Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [CsuCsu]

    őstag

    A szinarnyalatok kozti neholi apro kulonbseg a megvaltozott festesi technika miatt van.

    Regen a LEGO szinezve, homogenre keverve vette az ABS granulatumot. Ez egyenletes, szep szinminoseget eredmenyezett. Viszont, ilyen technika mellett csak viszonylag keves alapszin gyarthato gazdasagosan, normalis logisztikaval.

    Azota atalltak a befecskendezeses ontesi modszerre. Ez ugy nez ki, hogy a LEGO most szintelen ABS granulatumot vesz, es az elemek ontesekor fecskendezi be a festeket. Ez nehol kevesbe konzisztens, mint a regebbi technika, de a kulonbseg alig eszreveheto. Viszont lehetove tette a nagysagrendekkel tobb szin (barmi amit a gep kikever), es a dupla szinu ('dual moulding') elemek kesziteset.

    Tehat a LEGO reszerol ez egy tudatos dontes volt, ahol a tobb szinre es valtozatossagra szavaztak a tenyleg elhanyagolhato minosegromlast bevallalva, es nem az olcsositas miatt tortent. Valojaban nagyon is sokba kerult ez az atallas, mert sokkal precizebb felszerelessel lehetseges csak.

    En belatom, hogy miert tortent, es szivesen elfogadom a tobb szint es merfoldekkel jobb minifigeket ennyi kompromisszumert cserebe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák