Hirdetés
- Wuthering Waves
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- PlayStation 5
- Warhammer 40.000
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz Mikee868 #8750 üzenetére
Hát a 3 tűs csatin nem minden esetben működik a szabályzás.Nekem pl annyira visszaveszi a feszt,hogy nem indulnak el a ventik,persze ez a ventitől is függ.
Viszont ha veszel 2db pwm-es 8-as ventit akkor biztos működik a szabályzás a cpu hűtőével együtt és nem kell neked tekergetned. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hello!
ADDA ventiket kisker forgalomban nem lehet kapni?
A zaj/légszállítás aránya általában elég jó...
bocsi ha csak én vagyok figyelmetlen... de még nem nagyon láttam így külön árulva.Most szeretnék venni 80 mm-es házhűtő ventit, milyet ajánlanátok?
Englide, Enermax Magma, GlacialTech SilentBlade vagy más? Abszolúte hülye vagyok a témához, remélem tudtok segíteni.Előre is köszi!
Sk8erPeter
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8755 üzenetére
Én úgy tudom, hogy sajnos nem. Legalábbis én még Európában nem nagyon láttam sehol.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
misirulez
senior tag
Hello!
Egy Sone az hány db.?
Üdv.:
Misi -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz misirulez #8757 üzenetére
Wikin találsz leírást a soneról, de igazán összevetni nem fogod tudni..
"The sone is a unit of perceived loudness after a proposal of S. Smith Stevens in 1936. In acoustics, loudness is a subjective measure of the sound pressure. One sone is equivalent to 40 phons, which is defined as the loudness of a 1 kHz tone at 40 dB SPL. The number of sones to a phon was chosen so that a doubling of the number of sones sounds to the human ear like a doubling of the loudness, which also corresponds to increasing the sound pressure level by 10 dB, or increasing the sound pressure by a factor 3.16 (= root of 10). At frequencies other than 1 kHz, the measurement in sones must be calibrated according to the frequency response of human hearing, which is of course a subjective process. The study of apparent loudness is included in the topic of psychoacoustics.
To be fully precise, a measurement in sones must be qualified by the optional suffix G, which means that the loudness value is calculated from frequency groups, and by one of the two suffixes F (for free field) or D (for diffuse field)."
Tehát 1 phon ~ 1 dB, 1 sone ~ 40 phon, 2 sone ~ 50 phon ~ 50 dB, stb..1kHzen..
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8760 üzenetére
Sztem a Glacialtech Silentblade nem rossz. Nekem van 120MM-be és a leghalkabb venti a gépembe
-
elfelejtette
veterán
válasz Vasinger! #8761 üzenetére
Ez sajna nem garancia...
Nekem volt 3db 8cm-es GT SB is, de nagyon hangosak voltak, meg is szabadultam tőlük...
De ettől még lehet, hogy csak én fogtam ki rossz szériát.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Vasinger!
nagyúr
válasz elfelejtette #8762 üzenetére
Értem. De én hozzá is tettem, hogy 120MM-em van és nagyon halk, a maga 1000 RPM-vel. A 8CM-et nem ismerem.
Akkor viszon ezt a noctuát ajánlanám: katt
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8760 üzenetére
Hát attól függ mennyit szánnál rá. 8cm-esben nagyon halkat nem fogsz találni, persez nyilván saját kategórián belül vannak halkabbak. Nekem van egy Noctua amit már nem használok,de az egészen jól teljesitette mondjuk 5V-on. Tényleg az a kérdés mennyit szánnál rá.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Vasinger! #8763 üzenetére
Kb. 1500-2000-et szánnék rá, végül is ez a Noctua talán még belefér...
"légszállítás: 53 m3/óra" ez jónak számít?
Őszintén szólva így elsőre nem sokat mond az adat... Eddig inkább CFM-ben láttam a légszállításra vonatkozó adatokat, bár már ott sem tudom, mi az, ami jónak számít, ahogy elnéztem, azért 30-35 CFM-nél alább nem szabad adni - de javítsatok ki, ha hülyeségeket beszélek...
Mondjuk a 17dBA mindenképp jól hangzik, tudtommal az emberi fül 20dBA alatt nem olyan kényes...Egyébként köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Szerk.: mondjuk most nézem pl. ezt a Scythe S-Flex-et, itt azt írják, ennek a légszállítása már 63.7 CFM Mondjuk magasabb is a zajszintje (28.0 dBA), meg egyébként sem szánnék ennyi pénzt rá, ezt a ventit akkor nézegettem, amikor még gondolkoztam a régi tápegységem ventijének lecserélésén.
Csak aztán lebeszéltek róla, hogy ventit cseréljek a tápban: [link][ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8765 üzenetére
Most találtam egy cikket a LOGOUT-on az átváltásokról:
Hűtő légárama, cfm -> m³/h -> cfmTehát eszerint az 53 m3/óra CFM-ben:
53 / 60 / 0,02831685 = 31,19 CFMTyű, itt egy Gigantikus ventilátorteszt...
Sk8erPeter
-
Henk
veterán
Az a Noctua tényleg nem rossz,volt ilyenem egy kis ideig.8-as ventiben sokkal nagyobb légszállításút nem találsz.Ha igen az meg iszonyat hangos lesz,valami szerver venti.
Az S-flex viszont 12cm-es.Neked 8-as kell nem? -
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8768 üzenetére
Hát egy átlagos 8-as venti nem csinál olyan őrült nagy légmozgást.(50-60 m3/h már elfogadható)
-
Vasinger!
nagyúr
Most te neked 12-es vagy 8-as venti kell? Mert az s-flex amit mutattál az 12 cm-es. Az még jóhogy akkora CFM adattal bír.
Én még miníg a nocutát ajánlom, az a kategória lejobbja talán, mind hangban, mind lágszállításban. Nemrég én is mélyebben bennevoltam a kisebb ventik témájában.
Jah és CFM-m3/h: 1 m3/h = 0.5885745 CFM
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Vasinger! #8770 üzenetére
Még mindig 8-as kell
Mondtam h a Scythe Flex-et csak megemlítettem a légszállítás miatt. Nyilván 12-es nagyobb "örvényt" csinál, csak meglepő volt számomra, hogy a duplája az érték.
És mi a helyzet a magyar Englide-dal úgy általában? Jó ventiket gyártanak? Mondjuk asszem a légszállítása azért jóval alacsonyabb de a zajszint ugyanekörül mozog.
Köszi az ajánlatokat. Szerintem marad a Noctua.Egyébként a CFM-m3/h átváltás eredményére ugyanaz jön ki... Csak a 60-nal osztás révén érthetőbb...
Sk8erPeter
-
elfelejtette
veterán
-
Henk
veterán
Használ itt valaki zalman fan mate2-t venti szabályzásra?Az lenne a kérdésem,hogy ha 4 ventit dugnék rá,y elosztókkal akkor tudná azt rendesen szabályozni?Főleg azért mert a lapon 1 venti csatira lenne dugva ugye az összes.S-flex ventik lennének,nem tudom pontosan mennyit fogyasztanak.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8771 üzenetére
Persze, a 12-es ventiknek sokkal nagyobb a légszállításuk, még kevesebb fordulaton is mint, egy kisebb ventié, persze a levegő jobban el is oszlik, nem egy adott helyre irányul.
Nekem ez a fajta CFM átváltási mód sokkal érthetőbb mint a másik
elfelejtette: Nem mind1?
-
elfelejtette
veterán
válasz Vasinger! #8778 üzenetére
Nem kötekedni akartam, csak szerintem így könnyebb alkalmazni...
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Nyugdíjas
nagyúr
Inkább annak tudható az be, hogy elég nagy a szórás a FAN-MATE-ek közt. Mármint inkább a halálozási-ráta a nagy. Szórás nincs túl nagy. Egyenletesen okádék a minősége a cuccnak. Nade 700HUF-ért mit várunk?
Utána ment még egy darabig a 6 venti egy FAN-MATE-ről, csak nyilván egy másikról.ent: shteer jól beszél-e...
-
for3l
senior tag
válasz Nyugdíjas #8781 üzenetére
jó, oké, visszamentem! csak amolyan plusz kis infóként szántam a dolgot, lehet, hogy nem lesz hosszú életű a cucc (nyilván a ventiknek baja nem lesz tőle, 700ft-ot meg megér egy próba erejéig)
btw, nem tudja vki, hogy van-e vmi special eljárás ramokról való stock-borda eltávolitására, mert hallottam már, hogy volt, akinek jöttek a bordával együtt a chipek is...
pontosan erről a ramról lenne szó! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Vasinger! #8778 üzenetére
Mondjuk szívem szerint 12-eset vennék, de a házamba csak 8-as fér, amúgy is ratyi a ház, és a jelenlegi üvöltő ventit cserélném le egy jóval halkabbra A mostani rohadt nagy zajt csap, mondjuk a légszállítása elég komoly, jó hűvöset csinál a házban... Dehát azért ez a hang tarthatatlan
És az Englide milyen? Azért is érdekelne, mert ha már magyar, akkor szívesebben támogatnék magyar céget
Sk8erPeter
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8783 üzenetére
Ezt az Englide ventit egyre többet emlegetik,de még senki sem mondta,hogy neki ilyen lenne és milyenek a tapasztalatai vele.Vagy vegyél egy olcsó házat amibe belemennek a csendes 12-es ventik.
Nyugdíjas:ezt a kis fanmate bibit nem említetted. -
ownStylee
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem!
Egy Thermaltake CL-P0333 Blue Orb FX [link] processzor hűtő-t vennék a gépemre!
Processzor: AMD A64 6000+
Ez jol hűt?[ Szerkesztve ]
Life 4 Feketeasztal!!!~ feketeasztal.mlap.hu
-
Henk
veterán
válasz ownStylee #8785 üzenetére
Hát ennyi pénzért valóban ne ezt vedd.Ha mindenképpen onnan akarsz rendelni akkor én is a ninja2-t vagy a 212-t ajánlom,ebben a sorrendben.
Nyugdíjas: talán bekerülnek a listába ezek a ventik is?Nem tudom árban hol helyezkednek el,de 2-3k körül már nem lesz best/buy szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az "olcsó ház" 8-9 ezer körül kezdődik... Amit legalábbis nem ráz szarrá bármilyen vinyó. Szóval szted melyik éri meg, egy 2 ezer Ft-os halk venti, vagy egy 8-9 ezer Ft környékén kezdődő ház?
Egyébként nem értem az ellentmondást: "Ezt az Englide ventit egyre többet emlegetik,de még senki sem mondta,hogy neki ilyen lenne és milyenek a tapasztalatai vele.Vagy vegyél egy olcsó házat"
Egyébként épp azért kérdeztem én is az Englide ventikről, mert konkrét tapasztalatokról én sem hallottam még, azon kívül, hogy "trendi"...
Amúgy nem tudom, miért baj, ha szó van róla. Magyar cég, elvileg jó termékkel.Sk8erPeter
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8789 üzenetére
Néhány gumis vinyó rögzítés és máris nem rázza a házat.(akár házilag is)
Nem akartam párhuzamot vonni az Englide venti és a ház vétel között,csak mint alternatíva javasoltam.
Abból indultam ki,hogy igazán halk 8-as ventit nem lehet beszerezni,ha mégis az meg inkább dísz mert a légszállítása 0.De mindegy hagyjuk ezt a vonalat mert neked 8-as kell.
Egyáltalán nem baj,hogy szó van az Englide ventikről,szerintem nem is mondtam ilyet.Azt mondtam,hogy senkitől nem hallottam véleményt róla.Persze olvastam cikket én is,de az nekem legfeljebb tájékoztató jellegű,a gyakorlati tapasztalat a mérvadó.Bár a cikkben kb árat is írtak,ha jól emlékszem 2500ft körül.Ha így van akkor ezzel az árral nem lesz túl népszerű szerintem.
De várjuk meg a beszámolókat róla.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor nézd meg ezt, már ezres körül is lehet kapni Englide 8-as ventiket: [link]
"Abból indultam ki,hogy igazán halk 8-as ventit nem lehet beszerezni,ha mégis az meg inkább dísz mert a légszállítása 0."
Nekem nem az kell, hogy orkán tomboljon a házban, hanem hogy megfelelő hőmérsékleten tartsa pl. a vinyókat.
A korábban említett Noctua sem felelne meg erre a célra szerinted?
Mert azt állítod, hogy halk 8-as ventik légszállítása 0.Sk8erPeter
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8791 üzenetére
Figyi ami neked halk meg nekem az nem biztos,hogy ugyanaz.Lehet rosszul fogalmaztam az elöbb.Nekem volt az ominzus 8-as Noctua-ból,amihez adnak olyan adaptert ami az 1800 rpm-ről 800rpm-re szabályoz.Nekem 800-on volt elfogadható,de még így is ez hallatszott ki a gépemből mert amúgy csak s-flex-ek vannak benne 600rpm-re szabályozva.
Ha jó emlékszem 1800-as fordulaton volt 53m3/h a légszállítása,nos ez 800-on jelentősen csökkent.Erre értettem,hogy ha igazán halk akkor már drasztikusan lecsökken a légszállítása,pedig ez az egyik legjobb minőségű és leghalkabbnak kikiálltott venti.
Ha valaki halk ventit keres általában abból indulok ki ami nekem halk és ebből félreértések adódhatnak.
Szerintem annál a Noctua-nal halkabb 8-ast nem fogsz találni(legalábbis amiket én ismerek) és az az előnye is megvan ha hangosnak találod akkor a hozzá kapott 2 adapter valamelyikével csökkentheted a fordulatát míg megfelelő nem lesz.
Erről a 8-as Englide-ről nem tudok nyilatkozni,nem ismerem.Ha vállalkozó szellemű vagy akár kis próbálhatod.Ha az adatlapot vesszük alapul akkor olyan 32m3/h-t szállít 17dBA mellett míg a Noctua 53-at ugyanekkora zajszint mellett.Az is igaz,hogy majdnem csak a felébe kerül.
Hangsúlyozom az adatlapok alapján amiről tudjuk,hogy nem mindig fedi a valóságot. -
kriszbon
őstag
válasz Nyugdíjas #8781 üzenetére
Üdv. Elárulhatnád hol találok 700-ért FAN-MATE cuccot Mert én 900 alatt nem találok! Vagy csak balfék vagyok Köszi
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk nálam (házilag készített) vízhűtés üzemelt egy darabig, úgyhogy én is elég kényes vagyok a zajokra...
Nyilván jobban járnék egy normális házzal, 12-es ventikkel, de egyelőre nincs erre szánt pénzem. Épp most akarok egy terrás vinyót venni (Samsung HD103UJ), úgyhogy most az pénzköltésnek épp elég lesz.
Majd ha eljön az ideje, veszek egy Cooler Master CM 690-et, hozzá pedig jó kis halk 12-es ventiket. Legfőképp azért tetszik ez a ház, mert 90°-kal elforgatott vinyótartó fiókok vannak benne (kifejezetten praktikus vinyócserélgetések esetén), és még viszonylag elérhető áron is kapható...
Egyébként szvsz mivel nem tápról van szó, ezért nem is szükséges olyan brutális hűtés a házba, max. 21-22 fok körüli átlag szobahőmérséklettel és átlagos használattal egy ratyibb venti is (mint amilyen most van!!) 34 fokon tudja tartani a vinyót. (egy gagyi (?) Maxtort) (a videokártyának, procinak is megvan a maga hűtése...)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8796 üzenetére
Persze kinek mi a szempont,nálad a vinyó hűtése.Nekem 1 vinyóm van az is Quiet drive-ban így ennek a hűtése kilőve.Nekem a vga melegszik eléggé így ami meleget generál azt kell eltűntetni a házból,ráadásul minél csendesebben mert nem szeretem ha hangja van a gépnek.Ezt viszont nehéz összeegyeztetni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én vinyónál fontosabbnak tartom a gyorsaságot, mint a csendet. Ha csendes vinyóra vágynék, WD Green-t vennék, de az lassabb is (5400 RPM).
Mondjuk az én VGA-m is eléggé melegszik, azt Rivatuner vezérléssel szoktam megoldani, igaz, a Sapphire ATI HD 3850-hez kapott kisvinyó azért nem nevezhető halknak...
Egyébként ha nem szereted, ha hangja van a gépnek, miért nem eszkábálsz össze egy házi vízhűtést? Mi apámmal kb. 5 óra alatt hoztuk össze, két napra elosztva (2-2 óra). Elég olcsón.
Mondjuk lehet, hogy nem ártana a mostani gépbe is ezt tenni, csak ahhoz megint pöcsölni kéne vele... Hmm, lehet, hogy február elején vmikor rászánom magam, meglátjuk...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
ownStylee
csendes tag
Szerintem is jobb lenne de nem fér be a házba
Házam: colorsit 800CLife 4 Feketeasztal!!!~ feketeasztal.mlap.hu
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8798 üzenetére
Nem vagyok híve a vízhűtésnek.Drága,nehéz,körülményes szerintem.Én jól elvagyok a léggel,de azt próbálom a lehető leghalkabbra megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest