Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Azonnali játékos kérdések órája
- PlayStation 5
- Automobilista 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
Új hozzászólás Aktív témák
-
htmtimcsi
tag
kikéne kapcsolni az automatikus újraindulást, akkor beadná a kékhalát és eltudnád olvasni. windows+break billentyü kombináció után advanced fül,majd a stratup and recovery setting gombjára nyomva előugrik egy ablak. ott kikapcsolod az automatic restart-ot. ez azt fogja előidézni ha leközelebb valamilyen windowos hiba történik akkor látható marad a kékhalálos ablak addig míg újra nem inditod. de én a helyedben végig gondolnám, hogy miket raktam fel(driver stb...), mert ha az előző jó állapot fut, akkor csak valamelyik újonnan felrakot program lehet a lúdas, vagy esetleg valami virus(bár ezt kizárnám ez esetben).
-
htmtimcsi
tag
hát ezt találtam: a dump map elvileg a memoria,proci,regiszterek stb... aktuális állapotát tárolja. önmagában semmit nem ér. nagyon nagyon okos ember kell hozzá hogy valaki tudja azt használni hibaelháritásra.
"Nem feltétlenül jelent megoldást.
Ez a jelenség kábelhibára is szokott utalni. Ekkor nem a szektor hibás.
Azért is gyanús a dolog, mert a lemez végére ritkábban szokás írni, mint a lemez elejére. Ezért ritkábban szokott a szektorhiba előfordulni.
Ha marad a probléma, akkor az adatkábelt érdemes cserélni."továbbá http://www.eventid.net/search.asp . de ide kéne egy event id. ami a eseménynaploban van. 0-65536ig terjedő számnak kéne lennie.
The KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M bug check has a value of 0x1000008E. This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
http://www.osronline.com/ddkx/ddtools/bccodes_59k7.htm
0xC0000005: STATUS_ACCESS_VIOLATION
A memory access violation occurred.Bug Check 0x8E: KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Parameter Description
1 The exception code that was not handled
2 The address at which the exception occurred
3 The trap frame
4 Reserved
tudom ez nem a megoldás.de eddig jobb ötletem nincsen.közben meglett: http://www.eventid.net/display.asp?eventid=1003&eventno=1274&source=System&phase=1
The hardware varies from modems, video cards, USB device to memory or sound cards. Sometimes it proves to be hardware that it is not compatible with Windows XP.
elvileg a megoldás:
If you have hardware or software that does not work properly after the installation of SP2 then deactivate DEP. You do that in the “boot.ini” file with the “/noexecute=AlwaysOff” switch. remélem tudsz vele kezdeni valamit. amugy edit c:\boot.ini
és ha minden igaz az utolsó sorban,vagy a leghosszabb sort kell szerkezteni úgy hogy utána irod hogy /noexecute=AlwaysOff lemented és ujraindit. -
htmtimcsi
tag
válasz KriszBoy #1869 üzenetére
ha kaptad, akkor hagyd a ramokat a gépben. nem lesz gyorsabb 2x1gigával,meg jobb se. a vistával kapcsolatban nem nyilatkozom,mert nem ismerem, és nem is tervezem a megismerését. a videokari ramfogyasztását meg tudod nézni az eredeti driver-nél(intel x3100esetén),miután felraktad van valami vezérőpultja és ott. de ugy tudom hogy az x3100as csak akkor kezdi lefoglalni a memoriát ha szükség van rá. nekem ilyet ír, pl.:
Physical Memory: 502 MB
Minimum Graphics Memory: 8 MB
Maximum Graphics Memory: 128 MB
Graphics Memory in Use: 10 MBannyit tudok javasloni esetleg, hogy valami ram tesztelő programmal azért nézd meg a ramokat hogy jók-e,de ha hibátlanok akkor mindenféle kép hagyd benne a 2x2öt(bár ez csak egy magánvélemény). http://www.memtest86.com
-
htmtimcsi
tag
válasz turbolali #1873 üzenetére
"Valami oknál fogva a LAN nekem elég lassú" ez mit jelent? nekem nem tünt lassúnak, olyan kb.10megával másol. ez 100%hálózati kihasználtásgot jelez,ír neki a windows. de ez a 10mega a routerem sebessége meg minden gépnek, amit eddig élőben látam, ami 10/100as ftp kábelel megy.
-
htmtimcsi
tag
Ha írnál konkrétan, hogy melyik játékra gondolsz, könnyebb lenne. ezek futnak: Restaurant Empire,Icewind Dale II,LAND OF THE DEAD,Fallout 2. ha jól emkékszem ezt nem támogatja a videokártya: transform & lighting. némely(eddig 1játék volt) játéknak/nál csíkozódás(vagy vlmi grafikai 'izélődés') fordult elő, a megoldása abból állt hogy visszavettem 16bites színmélységre a játékot.a zu-online is megy.ja nekem celeronom van(1.7es).
-
htmtimcsi
tag
nekem a ventivel a tapasztalataim ezek:
43fokot elérve kikapcsol a venti(visszahütéskor,ekkor kapcsolja ki)
50foknál egyes fokozat
56foknál 2es fokozatat
és ennyi.
eddig láttot legnagyobb hőmérséklet 58fok volt, ennek ellénre(hogy nagynak tünik) egyeltalán nem volt meleg a billenyüzet,nem süt. ez xp2vel volt.sp3al integrált windowsal nem müködik a hangkártya, meg a AHCI mód se települt fel(bár az utóbbit még tapasztalatlanbul csináltam,szóval ez lehet hogy az énhibám miatt nem települt). bár nekem a hangkártyával kapcsolatban az volt a gyanum, hogy nem ismerte fel a windows. mert hát az sp3 nem sp2 és nem is sp1, hanem más(olyan kategoria ahova nem birta még besorolni, de valószinüleg orvosolva lesz).
-
htmtimcsi
tag
1024x768
charater details high
general texture normal/high(mindkettővel néztem)
texture filter bilinear
és texture quality defaultezen probáltam és élvezhetően és hibamentesen(nem csikos stb...) ment a demo.
bár állitgattam és összebirtam hozzni hogy élvezhetetlenül szaggason(mindent maxra(+32bit, charter datails extra, meg a texture filter trilinear-ra) ).
512ram celeron 1.73Ghz.
[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
elmesélem én, hogy csináltam: 32,768mega az operációs rendszer particiójának. a többi meg minden egyébnek(film,mp3,stb...). ez a 32giga elég a esetleg programoknak ami a program files-ba szokot települni(és minden áron oda akar,pl.:visual studio,msdn). azt olvastam ha "jó" gyors swapot akarsz, akkor csináld fat32re külön particióra, legyen a particio mérete akkora, mint swap lesz. a swap a memoria legalább másfélszerese, de 2giga bőven elég szokot lenni, és fix méretűre szoktam állitani. továbbá javasolt az mft megnövelés is.("fsutil behavior set mftzone 2" (1-4lehet)). ez természetesen többhelyet fog kicsit elvenni, úgymond látatlanban,de szubjektiv véleményem az hogy ezt érdemes feláldozni.
de hogy témánál maradjak szerintem holpy-nak a lenovo care -rel van/lehet a gondja. a megoldás az lehet,ha nem rakod fel. én nem használom(már nem emlékszem mit tud,pedig egyszer felraktam, hogy tudjam mi ez,de ennyire "hasznosnak" ítéltem).
a windowos szemetes kosarat törlöd/korlátoztad a méretét?
meg van vlmi system restore(ez a win része) nevű izét, azt is korlátozd a méretét vagy kapcsold ki teljesen. ja és holpy ez vista vagy xp? bár gondolom hogy xp, a méretéből ítélve.ha nagyon kell a hely, akkor kapcsold ki a hibernációs fájlt.
[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz bit_vector #1902 üzenetére
hát ezt nem tudtam.de most már ennyivel is okosabb lettem.
de aztért majd, ha lesz időm kifogom kapcsolni és megnézem az eredményt. -
htmtimcsi
tag
Egy lehetséges megoldás( swap beállíására):
1. valahonnan elinditod a regedit nevű programot
2. ott megkeresed ezt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
3. dupla clicket nyomsz a PagingFiles nevű izén(multi-string)
4. ott ilyet találhatsz pl.: D:\pagefile.sys 700 700
az első a swap fájl helye. a második szám a minimum méret, a harmadik a maximum mérete a swapnak.
5. majd OK.
6 újrainditod.itt defrag program a page filehoz:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/sysinternals/bb897426(en-us).aspx
a lapozo fájl-t óvatosan csökkentsd: 512 mega alá semmikép ne vidd. ha bizonytalan vagy méret tekintetében, akkor így állítsd be: "c:\pagefile.sys 768 1534" ha kisebb swapot akarsz akkor más oprendszert(linux,bsd) kell keresned, ilyen ez a win(mindenből jó sokat, jó erőset, és akkor stabill lesz).
[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz turbolali #1955 üzenetére
ezt a progit probáld meg: hmonitor(hardware sensors monitor). ez írja a cpu hőmérsékletet, vinyo hőmérsékletet és az aksi kapacitását(Wh -ban). bár ez nem tudja hogy mennyi ideig fogja birni az aksi időre. meg az áramfelvételről sem ad infot.
még esetleg ezt a progit is meglesheted: "notebook hardware control" . ez kiirja a kapacitást pontosan pl. nekem 56610mWh meg a voltage-t(ez nem tudom mi,amugy 11000mWh). meg még írja az időt is(csak idő kell neki a becslésehez).
-
htmtimcsi
tag
válasz Boreas86 #1968 üzenetére
"Speakers / sound system. I had to add "options snd_hda_intel model=lenovo" to /etc/modprobe.conf."
szóval gyakorlatban így nézne ki: terminalba ird: "su gedit /etc/modprobe"
jelszot beírod.
amugy ebben a fileban láthatsz példákat hogy lehet options megadni.
majd a legutolso sorba ezt irod: "options snd_hda_intel model=lenovo"
lement és ujrainditod.esetleg lehet hogy igy kell "options snd_hda_intel model=lenovo position_fix=1"
a position fix érték lehet 0,1,2. a nulla az alap azt nem kell probálni. a 1vagy2 re kell állitani.
amugy ez azt csinálja hogy amikor rádugod a fülest akkor a laptop elhalkujon és csak a fülesre küldje a hangot. -
htmtimcsi
tag
válasz Boreas86 #1994 üzenetére
itt leirtam és ez nekem ment. esetleg ami hiba lehet benne hogy su helyet inkább sudo kell.
"sudo gedit /etc/modprobe.conf" na jó volt benne még1hiba.valahol ezt irták hogy így kell:
options snd_hda_intel model="lenovo"de előbb igy probáld:
options snd_hda_intel model=lenovo
azt már nem irom hogy forditsd ujra az alsa drivert,mert ezt javasolják még; de ez meg nekem nem jött össze, és nemtudom hogy müködne-e neked.
még ezt javaslom megnézni:
[link]
bár angol. de tudsz angolul akkor gugli a barátod és "lenovo n200 ubuntu sound" ra dobál ki linkeket.[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz Dufresne #2001 üzenetére
hát celeron procim van ugyhogy nem igazán nyilatkoznék az órajelszorzásról. a lenovo power managementje ugy vettem észre hogy azt csinálja hogy lebirod hibernálni a gépet és suspend módba tudod rakni. ha nem rakod fel akkor ezek az opciok hiányoznak. nézd meg a notebook hardware control -al hátha segit vlmit. honlapja:[link]
-
htmtimcsi
tag
hát én töltöröl használom elég sokat, de nem szoktam kivenni az aksit.
de a telefonomat is ha felteszem a töltöre, akkor ott se szoktam ki venni az aksit.
ugyhogy ennyit erről. lehet hogy igazam van, de az is hogy nincs igazam. -
htmtimcsi
tag
az ubuntu linux inditómenűje a GRUB( gondolom ez zavart téged).
a probléma oka valószínűleg az hogy törölted a GRUB config fájlait ami alapesetben a /boot particiora kerül. valami parancsokkal belehet így is bootoltatni, csak én nemtudom, de erről is van sok cikk a guglin.nemtudom mi az az r&r, de a probléma oka hogy a MBR particióba nem irta be a windows a sajátját, amikor újratelepítetted.
a biztos végső megoldás(hogy a windows beírja az MBR-be magát) törlöd a particiókatabból vagy
megint felrakod a linuxot és beállítod dualboot-ra és elsődleges boot-nak a win-t vagy
megprobálod a windows cdről bootolni és vlmi FIXMBR vagy hasonló parancsot kiadni.
de ahogy olvastam erről is rengeteg cikk van,csak keresgélni kell ehez hasonló szavakra: fix mbr windows xp
-
htmtimcsi
tag
na megvolt a bios update. eredményei:
bios müxik.
a gép bootol.
mind a win. és a fedora linux müxik.
semmi problémám nem volt eddig.
a hatásait még nem volt időm kitapasztalni. de amint érzek vlmi változást szólok róla. -
htmtimcsi
tag
Olyan kérdésem lenne kinek mi a tapasztalata a Synaptics touchpad programmal, konkrétan az a problémám vele hogy néha hajlamos "lefagyni", görgettem le példuál a acrobatos dokumentumot és görgetés közben nem engedi fel a görgetést és be ragad a touchpad és nem is reagál semmit a touchpad(a kurzor se mozdul meg). a megoldás az hogy le kell állítani a programját a task managerrel, és megjavul a touchpad(megint van egér funkció, természetesen a görgetú sávok ilyenkor nincsenek). a másik megoldás a "fagyás" előállásakor, ha rádugok egy külső egeret. aminek hatására "feloldodik" az touchpad, és megint működik. a kérdésem pedig az hogy van-e valami alternativ program javaslat?( csak annyi kell tudni a programnak hogy görgetni lehessen, azt hiszem ez nem túl sok kérés,elvárás a programmal kapcsolatban) linux alatt ilyen problémám nincs. csak windows alatt mert(legalábbis én úgy gondolom) ott amikor görgető üzemmódra vált akkor megváltozik az egérkurzor, és onnantól kezdve kezd a veszélyes üzemmódba.
[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz htmtimcsi #2764 üzenetére
ja igen valaki azt is megmagyarázhatná hogy javult meg magától tegnapról mára. most perpillanat hajlandó felengedni. nem értem ezt a win-t. eztért utálom "csak"(van még egy hosszú lista,de mindegy), nem tudni miket csinál a háttérben(ki tudja lehet hogy átépíti a gépemet ).
-
htmtimcsi
tag
nem a memória a gond,legalábbis nem hiszem,vagy ha 1giga ramot nem tud beosztani akkor ... Ha nem lenne elég a memória akkor vinyo töltögetne meg minden. de ez csöndben van. még mindig nem tudom tetszés szerinte repordulkáni a hibát(már ha tényleg létezik,pedig amikor nem akarom előidézni akkor egyből fogad). jobb ötletem nekem sem volt minthogy újra raktam. eddig jó. csak nem szeretem az ilyen megoldásokat, valahogy szeretem(ném) megérteni hogy mi lehet a gond.
-
htmtimcsi
tag
válasz Infernohun #2785 üzenetére
én régebben swat4-et toltam az n200as-omon(celeron1.7+1gigram x3100), természetesen nem full-ban,de élvezetesen vitte. mindenkit letudtam lőni nem szagattott közbe és nem ugrott el a célkereszt. némely játéknél előfordulhat D3D probléma a megjelenítésben a hardveres TTL támagotás hiánya miatt meg egyebek miatt,de eddig összesen egy játék nem futott(nekem), illetve futott csak kegyetlenül befagyott(újindult) az a hard truck 2 volt.
amugy ez(eket) találtam:
tip:
1.
szóval indits el a dxdiag-ot és kapcsolj be mindent a display résznél.
2.
update your graphics driver and directx
3
próbálj meg vistat használni játékra(úgyemlékszem egyeseknek ez bejött)
4
használj: Lineage 2, please use version 0.9.49 or 0.9.50 (nem ismerem a játékot ugyhogy nemtom miféle verziókban létezik, gondolom olyan, mint a wow hogy összevissza updateli magát)ja mod:
ez a hiba még ati-s kártyáknál is szokot lenni. valahol olvastam hogy csak az nvidia...(na mindegy)[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz Infernohun #2788 üzenetére
az 1eshez:
ha totalcommandered van akkor gépeld be hogy dxdiag.
ez a program a windows rész lett mára. amugy a "c:/windows/system32/dxdiag.exe". -
htmtimcsi
tag
válasz Infernohun #2790 üzenetére
megnéztem most már én is(nekem nem volt fent a dxdiag ugyhogy szereznem kellet).
és nekem sincs, ugyhogy nem ez lehet a gond(vagy mégis). megnéztem nekem 2007.12.19 edikei a driver. 6.14.0010.4906os. -
htmtimcsi
tag
válasz spyduck #2992 üzenetére
én például csak azért utálom a vista-t mert csak1 giga ram van a gépben, és az tuti hogy kevés. eddig erre jutattam a vistával. csak maga a rendszernek kell 1 giga + bármilyen programot futtatni akarsz az további memória. de probálkozni lehet. pl.: 1giga ram + word már leterhelheti. kezdetben szép és jó, de aztán egyre memória éhesebb lesz( gondolom cache-i a fáljlokat rendesen, és ezért lesz kevés az egy giga ram). na mindegy. probáld meg és írd meg a véleményedet.
egy kérdés: épp azon gondolkozom hogy memóriát bővitek és nem tudom eldönteni, hogy 2 vagy 4 giga legyen. őszintén szólva nekem windows xp-n is kevés az egy giga ram. nem,nem a játéknak kevés(na jó annak is). és azért töröm a fejem rajta, mert pénzügyileg sem vagyok eleresztve, meg a 4 giga ramot soknak találom. meg szerintem ugyan úgy is akar(és fog is) swap-olni. meg a 4giga ram esetén a hibernálási idő sokkal több lesz mint két gigán, legalábbis a logika ezt mondatja velem. ja ma kiakasztott a visual studio javitó csomagja is, mert a telepités közben befalta az egész ramomat(nem volt csak 27mega szabad). ez meg azt mondatja velem hogy a memória sosem elég. bár a windows logiákja ez hogy legyen bármennyi ramod a windowsnak sosem elég. na még utánolvasok hátha találok valamit erről. bár már azt olvastam hogy a több memória megnövelheti a aksi időt, mert nem tekergeti álladnóan a winchestert.
-
htmtimcsi
tag
válasz htmtimcsi #2995 üzenetére
na 8giga ram is kevés a vistának. lefagy vele. továbbá olvastam hogy a 32bites programok "csak" 4giga ramot tudnak megcimezni.
az a vicc hogy ez az 1 giga ram bőven elég a linux vagy BSD oprendszernek, de sajnos elég rosszak a tapasztalatim a laptop+"unix-like" rendszerekkel. a direct rendering+hibernálás+suspend(nem jut eszembe, hogy magyarul hogy hívják ezt a funkciót) nem megy tökéletesen. aztán a tv-re kötéskor megint szívozás van. a windows ennyiben jó: felrakod a drivereket és megy(döcög). na mindegy. ez van. ezt kell szeretni.
egykorron amikor 4mega ram került a gépemben, csak úgy hasított a doom(dos alatt), a 40megás vinyon. csuda jó volt.(jáhh azok voltak a nagy idők )
-
htmtimcsi
tag
válasz moorland #3001 üzenetére
első kérdésem ezt hol olvastad 533mhz? mert én nem találom. inkább 667,de szerintem ez annyira nem érezhető, tuningolni nem lehet ezt laptopot. mindenképpen windows xp vagy vista, bár az előbb leírtuk hogy miért ne vista. de 2giga rammal lehet hogy jó választás.
ja lehet hogy elfogult leszek mert az elsőlaptom volt ez.(lenovo n200).
napi használatra szerintem nagyon bevállt, az függ persze, hogy mire akarod haszánlni
,meg hogy mennyire válik be az attól is függ hogy mire akarod haszánlni, ez inkább az oprendszertől és a programoktól függ.winxp nél kicsit szoktatlan lehet hogy elég sokan irtak az AHCI támagatás felrakását nehézkesnek találták, de szerintem már egy csomószor le lett írva ugyhogy az se lehet gond. amugy a xp szerintem tud mindent ami ehhez a laptophoz kell: szóval tvre tudod kötni, memkártya olvasó szóval minden hardvert kezel,ujjlenyomat olv. ,stb.
szerintem ezért a pénzért bőven megéri. ha linuxot akarsz felrakni rá akkor az elég nehézkes lehet, bár van 1-2 distro ami jól kezeli a dolgokat(mandrake,ubuntu,fedora,opensuse, ezeknek a telepitője simán megy).
a freebsd7 csak patchelt kernelel megy(lan kártya problémája van,de windows alatt simán megy a drivekkel).anyaghasználat: attól függ hogy kakót iszol-e mellette. mert nem kakóbiztos, ez biztos.
-
htmtimcsi
tag
válasz moorland #3065 üzenetére
nem írnád le részletesebben, hogy mikor kapcsol ki.(teleptiés elején, vagy már a telepités vége felé, mennyi idő mulva kapcsol(gat) ki)
illetve probálj meg vlmi linux livecd-t hogy az is lefagy-e. az abbol áll hogy letöltec1et(pl ubuntu) kiírod és bebootoltatod.
azért jók az ilyen livecd-t, mert gyorsan le lehet tesztelni vele a hardvert. egynelőre más ötlet nincsen.
mod: ha vista volt rajta miért nem probáltad nyuzni kicsi a gépet.?
[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz moorland #3069 üzenetére
hát egyeltalán nem normális, mert talán(nem kerestem rá) de 100 celsius fok a lekapcsolási hőmérséklete a procinak. na már most pl.: nekem ahogy figyeltem általában 60-62fok körül megy FULL terhelésen.
nekem is volt olyan már hogy hibernálásból v. suspend ből nem jött vissza a proci venti fordulat szabályzása(talán linux alatt, tudom sok a talán,de mostanában egyeltalán nincs ilyen gondom), egyszerüen nem kapcsolt be a venti, pedig izzott rendesen a vas és ennek az eredménye egy kikapcs lett. után ment megint rendesen a venti is a hütés is.
mod: esetleg bios frissités
[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz moorland #3072 üzenetére
"a memória fedele is le van ragasztva, hogy nem lehet cserélni." ez azért vicces, mert ugy tudom hogy a n200 manual-jában, az van irva hogy a memóra cserélhető eszköz. na mindegy. ehhez a részéhez nem értek.(meg a többihez sem )
"csak egyszer kapcsolt le " hát azért a linuxoknál ez durva eljárás, és valószinüleg vlmi hardver hiba. szerintem is a melegedéssel van a gond.
meg egyetértek a kékhalálos dologban, memória hibánál kékhalált dobna és nem kikapcsolna.a memóriát meg kizárhatod 1 memtest86al.
de még a lenovo-nak is van vlmi saját programjuk amivel tesztelni lehet a hardver eszközöket. -
htmtimcsi
tag
válasz scream24 #3079 üzenetére
lenovo n200 hardware manual
valami ilyesmit kéne olvasnod. ebben benne van minden a lenovo összrakásáról stb... van benne támogatott procik listája. vgaról csak annyit találtam hogy nvidia go7300as. erről nem sok mindent ír hogy lehetne cserélni. ugyhogy nem igazán tudom hogy cserélhető-e.
-
htmtimcsi
tag
válasz bolcsodal #3077 üzenetére
szerintem jó dolog hogy 1db 2gigás modul van,mert így csak be kell raknod még 1 2gigásat és lesz sok memóriád, windows úgy is szereti ha sok van. az AHCI drivert utólag is fellehet rakni. valahogy ki lehet tömöriteni az ahci-nek az exejét és aztán hozzá tudod adni. valahol le van írva. lesz időm megkeresem, hogy hogyan is kell.
-
htmtimcsi
tag
válasz bolcsodal #3089 üzenetére
de lehet, mert miután felrakod a drivert, utána kell egy reboot, majd a biosban átkell lőni az ahci-t mert onnantól kezdve meg csak azzal fog bootolni. én se birtam még ugy felrakni a windows, hogy eleve megy az ahci. eddig mindig csak utólag raktam fel. pedig azt írták hogy nlite-al be lehet rakni.
-
htmtimcsi
tag
válasz bolcsodal #3089 üzenetére
AHCI-hez:
http://prohardver.hu/tema/lenovo_3000_notebookok_nem_thinkpad/hsz_2594-2594.html
http://prohardver.hu/tema/lenovo_3000_notebookok_nem_thinkpad/hsz_2154-2154.html
http://prohardver.hu/tema/lenovo_3000_notebookok_nem_thinkpad/hsz_2070-2070.html
még lehet hogy van 1pár ilyen hozzászolás, csak ezt nem nekem kéne átbujni.
[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz buherka #3094 üzenetére
meg windowsnál inkább a mennyiség számít,mint a gyorsasága a ramoknak.
én használtam asztali gépet drága minőségi dualos párba válogatott rammal és nem igazán volt éreszhető a sebesség, mert álladóan töltött össze-viszza(ez volt 1 giga rammal).
bár egyszer olvastam 1 okos windowsos emert, aki azt nyilatkozta ahhoz hogy kellő biztonsággal futtasuk a vistát akkor használjunk ECC ramot. nos szerintem nem túl sok laptop támogatja az ECC ramokat, bár annyira nem néztem utána. -
htmtimcsi
tag
válasz moorland #3096 üzenetére
mod:ez csak az én feltevésem, de logikusnak tünik, az oka az már kevésbé:
ha ez a helyzet és a proci tényleg meleg, akkor a hütési rendszer a rossz. ha hallod a ventit és nem meleg a levelgő amit kifuj akkor valoszinüleg, nem adja át a hőt a hütőbordának és igy a venti levegője se tudja hüteni. (fuu még én se értem ahogy leirtam). szóval a venti a hütőbordát hüti és ha oda nem kerül át a procimag hője akkor beb*sz van. szóval szerintem is az lesz a legjobb, ha visszaviszed, ezért van a garancia elvileg.[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
egy kérdés: hol lehet 5500,7500es procit kapni ehez a géphez. mert 2online boltot találtam(az egyiket még fikázták is, hogy nem megbizhato) a másik meg hihetetlen árakon dolgozik. itt a prohardware-en is láttam,de sok az átverés és kevés a garancia, emiatt maradnék inkább vlmi computeres boltnál. valakinek ötlete?
-
htmtimcsi
tag
ami biztos: elég csak a legutolsó verziót felrakni(ahogy néztem nálad 3.12). ez mindent tud ami a többi. ott a lenovo oldalán csak fel van sorolva hogy az egyes bios verziókban mit frissitettek, de az utólsóban mind benne van. azért vicces az a bios leírás a lenovo oldalán, mert kétszer csináltak meg dolgokat. 1 verizóban.:
röviden:
* (New) Support Celeron M520 and M530 CPU most támogatja
* (New) The latest microcode update for Intel Core 2 Duo processor
* (New) Support Celeron M520 and M530 CPU most még jobban támogatja[ Szerkesztve ]
-
htmtimcsi
tag
válasz moorland #3136 üzenetére
szerintem a system update csak letölti az updateket és elinditja őket. szóval ha lusta az ember magának leszedni az updateket akkor ez a progi megteszi helyette. a bios-t a winphlash vagy milyen progi frissiti,írja be a helyére. szóval amilyen stabil ez a progi olyan stabil lehet a bios frissités is. az más kérdés hogy a windowsnak is stabilnak kell lenni-e ahhoz hogy a frissités közben ne haljon be a gép. én frissen telepített gépen futtatam a bios frissitést. simán ment.
-
htmtimcsi
tag
válasz buherka #3139 üzenetére
hát az is érdekes a lenovo oldalán hogy 1.02 után rögtön 3.02 jött. én azt nem értem hogy neked 3.01van és müxik a procid jól(gondolom). akkor szerintem nem érdemes frissiteni. főleg hogy a 3.03hoz irták oda a támogatást. de lehet hogy már a 3.01is támogatja, csak azt nem tudjuk megnézni, mert valakik elfelejtették felrakni a lenovo oldalára.
-
htmtimcsi
tag
válasz buherka #3143 üzenetére
hát nem azt mondom hogy elfelejtették, de ami a honlapon van azokhoz oda van írva hogy release 3.02,3.03 stb... szóval lehet hogy tényleg valami gyári biosról lehet szó vagy fejlesztési verzióról. de nem akarok ijesztgetni senkit se.
az xp-t sok mindent nem tud, de még a vista se(pl.: nem bírja beállítani normálisan a proci cache méretét). xp-nél 1 probát megérhet ha megprobálod energia takarékos üzemmódra állítani az energia gazdálkodást. vagy van az a kis progi az RMclock. vagy az NHC azzal még maga is tudod szabályozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Külpolitika
- 3D nyomtatás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Proxmox VE
- ZEN.com
- További aktív témák...
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest