Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
isx
csendes tag
Erről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Ha egy ledes ventit, szabályozok, akkor a led fény erejét is fogom szabályozni a teljesítményének függvényében?
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ez a leg ideálisabb topik ahol felteszem a kérdést, de csak nem haragudtok meg érte.
Van egy Sapphire hd4670-em és 2 hűtő között vacilálok.
Az 1. az a thermalright HR-3 GT de állítólag nem jó a 4670-esekre mások meg azt mondják hogy jó rá. Most mi az igazság?
A 2. hűtő a Coolink GFXChilla. Erről semmit nem tudtam meg, csak annyit, hogy aki árulja még ő se tudja, hogy jó-e a 4670-re
Ki melyiket ajánlja?A lényeg az lenne, hogy kicsi legyen, de mégis hűtsön. Az ok egy ház ami lehet, hogy túl kicsire sikerült...
-
isx
csendes tag
Köszi!
Mondhatni terheletlenül van. A BIOS ugyanezt mondja és tapintással is ellenőríztem - nem volt még langyos sem; sem a borda, sem a proci.
A problémám az, amit említesz is. A gép igen hangos. A bios-os leszabályzás feszültséget ír, ahhoz nem értettem, de ezen progiban lehet állítani. Ekkor jött a másik problémám. 15 percen belül fekete képernyő... (olyankor a kijelzett hőmérséklet 30-31-re ment fel)
Valakinek ötlete, hogy mit kéne és mire állítanom?
(Annyira szivesen csökkenteném a zajszennyezésem. Mocsokban nem jó élni ; - ) )Pardon: melyik progit ajánlanád ellenőrzésre?
Egyébként ez a progi folyamatosan szirénázik, de nem ír ki semmit, így nem tudom mi baja lehet. Helpje sincs: MSI rulez.[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
A chilla felrakható, meg más is, de azati_radeon_rv730_hd_46xx topikban tuti találsz választ rá.
[ Szerkesztve ]
-
mg105
senior tag
1. csak a kép ment el? mert akkor lehet, hogy a videókártyával van probléma.
2. mekkora volt a feszültség, amit állítottál? biztos vagy benne, hogy véletlenül sem a proci feszültségét állítottad át?
3. ha az első két kérdés sem oldaná meg a problémát, esélyesnek tartom, hogy a szenzorokkal (is) van valami problémaén amúgy az EasyTune6-ot használom ventiszabályzásra, ez járt az alaplapomhoz. egy nagy sz*r, de ez van
-
isx
csendes tag
1: kép hiányában nem tudom mi más ment még el.
2: Cooling, Silent, Dafault, Game, Cinema választási lehetőségek vannak és jobbra növekszik mindennek a fordulatszáma. Coolingnál CPU: 1050, System1-2: 850-800 és piros. Ezek lehetnek a nagy 12 centisek a házban, de csak hang alapján mondom. Ezért aztán szinte biztosra veszem, hogy nem a proci feszét vettem el.
(Most, hogy nézem a Base Clock-ot és a Core Freq.-t is lentebb veszi, a feszültségek viszont maradnak. Továbbá a biosban emlékszek olyanra, hogy minek hány fokos állapotában kezdjen el riasztani, de azt nem értettem meg, ezért nem nyúltam hozzá.)
3: honnan tudom meg és mit kezdhetek vele?
Köszi a tippeket.EasyTune nem támogatja az msi lapot. Nahát
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Nem lehet ebben a progiban valahol beállítani olyan értékeket,hogy a cpu hőmérséklet e fölé vagy a ventik sebessége ez alá megy akkor riaszt?Emiatt lehet a sipolás.De a bios-ban is van lehetőséged riasztás beállítására ha mondjuk a cpu hőmérséklete egy bizonyos hőfok fölé megy.Amúgy ez az elsötétedés csak simán fekete monitor vagy újraindul a gép ilyenkor?Mindenképpen próbáld meg az everest vagy hw monitor progival mérni mert azzal tudod monitorozni minden alkatrész hőmérsékletét és látod ha valamelyik kiugróan magas.
-
isx
csendes tag
-
isx
csendes tag
Köszi a te segítséged is. Nem indul újra a gép.
Futtattam egy stabilitás tesztet everesttel: 8 perc után közepes hűtéssel (4 mag 100%-on) 49 fokos lett a processzor és igen hamar visszahűlt 30-ra. (A hdd maradt 33 és a lap is 27.)
Ekkora terhelésnek soha nem lesz kitéve, hiszen már az egér is alig mozdult.
A 49 fok az még jó, nem?Egyébként kezd alakulni, nem halt meg közepesen (korábban igen) és már tudom a "megfelelő" forulatszámokat, tehát a biosban is jobban merek majd állítgatni.
Nagyon köszönöm az eddigi támogatást, innen már remélem menni fog. -
isx
csendes tag
Hogy az amd-k mennyire melegednek, majd megmondom amikor utánanéztem a tuningolásnak.
Most az AC Freezer 64 Pro 1400-at forog és 27 fokosnak mondja minden progi a cpu-t (terheletlenül). Aminek hangja van, az a házban lévő 12 cm-es. Az viszont nem lesz halkabb, mert nem tud kevesebbet forogni 800-840-től. Elvileg a Cool Master RC-690-esben halkak a 12 cm-es hűtők, de ezt nem tudom alátámasztani. Nem hangos túlzottan, de nem is halk. -
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne a következő.
Henk tanácsára vásároltam AC 12025 PWM ventiket, melyeket be is kötöttem a az alaplap ( GA-MA770-UD3 ) cpu pwm-re. ( Egy a procira, kettő a házból kifelé)
Namármost. A gigának van egy saját szoftvere, mellyel lehet a hőmérséklet függvényében szabályozni a fordulatszámot. Sehogy sem jön össze az, amit szeretnék.
A procim terhelés nélkül 29-31 fok. De a ventik sz@rnak pörögni, sztrákjkolnak, nem dolgoznak. Hiába állítom 0 fokig vissza, hogy márpedig onnantól kell forognod, csak időnként meg-meg rángatózik, de nem pörög. Ha feltekerem a venti fordszámot 40%-ról, 50%-ra, akkor 0 foktól is prög nagyon lassan, de terhelésre nagyon behangosodik.
Viszont csak 40%-on hagyva a fordszámot, akkor alapon áll, mihelyt terhelés éri, akkor bekapcsolnak, majd a terhelés után megállnak.
Csendesnek csendes, kétségtelen, de azt szeretném, hogy állandóan forogjon mindengyik, 600-700-as fordulaton, hogy járjon a házba a levegő, ne kapjon hülyét szegény tápom.Speedfan 4.37-el is próbálkoztam, de reset lett a vége, életében először lefagyizott a gép.
Marad a jó öreg 5V? Vagy valami ötlet esetleg valakinek?
-
kkrisi
senior tag
Nekem van egy előlapi panelem és én is Ac ventiket hajtok vele. 2db 12025 és 1db 9225 a vezérlőm nagyon jó és nagyon olcsó! Revoltec szabályzóról van szó én itt vettem én ezt ajánlom neked.
-
G4ng3r
tag
Nekem is pwm-es ac ventijeim vannak.
Én az easytune-ban úgy állítottam be hogy 45fok alatt 40%on menjenek, és 60fok fölött kapcsoljanak 100%ra(ezt szerencsére még soha nem érték el...).
Terhelés nélkül így 35fokosak nálam a magok (így 40%on mennek, 600rpm), terheléssel játékok alatt a magok 45fok körüliek pont (ott már szabályozza kicsit max 700rpm), tehát még halkan mennek,de prime alatt már olyan 50-52fokosak a magok (ott 850-900rpmen forognak), így nem azt mondom hogy síri csend van, de még mindig kellemes a hangjuk a gyári cm690hez adott ventikhez képest.Szerk: ja igen úgy nem működik nekem sem, ha a biosban a smart fan controll nem enabled-re van állítva
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Nem tudom nálad miért nem működik.A bios-ban venti vezérlés enabled és a módja pwm legyen,utána jöhet az easy tune.Nálam így van beállítva.Képen látszik,hogy idle 500rpm-en mennek,ha terhelem pl.orthossal akkor felmennek 850rpm-ig.Az easy tune-nal szépen lehet variálni a fordulatot tetszés szerint.
-
csiga8
senior tag
Hálás köszönet minden segítőnek, BIOS beállítási probléma volt.
Szarvas hiba, sajnálom...
Viszont. Szoktam frissíteni a lap BIOS-át rendszeresen. Úgy emlékszem, hogy elötte nekem is mérte a venti fordulatát az everest. Az egyikre 0-át írt értelemszerűen, a másikra pedig az aktuálist.
Engedélyeztem egypár dolgot a BIOS-ban, annyi változás történt, hogy feltehetőleg a virtualization opcióra egy új hardver került az ismeretlenek közé...
Kell az nekem? Mi az? A gyári lemezre az XP azt mondta, hogy nincs rajta driver.... -
isx
csendes tag
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Ezt csak úgy belinkelem, elég olcsó és 3 ventihez is elég!
Coolink szilikon ventilátor rögzítő csomag -
csiga8
senior tag
Összeállt a hűtésem, ( proci+rendszer ) köszönet Henk-nek és Nyugdíjas-nak, tényleg jó lett.
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok.
Melyik a jobb hűtő,Q6600 hűtésére? CM Hyper 212 vagy AC Freezer Extreme? -
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Intel DP45SG + Q9550. Normális, hogy a gyári hűtés rendesen bepattintva elgörbíti az alaplapot?
Az alaplap minden létező helyen azonos fém távtartókkal van csavarozva, felszerelt hűtő nélkül egyenes mint a nyíl. Felszerelt állapotban ha oldalról belenézek, akkor a proci helyén 2mm-es hasa van az alaplapnak. A hűtő a 4 saroknál felhúzza az alaplapot maga felé, miközben természetesen a procit lefelé nyomja, és szép hullám keletkezik az alaplapban. A pöckök benyomhatósága szempontjából nincs átmeneti állapot, vagy lötyög, vagy teljesen bepattan. Tehát nincs olyan, hogy túl erősen van benyomva.
-
elfelejtette
veterán
válasz ROBOTER #9685 üzenetére
Ez sok hűtőnél előfordul...
Emiatt csinálnak a spéci hűtőkhöz hátlapi merevítőt."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ROBOTER
addikt
válasz elfelejtette #9686 üzenetére
No de gyári procihűtésnél Intel alaplappal?
Ok, sajnos arra rá kellett jönnöm, hogy az Intel alaplap nem garancia semmire.
-
elfelejtette
veterán
válasz ROBOTER #9687 üzenetére
A gyári hűtők felfogatói is elég passzosan vannak méretezve.
Az alaplap márkája pedig ilyenkor nem számít. Ugyanez lenne ASUS, GIGA, vagy MSI lappal is..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ROBOTER
addikt
válasz elfelejtette #9688 üzenetére
Az a baj, hogy instabil a rendszerem, már 3x szedtem le a hűtőt, és a paszta nyomán látszik, hogy féloldalasan van rajta.
Szemmel nem látni semmit, tökéletesen vízszintesnek látszik, de leszedve a paszta a réz körlapnak csak az egyik felét fedi. Szerintem annyira feszül, hogy elferdíti a hűtőt.
-
elfelejtette
veterán
válasz ROBOTER #9689 üzenetére
Tudom, hogy nem illik más pénzével szórakozni, de egy ilyen procinál már nem illik fukarkodni a hűtővel. Egy Q9550 megérdemel egy normális hűtőt hátlapi merevítővel felszerelve...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ROBOTER
addikt
válasz elfelejtette #9690 üzenetére
Van egy Ninja II-m, de az meg még jobban eltekeri az egészet. Ha megveszem hozzá a gyári stabilizátort, akkor majd felszerelem azt, csak errefelé nem lehet kapni.
De nem játszok rajta, közepes terheléseknél is fagyogat a cucc, oprendszertől függetlenül, nyitott ház mellett.
A proci hőmérsékletét nem tudom figyelni üzem közben, ugyanis ez a fantasztikus Extreme sorozatú alaplap nem támogatja a HW monitorozást. (hivatalos adat, az Intel oldaláról)
-
elfelejtette
veterán
válasz ROBOTER #9691 üzenetére
Haver prociján is Ninja2 van. Gyári pöckökkel is simán jól hűtötte a prociját, és a Scythe Universal Retention Kit-tel is ugyanolyan hőfokokat kaptunk. A Ninja2 a gyári pöckökkel minimálisan hajlította a lapot, ez ugye a hátlapi felfogatóval megszűnt.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ROBOTER
addikt
válasz elfelejtette #9692 üzenetére
Most nem szedem szét, de ha betennék egy képet, hogy mekkora kanyar van benne, meghülne benned a vér. Mivel legyártottam/gyártattam életemben pár nyákot, kicsit csodálkozom, hogy egyáltalán vezeti az áramot az alaplap.
Mindegy, ha kiderül, hogy az egész az alaplap hülyesége, felvágom baltával, és elpostázom az Intel-nek.
-
elfelejtette
veterán
válasz ROBOTER #9693 üzenetére
Hiszek neked.
Akkor csak a hátlapi merevítővel felszerelt hűtőt ajánlom. Szerezz a Computermode-ból a Ninja2 mellé egy Scythe Cooler Stabilizer 775-öt, azzal megoldódik a gondod.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ROBOTER
addikt
válasz elfelejtette #9694 üzenetére
Köszi, remélem az megoldja a problémát.
De tényleg brutális csalódás minden egyéb szempontból is az alaplap. -
ROBOTER
addikt
Na remélem nem kiabálom el, de úgy néz ki, megvan a probléma.
Az alaplap meghajlása eldeformálja a hozzá közelebb lévő memóriafoglalatot is. Elfektettem a gépet, fellazítottam a leszorító kapcsokat, és a memóriamodult újra beraktam: egyelőre teljesen stabil a rendszer. Közel 100%-os prociterheléssel járattam percekig,
A dolgora úgy jöttem rá, hogy ha csak a távolabbi foglalatban volt memória, akkor működik a dolog, a hűtéstől függetlenül. Hajlás nélkül viszont mindkét modult behelyezve is tökéletes.
Minden egyéb variációban a rendszer teljesen instabil, csak jelentősen lecsökkentett frekivel működik úgy ahogy. (tehát nem elég csak elfektetni, nem elég csak fellazítani a kapcsokat, nem elég hajlott állapotban ki-be rakni a memóriát stb. - csak és kizárólag akkor megy, ha hajlottan nincs memória a közelebbi foglalatban vagy egyenes állapotban helyre van igazítva)
Jöhet a stabilizer.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Vettem egy CM590-et, és eddig a felállás: A táp lent van a maga 12cm-es ventijével, van a TX2 a saját 9CM-es ventijével, a VGA-n van egy 12-es noctua és hátul is szív ki egy 12-es noctua.
Kérdés, van még 2 venti, azt hova rakjam? Érdemes a winyótartódobozt felrakni az ODD alá, és így közvetlen fújna minden alkatrészre friss levegőt? Az utsó ventit hova? Felül és oldalt van még 2 hely.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest