Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
na most biztos hülyeséget fogok kérdezni:
a noctua venti oldalán van egy fújás irányba mutató és egy lefelé mutató nyíl. a lefelé mutató gondolom azt jelenti, hogy úgy kell felszerelni a ventit, de én 90°-al elforgatva tettem fel. ettől nem lesz baja? 99%-ig biztos vagyok benne, de azért egy megerősítés nem árt, hogy a hülye aggodalmat elnyomjam magamban .
más: találok itt a ph-en olyan rácsos/lyukacsos előlapi panelt ami a kislemez helyét fedi?
Aurea mediocritas
-
elfelejtette
veterán
válasz AXisBOLD #10602 üzenetére
A ventin a két nyíl a lapátok forgásirányát és a légáramlás irányát mutatja. Az, hogy hogyan forgatod a ventit, az nem számít. Egyedül az számít, hogy ha nem golyós csapágyas, hanem csúszó csapágyas ventit veszel, annak hosszútávon nem tesz jót, ha fektetve szereled be.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
AXisBOLD
addikt
-
MODERÁTOR
A következő felállásnál, hogy érdemes járatni a ventiket(melyik ki, melyik be):
Elöl, és hátul egy 8cm-s, oldalt egy 12cm-s, a táp 12 centise meg befele fúj. A többit merre?Everybody lies.
-
R̲e̲m̲
senior tag
Hali!
egy olyan kérdésem lenne, hogy fel lehet-e szerelni egy zalman cnps7700ast egy am2-es lapra?
létezik hozzá vmien adapter?Előre is köszi
Üdv
-
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
válasz R̲e̲m̲ #10609 üzenetére
honlapja egyik típusra se írja, csak socket 939 ill 940 -re írja.
de hogy fel lehet-e fabrikálni am2-re... majd egy szakértő megmondja ha erre jár.
Szerk: valamiért nem jó az a f@sz zalman link , de ott megtalálod a 7700-akat.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Sdi
addikt
válasz Barthezz2 #10613 üzenetére
Ha neked így működik akkor igen , hacsak nem valami egyedi tápod van. Pont a ventis topikban írtam, hogy " az alsó ventis tápoknál, a ventilátor a tápba fújja a levegőt, ami a hátulsó / általában / méhsejtes lyukakon távozik."
Pont ezért találták ki a mostanában terjedő alsó tápos megoldásokat, a tápot ne fűtse még a processzor és a videokártya is pluszban.[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
8zabi
őstag
válasz Peti78 #10600 üzenetére
azért írtam, hogy ajánlott fix 7v-ra kötni az adapterrel, igy hangja sincs, jól hűt és még esztétikus is, igy nem kell "eszkábálni" 12-es ventit, árban meg ugyan ott vagy
más
egyetlen hangosabb dolog maradt a gépemben, a tápom ventije
Enermax Liberty DXX 400W
ennek 12cm-es ventijét cserélném Noctua NF-P12-reszerintetek jó választás?
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
én is így tettem , csak nekem a noctua szilikon pinjei nagyon keménynek tűntek és két-három sikertelen próba után úgy döntöttem hogy inkább nem töröm el a műanyagot és inkább visszateszem a zalman pinjeit. azok sokkal puhábbak/nyúlékonyabbak és könnyebb bánni velük.
Barthezz2: ugye hogy ugye , van ilyen .
Aurea mediocritas
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek, hogy jobb lennie a tápomnak? Egy cm590-es házam van, alul a táp. Most lentről szívja a levegőt, de mi lenne ha, felfordítanám és a gépből szívná? Kicsit talán több port nyelne, de a meleget elszívná....
-
AXisBOLD
addikt
válasz Vasinger! #10622 üzenetére
...és a tápot felfűtené. ha jó a ház szellőzése( és szerintem egy 590-é jó) felesleges megfordítani. persze számít hogy hány db és mekkora ventik vannak benne.
szerk: mivel viszont alul van, a meleg levegő meg felfelé száll így lehet nem ártana neki.
nem sokat mondtam .
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
MODERÁTOR
válasz AXisBOLD #10621 üzenetére
jolvan na..
Akkor már csak egy dolog. Van egy kétállású kapcsolóm, és egy sima. Namost, az oldalsó úgy kap villanyt, hogy egy floppy villanykábelt elvágtam, és arról a fekete-piros kábelt kötöttem a ventire. Emellé akarom párhuzamosan bekötni az elsőt is, és a sima kapcsolón keresztül, tehát lekapcsolhatók lesznek. A kéállású kapcsolóval meg azt kellene valahogy megoldani, hogy egyik állásban egy az egyben kapják a villanyt a táptól, a másikba állítva meg csökkentett fordulaton menjen. Egy sima ellenállást ha belekötök, ugy működik a dolog?
Lehet hülyeség, de ugye a fordulatszám szabályzó is egy poti, azaz változtatható ellenállás. Nekem viszont nem kell az, hogy változtathassam, csak az, hogy lassabb legyen. Tehát jó az elgondolásom?[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Tothgera30 #10626 üzenetére
Igaz, erre nem is gondoltam. De így is marad változatlanul, vagyis lefele.
-
Vasinger!
nagyúr
Valakinek van/volt tapasztalata ilyen rendszerhűtőkkel? katt
Mégis mennyit tudnak ezek érni? tényleg kiszívják a meleget? Nem túl hangosak?
Esetleg valaki tudna nekem segíteni, hogy a linken milyen típusú van? Mert az eladó nem tudja megmondani.
-
Ősember
őstag
válasz Vasinger! #10629 üzenetére
ha halk gepet szeretnel, akkor szerintem ne veszodj ilyenekkel. ez is csak plusz egy venti es nem mozgathat tul sok levegot elso ranezesre a kialakitasa miatt valoszinu tipus azert sincs, mert kinai
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Ősember
őstag
válasz Vasinger! #10631 üzenetére
akkor szerintem inkabb mondj le rola gondolj csak bele, a gyari vga hutokon is ilyen venti szokott lenni. azok halkak? igen, ha alig forognak persze akkor a legszallitas is elenyeszo. osszessegeben ha halk gepet szeretnel, akkor szerintem nem ebben az iranyban kell keresgelni.
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Ősember
őstag
válasz Vasinger! #10633 üzenetére
valoszinu nem veletlen kerult annyiba talan csak annyit is er.... ha tenyleg csendes gepet szeretnel, akkor nem feltetlen a legolcsobb megoldasokat kell keresni, foleg nem ventik teren
-
Klarsa
tag
Üdv mindenkinek.
A házamban hátul van két 8cm-es ventilátor. És azt szeretném megkérdezni, hogy merre fordítsam őket. Mert most az egyik befele fúj (a procihűtőre), a másik pedig kifele.
-
Klarsa
tag
válasz Vasinger! #10639 üzenetére
Kösz a ötletet . Holnap akkor neki is ugrom.
Az alsó ventit azért fordítottam úgy, mert arra gondoltam hogy pluszba hűthetné a procihűtő bordáit. (De ezek szerint tévedtem)Ha a procihűtőt átrakom a másik oldalra, akkor nem fogja elszívni a levegőt a táptól?
[ Szerkesztve ]
-
Shad0w
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy CM Sileo 500-as házat, hogy halkabb legyen a gépem és ez a ház végre elég szép volt ahhoz, hogy az asztalra kerüljön. Szal összeraktam szépen, fel az asztalra, bekapcsolom aztán meg őrült süvítést hallok a házból. Hamar ki is derítettem, hogy ez nem más, mint a Gainward 8800GT aminek 55-56%-on forgott a ventije (~1350 RPM). Nosza, leszedtem az oldalát, hogy kapjon levegőt, de vhogy ez sem hatotta meg, maradt ugyanaz a GPU hőmérséklete (63 °C) és a venti fordulatszáma is. Ma meguntam (cirka 1 nap után) és leraktam a földre, hogy ott süvítsen, szépen ráraktam az oldallapot és láss csodát a videó kártya GPU-ja ismét 57 fokos és a venti is csak 45%-on megy (~920 RPM), szinte alig van hangja. Ezek az értékek megfelelnek az előző házamban lévőknek, ahol oldallap nélkül ment a gép. Ja, és most csak nyugalmi állapotról van szó.
Namost a kérdésem csak az, hogy miért? A szellőzési körülmények közel azonosak, ugyanabba a sarokba van tolva fent is lent is. Vhogy nekem nem áll össze a kép, légyszíves vki magyarázza el nekem ennek az okát. Köszönöm.
-
Klarsa
tag
Sajnos a bordát nem, tudom elforgatni ,csak a ventilátort tudom átrakni a másik oldalra.
Csak 2 mód lehetséges1. a táp felől szív és a videókártya fele fúj
2 a videókártya felől szív és a táp fele fúj (ez van most)Akkor érdemesebb a videókártya fele fordítani a procihűtőt?
-
Klarsa
tag
A hátsó alsó ventillátort már megfordítottam. Most mind a 2 kifele fúj.
A procihűtő ventilátort ha akarnám sem tudnám megfordítani, mert le van pasztázva és ha leszedném akkor újra kellene pasztáznom. A pasztám meg elfogyott. + az alaplapot is ki kellene vennem, mert alatta van rögzítve a hűtő.
-
Henk
veterán
válasz Klarsa #10644 üzenetére
Ha a bordát nem tudod elfordítani akkor hagyd ahogy van.A táp majd kifújja a levegőt a procitól,nem hiszem,hogy olyan meleg levegőt fújna,hogy ártana a tápnak.Legfeljebb kicsit magasabb fordulaton megy benne a venti.
mod: ha csak annyi akadálya van a borda elfordításának,hog paszta kell hozzá meg kivenni a lapot akkor azért az orvosolható.Azt hittem technikai oka van,talán nem fér el úgy.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest