Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wallz
tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Tothgera30 #10358 üzenetére
Biztosan, igazából funkcióbelileg ugyanúgy működik, mint egy csavar, csak elnyeli a rezgést is.
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek a CM, mennyire ír valós értékeket?
Erről a hűtőről azt írja, hogy a 12 cm-es venti benne 1900 RPM mellett, 21 dbA-es hangerőséggel bír. Ezt még is, hogy? -
félisten
-
_Scythe_
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja lecseréltem a ház öregecske és zajos ventilátorait (2*12 cm + 1*9 cm) új, Noctua ventikre.
NF-S12 és NF-B9. A 12-esek fix 1200-on pörögnek max, vagy fele, fix 600-on a doboz tanúsága szerint. Az alaplapi (P5K) BIOS-ból azonban lehet szabályozni a két érték közt is %-ban megadva és valóban úgy is állítja őket.
A kérdésem az lenne, hogy így használva károsodhatnak-e a ventik vagy bármilyen negatív hatással lehet-e rájuk? Pl. az egyiknél mikor ~800-on pörög, az Everest néha 13845-öt mutat, ami nyilván hülyeség. Néha normálisan mutatja.
A 9-es 1600/1300/1000-ret tud elvileg. Azt az alaplapi pwr_fan-ról járatom. Jó ez így neki? Azt is tudom szabályozni a fenti módon és a kérdésem itt is ugyanez lenne.
Köszi előre is! -
SpZ
senior tag
hali
bekötöttem 2 ventillátort a házba, de annyi a baj velük hogy 5000rpm -en mennek ill hangosak.
nincs erre vmilyen program amivel kifejezetten ezeket a ventillátorokat tudnám halkítani ill a fordulatot levenni? -
Veriakilis
senior tag
[ Szerkesztve ]
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
sgergi
veterán
válasz Tothgera30 #10379 üzenetére
Zalman Fanmate-re gondolsz szerintem, de az egyáltalán nem olyan olcsó, kb. 800 ft.
-
Kullgan
csendes tag
Hali
Van egy msi 7900 gt kártyám, és arra lennék kiváncsi hogy az artic cooling twin turbo rámegy-e. A kompatibilitások között csak annyit említettek, hogy 7900(gt nélkül a végén). És ha rámegy akkor, az lenne a 2. kérdésem, hogy hol találom a kártyán a voltage regulator-t.(Azért mert oda is hűtőbordát kell tenni.)
Köszi.
-
Symbio
senior tag
válasz Kullgan #10382 üzenetére
GeForce 7900 GT / 7900GTO / 7900 GTX / 7950 GT
Szerintem ott gyorsabban választ kapsz és használd a keresőt (bal fenn) -
sgergi
veterán
válasz Tothgera30 #10384 üzenetére
Igazatok van, a többihez képest olcsó, bár önmagában elég drága, a felhasznált alapanyagokat figyelembe véve. Egyébként megéri.
-
hackman27697
csendes tag
Sziasztok
Van egy Gainward Bliss Gf8800Gt 512Mb -vga -m azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek megfelelő lenne e rá Zalman Vf900cu -s hűtő a kompatibilitási listán rajta van csak sehol sem találtam megfelelő leírást arról, hogy hogy hűt, meg, hogy a vrm résztől elfér e mert azon gyári hűtő van és nem szeretném leszedni róla.
Az lenne a vrm ami be van keretezve fehérrel (vagy az mi) egy hűtőborda van rajta egészben, na azt nem szeretném leszedni.A kép itt van:
http://hackman27697.uw.hu/gw88_1.jpg[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz hackman27697 #10387 üzenetére
A bekeretezett részen vannak a fetek. Mellette balra a képen egy oszlopban a VRM-ek. A hűtésről rákérdezhetsz a VGA-d vagy a milyen vga hűtőt topikban is. Én az S1-et ajánlom rá. Egyik haveromnak az van rajta egy 1000-es 12-sel, közel hangtalan működés mellett, jó hőmérsékletek.
-
Peti78
őstag
válasz Tothgera30 #10379 üzenetére
Nem kötekedésképpen, de olyan, hogy "olcsó ár" nincs. Ugyanis nem az "ár" eladó, tehát nem lehet sem olcsó, sem drága. Alacsony ár van, vagy olcsó termék
[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
válasz Tothgera30 #10393 üzenetére
határeset, de oké
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
MarioAna
senior tag
Hali emberek!
Adott egy Raidmax ARES házam, gyárilag 1db 8/9.2/12cm-es ventihellyel elöl, 1db 8cm-es ventihellyel az oldallapon és 2db 8cm-es ventihellyel hátul. Miután hangosnak véltem, ezért az oldalára még fúrtam/vágtam egy 12-es ventihelyet, így a mostani állapot: 1db 12-es Xilence Redwing@12V~1400RPM elöl a vinyók előtt befelé szív(kivágott műanyag, csak egy harisnya van előtte, hogy fogja a port), egy db 12-es Xilence Redwing@7V bentről kifelé tol, és 1db 8-as Raidmax gyári venti@5V bentről kifelé tol a hátsó ventihelyek közül felül, a táp alatt, illetve a táp 12cm-es ventije is kifelé szívja a benti meleget.
A ház szellőzése kb ez, a benne lévő konfig az adatlapomon megtalálható, de azért ide is kiírom:
ASRock 4Core1600Twins P35, C2D E7300 (alapon, win alatt 1.6GHz, terhelve 2.66) ezen egy CM HyperTX2+Coolink Swif 9.2-es venti~1300RPM, 2*1 giga ram, Gainward HD4850 (refhűtéses, BIOS-moddolt, idle 200/500-as órajelek, terhelve alapórajel, illetve módosított ventiszabályzás ~2200RPM idle), 1db Hitachi 320GB 7K1000.B SATA2+1db Maxtor 6Y120L0 120GB-os IDE-s HDD, és FSP400 PNF.
Tehát ez a konfig ebben a házban, Windows alatt (tehát mondhatni terheletlenül)
Alaplap:...............43fok
CPU:..................39fok
GPU:..................68fok
GPU MEM:.........70fok
Hitachi 320:.........41fok
Maxtor 120:.........27fok
Levett oldallappal az alaplap 48-50fokos, a Hitachi vinyó pedig 36-38 között mozgott, a többi hőfok az maradt ennyi.
Szerintetek ezek közül valamelyik hőfok irreálisan magas, vagy megfelelőek?
Szvsz a Hitachi 320-as feltett oldallappal lehetne hűvösebb, továbbá az alaplap "levett oldallappali" 49 néha 50 Celsiusát P35-ös chipsettől még egy ilyen kis alubordával is sokallom .
Egyébként a gép stabil, nem melegedett még túl sosem, csak érdekelne, hogy normális hőfokok-e ezek.
Előre köszi a választ!
Üdv!
és sry a hosszú hsz-ért[ Szerkesztve ]
-
Chili7
őstag
sziasztok!
A tápventillátorom levegő áramoltatását szeretném csökkenteni, mert zavar levegő hangja. Most sem nagy fordulaton megy, és nem mechanikai zaj, csak a levegőt hallom.
A táp ventit is tudom lassítani valahogy ellenállással/ potival? És ha igen, akkor meddig lassíthatom? Honnan tudom, hogy hol a határ?
Vagy esetleg van értelme egy plussz hangtompító dobozt a táprészre felszerelni, -amit most éppen nem találok a neten.
köszi
-
sgergi
veterán
válasz Chili7 #10396 üzenetére
Az a baj, hogy a tápba nem véletlenül raknak olyan ventit, és olyan légszállításút, amilyet. Otthon nagyon nehéz kitalálni, hogy mennyi levegő kell a tápnak, de, ha túlzottan visszaveszed a légáramot, akkor nagyon könnyen megfőhet a táp. A légzajt pedig nem tudom, hogyan lehetne csökkenteni, ha nem egy lasabban járó ventit teszel be. A zaj egyébként a tápon belüli alkatrészeken képzódik, vagy a táp burkolatán?
-
Klarsa
tag
Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen hűtőt vegyek a gépemre.
Eddig ezekre gondoltam:
1. COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP
2. THERMALTAKE CL-P0492D X5 Orb FX IIAM3-as laphoz kellene
+Ezt a hőpasztát néztem ki: THERMALTAKE CL-O0028DSzerinetek ezek közöl melyik lenne a jobb megoldás?
Vagy ha valaki tudna egy jobbat (max 9e-ig) ajánlani + kék színű legyen.[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ebbe a házba szeretnék egy halk,de nem túl drága ventit.Köszönöm.
[link]Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
CLAWz
tag
Sziasztok!
Coolermaster elite 331-be Giga MA790FXT-UD4P lapra kéne hűtő. Proci: Herr Z féle X2 b50, 3700 körül dünnyög. Ram OCZ Reaper (magasított) el kell férjen
Kívánságlistám:
-Scythe Kama Angle
-Coolermaster 212RR
-Cooler Master Hyper TX2 (Gianni ajánlja, bár nem tudjuk, hogy AM3-hoz jó-e)Nem ártana a decibel szintet lehető leglejjebb tolni! ;)
Válaszotokat előre is köszönöm!
Mer' nem ért meg senki, még nem vagy művész!
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest