Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Assetto Corsa Competizione
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
Hali!
Passzívan elbír-e egy CM GeminII egy Q6600-as procit ? A proci alapon megy...
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
spln
tag
válasz Peti78 #10239 üzenetére
Akkor első hsz témához:
- Mehetne bele pár szó alsó hőmérséklet korlátról, kis fizikai indoklással ezt én meg is írnám.
- Utána mehetne, hogy mik a normális hőfokok, és mikor érdemes cserélni a gyári hűtést (főként cpu, vga).
- Házszellőzésről általában, hova és hogyan érdemes ventit tenni.
- Végére jöhetnének ajánlott hűtők meg ventik
Nagyjából valami ilyesmire gondoltam.
Ötletek kiegészítések jöhetnek, sőt jöjjenek is[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Gondolok ilyen hűtő vásárlásán: Arctic Cooling Freezer XTREME
Megéri szerintetek használtan 5k-ért? Néztem róla teszteket, jónak tűnik a teljesítménye is, de azért meghallgatnék 1-2 tapasztalatot! Szerintetek érdemes beszerezni egy ilyent? Üdv. -
o_tom
aktív tag
Üdv.... Én a Cooler Xtremet 4500ért vettem használtan, de szerintem 5ért is megéri.
Bitang jó hűtő!!!!
Igaz a procim nincs húzva: Q9300, de ezt szobahőmérsékleten tartja!!!! Nem túlzok! Erről tudom hány fok van a szobában...
Nagyon jó hűtő!!!!
Viszont a Giga EP45 DS3 lapomnál nem nagyon hűti a proci alatti chipphűtő bordát. Az elég meleg!!!![ Szerkesztve ]
ÚÚÚAAAAÁÁÁHHHRRRRGGGGHHÚÚÚÚÚŰŰŰŰŰ /Chewbacca/
-
o_tom
aktív tag
Ha már a hűtésemnél járunk.... A Thermaltake Eclipse házamhoz adtak 2db 12cm es átlátszó műanyag ventit. Bíztam benne hogy halk lesz, de nem. A Giga EP45 DS3 valamiért 1400on járatja. Háromszálas a kábelje, akkor szabályoznia kellene nem? Vagy rosszul tudom? Túl hangos! Idegesít!!! Nem tom lehelkítani.... A BIOSban sem engedi, meg a Giga EasyTuner progiban sem....
Ilyet néztem ki megoldásnak: [lAerocool Easy Watch] Ezt ismeri valaki? Használtok ilyet... Nem sok mindent találtam róla... Csak valami hőmérséklet + és - jel van rajta. Ez azt jelenti, hogy hőmérséklet alapján szabáyoz? De ha minden érték más? Hogy működhet? Minden fordulatot egyforma sebességen tart?
Vagy tudtok ajánlani valmi szabályzó potméteres eszközt 4000FTig, amit be lehet építeni floppy helyére? És legalább 3 eszközt lehet vele szabályozni? Kijelző nem fontos.... Ja és ne legyen nagyon kiálló potméterek mert a házam ajtaja nem csukódik tőle:[lThermaltake Eclipse]ÚÚÚAAAAÁÁÁHHHRRRRGGGGHHÚÚÚÚÚŰŰŰŰŰ /Chewbacca/
-
o_tom
aktív tag
Hajlanai nem hajlik.... Nem túl nehéz, viszont bitang nagy!!!!!! Ezért is vettem ilyen nagy dög gépházat( a fenti sorok).
Mérd le hogy tényleg befér-e?! Asszem normál ATX házba befér, de tényleg 1-2cm lessz a házfal és a hűtő teteje között!!!! Ez nem gond, mert ugye oldalról és oldalra mozgatja a levegőt...
Ja, szélességre is nézd meg, lehet hogy nehéz lesz beszerelni, ha extrém nagy chipset hűtőid vannak....[ Szerkesztve ]
-
o_tom
aktív tag
Akkor még elmondok egy titkot:
Én úgy vettem a sráctól, hogy az alsó 4 hűtőbordát éppen ezért lemetélte, mert neki asszem nem fért el, de valszeg semmit sem vesztett a hatékonyságából. Azért gondolom, mert pont azok a hűtőbordák lennének a chipset hűtő közelében és csak átvennék szerintem ettől is a meleget....[ Szerkesztve ]
-
o_tom
aktív tag
sok sikert!!!
-
Vasinger!
nagyúr
Tudtok nekem mondani olyan ventit, ami hasonlóan minőségi mint a Scythe S-FLEX-e a Noctuán kívül? 1200 rpm-es kategóriában érdeklődnék.
-
MattX
tag
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis a ventillátorok munkájával kapcsolatban van pár kételyem...
Egy Cosmos S házrol lenne szó! A képen a venti helyek láthatoak, a procihutore csak felulre és alulra tok tenni ventit mert a ram miatt nemfér oldalra! Szivesen elfogadnék pár tanácsot, hogy melyik venti merre fujja a levegot, és hogy hová tegyek ventit, melyik osszeálitás a leghatékonyabb!
-
Slyer
senior tag
Bocsi, itt a kép, inkább nem szórakozok a berakásával, mert nem jön be
[link] -
Vasinger!
nagyúr
Én azért tennék leghátulra, a képen a bal legszélső helyre is ventit, ami kiszívja az alaplap és a VGA által keltett hőt. Nekem igaz csak mid atx-em van, de rohadt sokat segít az a venti.
Szerk.: MattX: A ramokat nem lehet átrakni távolabbi slotba, mert akkor sokkal letisztultabb lenne a szellőzés?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Ezt már láttátok már? Vélemény? Milyen ez az IC-s dupla golyós csapágyazás?
-
nolika
senior tag
Mivel semmilyen érdemleges téma nincs erről, itt feltennék pár kérdést:
vettem egy hp 6735s notit(turion x2 rm-70 és 780g).
Most az a gondom, hogy ha terhelem, akkor az everest kiírja hogy a cpu 0 és 1 mag 90 fok fölé esik...Holott a cpu hőmérséklete kb 70 fok max.
Kérdés az, hogy ez esetleg nem megy-e a cpu rovására(vagyis a hűtő szar)?
A másik, hogy a két mért adat miben különböznek? máshol mér?köszi
-
-
-
for3l
senior tag
válasz nolika #10282 üzenetére
azért azt hozzá kell tenni, hogy a magok hőmérséklete és a sima cpu hőmérséklet között van különbség, a magok melegebbek. amit az everest mutat cpu hőmérséklet alatt az a kupakon méri a meleget. pl nálam is van nem kis különbség (idle), de van úgy, hogy tényleg hülyeséget mutat.
különben javaslom a coretemp progit csak magok monitorozására.
ui.: szóval nem parasztvakitás és sztem azok a 90+ fokok nem egészen a legjobbnak mondhatóak, bár azt nem tudom, hogy a mobile procik mennyire birják..
[ Szerkesztve ]
-
nolika
senior tag
Itt van a hőmérséklet kemény 45 másodperc stressz és 85+ fok...
kép róla[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
válasz nolika #10282 üzenetére
Már miért lenne parasztvakítás? Van kupak hőmérséklet és mag hőmérséklet. A kettő között simán van 10-20 fok különbség. Én csak azt mondtam, hogy az Everest időnként tud érdekes hőmérsékleteket produkálni. Nézd meg más progival is (pl HwMonitor, RealTemp 3.0). Ha több program is azonos (1-2 fok nem számít) hőmérsékleteket ad, akkor az már valós lehet. A RealTemp-et tudod kalibrálni, általában jó értékeket ad és egy kicsi, kompakt progi ingyen (keresd a guglin).
-
breiner
aktív tag
Sziasztok érdeklődni szeretnék h van egy e8200 procim ami 4ghz-et viszi gyári hűtővel és azt kérdezném h egy cooler master z600-zal kb hány fokos lenne alapon meg 4ghz-en?
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
breiner
aktív tag
köszönöm szépen tudom h veri a gyárit nem veri alázza XD meg is fogom venni merta ph-án ott láttam a tesztet deh ott 4magso procin volt és azt hűtőtele 53fok-ra ami 4magos nekem meg csak szimpla 2magos deh az elég is.
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
Oibacsi
őstag
válasz CsakMérnök #10294 üzenetére
szerintem oly mindegy, de ha alsó ventis akkor legalább halkabb lesz
-
saskaa
tag
üdv,
van 1 régi kis ventim, és elég hangos.
lehet neki valamit csinálni neki h halkabb legyen??A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Video konvertálás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Monitorkalibráló eszközök