Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz Throme #34750 üzenetére
Tudjuk. Mivel az összecsapási vonal mentén a két oldalról odaáramlott ömledék frontfelületein a hömérséklet is hangyányit kisebb, és a két frontfelület találkozása után is minimális keveredés alakul ki köztük ott helyben, ezért ‚simga‘ hegedés alakul ki. Egy ilyen ‚hegvarrat‘ mindig ridegebb, hamarabb törik.
Ha jól rémlik a régi legokockáim közül föként a sima átlátszó üvegtéglák is repedtek (nem anyagdegradálódás miatt, azt csak 1-2 darabnál láttam), de ezek régi kockák, és én is régen láttam, szóval inkább nem téma.Anyagszerkezettan (nem két anyag fizikai keveréke) rejtelmeibe inkább nem megyek jobban bele, mint irtam fentebb.
Logikusan az ‚összefolyási‘ is jó, az összecsapási kicsit hangzatosabb, gondolom ezért használja minden ezzel foglalkozó egyetemi tanár meg szakember, akikkel az évek során beszéltem. Az is elöfordulhat, hogy egy-két esetben ellerülte a figyelmem a másik elnevezés, de tény, hogy döntö többségben az összecsapási vonal kifejezéssel találkoztam.
Amúgy a szerszámban való hülés során a zsugorodás és vetemedés is van, és vannak még más nyalánkságok is, fentebb irtam, hogy zanzásitva irom le a lényeget... minden részlet nem fér ide.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz Throme #34750 üzenetére
Az, hogy fura, hogy a lego ‚kockák‘ is törnek, az felhasználóként nekem is az, ezt megtapasztalóként még furább, mérnökként meg bizonyos fokig természetes.
Azoknak meg, akik fentebb azt irják, hogy sok alkatrészükkel megtörtént, és nem értik, hogy mi van, néha rémálom is lehet.Újfent irom: ezek elenyészö számú esetek, a LEGO minöségi terméket gyárt. Ezért költöttem tavaly én is több százezer forintnyi EUR-ot rá, és fogok idén is a nagy szettek miatt. Mert igazán jó és minöségi termék. A fent leirtak mérnöki szemmel érdekesek, átlagembernek inkább riadztóak, mert nem érzékelik (mivel számok nélkül irtam) mennyire kis mértékü probléma ez. Szóval. LEGO jó! Mikor jön már a BLack Friday? Egyre jobban érdekel a Lamborghini!
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Parson #34752 üzenetére
A kocka még hagyján de mikor a figurák karja törik el alul esetleg a felsőtestük oldalt. Pedig szét sem szeded és nem is mozgatod őket.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Throme
veterán
Lambo egy állat
Másfélszer megépítettem. Az elején forgatni kell az első difit, összerakási alapján, és az egyik ilyen mozzanatot kihagytam, pont a legrosszabbkor. Kész verdát bontottam vissza....
Utólag erre kellett volna jobban összpontosítani, másik meg a kormánymű. Nagyjából középre helyeztem. Mikor a kormányt kellett felrakni a kormányrúdra, nem állt egyenesben. Difi miatti újraépítésnél már résen voltam....Több ilyen szettet nem veszek.
Baromi jó több szempontból, de k.rva nagy. 3 Creator expert verda, 2/3 Porsche RSR, vagy két Dodge Charger elfér a helyén .
Gyönyörű cucc, bármennyire is szapultam az elején.Váltóknál (itt és pl a Ducati-nál) felhasznált gumigyűrű nem tudom meddig tart majd ki, ha már az öregedésről (műanyag) is szó volt....
Jó minőségnek tűnik, na de akkor is.... -
Segal
veterán
válasz Throme #34756 üzenetére
Mihez képest nagy?
A 75252-es Lego-hoz képest (109 centi) pl eltörpül a Lambo a 60 centis hossza"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kbalage2
aktív tag
Érdekes lenne látni a számokat egyébként, hány legyártott elemre jut egy hiba. Szerintem elég nagyot néznénk Hasonló adat (amit valószínűleg sose fognak publikálni), hogy a megreklamáltakhoz képest hányszor fordulhat elő valójában hiányzó elem. Én nagy összegben mernék fogadni hogy kb ezrede vagy még kevesebb
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
-
Throme
veterán
Ezek a SW megalomán szettek valóban óriásiak, de már kezelhetetlenül nagyok. Lambonál a mérettel kapunk plusz funkciót is, szóval - szerintem - a méretnövelés nem céltalan p_cs mutogatás.
Belenéztem a Destroyer dizájner videójába. Egy szürke koporsó az egész.
A közel 2x méretre jut kb 1,1k alkatrész többlet, ami kevesebb, mint a harmada a labmbóénak.
De igaz, nagyobb, jelentősenszvsz persze
-
Throme
veterán
válasz Parson #34763 üzenetére
Itthon 102k-ért vettem, de láttam már 99k-ért.
Amit írsz, 370-es váltószámmal számolva is 106k-ra jön ki.
Ok, mások a fizuk, lehet én nem vacakolnék, ha ott élnék. Kell és kész.Most itthon is kérdés, hogy lesz-e nagy árcsökkentés (mindenre), ha bezáratják a boltokat, mint a sógoroknál....
[ Szerkesztve ]
-
Fr0z3n
őstag
Lehet volt téma, de ha jelenleg vesztek használt legot, szoktátok fertőtleníteni?
-
wrrs
tag
válasz Fr0z3n #34766 üzenetére
Én nem fürdetek LEGO-t. Főleg nem nagy tételben. "Sosem" szárad ki, illetve foltos marad, stb. Helyette inkább portalanítom ha kell nagy kozmetikai ecsettel, amit nagyon finoman enyhe szappanos/Chicco-s vízbe mártok és előtte jól kinyomkodok. Ezután jó minőségű mikroszálas törlőkendővel áttörölgetem. A végeredmény karcmentes, zsírtalan, makulátlan kockák, amiben nincs álló, kipárolgott víznyom, stb.
Amúgy a minap szétkaptam jópár készletet és nagyon durva, hogy az egyszer tiszta kézzel megfogott kockákon is megragad a por és odavonz mindent. A fenti módszerrel bátran zacskóztam el őket.
Ömlesztett, játszott készletet nem vennék, egyszer összerakott készletet egyenként áttakarítok.
-
Fr0z3n
őstag
Pár figuráról van szó, na majd ha nálam lesz, megy szappanos vízbe ázni akkor. Rá ér száradni napokig.
[ Szerkesztve ]
-
wrrs
tag
Van egy fél vesém, vagy egy alig használt 39 éves májam. Valaki?
Ja, a májam az kell..., akkor egy fél here esetleg? -
Djuree
félisten
mert nem veszel tobb ezer hasznalt alkatreszt. mikor egy tobb 1000 reszes mochoz megjon az osszes resz en atmosom vegyszeres vizben, ki tudja elotte ki fogdosta. kiszarad 2 nap alatt teljesen, sutoben par ora de nekem nem surgos. a nagy alkatreszek sima oldala foltos maradhat de kit erdekel, egy nagy mocnal nem latszik. egyik mocomon se feltuno.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
balint82
senior tag
válasz Ereshkigal #34773 üzenetére
A tűzoltóságot átveszem tőled, sőt 1-1ben megveszem neked ezt a szettet cserébe
Google Pixel 4a
-
törölt tag
van itt egy par 2021-es Harry Potter keszlet. [link]
erdekes temara huztak fel ezt az egeszet.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz #75376384 #34779 üzenetére
Az első évre. Miért érdekes?
Én arra leszek kíváncsi, hogy a Hogwarts Legacy-hez kapcsolódóan lesznek-e készletek.
edit.: Vagy a könyvszerű diorámára gondolsz?
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok,
Classic vonalon melyik csomagot ajánlanátok: kifejezetten a sok "normális" építőkocka darabszám lenne a lényeg. Esetleg ablakok, ajtók...Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Parson
addikt
Srácok, a LEGO-nál milyen szintü Black Friday akciok várhatóak? Csak mert a vadászlistámon van egy két olyan, amit nem igazán árulnak a sima játékboltok errefelé, pl a 21322 Barracuda Bay és a 10277 Crocodile Locomotive.
-
edgR
őstag
Aki esetleg alkatrész vásárláson törné a fejét, nálunk most visszavonásig 20% kedvezménnyel kapható gyakorlatilag minden.
A BL bolt elérhetőségét illetően privátban érdeklődjetek![ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Látátok?
Technic Mclaren...
Kiváncsi leszek -
Gergőke88
addikt
-
Segal
veterán
válasz Throme #34799 üzenetére
Én már nem lennék bajban mert nálam már itt pihen a polcon a McLaren
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...