Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
Felolem lehetne olyan minoseg is, mint a LEGO, akkor is irtanam mintha nem lenne holnap. Masok munkajanak lenyulasa az egesz, tolvajlas. Aki Lepint vesz, az lopott arut vasarol, nincs mit ezen szepiteni. Annal is rosszabb, mintha sajat magad lopnad, mert ezzel csak a tolvajt erosited. Ha valakinek nincs ra penze, lassa be, hogy a LEGO nem letszuksegleti termek, vagy vadasszon jo hasznalt darabokra.
Barki, aki valaha is vallalkozott es/vagy foglalkozott termekfejlesztessel beleteve a magaet, instant hanyingert kap a Lepin latvanyatol.
-
atus72
őstag
válasz [CsuCsu] #16403 üzenetére
Valahol vicces amit írsz mert az egész LEGO sztori egy nagy lenyúlásra épül, ha nem hiszed akkor olvass utána
Lehet köpködni a Lepin-re, van is miért, de azon is el kellene gondolkodni hogy miért vitte a gyártást a LEGO egy olyan országba ahol a szellemi tulajdonok védelme nem igazán élvez prioritást
Akkor lesz "bajban" a LEGO amikor a klóngyártók elkezdenek saját tervezőket foglakoztatni és ontani kezdik a jobbnál jobb szetteket meg kicsit csavarnak még a minőségen,
Amit amúgy sosem értettem a kínai invázióban, hogy nem sok hiányzik hogy teljesen letarolják a piacot, gondolok itt pont a tervezésre, miből állna megfizetni egy gárdát aki fasza szetteket csinálna mert jelenleg ez az ami miatt sokan köpködik (teljesen jogosan) például a Lepint-t.
(Nincs Lepinem, de nincs kizárva hogy lesz mert kicsit elrugaszkodtak az árak mondjuk Technic LEGO-t nézve)[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
"LEGO: az évszázad lenyúlása"
lehet köpködni...[ Szerkesztve ]
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz atus72 #16410 üzenetére
Szerintem senkinek nem azzal van a baja, hogy maga a Lepin létezik vagy ilyesmi. Sőt ha ellopná a Lego kocka szabványát és Lepin néven futna, az sem érdekelne senkit. ( nyilván igen, de nem annyira ) Viszont az hogy egy más által megalkotott, valszeg több hónapos tervezés után megalkotott dolgot másolnak le, amint dolgozott legalább 10 ember hogy megalkossa az elég meredek. Autóknál is ugyanezt csinálják, amiknél mindenki tudja hogy a tervezés az igazi pénz nem a megalkotás. Nem véletlenül ellenszenvesek sokaknak a kínaiak.
Ha lett volna annyi eszük, hogy saját készletekkel próbáltak volna berobbanni akkor senkit nem érdekelt volna az egész, bár nyilván sehol sem lennének mert nem lennének népszerűek.
Lényeg a lényeg egy kocka struktúrájának lenyúlása nem hiszem hogy egy súlyban van egy több ezer alkatrészből álló "művészi" alkotással. Persze ez csak az én véleményem.
De ezt lezongoráztuk már a topicban legalább 10*, mindenkinek más a véleménye.
[ Szerkesztve ]
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
PR0JECTNR56
addikt
A LEGO minőségbiztosítása, anyag- színhelyesség, nincsenek törött/eltűnt/szétkarcolt/hibás elemek, tökéletes illeszkedés nagyon régi készletek elemeivel is, periodikusan érkező új elemek és színek, valamint eleve egy több évtizedes biztos rendszerre épülő remek support-al rendelkező cég alapvetően olyasmi, ami összességében bármikor megéri nekem a felárat.
Lepint vagy bármilyen más utánzatot emiatt sohasem vennék.
-
MODERÁTOR
Na kellett nekem kámingáutolni Soha nem vettem még kínai lego-utánzatot, csak mivel egyetlen rohadt használt bontott templomot találtam sokáig 45 k-ért és újra meg nem akartam kiadni annyi pénzt, amennyiért még elérhető 1-2 helyen döntöttem a próba-szerencse vásárláson. Ha előbb olvasom a Star Destroyer-es cikket valószínűleg nem rendelem meg, egyenlőre csalódásra és idegeskedésre számítok.
Vitatkozni akartam a vegyél igényes használtat jó áron szar új helyett elvvel, de rájöttem, hogy az otthoni elektronikai cuccaim nagy része ezt az elvet támasztja alá. De itt is hozzá kell tennem, hogy vannak Kínából rendelt kis kütyük, a legdrágább egy Android-os telo, amiben Sharp kijelző, Pana kamera és Sony aksi van. EZ lopás? Kínai márkanév, nem is próbál hasonlítani. Jó minőségű, támogatással. Ugyanakkor van egy csúcsnak minősített fülhallgatóm (ph! teszt alapján), ami döbbenetesen igéretes körítéssel és csomagolásban jött, de az első kipróbálásnál annyira felidegesített, hogy mekkora fost hallok, hogy még nem volt idegrendszerem újrapróbálkozni
De azért amikor egy LEGO elem tört össze vagy zacskó hiányzott másodkézből vett (elvileg bontatlan) LEGO dobozból, olyan vevőszolgálati támogatást kaptam, ami kínai cucc esetén sose volt/van/lesz. Még az AMazon-t imádom ilyen szempontból, de mostmár naaagyon offffff.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Ereshkigal
őstag
válasz koncsik #16413 üzenetére
Szerintem ne vedd magadra. Mindenkinek megvan a maga véleménye, ennyi. Én nem vettem még Lepint, de ha vennék, akkor is csak olyan cuccot, ami már kifutott Lego-éknál, irreálisnak tartom az árát és 1-2 éven belül nem valószínű, hogy lesz újabb változata.
Nem biztos, hogy elégedetlen leszel a minőséggel, ez a Destroyeres cikk szerintem szándékosan kicsit túl van húzva, hogy ne legyen felháborodás, amiért lehoztak egy lepines cikket. Persze mások is kritizálják a minőséget, de nem szokták ennyire lehúzni.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz R3ĐßuŁŁ #16409 üzenetére
Egyébként a LEGO filmben is mutatják, amikor az első gépet veszik, már akkor is kockákat gyártanak a géppel. Később panaszkodnak is, hogy nem maradnak össze a darabok, ezután kerülnek bele a csövecskék a rendszerbe.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
MODERÁTOR
válasz Ereshkigal #16414 üzenetére
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Saccco
nagyúr
Ha már itt tartunk, a Kazi saját készleteket készít. Főleg a LEGO kínálatából hiányzó készleteket, katonai készleteket.
pl.:
A másik hasonló a Sluban, nekik is saját készleteik vannak.
pl.:[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
unclefucka
senior tag
Ha valaki szeretne Baywatch-ot játszani és szeretne egy LEGO parti-őrséget, akkor most a Müllerekben a 60164-es Mentőrepülő és a 60165-ös Motorcsónak szállító terepjáró most egész jó áron kapható.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Saccco
nagyúr
válasz unclefucka #16418 üzenetére
Számszerűen?
-
LudiDOK
csendes tag
-
LudiDOK
csendes tag
Elkészült a 42070 építési beszámolóm :
-
hulp01
senior tag
válasz Saccco #16417 üzenetére
Na, erre már azt mondom, hogy majdnem rendben van. Részben még mindig Lego szellemi termék, mert azért a kockákat a Lego tervezte meg, de legalább a készletet a Kazi tervezői készítették és egy olyan témát vettek elő, amit a Lego biztosan nem fog csinálni. És mellesleg tök jól is néznek ki, tehát tuti, hogy van benne munka.
#16422 LudiDOK Köszi a leírást. Végigolvastam, és bár a váltómű tényleg jól sikerült és érdekes is lehet (főleg ez a difi átmegy a forgzsámolyon megoldás tetszik), de nálam továbbra sem kerül beszerzésre. Ha ez jött volna a 8258-as Crane Truck után, akkor valószínűleg beszereztem volna, de előbb jött az Arocs és annak a nyomába se ér.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz LudiDOK #16422 üzenetére
Grat! És külön a replikához is!
Habár nekem még mindig nem nyerte el a tetszésemet, ennek semmi köze a beszámolóhoz.
4 hengeres az IFA is , annak 3-am raktuk fel a lendkerekét (van vagy 60 kg), még a tanműhelyben.
Igaz az a motor ezt a 42070-es vasat nem mozgatná meg a valóságban, terepen...
Szóval kicsit karcsú szerintem is az a 4 henger.Belenéztem a 31070-es bemutatóba is. Az a szélvédő gyanúsan F40-es szélvédő. Mindjárt meg is nézem mibe kerül ez a creator szett
Ja és majd' elfelejtettem megkérdezni, lesz 42069 bemutató???
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Napok óta gondolkodom, vegyek-e Technic-et. Nem ismerem az Arocs (42043) árát, de most lenne 50k-ért. Az jónak számít?
-
ricinus13
senior tag
válasz Ereshkigal #16425 üzenetére
Annál lejjebb csak valami jó nagy akcióban menne az ára, 50k-ért szerintem jó vétel.
-
Fr0z3n
őstag
válasz Ereshkigal #16425 üzenetére
Múltkor volt 40ert 1x összerakott. Ha nem ragaszkodsz az újhoz
-
simonek
csendes tag
Ez jó árnak tűnik:
Ez gyors volt, én még tudtam rendelni, most már nem rendelhető, kíváncsi vagyok szállítják-e...
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
én most ehhez rendelgetem össze a részecskéket:
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Novics
senior tag
válasz simonek #16429 üzenetére
Ezekkel a modularokkal az a baj, hogy az egyet nem érdemes venni, mert igazán egymás mellé pakolva mutatnak jól - persze, önmagukban is tök jók, de nah, értitek!?... - az meg már egy kisebb vagyon. Amúgy a 32 ezer tényleg elég baráti ár volt.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
balint82
senior tag
válasz Ereshkigal #16436 üzenetére
Beszéldd meg valamelyik haverral, hogy azt kapjátok nászajándékba.
Sőt, ha terveztek építkezni is (közel)jövőben, akkor ez az indok is egy magas labda.
Google Pixel 4a
-
-
bobafett
tag
Vótmá?
-
LÁZ
Topikgazda
válasz bobafett #16442 üzenetére
most akartam , megy a susmus, kérdés, hogy a szivárogtatottakra/bejelentettekre vonatkozhat vajon /ninjago-fishing store stb/, vagy az ucs falcon
mert ugye 4,86x nagyobb, mint a busz, a dobozát nézve
ps. megyek le is mérem a 10030 dobozát, hogy mennyi a köbcenti
ps2. jelentem 61425.- szóval ez nagyobb doboz lesz, ha jól kobakolok
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
b12gege
csendes tag
válasz grizlisandor #16440 üzenetére
Meg kell venni szépen a honlapjukon az összerakási útmutatót és küldik vele együtt az alkatrészlistát. 8 ajróért hozzád vágják már.
@Djuree: Ajj, nem örülök, hogy te is ezt építed, mert így elhappoljuk egymás elől az olcsó alkatrészeket.
Nekem muszáj megcsinálnom, mert a "nagytestvér" már itt türelmetlenkedik... -
balint82
senior tag
válasz bobafett #16444 üzenetére
Promobricks.de oldalon már tényként írják a Falcon (75192) megjelenését, és vip előendelésre Szeptember 14-30 közöttre teszik,. Ott azt írják, hogy rögtön 2 exkluzív szett is lesz.
Mondjuk azt megnézném, ha Legoék kiadnák két fajta dobozban, vegyék csak kettesével a gyűjtők[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Djuree
félisten
válasz grizlisandor #16440 üzenetére
8 juró, ahogy a kolléga is mondja. ki kellett pengetnem sajna. de ez nekem kötelező, lego is, alien is, nekem más nem is kell. XD
REDBULL: 800 alkatrész körül van.
b12gege: nem mondod hogy megvan a nagy?! O_o
képet ide de gyorsan ám![ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest