Hirdetés
- Wuthering Waves
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- PlayStation 5
- Warhammer 40.000
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
Azért azt se felejtsük el, hogy nem csak a venti légszállítása a döntő, mert egy kisebb légszállítású venti is jobb lehet, ha kisebb méretű is, mivel sokat számít a relatív légsebesség is, amit a venti kelt. Azonos légszállítás mellett például a kisebb (8cm vs. 12cm) venti ér el jobb hűtési teljesítményt, ha egy bordára van felszerelve.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bikmakk
tag
Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy valaki(k)nek ki is kell ám találni azt a lapátméret/lapátforma/fordulatszám párosítást, és ő(k) bizony szintén pénzt kérnek a fejlesztésért, meg persze a tesztelés, a méricskélés, a marketing, stb. Nem csak a gyártási költséget fizetjük meg, sőt, ma már a termék árának csak a töredékét teszi ki a gyártási költség... És mivel a cégek profitból élnek, folyamatosan fejlesztés nélkül nem is tudnak fennmaradni a piacon, még ha a régi termékekkel is jól meglennénk.
~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~
-
Pisti25303
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! 12 cm -es kék ledes ventiket szeretnék, amelyek magas CFM-et produkálnak, de zajszint 20 dBA alatt vannak? Tudtok ilyen márkákat? Egyenlőre ledeset csak Xsilence-ben találtam, tud valaki jobbat?
Köszönöm. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
2 db PWM-es ventire lenne szükségem a CM Hyper 212-es procihűtőmre.
Feltételek!
feket szinű
nagyon csendes
nagy légszállításTudtok ajánlani valamit?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
jenei92
senior tag
válasz Ace Ventura #8605 üzenetére
Szerintem AC terméket válassz![link]
-
jenei92
senior tag
válasz Ace Ventura #8607 üzenetére
Hát ha PWM-es kell akkor nincs nagy választék
Itt nézelődj hátha találsz.. -
priti
addikt
válasz bikmakk #8603 üzenetére
ki is kell ám találni azt a lapátméret/lapátforma/fordulatszám párosítást, és ő(k) bizony szintén pénzt kérnek a fejlesztésért
Pont erre gondoltam, ez ilyen túlmisztifikálás, hogy itt mekkora mérnöki munkahegyekre van szükség. A halkítást úgy is meg lehet pölö oldani, hogy bekötik az 100Ft-os ventit, ami lejön az akármilyen hulladék "szovjet" gyártósorról egy fordulatszámszabályozóra és rádugnak egy fostos multimétert és megnézik, hogy hány volton hallgat el. Majd kiválasztják a megfelelő dc/dc convertert, stab ic-t kinek hogy ugrik be, aminek darabja kemény 10Ft és bedobják a tokozásba, pölö a ventikeretbe, a vezeték úgyis ott megy nem ügy bekötni, ez szépen adja neki fixen azt a feszt a 12V-ból ami kell, nem kell ide olyan nagy precizitás +/- pár tizedvolt bővel elfér, kit érdekel, hogy +/- 20rmp különbség is lehet darabonként, lényeg hogy hűt és kussban van. A fröccsöntő formára kell dobni egy légyszarnyi plusszt, hogy legyen egy pici lyuk a keretben, amibe belefér az "ic". Ennyi. Lehet hogy kevesebb levegőt szállít majd, mint egy nocuta, de 500 Ft a végfelhasználói ára és nem 2500Ft, szóval termékmarketing, aztán szevasz. Na befejeztem, ne offoljunk. Nincs nekem bajom, csak hiányolom a piacról a magyar találékonyságot, ami régen megvolt. Picit ilyen szovjet fíling ez, hogy lehalkítjuk a régi hangos szovjet szart, mert mi csak szovjet szart tudunk legyártani, de kit izgat ez? Jó az ide a negyedbéres csóró magyarnak, én vinném, mint a cukrot és kit akarunk becsapni? Végeredményben mindenki így használja, aki fordulatszabályzóval halkít, csak áltatja magát, hogy az övé az jobb, mint egy 500Ft-os, közben meg csak más módszerrel veszi le a feszültséget és miután levette már rég nem az a légszállítás, mint ami a dobozra van írva, mivel lassabban forog az a szerencsétlen venti. Nyííícsevó elvtársak, valami bika, jól bevált motor, ami letépi az ujjad elé egy dc/dc converter aztán szevasz a nocutát meg dugd fel, majd ha nekem is négyszerannyi munkabért fizetsz, akkor gyere a marketingnek nevezett süket dumáddal. Kábé ez a hozzáállásom, tőlem a pöcsére is ragaszthatja a led-eit, nem hat meg és nem vagyok egyedül ezért kéne támogatni a kis és középvállalkozókat. Én lesajnálom, hogy egy garázsban, vagy egy gyárban készült, ha a célnak megfelel és feleannyi, akkor megveszem.
Hardverlesen
-
Csibe78
tag
Tudnátok vm faxa vga hütőt ajánlani Gainward 4850-es videókártyára nagyon hangos a gyári le szaeretném cserélni vm faxa csendesre.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nyilván sejted, hogy volt már alkalmam megnézni/hallgatni 500ft-os, és 3000ft-os ventit is.
Van különbség bőven, hidd el.Gondolom, mivel erről értekezel, te is igy tettél, csak azt nem értem, akkor miért nem vettél észre különbséget
Nade ezt már talán tényleg nem érdemes folytatni.
A cső-ár kérdésedre:
Természetesen én/mi is 25ft/m-ért vesszük a scövet, csak azért adjuk 800ft/m-ért mert sokat fogyaszt a benzines Hummerem. Sajnos ez van..."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Vasinger!
nagyúr
Ha vennék egy Xilence fsp-t, akkor a ventin, az általam beállított volt értéket fordulaszámban hol tudnám megnézni? Vagy onnantól az már csak "fül"-re megy?
Csibe78: A már szokszor emlegetett Accelero S1-et ajánlom!
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz Nyugdíjas #8612 üzenetére
Természetesen én/mi is 25ft/m-ért vesszük a scövet, csak azért adjuk 800ft/m-ért mert sokat fogyaszt a benzines Hummerem. Sajnos ez van...
Tönkretesz a soros 5 hengeres mi? Ne is mondd, már 1000Ft-os ventire se marad annyit eszik a V8-as dízel , de hát hiába, mégse mehetek akármivel az Auchan-ba, a durva mindenit.Hardverlesen
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha jól sejtem most valami hülyeséget mondhattam autókkal kapcsolatban
Lebuktam bázis Semmit nem értek hozzájuk. Nagyon komoly dolognak kellene történni, hogy nekem autóm legyen, annyira nem érzem szükségét. Ebből a szempontból teljesen abnormális hím-egyed vagyok"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Amur
addikt
üdv!
Behallt a chipset ventim egy asus k8n4e lapban,ill.egy kis pöckölésre még elindul,és szenvedve megy is akár egész nap,persze nem full fordulaton,de bármikor besülhet,
vettem is pár hütőbordát amit fel akartam rakni helyette,de kiderült hogy nem olyan egyszerü,mert az alaplapot is ki kell venni hozzá hogy leszereljem.
Ezt nem szeretném,hobbi userként azért az már sok lenne,de szervizbe sem vinném.
Kérdés hogy ha a behalt chipset venti tápját kihuznám,és a venti tetejére ragasztanám
a hővezetős ragacsos bordákat akkor lenne-e elég hatékonysága ahhoz hogy ne melegedjen túl az alaplapi chipset?
nem hozzáértőkét okoskodva :nagyobb felületen adná le a hőt,nem?Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Henk
veterán
Igen,de akkor már 2 helyen lenne hőátadó felület+ a hőátadó ragacs ahol szerintem a legtöbbet veszít a hűtő teljesítményéből.Arról nem is beszélve,hogy passzívan eleve gyengébb mint a ventivel.De szerintem ezt akkor tudod meg ha kipróbálod.Utána megnézed a hőfokokat és ha magas akkor még mindig ott a lehetőség,hogy kicseréled az egészet.
-
proci985
MODERÁTOR
na ez szerintem is egy baromi rossz ötlet. vagy a ventit cseréld, vagy a teljes chipsethűtőt. ha a venti tetejére rakod a plusz hűtést, az egy finoman szólva is rossz megoldás. a venti háza általában műanyag, annak meg a hővezető képessége jó közelítéssel nulla, tehát lehet, hogy még melegebb is lesz a cucc.
alaplap kivételétől meg annyira nem kell félni. mindannyian vettük már ki életünkben először...
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Bécy
tag
Milyen zajszigetelést érdemes
alkamazni egy búgó rezonáló számítógép
házban?
Végre megoldottam a jó szellőzést a ventik le vannak szabályozva és minden
tök jó csak ha a számítógép asztal fölé hajolok kellemetlen mélytónusú hang hallatszik.
A vinyót és a tápot már kiszereltem nem ezek voltak a ludasak.
Amúgy egy Cooler Master Centurion 590 házam van.
A topikjába nem tudtak segíteni. -
Amur
addikt
idle vagy load? ehhez kevés vagyok,nem értem mire gondolsz.ha valamelyik az üzemi hőfok,akkor az van úgy körül,bootoláskor ha megnézem a biost akkor 36-ról indulgat..
igen persze lekapnám a venti tetejét csak az alsó részt hagynám rajta amit nem tudok levenni csak ha kiveszem az alaplapot.
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Henk
veterán
Terheletlenül vagy terhelve.
Amikor csak a win fut vagy netezel akkor valószínű nem nagyon fog melegedni,ott a 40 fok elfogadható.
De mondjuk ha játszol 2-3 órát akkor sem szabad túlságosan melegednie.Ezt kéne kipróbálnod,hogy terhelve mennyire melegszik.Bár nem ismerem a lapod,hogy mennyire melegedős alapban,de szerintem 50-55 fok fölé huzamosan ne menjen.Rápróbálod az új hűtőt aztán terheled pl.játékkal,közben monitorozod mennyire melegszik.
Ha nem drasztikusan akkor jó lesz úgy,ha igen akkor lap ki aztán mehet rá az új borda.
Bécy:ha a vinyót kizártad akkor lehet a ventiknek van ilyen hangjuk a szabályzástól,van már rezonálnak esetleg.Milyen ventik és mennyire vannak szabályozva?
Ha az utóbbi akkor esetleg a rezgéscsillapító gumi rögzítő segíthet.Ha ilyennel teszed fel a ventit nem csavarral akkor elnyeli a rezgést valamennyire. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Kellene nekem házhűtő venti az extra halkabbik fajtából.
Fekete legyen, nagyon magas légszállitással, és iszonyat halkan.
2 db 12 centis, és 2 db 9 centis kéne.Jah, és mindenképpen induljuon el 5V-on.
Ajánlatok?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8626 üzenetére
nagyon magas légszállitással, és iszonyat halkan egyik kizárja a másikat.
Ahol nagy a légszállítás ott nagy a szélzaj,ergo nem halk.Ezt gondold át melyik a főbb szempont és úgy válassz.
De,hogy mind a 2 szempont teljesüljön(persze nem egyszerre) vegyél erős ventiket meg hozzá egy szabályzót.Így ha kell a teljesítmény akkor mehet 12v-ról ha meg halk kell akkor 5v környéke.
Scythe S-flex eleget tesz a követelményeknek.Fekete és az egyik lehető leghalkabb.A 800rpm-es nem szállít iszonyat nagy mennyiséget cserében halk,de 5v-ról nem biztos,hogy még elindul.De az 1200 vagy 1600 jó lehet szabályozva. -
-
proci985
MODERÁTOR
1900as lazán elindul szabályozva is 5Vn. jó légszállítása van, némi hangja is mellé, de még nem vészes ( bár a vészes nekem a 200m3/hs papst 4312nél kezdődik... na az olyan, mint mikor megpadlózod az autót ). ja és motorzaja nincs semmi, mondjuk ez az elvárható minimum ebben a kategóriában.
a relatíve halk és relatíve jól hűt együtt mehet (szabályozva mindenképp), de ahhoz nagyon ügyesen kell a szellőzést kialakítani.
Bécy: nem a vinyók rezgetik véletlenül? milyen házad van? gumirozás tényleg jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
bikmakk
tag
És ha csak a ventit vennéd le? Leméred mekkora kell rá (ahogy néztem 4 vagy 5 cm-es) és veszel rá egy akkorát, amit (ha máshogy nem, hát pillanatragasztóval) ráapplikálsz a hűtőbordára. Ha nem garis már akkor úgysem tervezed visszatenni a régit...ha meg garis akkor vidd vissza és tesznek rá ők egyet ingyen, ezért nem hiszem hogy visszaküldenék Asus szervízbe
~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~
-
Henk
veterán
válasz proci985 #8630 üzenetére
Én a 800-asra írtam nem valószínű,hogy elindul 5v-on mert olyan 350rpm lenne.Nekem ez van de ezt is hallom,ezért szabályozva van.Szerintem az 1900-es nekem veszélyes lenne.Ilyen szerver ventiket meg nem is akarok meghallgatni.
Bécy azt írta a vinyókat kivette már a házból és így is van hangja,ezért gondoltam,hogy talán a venti rázza be. -
Nyugdíjas
nagyúr
Olyan nem nagyon van, hogy S-FLEX komoly rezonanciát okozzon,de azért valamit csinálnak azok is.
Nyilván alap diagnosztika ilyenkor, hogy a mozgó alkatrészeket tartalmazó dolgokat sorban kihuzgáljuk, aztán amikor megszünik, megvan a tettes.
Tény, nekem is eltűntek hangok a gépből, hogy nem a hátlapon van fent az S-FLEX, hanem visszatettem a CPU-hűtőre. Kevésbé designos,de hatékonyabb, és jóval halkabb.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Hunter2
addikt
ennek a kiváltására mit ajánlotok?
Gyártó: Sanyodenki
San cooler 80
12V 0.38A
9a081264031Egyébként egy 700w-os HiPRO tápban van.
-
proci985
MODERÁTOR
igen, az valószínűbb, de a 800asnak szvsz nagyon már nem is lehet hangja (most én abból indulok ki, hogy nálam a szobában van a hűtő és a konvektor helyhiány miatt...).
1900as általában nálam is már leszabályozva pörög a 4312est meg kb ár harmadáért-negyedéért vettem... lowflow ventiként. hazaviszem, beütöm keresőbe, anyád mondjuk az feltűnhetett volna, hogy 1.: low rpm ventiknél ritka a 32mmes vastagság 2.: kicsit meredekek a lapátok, és szellősen is állnak 3.: kéteres felépítmény. egyébként a szerver venti arra kell, hogy load->idle átmenetnél 3-5mp alatt hűljön vissza alaphőmérségletre a gép... és ha nem játszom, általában ki is van kapcsolva, nem véletlenül... gondolkodom is, hogy kiszedem valami kultúráltabbra, ill a procihűtőről leveszem a 2000res kaze ultrát és átrakom azt a helyére, ez meg megy a polcra, amíg nem jut eszembe megint nyáron feszegetni a gép határait. ja és ahhoz képest, h 12Vn 2800at pörög, 5Vn már leáll.
-
Bécy
tag
Hihetetlen de megoldottam!
Mégis csak a vinyó volt a hunyó!
Fellógattam nadrágba való gumival és most már nem rezeg csak a
ventik szélzaja hallatszik.
Szóval köszi az ötleteket! -
NeoExDeath
aktív tag
Üdv!
Az alábbi alaplapra, procira keresnék hűtőt: GIGABYTE GA-EP43-DS3L, Core 2 Duo E8400
Két hűtőt néztem ki: Cooler Master Hyper TX2, Arctic Cooler Freezer XTREME
Mindkettő kellemes árban van (5-6), a TX2-t nagyon dicsérik, a másikat nem ismerem. Fontos hogy megbízható legyen, és nem túl hangos. Mi a véleményetek, melyik jobb?
-
Hunter2
addikt
válasz NeoExDeath #8643 üzenetére
tx 2-öt 3-4 ezer környékén is tudsz szerezni norálisabb helyeken.
-
Henk
veterán
válasz NeoExDeath #8643 üzenetére
Ha olcsót akarsz és fontos,hogy csendes legyen akkor a tx2 helyett egy freezer 7 pro-t vegyél,a freezer extreme egy komolyabb kategória.
-
NeoExDeath
aktív tag
Köszi de ezzel nem vagyok közelebb
A Pro miben jobb mint a TX2? Nálam az ár max 6 környékén van, abból mind a 3 kitelik ezért azt keresem amelyik a legjobb. Fontos hogy nagyon megbízhatóan, és jól hűtsön, na meg ne legyen hangos. Kis tuningra is lehet számítani, azt is bírja.
Az Extreme mivel tudd többet, jobb?
Az alaplap amit írtam ugye tudja szabályozni ezeknek a ventiknek a fordulatszámát? -
elfelejtette
veterán
válasz NeoExDeath #8646 üzenetére
Hy!
Freezer7 Pro 4-4.5k környékén kapható, és jópár embernél jól lehűti az E8xxx procit tuningolva is...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Hunter2
addikt
valaki tud 8 centis ventit aminek 35-40CFM a légszállítása és halk is?
a fentebb említett HiPRO tápba kelllene.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz Hunter2 #8648 üzenetére
Szerintem ne a ventit cseréld, hanem a tápot...
Fsp 350PNF elég halk a maga 12cm-es ventijével, és az adatlapodon található gépet simán elviszi."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Henk
veterán
válasz NeoExDeath #8646 üzenetére
Miért nem vagy közelebb?
A freezer 7 pro annyival jobb mint a tx2,hogy a freezernek pwm-es a ventije a tx2-é nem.A te lapod szerintem pont nem fogja szabályozni a tx2-t és max fordulaton fog menni.Ergo hangos lesz,te meg azt írtad,hogy halk legyen.Amúgy szinte teljesen egyforma a 2 hűtő,teljesítményre is.
A freezer extreme azzal tud többet,hogy kb 2x akkora(nagyobb a hőleadó felület) és egy 12-es venti hűti.Ezáltal sokkal jobban hűt.Könnyebben megbírkózik a prociddal és szintén pwm-es ventije van.
Ezek után eldöntheted,hogy szükséged van e a +teljesítményre,+3k-ért vagy megelégszel az olcsóbb hűtővel ami szintén jó.Talán a legjobb ár/érték arányú hűtő.
Ja azt elfelejtettem,hogy az utóbbi időben volt jó pár tx2 amin egy idő után egyszerűen elrepedt a venti.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- Microsoft Outlook topic
- eBay
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 3000 sorozathoz ventilátor szett / Trinity - AMP Holo
- NZXT H510i Rivals Limited Edition - My Hero Academia
- Új, SSD és HDD hűtők, féláron! (Piros, Kék, Fekete)
- MSI 3060, 3070, 3080 új ventilátor
- EVGA Super NOVA 2000W Gold tápegység eladó, pár nap üzemidővel, 8 év First Shop magyar garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest