belül priopritást ad a tetüje, így ha nézek egy analóg tv2-t a 2. programhelyen, és át akarok ugrani pl. az analaóg visatra, ami nálama 4, programhelyen van, a 4. gombot megnyomva a listában a 2. helyen van az adó. le kell mindig lépnem ilyenkor 1-2-t. q**** idegesítő.
fejbeb***-nám, szívlapáttal aki ezt tervezte....meg az is miylen dolog, hgy nincs 2 antennabemenet. 1 az alanógnak + 1 adigitnek.. közösítettem. így a szobaantennán, ha digit-et akarok, rá ekll húznom az erősítőt. a szomszédok lehet, ghoy örülneki. vagy a földszintre is bejutotta digit jel a kábelbe....
-
hunfefe
tag
Köszönöm akkor próbálkozom.üdv.
Samsung Galaxy
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Segítsetek nekem ha tudtok, keresek TV-t, Samuban már találtam, de kéne egy konkurens termék, hogy össze tudjam hasonlítani.
Amire szükségem lenne:
- 82 cm=32"
- 3-4 db HDMI
- DVB-C beépített tuner (digi kábelhez)
- USB porton Média playerként lejátszási funkciók (Xvid, és HD anyagok)
- USB portra illesztett külső winchesterre tudjon felvenni. (PVR+Timeshift)
- Esetleg Hálózati UTP csatlakozó, vagy wifi, de ez nem feltétel.Amire használnám az 70% digitális TV, 15% filmnézés, 15% Xbox360
Köszi előre is a segítséget.
Xiaomi Redmi 3
-
benoce
tag
-
blyvia
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.LG LCD TV-t szeretnék vásárolni, és két típust néztem ki : LG 42 LK450 és az LG 42 LK530
Véleményekre lennék kíváncsi, melyiket érdemesebb megvenni. Volt -e valamelyik típussal valakinek problémája?
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Van egy LG 32LD320 típusú tv-m, AZ LG OLDALÁN azt írja, hogy van benne mindkét fajta digitális tuner:
DVB-T/C MPEG-4 AVC(H.264)
Igen (CI típus, DVB-C Finn,Svéd vagy “- -“ ország kód alatt érhető el)
Most kötötték be a Digi tv-t és nem kértem set top boxot mert ugye van a tv-ben tuner, tehát tudom fogni az adásokat. Mondták a digisek, meg olvastam is neten, hogy a dvb-c típusú tuner kell, hogy legyen a tv-ben. Benne van, de mégse talál digitális adásokat.
Ami érdekesség, hogy öcsémnek ugyanilyen tvje van, együtt vettük, csak ő t-home-os és szintén box nélkül, de ő látja a digitális adásokat.
Hogy is van ez?Mivel a fentebb linkelt leírásban azt írják, hogy valami finn, svéd, vagy "--" orsázg kód alatt érhető el, ezért most nyomtam egy auto hangolást, svéd beállításokkal, meg most próbálom a "--" -t is, hátha így jó lesz.
szerk.: semmi...[ Szerkesztve ]
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
jjani72
tag
A t-home - nak csak boxal fogható digitális adása van. Ha öcsédnek nincs ilyen, akkor ö csak akkor lát digitális adást, ha átmegy egy olyan szomszédhoz akinek van stb - a.
Amikor bekötötték hozzád a digit, akkor csak azt mondták meg, hogy mivel fogható a dvb-c
adás, de azt nem, hogy nálad van-e egyáltalán ilyen. -
törölt tag
Szerintem inkább az 530-ast érdemes nézegetni, 100 Hz-es, jobb válaszidő, LED-es megfelelője az LV4500, ha az jobban tetszene. Vásárláskor mindenféleképpen vigyél tesztanyagot pixelhibák, bevilágítás ellenőrzésére. Ha hosszabb távra tervezel, és anyagilag is megengedheted, inkább a 47"-ost ajánlanám.
-
őstag
Csakis az LG 42 LK530-at vedd, ha ezen a kettőn goldolkozol. 110.000 és 125.000, tehát a 15.000 forint különbséget messze megéri az LK530. Egyrészt 100Hz-es, másrészt - pont emiatt - modernebb panel van benne.
Amire figyelj, hogy pár helyen írják, van netes csatlakozása, de az nem igaz, az csak az LK530T-nek van, amit Mo-on nem forgalmaznak. De nem hiszem, hogy kéne rá, nekem nem hiányzik.
Csatlakozva az előttem szólóhoz, ha 3 méternél távolabbról nézed, akkor gondolkozhatsz a 47LK530-ason is. Az 170.000, tehát 45.000 forint a felára a plusz 10 centinek. De tényleg csak 3 méter felett érdemes rajta gondolkozni (szerintem).
A 42LK530 helyett +23.000-ért én nem választanám a ledes 42LV4500-at, mert nem lesz olyan szép a képe, mint ennek (felhősődés).
[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Közben megoldottam a problémát, a tv-n a Magyarországot átállítottam arra a bizonyos "--" jelre, meg előbb lefuttattam a keresést úgy hogy az "antenna" bemenetet választottam, majd még egyszer úgy, hogy a "kábelt" (nincs külön antenna és kábel bemenet, egy van, az alá az van írva, hogy antenna, azért is kezdtem azzal, de gondoltam teszek egy próbát a kábel nevű gombbal is). Ekkor kérdezte, hogy milyen frekvencia tartományban keressen, volt kézi, alapértelmezett, és teljes. Na mondom, adjunk neki, teljes!
Talált is vagy 90-valahány digitális csatornát, 3 rádiót és még vagy 50-60 analógot (ugyanazok mint a digitálisok, csak ugye analóg).jjani72
öcsémnek tuti nincs stb-a, mert bár van egy a lakásban, de az tök máshova van bekötve, ha a kábelezést nézem, tehát annak nem lehet köze hozzá (én csináltam a kábelezést)lancerboy
beszéltem a digivel, (persze 10 perc várakozási idő azért volt) fel is vették a hibajelet, majd miután letettem a telefont, akkor futottam neki az "utolsó" próbálkozásnak, és sikerrel is jártam. Azóta hívtak már, mondtam, hogy megoldódott.köszönöm!
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
törölt tag
42 és 47 között picivel több, mint 10 cm a különbség (13). Ha full HD-t nézel, 3 méter már sok. Én (S tudtommal mások is) legfeljebb 2 méterről tudom megkülönböztetni az alacsonyabb felbontástól. Először én is 40-42"-ban gondolkodtam, de nem bántam meg a 47-et, sőt... Itt bizony lényeg a méret!
Egyébként nekem sem kellene az edge led, de van, aki esküszik rá... -
őstag
válasz #03969024 #1349 üzenetére
Ha most ezen vitatkozunk, akkor 12 (107 cm vs 119 cm).
Nem a fullHD miatt írtam a távolságot, hanem azért, hogy tudja, 3 méter felett már megéri a nagyobbat vennie.
Két különböző dologról beszélünk. Senki nem azért néz tévét, hogy lássa az összes pixelt, hanem, hogy lássa a filmet, akkor meg nem számol pixeleket. Legalábbis az átlag. Tévét akar nézni, nem megkülönböztatni kétfajta vonaltesztet, hogy milyen messziről látná, ha egész nap azt nézné. Így felesleges "kétméterezni".
Ha téged sem érdekelne az edge led, akkor miért ajánlgatod másnak? Csak bezavarsz szegénynek.
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen NAS-t vegyek?
- BMW topik
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android szakmai topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest