Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz Rick4 #1461 üzenetére

    A ThinkPadekben nem lehet ilyet állítani. (Csak a CD/DVD-re lehet megadni, hogy mennyire zajosan működjön.) Szerintem a Lenovo-k firmware-e is olyan, mint a ThinkPadeké: a ventilátor szabályozása automatikusan, az Embedded Controllerbe égete történik. Ez azért előnyös, mert a szoftveres szabályzás lehet hibás (lefagy a program), illetve az oprendszer betöltődéséig nem lenne szabályozva.

    Úgy rémlik, egy Celeronos gépről van szó, az pedig alapban melegedős jószág. Valószínűleg ezért nincs sosem teljesen kikapcsolva a szellőztetés.

    ThinkPadre írtak egy tp fancontrol nevű programot, ami más függvények szerint szabályozza a hőmérsékletet. Nem hivatalos, ha hibázik, felülírhatja az Embedded Controllert, ami működésképtelenné teheti a gépet. Ha kell, rá lehet keresni, a Lenovo-khoz használható-e ez a program. Szerintem nem érdemes kísérletezni vele, időnként a BIOS- vagy EmbContr frissítésénél a Lenovo mérnökei állítgathatnak a működésén. De az, hogy így megy, mérnöki munka eredménye, valószínűleg jó így, ahogy van. :)

    Sipi

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák