Hirdetés
- Wuthering Waves
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- PlayStation 5
- Warhammer 40.000
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
válasz superecneB #8101 üzenetére
Speedfan-al lehet benne állítani.
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon sürgős gondom,mégpedig hol kapok hővezető szivacsot/padot/tappancsot/lapkát vagyis ki hogy nevezi,az a lényeg,hogy a videókarira kellene nekem a memóriákra,mert fel kell frissítenem a pasztát mert nagyon melegszik a cucc és akkor már raknék új lapkákat a memókra.
Tudtok nekem olyan boltot ajánlani vagy akár itt a ph-n aki esetleg utánvéttel tud segíteni?
Előre is köszönöm!Üdvocee
Mr.Brightside
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az a baj, hogy a VGA-kra általában 0,5mm-es, vagy még vékonyabb kell, és ezek nem összenyomhatóak, amiket itt lehet kapni, vagy esetleg még én is tudnék adni az enyémből, az 1mm-es. A Conrad nevű elektronikai boltot tudom ajánlani, náluk lehet kapni vékonyabbakat is akár (www.conrad.hu).
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
KaraDani
addikt
Sziasztok! Scythe Slip Stream 1900RPM vételén gondolkodok. Alapból gondolom elég hangos, de lesz egy vantec nexus ventiszabályzóm, amivel 7V ra tudom leszabályozni. Kérdésem az lenne vajon mennyit fog forogni 7V al, illetve ez milyen hangerőt fog jelenteni?
-
Vasinger!
nagyúr
Van én nekem egy gépem: Kép.
Ezen a képen már be is jeltöltem mit akarok. Szval ahova a nyíl mutatt, oda érdemes e tenni egy 12 CM-es ventit (ott a zöld vonalak mutatják a légáramlat irányát)? Olyan 500-on járatnám a ventit, ha járatnám. Az ügye odafújná a ramokra a levegőt, meg talán egy kicsit a TX2-es hűtőnek. Szval vélemény?
A választ előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Vasinger! #8113 üzenetére
Van egy hasonlóm...
De jó lenne tudni mekkora az a távolság?500 kevés lehet...700-800rpm kéne, de majd érezni fogod a kezeddel...YL 12*12*38as ventijem teljesen átfújják azt részt...ramjaim a 2,1V ellenére is langyosak a Xigmatek is kap a levegőből...
Gorneck#1239
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Gorneck #8114 üzenetére
Hát én most le nem mérem neked, de a sztem ua. mint a te képeden. Az a bajom, hogy azt a 3. ventit, amit betennék oda, az menne 1000-en is, csak akkor a BIOS-ban kikéne venni a korlátozást, ami meg fölösleges lenne, hogy minden maxon mennyen mindíg.
Akkor szval szerinted lenne értelme, de mi? A ramok kézmelegek. Esetleg egy kis levegőt fújhatna a procinak. Megér ez annyit?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8120 üzenetére
Jaj, el is felejtettem, hogy van itt egy profi, tapasztalt, okos emberünk
Egy olyan ventit keresek: 120x120x92 MM, KB 100 köbméter/órát szállítson és Max 19 db legyen a zajszint. Tudnál nekem mondani? És ha lehet 4k alatt legyen.Az S-FLEX azért nem jó, mert hangos és kevés levegőt szállít!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Vasinger! #8121 üzenetére
Te miről beszélsz?
Az S-FLEX az minden csak ez a kettő nemJah, és 100m3/h az bőven megvan, csak gondolom nem jól váltottad át a mértékegységeket
120x120x92mm? Ezt bizti nem irtad el?
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Henk
veterán
válasz Vasinger! #8121 üzenetére
Az S-FLEX azért nem jó, mert hangos és kevés levegőt szállít!
Az egyik leghalkabb az s-flex,kiváncsi leszek milyen jobbat találsz helyette.
Meg milyen a 120x120x92 venti?Ez nagyon vastag lesz így.
mod:elkéstem.
Nyugdíjas:én is néztem ezt a magmát,kb annyi mint az s-flex.De ez a spéci lapát még sosem vezetett jóra,így letettem róla.[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8122 üzenetére
Akkor leírom az adatokat, hogy én honna szűrtem le.
S-FLEX 12 CM: 1,600rpm,63.7CFM, 28.0dBA
Enermax Magma 12CM: 1500 RPM, 69.15 CFM, 18dB.
Szerintem itt az enermax nyert. Vagy csak én nemlátok jól vmit?
120x120x92mm? Ezt bizti nem irtad el? Igen, azt lehet, hogy elírtam. Nem értek ehhez, ezért írtam ide
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Vasinger! #8124 üzenetére
De azért azt te sem hiszed el,hogy az egyik leghalkabb venti 1600rpm-en 28dBA-t teljesít.Egy másik gyártó pedig 1500rpm-en 18dBa-t.Már a szélzaj nagyobb ekkora fordulaton.Azért nem hiszem már el a gyártó adatlapján feltüntetett adatokat.Nyúltam már így nem 1x mellé.
A 120x120x92 azt jelentené,hogy a magassága 120mm,szélessége 120m,vastagsága 92mm.A 12-es ventik vastagsága általában 25 vagy 38mm. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Vasinger! #8124 üzenetére
Leírom neked az én véleményemet:
Vannak gyártók, akiknek minden terméke 20dB(A) alatti zajszinttel bir. Tipikusan ilyen pl. a CoolerMaster. Mi következik ebből? Nyilván hazudnak. Sajnos az a gyanúm, hogy Enermaxék is. Tudnánk róla, ha feltalálták volna a spanyol-viaszt.
Szinte fizikai képtelenség ennyi levegőt ilyen alacsony zajszint mellett megmozgatni.
Nem muszáj rám/ránk hallgatni,de ha csak önigazolásért jöttél ide, akkor azthiszem nem ez a megfelelő hely. Ha valóban tanács kell, akkor azt már kettőnktől is megkaptad.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8126 üzenetére
Köszönöm a kiogtatást. Azért írtam ide, mert nemvoltam biztos a dolgomban és szakértőktől akartam választ kapni. Rólad nem kevés jót hallottam...
Szval szerinted hazudnak az enermaxosok? Ez azért elég gáz :\ De úgy döntök valszeg, hogy rád hallgatok és veszek S-FLEX-et.De egyet magyarázz meg! Most vettem egy noctua ventit 12 centis P13, vagyis 1300 RPM-es, és azt írják 19.8 DB-el hangos. És ez tényleg így van, sőt, hallani se hallom és nem 1300-on hanem 1400-on megy, hogy miért azt nemtudom.
Nagy dilemmába estem, mert én a nocutámnál hangosabb ventit nem akarok venni, és ez az S-flex a 28 DB-vel elég hangos.Azt leírnád, hogy 92.3 Köbméter/óra az mennyi CFM? Hogy is van ez az átváltás?
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Vasinger! #8127 üzenetére
Gyártók mindig "szépítenek" egy kicsit, ha a termékük teljesitményével kapcsolatos értékekről van szó. Ezt mind tudjuk, biztosan te is találkoztál már ezzel a dologgal.
Nem megy 1400-on az biztos, mert általában 10% körüli eltérés lehet egy ilyen elktromotor pontos fordulata és az "elvileg specifikáció" közt. Szerintem egy Noctua-nál annyi sem.
Az hogy te a füleddel meg tudod "mérni", hogy az tényleg 19dB(A)-e, kicsit merész,de te tudod...
Egy másik dolog, ami miatt nagyon sokan kedvelik az S-FLEX-eket, az pedig az, hogy "milyen" is az a hang. Mert ugye a hangnyomás nagysága csak egy érték. De gondolom számodra sem mindegy, hogy sípol, vagy mély hangon "duruzsol" az adott nagyságú hangnyomást kibocsájtó zajforrás. És az S-FLEX-eknek a legtöbb ember füle számára kellemesebb mély hangja van. Szintén nem elhanyagolhatóak a speciális csapágyazásból adódó egyéb előnyök sem, mint a csekély rezgés, amit átad a háznak, illetve az egész élettartam alatti megbizható, és egyenletes minőségű működés.
De továbbra is hangsúlyozom, nem kivánlak befolyásolni a döntésedben, ez csupán személyes véleményem!
Végezetül egy kérdés, ami már ezelőtt is felmerült bennem:
Hova a jó bánatba szükséges ekkora légszállitás?"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8128 üzenetére
Igen találkoztam már ilyen "szépítéssel" máshol is.
Az everest és a BIOS is 1400-at írt ki, de ha te mondod, jó akkor vegyük bele a mérési hibát, 1300-on megy.
Nem a pontos értéket mértem meg, hanem azt, hogy az én zajszintküszöbömet eléri-e.
Igen, ezt már olvastam, hogy kellemes a hangja, de! Attól az még az uo. hangos, az már más kérdés, hogy milyen hangszín
Én úgy gondolom, ha már belerakok egy ventit, akkor ne csak dísz legyen, hanem ha odateszem a kezem, akkor szállítson is valami levegőt. Természetesen a hűtés miatt kell
Küldök neked egy privit egy teljesen más, üzleti ügyben!
S.Y.S.: Köszi, meglesz mára az estimese
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Vasinger! #8130 üzenetére
Nade ugyan mit akarunk lehűteni a kézfejeden kivül?
Csak, mert lehet hogy (sőt! elég valószinü) teljesen feleslegesen vergődünk, mert nagyon túlméretezted a dolgot."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8131 üzenetére
Naszóval. Így néz ki a gépem belseje. Kicsit leírom, mégis hogy van most benne, mert nem a legfrissebb állapota. A Noctua és Papst fordítva van, szval helyet cseréltek, és a kábelrengeteg helyére került egy 12-es, amit már előbb is linkeltem és a képen is berajzoltam.
Hogy mit is kéne lehűteni? A házam le van hangszigetelve, szval a levegő csak a ventiken keresztül tud mozogni, távozni. Van én nekem egy jól fűtő videókártyám is, amely 80 fokos LOAD hőmérséklettel is tud bírni. Én most a papst helyére szeretnék venni egy halkabb, de közel azonos teljesítményű ventit venni.S.Y.S. : olvasgattam a teszted, csak annyiban különbözik, az én igényeimmel szemben, hogy nem P12-es van benne. Mert nekem P12-es van és mondom, meg nem hallom, nemhogy vízforráss hangja legyen
Mystic: Már teljesen lemondtam róla, hála a szakértő kollégáknak
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Vasinger! #8133 üzenetére
hát akkor elsősorban már a vga-ra is lehetne tenni egy normális hűtőt, ami halk, és jól lehűti, és azzal részben ki is iktatva a kazán-effekt
a másik meg, akár le van szigetelve, akár nem, csak a venti tudja megmozgatni a házban a levegőt, hiszen ha nincs benne 1 venti sem, akkor csak áll a levegő egy helyben| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Henk
veterán
válasz Vasinger! #8133 üzenetére
De akkor nem is értem a problémád.Ha a Noctua megfelel ami van,akkor abból vegyél még 1-et,nem kell másik típust keresni.Amúgy hiába ugyanakkor a zajszint,ha más a hang magassága igenis zavaró lehet egy sípoló venti.
A másik dolog,hogy nem tudom a gyártók,hogy mérik a zajszintet,de szerintem a szélzajt valahogy nem kalkulálják bele.Tételezzük fel,hogy feltalálnak valami csoda ventit ahol a motornak nincs hangja,sem surlódás.Egy ekkora fordulatú venti,ilyen légszállítással csinál akkora szélzajt,hogy már annak tisztességes hangja van.Ezért mondom mindig,hogy aki 1500rpm feletti venti keres ott már nincs olyan,hogy halk.Hangsúlyozom a halk is relatív.Az,hogy te nem hallod a Noctua-t egy dolog.Én mikor válogattam a házventiket akkor a boltban kipróbáltuk az összes kapható modelt.Jelzem nekem a Noctua hangos volt ezért nem azt vettem.Végül a 800-as s-flex lett a befutó,de az is 600rpm-re van szabályozva.
S.Y.S. kolléga szintén érzékeny a zajra ezt már tudom.Gondolom azért írta a Noctua-ról,amit.Ő így érezte.
A gyártók adatlapjáról meg annyit,hogy mikor megjelent a Silenx Ixtrema venti akkor én abból rendeltem mert azt írták,hogy 11dBA és emellett 46 CFM-et szállít.Ez egy álom volt a maga 6200Ft-os árával.Mikor megjött és kipróbáltam azt hittem megőrülök.Visszavittem a boltba,hogy mérjük már meg milyen hangos valójában mert szerintem ez nem 11dBA.
A mérés 41dBA-t mutatott,hozzáteszem mi olyan 20-30cm-ről mértük és valóban a gyártó nem írja milyen távolságról méri,de úgy saccoltam olyan 4-5 méterről hiteles lehet a 11dBA-érték.
mod:ja és valóban a vga hűtő csere is sokat javíthatna a helyzeten,mondjuk egy S1.[ Szerkesztve ]
-
-
Vasinger!
nagyúr
VGA hűtőt nem cserélek! Az garivesztéssel jár, és én rendes boltban vettem, szval biztos ami biztos. A vga biztos erős zaj és hőforrás fog maradni a gépembe. Ennyire tellett....
Én sztem mindannyian a Nocutaából a Régi, nagy silent ventinek kikiáltott 1200 RPM-s ventit néztétek. Nekem az újabb verzsön van, P12 1300 RPM-es és úgy "mértem" le az zajszintet, hogy mindennek lehúztam egy percre a hűtőjét az alaplapról és VGA-ét pedig a VGA-ról. Tényleg, szinte semmi zaj nem volt és még a ház oldalát is ráraknám, akkor aztán már tényleg semmi....
z0d1AK: Arra se pénzem, se helyem nincs a házba.
Szumma szummárum, lehet, hogy lesz még 1 Noctua, de talán egy S-Flex!
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Vasinger! #8138 üzenetére
A vga hűtő csere nem jár feltétlenül gari vesztéssel,én is boltban vettem az enyémet.
Te lehúztad 1 percre a vga-ról a ventit?Ezt nem biztos,hogy kockáztattam volna egy ilyen hőtermelésű kártyánál.
Amúgy valószínű,hogy a régebbi Noctua-t próbáltam mert kb 1,5 éve volt az eset.De ha 100rpm-et gyorsult azóta,nem tudom mivel halkult volna,mindegy.
Viszont az,hogy 1 venti halk,nem biztos,hogy abból 2-3 db esetén is olyan halk marad.
A helyedben a Noctua mellett döntenék.Ha az bevált akkor felesleges kockáztatni egy másik modelt.
Én csak 1 fajta ventit használok,nem keverem őket. -
z0d1AK
nagyúr
válasz Vasinger! #8138 üzenetére
hát az nem jár garivesztéssel, csak ha látványosan elcseszi valaki.
pl volt itt a fórumon 1 srác, aki a 8600gt-n akarta lecserélni a hűtést. nem szedte ki a karit, hanem úgy, bent a házban szedte le a hűtőt, majd rá akarta rakni az újat, de nem tudta, ezért be akarta kapcsolni a gépet, h segítséget kérjen.
azzal volt, h a régi s3-aknak sem volt hűtője, tuti megy az így is...
1et még villant a monitor...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Vasinger!
nagyúr
Hát, nem féltétlenül.... Az nekem már épp elég, hogy van esély a garivesztésre.
Igen, lehúztam 1 percre. Alapból, amíg nincs használva a GPU, addig nem is mozog rajta semmit a venti és 63 fokon marad, csak terhelés alatt melegszik, úgy igazán.Lehet, hogy marad a Noctua, de még vállogatok ezek közül:
"SLIP STREAM" 120mm Case Fan
Arctic Fan 12 PWM
És persze az S-FLEX -
z0d1AK
nagyúr
válasz Vasinger! #8141 üzenetére
leveszed a hűtőt, felteszed az újat, ha valami baja van, akkor leveszed a hűtőt, és vissza teszed az eredetit.
nem is látszik semmi sem.
akkor honnan lehetne tudni, h eredeti volt-e rajta mikor meghalt, agy sem?| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Vasinger!
nagyúr
Az a bajom, hogy lassan kint van a 4850 fél éve és írkálták a 4850-es topikban, hogy amikor néhanyan megvették, azon a napon mikor kijött, feltették az Accelero S1-et ráventit stb.
Most november december táján, mindenki ír, hogy tönkrement neki a kártyája alatta...
Vmi a Vram hűtéssel lehetett a baj állítólag. 2 kezemen nemtudom megszámolni, hány ilyet olvastam...[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Vasinger! #8143 üzenetére
én személy szerint még nem találkoztam velük.
de am azon nemtom van-e memóhűtő borda, mert gondolom az nem volt nekik rajta, és megsült a memória akkor.
nemtom, nálam már a 6600-ál alap volt a memória hűtés a vf700 mellé, amit át is örökítettem a 76020gt-re| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
ZCoyote
őstag
Romani ite domum.
-
Henk
veterán
válasz Vasinger! #8141 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani,hogy 2d-ben nem megy a venti a vga-n?
Amúgy sok 4850-et hallottam,hogy nem kellett variálni a hűtővel és besz@rt.Volt egy ismerősöm akinek 3-at cseréltek egymás után.Dehát a nagyság átka.Sok az eladott példány,nagy a selejt is.
A SS hangos lesz neked.Az AC pwm,amíg nem melegszik a gép lassú lesz és kevés légszállítású.
ZCoyote.így ránézésre semmi különbség,gondolom teljesítményben szintén.Ha nagyon melegedős a lap akkor érdemes a zalman-t is megtámogatni egy ventivel.[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Jójó, vmennyit pörög, de az semmi. Fan Speed: 0%. Az ss, az gondolom a SLIP STREAM?!. AC kilőve.
Akkor marad a Noctua, vagy az S-FLEX.
-
Henk
veterán
válasz Vasinger! #8149 üzenetére
0% és 1559 rpm-et pörög a venti?Ott valamelyik adat nem stimmel mert akkor 100%-on meredek lenne.Meg eleve,hogy tud 0%-on lenni,manuálisan szabályzod?Mivel?Mert általában teljesen egyik progi sem engedni visszavenni.
Az ss a slip stream igen.
Maradj a noctua-nal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Óra topik
- Objektívek topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Filmvilág
- BMW topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 3000 sorozathoz ventilátor szett / Trinity - AMP Holo
- NZXT H510i Rivals Limited Edition - My Hero Academia
- Új, SSD és HDD hűtők, féláron! (Piros, Kék, Fekete)
- MSI 3060, 3070, 3080 új ventilátor
- EVGA Super NOVA 2000W Gold tápegység eladó, pár nap üzemidővel, 8 év First Shop magyar garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest