Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
A lego.com-on is fogják osztogatni a repcsit, vagy csak a kocka.hu-n?
-
LÁZ
Topikgazda
válasz HellGreg #37301 üzenetére
a .com a hivatalos, ott valszeg éjféltől, a kocka meg az itthoni frencsájz bolt/store/ online verziója, ott valszeg hnap délelőttől.
viszont itthon 'csak' 30k után, legóéknál meg elvileg 100$ ami gyanús, hogy 100ojró lesz a német/eu-s lokálban ergo nálunk sztem 37k lesz a limit a .com/hu-n
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
cili.ke
csendes tag
Sziasztok,
kifejezetten mechanikai konstrukciókkal szeretnék foglalkozni. A CaDa áruházban találtam a C61006W modellt, ami a komplett hajtással együtt 50ezer forint. A LEGO oldalakat átfésülve ebben az árkategóriában nem találtam olyat, ami hubbal, motorral is felszerelt, működő szerkezet. Mi a véleményetek?-Y-
-
HellGreg
őstag
válasz HUN_Sector #37302 üzenetére
Az is számít, ha a nagy része pick a brickből jön össze? Még sose vásároltam ott. Valami miatt a VIP-tagságot sem tudom aktiválni, állandóan hibát ír ki. Bár lehet, hogy vásárolni kellene előbb?
-
Segal
veterán
válasz Throme #37307 üzenetére
Nincs ilyen lego szett. Maga a "lego elemek" nem a legotól vannak hanem azok a hamisítványok.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kbalage2
aktív tag
Ez már inkább hitvita, de a CaDa nem lop LEGO szetteket (és Mocokat se), saját tervezés az összes. Az alkatrészekből is van elég sok ami LEGO alapokon nyugszik, de van sok "csak hasonló" és egyedi is. Sőt van olyan Technic elem ami előbb volt a Cadánál mint a LEGO-nál, úgyhogy elég nehéz a tyúk vs tojás vitában igazságot tenni, kb olyan mint a Cobi vagy a Megabloks. Persze ahogy Throme írta ez egy LEGO topic szóval lehet ragaszkodni a csak LEGO elvhez.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
LÁZ
Topikgazda
válasz HellGreg #37305 üzenetére
sztem ilyenkor a pick a brick nem játszik, legalábbis általában írják, hogy az kivétel, illetve sztem most az a része nem is 'üzemel'
vip-hez már nem kell vásárlás, csak a vip részre kell belépni, és rányomni, hogy szeretnék az lenni, esetleg próbáld meg másik böngészőből, vagy töröld a sütiket
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Segal
veterán
válasz kbalage2 #37309 üzenetére
Ne nekem mutasd be a kínai gyártókat. Több szett van itthon belőle mint legoból...
Van Cada is meg a többi akár 100%-ban copy modell is én már elég jól ismerem őket, csak segíteni szerettem volna hogy a hamisítvány nem feltétlen 1 adott lego termék lemásolását jelenti hanem jelen esetben a lego elemeket, de be is fejezem itt a dolgot mert tudom hogy sokan nem szeretik ha szóba kerül ez a téma itt. Peace"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kocka.hu -n behuzhato lesz vajon 2x az amelia? Lenne egy 40ezres rendelesem, amit esetleg ki tudnek potolni + szetosztani 30+30 kornyekere, matekozzak rajta, vagy mar most engedjem el?
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Segal
veterán
válasz maross #37315 üzenetére
Semmit sem vesztesz vele ha megpróbálod
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kbalage2
aktív tag
válasz cili.ke #37313 üzenetére
A legolcsóbb a 42095, utolsó mohikán a Power Functions infra vezérlős megoldásával. Jópofa és fürge cucc, viszont az infra miatt inkább csak beltéri móka és a lánctalp van akinek tetszik van akinek nem.
A Powered Up / Control+ generációból több is belefér ebbe az árkategóriába, ezekhez kell telefon/tablet a vezérléshez.
42109 - rally autó, borzalmas kinézet, nem túl sok alkatrész, viszont átépítésre jó alap
42124 - buggy, sokkal jobb maga a szett, beltérre még egész fürge is, a gyári kontrol profil viszont kb használhatatlan szóval érdemes hozzá egyedit gyártani
42099 - 4x4, ebben már több az anyag, jóval játszhatóbb is szerintem, a fogaskerekek variálásával lehet belőle igazi crawrert is csinálni, több jó alternatív model van hozzá
42114 - Volvo dömper, 3 fokozatú RC váltó (csiga-nagyon lassú-kevésbé lassú), ha munkagép fan vagy akkor lehet érdekes.Mindegyikről bőven találsz videóanyagot nálam ha érdekelnek a részletek
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
de, maradnek az egyszeri vasarlasnal, es mehetne az a +20k ertelmesebb
dolgokralegora legkozelebbi alkalommal.kbalage2: nekem is jol jott, atnezem oket, koszi
A 42124-et neztem, es mindenki szidja az iranyitast, egyedi profil gyartasa mennyire maceras? Esetleg le lehet tolteni mokoltakat?
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Amit itt "lopás", vagy "hamisítvány" szavakkal illetünk, alapvetően szellemi alkotások megsértése. Ez sok minden lehet, lehet szabadalom, védjegy, árujelző, szerzői mű illetéktelen felhasználása.
Fontos, hogy a szabadalmak egy idő után lejárnak. Tehát nem arról van szó, hogy valaki kitalál valamit, és onnantól kezdve az idők végezetéig csak ő (és a leszármazottai) alkalmazhatják, hasznosíthatják ezt a szabadalmat. A Lego-ra volt szabadalom, ezt még Godtfred Kirk Christiansen védette le, de ez lejárt régen. Vagyis maga az ötlet, az összekapcsolás módja, a formák stb. lejárt szabadalom. Így semmilyen jogot nem sért az, ha valaki lego kockák mintájára gyártott elemekből építhető játékot dob piacra, mint pl. a Cada vagy a Cobi. Az előbbit árulja pl. az Emag, az utóbbi II. világháborús szettjeit megveheted Londonban, az Imperial Museum of War-ban. Ha ezek jogellenesen forgalmazott termékek lennének, nyilván nem lenne így.
A Lepin annyiban teljesen más, hogy ők tényleg lopják a szerzői műveket. Ők egy az egyben lenyúlnak kész készleteket, ugyanaz az összerakási útmutató, a doboz, minden. De ők sem szabadalmat "lopnak", hanem műveket.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
-
LÁZ
Topikgazda
off-ba raktam, pont, kéretik ennyiben hagyni a vonalat, mert az utána lévő összes offot törölni kéne , mára még elfért, mert rendszer úgy sem lesz belőle, és a kollega is csak lego opciókat keres a másik helyett.
@cili.ke:
42109 top gear autó
42095
42124 homokfutóezek mind távirányosak vagy applikációval, vagy rendes táviránnyal, lehetnek alternatívák
-
LÁZ
Topikgazda
átnyargalva ausztráliába a sah-on ott 199$ után jár a repcsi, ha az aud akkor az baráti 47k
-
Mandi99
csendes tag
Kocka.hu-n is lehet rendelni már.
LEGO Harry Potter - Roxfort csillagvizsgáló torony (75969) egész jó áron van így.[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
-
-
LudiDOK
csendes tag
a lego.hu-n hogy tudok vip pontot beváltani a vásárlásnál??
-
LÁZ
Topikgazda
válasz LudiDOK #37327 üzenetére
vip szekcióban kuponra tudod váltani adott értékben, amiről elvben azonnal kéne kapjál emailt, amiben a kód van, azt meg a vásárlás legvégén tudod megadni jobb oldalt
kitalálták rendesen, hogy miképp lehet a legbonyolultabban megcsinálni, ahelyett, hogy hagyták volna ezt a régi rendszer szerint...
-
adalbert1
veterán
Nálam is ez volt, még később délután visszahívott a bank, hogy semmilyen visszatérítést nem láttak az ezzel fogalkozó kollégáik sem - ekkor felkerestem még egyszer a lego ügyfélszolgálatot, akik továbbították a pénzügynek a kérésemet, majd később visszahívtak, hogy ja, valami technikai hiba miatt nem ment el az utalás, de most elküldik.
Közben már paypaltól is kaptam e-mailt, hogy várhatom a pénzt, szóval innen már remélhetőleg meglesz.
Viszont az szerintem elég problémás, hogy a lego nem figyel jobban oda, hogy ilyen malőrök ne történjenek, a te példád is azt mutatja, hogy azért nem egyszeri eset.
Nem álltam neki VIP pontot kunyerálni az ügyfélszolgálatóstól, de azért valami kárpótlás jól esett volna, ha már 1 órát eltöltöttem az életemből ma azzal, hogy különböző ügyfélszolgálatokra vártam, és velük beszélgettem.De legalább az Amelia Earhart limit baráti lett, 32675 Ft - be is húztam a középkori kovácsműhelyt, remélem ezzel nem kell majd még egyszer hasonló köröket lefutnom.
kocka.hu-n is megindult a rendelés, ott pedig 29999 Ft - innen megvettem a Barracuda Bay-t - így már év elején sikerült ellőni az éves keret jó részét erre a 2 ideas készletre, de igazából mindkét téma amire épülnek a gyerekkori kedvenceim közül való, szóval előbb-utóbb úgyis megvettem volna őket.
-
Mandi99
csendes tag
Hp-t megrendeltem. Nálam LEGO Creator Expert Rendőrkapitányság (10278) hiányzik a gyüjteményből, de kibírom.........
Hátha be lehet pár hónap múlva szerezni Emagos újracsomagolt pénteken.
Különben valószínűleg sok panaszt kaptak csomagolásra, a héten 3 kis készletet egyesével berakták dobozba, kitömve papírral. -
LÁZ
Topikgazda
válasz LudiDOK #37331 üzenetére
nem fog , de csak a különbözet után kapsz vip pontokat, nem az összes pontot kapod majd meg, amennyi az adott készlet után jár, hanem kevesebbet
ps. igen, a 2400 pont 6k minusz, de ezt írja is a vip résznél, hogy mennyit ér, de pl 3000 pontnál még kijön belőle egy 1500-as is , lehet matekozni
[ Szerkesztve ]
-
kockaeknal porscheval is lehet kombozni, kis911+nagy911+amelia 49999ft.
-
LudiDOK
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Sikerült a vásárolnom kedvezménnyel.
-
HUN_Sector
őstag
Kocka.hu-nál eddig is +400ft volt az utánvétel?
-
ayo
veterán
válasz HUN_Sector #37336 üzenetére
Nem rég vezették be. Azt hiszem a szállításnál írjak, hogy sajnos ez van. meg is van: 2021. február 15-től bevezetjük az utánvét költséget. Minden rendeléshez, amely nem online fizetéssel kerül kiegyenlítésre (azonnali bannkártyás fizetés vagy átutalás) utánvét költséget számítunk fel. Az utánvét költség a szállítási módtól, illetve a csomag értékétől függetlenül egységesen 399Ft.
Megértésed köszönjük![ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
zskovacs72
csendes tag
Kockáék legalább korrektek. Valamikor novemberben vettem tőlük a Defendert. Sérült volt a doboza, ráadásul ez volt az utolsó darab nekik készleten. Írtam nekik, januárban lett készlet belőle és szó nélkül cserélték. Őszinte leszek: A problémákat olvasva még nem volt merszem kipróbálni a SaH-ot.
-
woros
őstag
Megvettem végre a középkori kovácsot, mert mátol adták Emiliat hozzá, de az lstoreban 4-esével vitték a 80107-es készletet foggalmam sincs miért, de talán az Emilia miatt.
-
Segal
veterán
Amelia
-
Gergőke88
addikt
Noh megvettem ma én is a Lego Porsche 10295 szettet. Járt hozza az Amelia és a kis Porsche és kapcsolat kártyával 45e Ft-ba állt meg összesen
-
-
sodokan
tag
Kockabolygó 1 hónapja ül a pénzen és nem szól semmit, nektek milyen tapasztalataitok vannak velük? Egy árukeresős vélemény alatt azt írják, hogy NAV végrehajtás alatt vannak, tudtok erről valamit? Kezd kényelmetlen lenni
-
LudiDOK
csendes tag
Lego Technic 42122 Jeep Wragler 12990.- a 220Voltnál
-
Throme
veterán
válasz maross #37334 üzenetére
Jó hogy írtad, meg is rendeltem Thx!
#37344sodokan
Visszanéztem, eddig 1 rendelésem volt tőlük, tavaly nyáron. Valószínűleg vagy árban, vagy készlet miatt. Mivel nem volt gond a rnegrendeléssel és nem kellett elállnom a szerződéstől, így simán ment minden.37337ayo
Szerintem tavaly óta megy ez az utánvét lehúzás mindenhol.
Kb azóta változtattak az ingyenes szállítás limiten is sajnos. Korábban a webshopokban (most csak lego) kb 20k felett ingyenes volt, amit nem nehéz elérni ezzel a jétékkal.
Talán még a s@h-ban él a 17k feletti ingyenes kiszállítás...#37342Gergőke88
Szép biznisz! . Kimozdulás nélkül, szállítással kb 6k huf +ban vagyok ehhez képest. (még úgy is jobban jártál, ha levonom a kocsikázás, parkolás költségét, már ha van most az áruházban parkolási költség...)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest