Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
JeepD
újonc
Már a Kockán is bekerül a nyúl a kosárba.
-
sodokan
tag
Köszi szépen LÁZ! Február elején nyitottam a bricklink boltomat az asszony nagy örömére és egyelőre szeretnék ingyen foxpost csomagküldést ajánlani a fórumos vásárlóknak, teljes készletek egyelőre nincsenek a boltban, csak elemek, organikusan növesztem a boltot, azaz idővel egyre nagyobb lesz majd Legalábbis ez a terv.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz balint82 #37655 üzenetére
sztem már hamarabb is, valszeg a sarokban volt egy kartonnyi belőle, mert pl a német lokálban még mindig megy a 2-3 ajándék, csak 'nálunk' ilyen sóher a brigád...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
elektrotank
aktív tag
Újabb taggal bővült a flotta:
Ezzel sikerült megszereznem életem első motorizált legóját.Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Van olyan lehetoseg hogy egy setbol megtudjuk mi volt egy bizonyos szamu zacskoba? A Boost 10. zacskojat kibontottak es bekevertek 10kg legoba :(
Eladó: GTS450
-
sodokan
tag
válasz elektrotank #37657 üzenetére
Grat hozzá, nagyon szép készletnek tűnik, esz is a fene, hogy eladtam amikor volt most meg már aranyárban van használtan is. Youtube-on van egy video ahol a srác összekötötte bálázóval, nagyon patent
-
elektrotank
aktív tag
válasz sodokan #37661 üzenetére
Köszi!
Igen, elég jól MOC-olható azt hiszem. Elméletileg elől is van valami kivezetése, de annyira nem vizsgáltam át. Én szerintem egész jó áron tudtam megszerezni.
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
Throme
veterán
-
elektrotank
aktív tag
válasz Throme #37663 üzenetére
Engem ez a készlet valahogy hidegen hagyott. Valahogy nem tudnék kisajtolni érte 50k-t. A hátulja nem sikerült rosszul meg ilyesmi, de... meh kategória számomra. Amennyit láttam a dobozából, meg a kicsomagolás részéből, úgy emlékszem, hogy inkább a minőségibb kategória felé sodródik. Talán más klasszikusért kiadnék hasonló összeget, pl. egy Evo 8-ért vagy egy 350Z-ért.
Mindenesetre gratula a kocsihoz! Én a Defenderbe költöztettem be két plüssfigurát.
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
Micsurin
nagyúr
válasz elektrotank #37664 üzenetére
R34 Gt-R Nismo Z-Tunet a népnek, na azért törne azonnal a malac!
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
kbalage2
aktív tag
Engem alapvetően hidegen hagynak a Porsche-k és inkább Technic a fő irányvonal, de ez a szett egyrészt baromi jól néz ki élőben, király hogy 2 féle verziót össze lehet belőle rakni, és tele van olyan megoldásokkal hogy hatalmas vigyorral az arcodon csak ámulsz építés közben hogy ezt így mégis hogy találta ki már megint ez a csóka?!
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
A defendert drágálltam anno. Nem is vagyok akkora terepjáró fan.
Aztán eljött 2021...
Ferrari technic 53k huf, porsche creator 50k huf... Így már nem is olyan drága, illetve az, csak utána kúsztak a többiek....
(a színével nem voltam kibékülve az ár mellett)2 ajándék szettel érkezett, amiből az egyiket már meg is építettem.
Viszont egyből igent mondtam volna egy olyan üzletre, hogy ajándék szettek nélkül mondjuk 38k huf (kb ennyiben megállt a mustang).Nekem nagyon tetszett már képekről, és bemutatókból a porsche. Megépítve méginkább.
Igazi dilemma volt, hogy melyik verziót válasszam. Ennyit még nem gondolkodtam A - B verzió között.
Egyszer a targát is megépítem, de az nagyobb lélegzetvételű lesz, mint a mustang-ból tuningoltat varázsolni.Az biztos, hogy a márkafanokat nagyon kiszolgálja a Lego.
Viszont ez lett a legrészletesebb, mindközül szvsz.Kíváncsi leszek, hogy az új alkatrészeket felhasználják még valahova. Csapotthátú járgányokhoz jöhet jól a hátsó karosszéria ív elem.
#37666kbalage2
Ezen én is gondolkodtam építés közben, hogy ezt meg hogyan. honnan?!
Az ajtók alakja is porsche-és lett. Videókon látni. hogy a korai prototípus még szögletes, egyszerű ajtókkal készülr.
Matricanélküliség külön öröm. Igaz ennek is megvan az ára...[ Szerkesztve ]
-
elektrotank
aktív tag
válasz Micsurin #37665 üzenetére
Látom nincs gond az ízléseddel!
kbalage2: Nálam is a technic a fő, ugyanakkor most tartok ott, hogy picit nyitok más-más irányba is. Elhiszem, hogy van pár szép megoldása és azt is, hogy gyönyörű élőben. Néztem róla videót, ha jól rémlik, de valahogy úgy érzem, hogy nem feltétlen nekem szól. Előfordul, hogy kicsit sok lett a Porsche nekem.
De mint írtam, ha esetleg egy Evo 8 a semmiből előtűnne... az előfordulhat - persze a kinézetétől függően - hogy instant get lenne.Throme: Szerintem olvastam valahol, hogy valaki drágállotta érte azt az 50-55k-t, mivel nem volt motorizált. Őszintén megmondom, hogy én nem. Az építése szerintem jó volt és mivel hosszú kihagyás után ez volt az első komolyabb szettem, sok minden új volt. Szép kiállítási darab, ugyanakkor egy olyan darab is, amivel azért játszani is lehet, nem csak a vitrinbe tárolni. Motorizálási lehetőséget meg találsz YT-n. Szvsz a hagyományos elemekkel kombinálva szerintem az egyik legszebb technic autó lett. Azt nem mondom, hogy hibátlan.
Azért azt is érdemes megnézni, hogy a Defender 1000 darabnál több alkatrésszel érkezik a Porsche-hoz képest, nyilván nagyobb is és már kint van egy ideje, de szerencsére jól tartja az árát.
És, ha a Ferrarihoz hasonlítom, ott is majdnem 1000 db a különbség és gyakorlatilag az árban ez nem mutatkozik meg. Azt inkább ne említsük, hogy a Ferrarihoz odaadták a világ összes matricáját (bár nem mintha a Defendernél vagy épp más szettnél annyira élvezném a matricák ragasztgatását, ez lehet egy külön hobbi a legón belül).
Ez egyéni vélemény persze, de szerintem még mindig egész jó ár/érték arányú termék.Természetesen "nem ér" összehasonlítani a kettőt, mert más az irányvonal is. Én azért a darabszámot is igyekszem figyelembe venni, attól függően, hogy a termék mikori (mondjuk egy régebbi populáris terméknél nyilván nem szempont, amikor már kifutott... ott az a szempont, hogy minél olcsóbban be tudjam szerezni, ha annyira kell... )
De ezt az 50-et inkább a Középkori kovács (21325)-ra locsolnám el, amit valószínűleg be is fogok szerezni valamikor a következő 3 hónapban.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
manokaj
tag
Tegnap nekünk is megvolt az elfoglaltság ebben a szép időben.Mivel az első kocsink anno egy kis polák volt, adott volt a Fiat 500-as(majdnem ugyanaz 😁🤔), a porche meg amúgy is nagy szerekem. Nagyon jó volt mindkettő összeszerelése.link
-
stickermajom
addikt
Az űrös vonalon maradva melyiket ajánljátok inkább a Saturn V után: ISS, vagy Holdkomp?
Megnéztem az összefoglalóban ajánlott FB csoportokat, mert érdekelne pár szett (Old Trafford, illetve a feljebb említettek). Én kis naiv azt hittem, hogy micsoda ajánlatok lesznek, de csalódnom kellett. Ez általánosan jellemző a LEGO apróhirdetésekre, hogy akár bolti árnál drágábban akarják eladni bontottan?
-
Fr0z3n
őstag
válasz stickermajom #37673 üzenetére
Persze. Ebbe semmi meglepő nincs amúgy a lego áremeléssel a nepperek is emeltek a még nagyobb haszonért. Disney vonattal jártam így. Rá kerestem mert emlékeztem a mostaninál jóval olcsóbb árra. 80ért nem vitték el tőle, most meg 105ért hirdeti úgy, hogy a 80as hirdetés is fent van.
[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
Nekem a Saturn érkezik hamarosan, szóval én arra szavazok. Tetszik, hogy minden részlet megvan a kilövéstél a landolásig. Mondjuk brutál nagy. Ja, amúgy poén, hogy direkt 1969 darabra lett tervezve
FB hirdetések meg igen, hasonló volt nekem is. A legújabb, mikor közölte, hogy hát arukereső az hülyeség, mert arra még jön a posta. Aztán mikor mondtam neki, hogy nekem pl. azt nem kell postázni, ám az övét igen, tehát hiába adta kemény 1 ezressel olcsóbban, rosszabbul jöttem volna ki. Válasz: nem eszik, eláll, amit meg is értettem, aztán akciósan megvettem boltban + a kockás repülő
http://jateknaplo.blog.hu
-
Ereshkigal
őstag
Holdkomp. Aztán majd az űrállomás, ha kocka vagy. Nekem a botsáska kimaradt, valahogy nem izgat.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #37671 üzenetére
Szerintem megint a csomagtartó fedélre gondolsz (ha nem akkor bocs!).
A Lego verzió laposabbnak tűnik mint az eredeti.
Szerintem 2 lehetőségük volt (ha nem akanak oda új alkatrészt tervezni ), a megjelent verzió, vagy több alkatrész felhasználásával valahogy lekövetni a valóságos ívet, de akkor nem nézne ki ennyire simának.Szerintem így se rossz.
A másik - de nem nézetem utána - szerintem a hossz/szélesség arány nem biztos, hogy az eredetiével azonos. Nekem szemre egy picit talán hosszabbnak tűnik a Lego verzió - arányaiban - mint az eredeti.
Mustang-nál is volt egy ilyen érzésem.
De most a szőrszálat hasogatom, asszem .[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Holdkomp. Tökéletesen passzol a Saturn mellé, ha esetleg szemléltetni akarod a holdutazást, kiválóan alkalmas rá, egyúttal a méreteivel (a komp minifig-scale) azt is mutatja, hogy milyen eszméletlen hatalmas szerkezet volt a Saturn V.
Megvan az ISS is, egyelőre dobozban, az inkább érdekesség, de nem akkora truváj.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
LÁZ
Topikgazda
zűrös vonalon nálam saturn-komp-iss a javasolt sorrend, igaz az utóbbi 2 még dobozban /már nem tudnám hova kirakni, úgyhogy költözéskor lassan külön autó kell majd a legoknak /
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Sordoran
addikt
Elég egyértelmű, mindenki ezt a sorrendet mondja, és én is e mögé állok be. Mindhárom készlet megvan, szerintem is ez a jó sorrend. Hely nálam se nagyon van, bár csak az ISS van ideiglenes nyitott helyen, már 1 éve. Majd egyszer csak találok neki egy optimáls helyet.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Tegnap pakolgattam fel pár dolgot eladásra a nagyobb legos facebook csoportokba, és azt tapasztalom, hogy azóta is "ellenőrzés alatt" vannak. Van most valami probléma ezzel a vackkal, nem tudjátok?
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Hintalow #37683 üzenetére
simán lehet, hogy csak az adminok nem foglalkoznak/tak még vele, mondjuk ntom mennyi értelme van írni nekik, mert pl én hiába írtam adott csoport mind 3-4 adminjának, kb senki se méltatott válaszra 1-2 hét után sem....
meg aztán is lehet, hogy a fb szűrője küzd vele valamiért
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #37686 üzenetére
Igen, az SC verzióknak ez elejük kissé hosszabb a kelleténél. De nekem adják a 911 formát. Matrica is kevés rajta. Embléma és lökhárítók.
Továbbra is csak ajánlani tudnám a 10295 porsche-t.
Azt nem tudom mennyi időbe telik, hogy megsárguljon a fehér, de még a színválasztás is bejön.
Fehér nem túl gyakori szín. Talán még a ghostbuster autó, és félig a VW kisbusz. -
bobafett
tag
válasz stickermajom #37688 üzenetére
A matricát egy hegyes kés hegyére vedd fel az ívről, így nem lesz alatta zsíros a kezedtől és felrakni, pontosan elhelyezni is sokkal egyszerűbb.
-
HUN_Sector
őstag
Attól tartok, újabb csaló webshopot találtam:
https://kockuljshop.hu/adatkezelesi-tajekoztato/Az ÁFSZ konkrétan egy Ctrl+C-Ctrl+V minta beillesztve.
Az impresszum üres, nincs mögötte senki:
https://kockuljshop.hu/impresszum/ -
HUN_Sector
őstag
válasz HUN_Sector #37692 üzenetére
Áh, egy apró mezőben oda van írva, hogy az oldal nem üzemel.
Nem szúrja ki az ember szemét.Akkor kérdés megoldva.
-
válasz HUN_Sector #37692 üzenetére
En ma ezen borultam ki (kockashop.hu). Oke hogy emag stb pofatlan random arakkal operal,
es onnan araz le, de egy legoval foglalkozo bolt ne adjon mar meg plafonár szorozva kettot alaparnak...667 termék akciós...aha[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
törölt tag
válasz maross #37694 üzenetére
Ez miért probléma? Annyiért árulja, amennyiért akarja. Ha valaki lesz olyan idióta, hogy utánajárás nélkül egyből megveszi az magára vessen.
Nem halmozott fel, nem kifutott készlet (bár vmelyik yt okos szerint idén kifut) nem más elől vette el. Így nem látom a gondot.
Meg azon rugózni, hogy éppen hiány van és felveri az árakat... basszus új készlet esetén, ami előre láthatólag még kapható lesz 1.5-2 évig röhej ezen kattogni. Meg kell várni vagy ki kell fizetni, de ne a bolt legyen már emiatt a szemét, mert sokan felnőtt létükre nem képesek pár hetet várni egy halom műanyag kockára.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #75376384 #37697 üzenetére
Az athuzott ar, mint vasarlo megtevesztese a problema. Ez sosem volt out of stock, mint a viragcsokor, ahol csak pofatlannak kell lenni es akar el is vihetik 37-ert. Es gondolom nagyitoval kene keresni olyan boltot, ha letezik egyaltalan, ahol barmikor az ido folyaman volt legalabb 6000ft ez a keszlet.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Throme
veterán
válasz maross #37694 üzenetére
Ez a szett kifutóban van. Nem csodálkozom rajta, hogy már az emelt ára is megvan.
Ahhoz képest meg akciós az 5k ár.
Ha lassan mindenhonnan elfogy, akkor az 5k huf ajándék lesz ezért a szettért, már ha kell valakinek.
Ez most egy ilyen marketing fogás, ahogy az is, mikor kiírják valahol, hogy utolsó darabok... ez most vagy igaz vagy csak sürgetnek, hogy vásárolj...Itthon az "akció" mindenhol kötelező elem lett a kereskedelemben.
Ha rákattintatsz máshol is az akciós fülre, akkor majdnem az egész készlet akciós áron van.Néhány éve jó árai voltak ennek az üzletnek. Többször is vettem Legót tőlük.
Akkor is árultak kifutó, vagy kifutott szetteket és nyilván emelt áron (ahogy ezt mindenki más is csinálja, bolt, vagy magánszemély...). Aztán történt velük valami, mert rendre drágábbak a konkurenciánál.#37698maross
Szabadáras termék szerintem, annyiért árulja, amennyiért akarja. Mosta porsche 10295 pl 55k huf náluk. Máshol 49-50k.
Nem látom megtévesztőnek, csak marketing.
Én úgy gondolom, aki interneten nézi az online boltok áarit, az ismeri valamelyik árösszehasonlító oldalt. Ki is van szűrve a "megtévesztés"
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
Vesz ma éjfélkor valaki Winnie the pooh ideas szettet (21326)?
Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest