Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy szerintetek létezik olyan megoldás, amivel a N200-asom alaplapját ki tudnám cserélni egy kicsivel jobbra, és erősebbre? Most egy IEL10 van benne, de ha lehet, akkor szeretném bővíteni.
A processzort már tudom, mennyire lehet bővíteni, csak az alaplapot nem tudom biztosan, pedig nem lenne baj, ha sikerülne.Ötlet?
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo 3000 N200-asom, és azt szeretném tudni, hogy milyen procit ajánlanátok bele?
Socket P-s foglalata van, amihez én eddig csak a T7xxx-es sorozatú procikat találtam. Természetesen csak Intel proci jöhet szóba. A mostani T5550-es 1.8-as már lassan gyengének bizonyul. Fontos lenne, hogy a hőmérséklete ne lépje túl a mostani prociét, különben akkor hűtést is kellene cserélnem, ami szerintem nem olyan egyszerű, mivel nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e nagyobb hűtőteljesítményt kihozni még a gépből.Várom az ötleteket.
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #8595 üzenetére
Jókat ajánlottál, csak az a baj, hogy max FSB800 Mhz a határ, a P8xxx-ek pedig már 1066Mhz-esek, ami szerintem nem passzolna. Ne tudom számít-e a tokozás, de a mostani az 65nm, míg ezek 45 nm-esek. Ezekkel lehet játszani? A fogyasztás jobb lenne, de szerintem nem támogatná.
-
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #8605 üzenetére
Akkor már csak egy kérdésem lenne.
Igazából számít valamit az, hogy egy proci tokozása 45nm, vagy 65nm? Mert azt hiszem, hogy hőmérsékletileg van különbség, meg több tranzisztort tartalmaz, ami nyilván több feladatot tud ellátni, de hogy másban van-e azt nem tudom.
Valamint a gyorsítótár mérete befolyásol valamit? Azt honnan tudom, hogy melyek azok, amelyeket még támogat a gépem?
Szerinted melyik lenne a legideálisabb választás? így hogy nagyjából képben vagy a lehetőségeket illetően. -
Gesta28
tag
Igazából számít valamit az, hogy egy proci tokozása 45nm, vagy 65nm? Mert azt hiszem, hogy hőmérsékletileg van különbség, meg több tranzisztort tartalmaz, ami nyilván több feladatot tud ellátni, de hogy másban van-e azt nem tudom.
Valamint a gyorsítótár mérete befolyásol valamit? Azt honnan tudom, hogy melyek azok, amelyeket még támogat a gépem?
Szerinted melyik lenne a legideálisabb választás? így hogy nagyjából képben vagy a lehetőségeket illetően.A gépem egy N200-as T5550-es procival.
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #8636 üzenetére
Én is erre a kettőre gondoltam (T7700, T7800), csak nem voltam 100%-ig biztos.
A hűtésre visszatérve: gondolom, ha gyakrabban pörög fel a venti, akkor az csökkenti valamennyire az élettartamát. már egyszer így is cserélnem kellett, mert elcsapágyasodott. Egy hűtővel tudok rajta segíteni, vagy igazából ennél már mindegy? Tudnék valami extra hűtést elővarázsolni, hogy ne a venti menjen idő előtt tönkre?
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az N200-asomban szeretnék alaplapot cserélni, ha sikerül egy kicsit erősebbet kifogni, mivel a jelenlegi az kicsit gyengének tűnik VGA szempontból. Esetleg lehetne a vga-t valahogy bővíteni? Proci csere már tervben van, az alaplapon pedig eléggé elgondolkoztam.
Most ez van benne:
IEL-10 Part number-ét nem tudom, de találtam egy oldalt, ahol több alaplapot is ajánlanak ehhez a típushoz:
Itt csak part numberek vannak, amik igazán nem segítenek valami sokat, hátha itt van valaki, aki többet tud ezekről nálam.
Itt sem írnak sokkal többet: [link]
Valakinek hasznos ötlete??
-
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az N200-asomban szeretnék alaplapot cserélni, ha sikerül egy kicsit erősebbet kifogni, mivel a jelenlegi az kicsit gyengének tűnik VGA szempontból. Esetleg lehetne a vga-t valahogy bővíteni? Proci csere már tervben van, az alaplapon pedig eléggé elgondolkoztam.
Lenovo 3000 N200 0769-es gépről van szó, amihez nagyon ragaszkodom!!
Jelenleg ez az alaplap van benne:
LA-3451P FRU41R7886
Nem tudom létezik-e ennél erősebb konfiguráció ehhez a típushoz, de nagyon remélem, hogy igen!
Valaki otthonosan mozog ebben a világban?
-
Gesta28
tag
válasz spyduck #8829 üzenetére
Akkor mivel tudnám felturbózni? Más elképzelésem nem igazán van, SSD az még nem nyerő, mivel nincs még olyan ár/érték arányban, hogy viszonylag olcsón hozzájussak egy kb 160 GB-oshoz, annyira pedig legalább szükségem van, viszont annak az ára még nagyon magas számomra.
Proci csere segítene még, de az kis mértékben befolyásolná a teljesítménynövekedést. Már csak a memória bővítés jöhetne szóba, de azt nem tudom mennyit számítana. Szóval kimerült az ötlettár.Egyéb javaslat?
-
Gesta28
tag
válasz spyduck #8831 üzenetére
Azért hála isten eddig egy meghibásodása sem volt, egyedül az akksi szállt el benne, de az is már legalább 3 éve. Azon kívül semmi baja nem volt, és remélem nem is lesz! Egyébként még csak 5 éves!!
Teljesen meg vagyok vele elégedve, eddig sosem hagyott még cserben.Azért egy memóriabővítést mindenképp eszközlök, mivel a 2 giga helyett a 4 giga sokkal többet érhet. Win 7 is jobban örülne neki szerintem.
Én inkább újat veszek, mintsem belenyúljak valami kevésbé megbízható használtba, aminek nem tudom az előéletét! És lehet többe lenne a szervizelése, mintha újat vennék.
[ Szerkesztve ]
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. A problémám az, hogy N200-asom nem veszi a töltést hálózatról, illetve, ha rádugom hálózatra, akkor fura halk kattogó hang szűrődik ki. Lehetséges, hogy zárlatos lett az alaplap? Cseréltem tápcsatlakozó kábelt, de a kattogás nem szűnt meg. Aksiról működik a gép, de hálózatról nem tölt semmit.
Várom az ötleteket.
-
Gesta28
tag
Sziasztok,
Az alábbi IdeaPad G70-35-ről szeretnék egy kis segítséget kérni
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ki ajánlaná, vagy ki beszélne le róla esetleg.
Azzal tisztában vagyok, hogy AMD-s felépítmény az egész, és ez engem egy kicsit aggaszt, de nem tudom, hogy az elmúlt évek alatt az AMD mennyit fejlődöt a korábbi önmagához képest.
Szerintetek van okom aggódni emiatt, vagy inkább nézzek egy másik gép után, ami már Inteles lenne.
Előre is köszönöm a segtséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest