Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Azonnali játékos kérdések órája
- PlayStation 5
- Automobilista 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grega444
csendes tag
Nagyon vicces más problémáján szórakozni. Egyébként engem k****ra nem érdekel az ujjlenyomat azonosító műxik e vagy sem.
Amúgy nem akarsz venni egy noname p1-es gépet? Neked 20e-ért megszámítom. Ja drivereket hozzá lemezen + 20e-ért. A neten ne is keress hozzá, mert sohasem volt. Azon Win3.1-et futtathatsz és kiaknázhatod a haverodtól tanult billentyűzet általi kezelést. -
Grega444
csendes tag
Nem értek egyet veletek, de nem vitázok tovább, csak még egy dolgot tennék hozzá: ha csinál bármelyik cég (pl.Lenovo/IBM) egy laptopot amiben összepakol mindenféle cuccot, nem hiszem, hogy csődbe vinné, ha minimum a szükséges szoftvereket az adott speciális elemekhez biztosítaná. Nem hiszem, hogy földhöz vágná őket. Mint ahogy a ThinkPad laptopokhoz is tudtak fejleszteni/fejlesztetni egy speciális ujjlenyomat azonosító, biztonsági szoftvert. Az meg legyen kinek-kinek egyéni problémája, milyen op. rendszert használ. Én a Cora által utólag megküldött Linuxot használnám (eredeti!), de a gyártó természetesen semmilyen támogatást nem ad hozzá a honlapján. Gratulálok.
[Szerkesztve] -
Grega444
csendes tag
Te sem értessz meg. Ha egyszer nekem nem kell a winfos!!! Miért nem lehet egy szoftvert az op. rendszertől függetlenül IS biztosítani a user számára. Amúgy rendben részemről nem vitázom tovább, mivel ettől függetlenül sincs Linux támogatás és gondolom Linuxon futó Omnipass sem ezzel együtt, de az nem is érdekel.
-
Trianrta
aktív tag
Aha, találtam egy ilyet a belinkelt oldalon: ''Az Exclude files pontban megadható, mely fájlokat ne mentse el a program, ezzel helyet és időt takarítva meg.''
Na ez kell nekem! Leakarom menteni a teljes rendszert, de pár könyvtárat nem, ezek többnyire videók, és fölöslegesen foglalnák a helyet. -
Lenovo
tag
''A Single Storage módban megadhatsz fájlokat, amelyeket csak a legújabb mentésben tárol, a régebbiből mindig kitörli. Pl. a szinte sosem változó, nagyméretű fájlokat érdemes ilyenre tenni. Így csak egyszer fog helyet, és könnyebb megtalálni is.''
Bocs, de pontosan azokat a NAGY fájlokat érdemes ''Single Storage'' módban menteni, amelyek változnak! (Ha egy fájl nem változik, akkor arról inkrementális mentés sem készül...) -
Trianrta
aktív tag
Már mindent próbáltam.
Az a gond, hogy nem engedi a hozzáférést a fájlhoz.
Tehát mindegy, hogy milyen drájvert installálok, mert az xp javítócsomagot sem engedi feltenni.
Biztos, hogy a jogok beállításával van valami gond, de nem tudom hogy hol.
A rendszer visszaállítást hogy lehet elérni?
Elvileg van tegnapelőtti mentés, azt hogy lehet visszatenni?
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
-
Blaise
veterán
jaja, hát mondjuk elég kevés embernek van eredeti Prof-ja (nekem szerencsére van, Campusos )
De én előre örülnék, hogyha nem kéne egy cuccal vesződni több órát, hogy újratelepítsem, aztán rávarázsoljak minden drivert és egyéb hülyeségeket, amik közül ráadásul nem mindegyik elérhető külön..na mindegy
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Lenovo
tag
''arra tudsz valami módszert, hogy ha a rendszer ép, de megsérül/megsemmisül a rejtett rész, hogyan lehet CSAK a rejtettet visszaállítani eredeti állapotára? (Úgy, hogy a működő rendszer megmaradjon, semmi ne nyúljon hozzá. Feltesszük, hogy a recovery set cédére írva pihen a fiókban.)''
Tudtommal van rá módszer, de a pontos menetet nem tudom. (Esetleg utána nézek.) Egyébként azt nem értem, hogy minek akarja valaki visszarakni ''csak'' a rejtett részt? Ezt milyen alkalomból használná? Ha azért mért újra akarja húzni a gyári állapotot, akkor úgyis telepíti az oprendszeres ''munka'' részt is, ha meg nem akarja újra húzni, akkor mi lehet a célja? Csak azért, hogy ott legyen? -
DoubleD
aktív tag
Még egy dolog, Sipi: ha - teszem azt - mégis mángorlok (fölmegy a kampuszos pro), de mentettem, visszahozható a rejtett partíciós állapot?
Sőt: további ötlet: egyelőre még nem értek hozzá (majd miután meglesz a gép, és elrontottam), de pl. szét tudom darabolni pl. partition magic-kel a Lenovo által nekem szánt ~70gigát?
Túl kényelmes ez a gombnyomásra-visszaáll-minden téma ahhoz, hogy csak úgy letöröljem, viszont ha van köztes megoldás, az csak jó.
[Szerkesztve]Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
Zsíroskifli.
OFF: 12 nap különbséggel reggeltünk.
Guck mal: írtam még egy kérdést:
Sőt: további ötlet: egyelőre még nem értek hozzá (majd miután meglesz a gép, és elrontottam), de pl. szét tudom darabolni pl. partition magic-kel a Lenovo által nekem szánt ~70gigát?
Túl kényelmes ez a gombnyomásra-visszaáll-minden téma ahhoz, hogy csak úgy letöröljem, viszont ha van köztes megoldás, az csak jó.
[Szerkesztve]Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
Ear
csendes tag
Nem gyalultam, de lehet, hogy valamit csináltam. Az a baj, hogy a Lenovo site-on éppen a Power Management -nél nincs semmi Se program, se driver. Még rendesek, hogy azért a táblázatukba beletették: Power Management - ha nincs is hozzá semmi. Nem tudom, talán a chipset drivert kéne újra feltenni?? De az persze még az eredeti, és azt írja Lenovo site, hogy you don't need it. Hm.
Miben hasonló egy veréb? Mind a két szárnya egyforma. Különösen a bal.
-
Lenovo
tag
''Igen. Sajna, az ujjnyom-olvasó a SATA-vezérlőn van, s kell neki legalább egy partíció. Abban a pillanatban, ahogy megvltoztatod, az ujjolvasód elpárolog a gépből. Nem garanciális probléma, a Lenovo-szervízben már ismerik a jelenséget, rengeteg ifjú titánt röhögtek emiatt körbe.''
Kolléga úr, tartózkodjon, az ilyen humoros dolgoktól, mert sajnos sokan vannak, akik ezt készpénznek veszi. Annál is inkább, mert Ön eddig rendkívűl járatos ember benyomását keltette, tehát az Ön szava minden körülmények között hiteles! -
Trianrta
aktív tag
''Ez a fórum nem azért van, hogy tizenéves Pistikék a sulibudiban dohányzás közben megosztott pletykáikat szórják szét minél nagyobb sugarú körben.''
Remélem ezt nem nekem címezted.
Én nem mondtam, hogy nem felel meg a Home. Azt mondtam, job lenne, ha normál cédét adnának.
Azt pedig, hogy nem a normál Home-ot adják a laptophoz, Lenovo kollégától tudom.
Ő csak tudja.
Szerintem inkább azokat fikázd a továbbiakban, aki legyalulta a winyóját és utánna jajgat, hogy nem megy ez meg az! -
bocsika
aktív tag
Akkor majd valamit rosszul teszek fel hogy jöjjenek majd neki segíteni
A hómmal kapcsolatban pedig ha nem nyúlhatnak rendesen bele a gépbe a gyártók akkor a Fusin is ugyanaz a hóm van (mondjuk ehez is ugyanaz a 90 napos frissítéses vírusirt van...)
Hát ezt hívják árukapcsolásnak
Nekem tényleg nincs így szükségünk ~19900 Ft ért a hómra
No majd meglátom milyen lesz az a rendszer ( csak ne idegesítsen fel ) és akkor maradhat
Már csak az kellene kitalálnom hogy hol venni mennyiért
Ezek már 64bites prockók, kihasználja ezt a hóm vagy nincs is jelentősége egy jó féléven éven belül úgy is Pista (kitudja melyik verzió) lesz rajta (de addig memóriát kell benne bővíteni)
Nagy prockó, sok memória,
majd a viszta megoldja
-
Ear
csendes tag
Az IDE vezérlő beállításánál ez van:
Átvitel módja: Ha rendelkezésre áll akkor DMA
Jelenlegi átviteli mód: Ultra DMA-üzemmód 5
Ezek közül az Átviltel módja állítható Csak PIO -ra (de nam azon áll). Állítsam Csak PIO-ra?Miben hasonló egy veréb? Mind a két szárnya egyforma. Különösen a bal.
-
bocsika
aktív tag
Akkor most nem ez a program kezeli a rejtett partíciórt amin az eredeti win home meg a drájverek meg az ingyé programok vannak.
Ha nem akkor melyik?
Ha meg igen akkor pedig szeretném beállítani hogy ne duplikálja magát a szegény 80(~74) GB-on, mivel belállítható:
az idő hogy mikor és hova: ''Set schedules and preferences'' pont
és az ''Advanced menü''-ből
Exclude files (mit ne mentsen)
Specify files for single storage (mentse de csak az utolsót)
Csak szeretném magamat megóvni a későbbi kellemetlenségektől
mielőtt feltelepítek rá valami ''újat'' (és lementi) -
bocsika
aktív tag
Akkor a rejtett partíció nem fog növekedni?(remélem), mert itt csak az eredeti win+drájver+lenovo ingyé cuccok vannak.
A program meg csak kérésre csinál egy másik mentést a C: re vagy ahova akarom amikor akarom.
akkor feltehetek akármit a ''javításnál'' úgy is letötöl mindent a C: ről -
DeusHun
őstag
Okés, köszi, kb értem.
A hsz-em eleje így fitten olvasva nekem is értelmetlen, reggel még tök értelmesnek tűnt Melóban az ember lassan kel fel.
Na szal az az akart lenni, hogy ha most tegyük fel, hogy van egy OS-m a rejtett RR partíción meg egy a gépen, a kettő azonos. Az rejtett, backup partíción lévőt ha kiírom dvd-re akkor az boot-olható (pl mert másik OS-t akarok rá tenni, viszont félek, h letörlöm a backup partíción lévőt) ? Kb ez lett volna a kérdésRainforest Alliance Certified signature
-
Snail133
csendes tag
Köszi a válaszod, segítséged.
Tipikus Hölgy felhasználó vásárolta a gépet. A masinán az alap driverek fentvannak, ( hangkártya, wifi,modem stb) a belinkelt képen látszik, hogy a PCI busz driver hiányzik.
A system update végigszaladt, minden ok volt vele, csak azok a makacs sárga kérdőjelek nem pucolódtak el. Jelenleg az adott linkről tolom a drivereket szépen egyenként.
[Szerkesztve] -
tomika
aktív tag
-
Kovido
tag
Sipi: köszi az infót
Oké, akkor csak a system update-tel fogom futtatni.
Szedtem le külön Lan drivert. Gondolom ez azért kell, mert a system update hálózat nélkül nem működik. Az win xp (sp2) felismeri a beépített lan vezérlőt?
Jól olvastam, hogy a system update futásához .net keretrendszer 2.0-ás verziója is szükséges? -
Rick4
félisten
nekem két thinkpadem van itthon, mindkettő biosában ott figyel ez: [link] akkorbiztosan én értelmezem rosszul, hogy ezek a beállítások procihő függvényében állítanak dolgokat, nyilván ebből meg egyenesen a zajszint következik...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- ASUS routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Külpolitika
- 3D nyomtatás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest