Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
Nos. A kérdésem az lenne, hogy lenne egy heat pipe-os chipset hűtő. Tegyek rá inkább egy halkabb ventillátort, ami fújja a meleg levegőt róla, vagy elég ha a házhűtő (12cm-es szabályozható) szívja le róla kb. 2cm távolságból?
-
galóca18
tag
Henk es Tothgera30
Koszonok minden segitseget! (Elnezest, az Ubuntu nem ad ekezetet )
Megrendeltem, jovo het csutortok-penteken megjon Attol tartottam, hogy az 525W tul sok lenne. Vegulis a 300W is eleg volt eddig, ez pedig 425W lesz. Remelem, nem banom meg.Ma a haz jott meg, osszedobtam tobb-kevesebb sikerrel: Windows nem, Ubuntu Live igen. Ez van... Megyek vele az "Azonnali kerdesek oraja"-ba.
Tovabbi jo forumozast Nektek!
GalocaÉjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
SOAD19
addikt
Hello!
Tegnap végre vettem egy Cm 690-es házat hosszú tanakodás után. A gondom csak annyi vele, h a benne található ventiket kicsit hangosnak találom, még a régi 8cm-es Noctua ventikhez adott ellenállásokkal is. Én eddig Noctua ventiket néztem: EZT
Meg eztEsetleg tudtok más alternatívát, mer nem a legolcsóbbak. (3-3,5k) De ha a Noctua a bestbuy hangerő és légszállítás tekintetében, akkor csak megveszem.
Meg lenne egy olyan kérdésem, h kék ledes ventiben van vmi jó halk, mert a ház első ventije 7 V-on nagyon belassul.Köszi!
-
spln
tag
válasz PiciKenny #6686 üzenetére
hát én még nem cseréltem le, de egy ilyet néztem ki a gyári helyett.
az enyém (bár még nem reped ) eléggé rázkódik és tényleg berázza a bordát a ház és az oldal lap pedig jól felerősíti...egy újítás a TX-hez képest, hogy a TX2-n csavarral van felfogatva a venti, nem pedig gumi pöcökkel, ami csillapítaná a rezgést és a régin 4pines pwm venti volt. felmerül a kérdés, hogy ez mért volt jó...
szétszedtem a hűtőt, méregettem és arra jutottam, hogy normál 92mm-es ventiből bármilyet rászerelhetsz, mert ilyenhez passzol a lyuktávolsága. lecsúsztatod a gyári légterelőt és a négy csavarral ráfogatod az újat. szerintem ennyi, de amíg nincs meg az új venti nem tudom kipróbálni
"Danger! Avoid death!"
-
Zola007
veterán
8 v. 9 centis venti beszerzése vált szükségessé ebben a nyomorék melegben. Tesóm gépére raknám be első-hátsó viszonyban, de mivel munkára kell, nem árt ha elfogadható a zajszint(nem kell hangtalan).
Olvasgattam a topicot, de elég nagy a szórás a véleményekben azokról, amiket kinéztem:
A kék Coolink swif (1000-es v. 1500)
Arctic PWM
v. SilentBlade
(Noctuából meg kettő már $)A saját gépemben van 8-as Gl SB, de a többivel nincs összehasonlítási alapom.
Az SB hangja nekem bőven megfelel, pedig oldalfalra van rögzítve, tehát rezonálgat is egy kicsit, de még bőven jó, így vmi ilyen (v. jobb) szintűt keresnék.Sajna 12-es nem megy semmiféleképpen abba a régi kodegányba, mostanság már másznak a fokok, de mennie kell a gépnek
(mondjuk levett oldallappal jobban érzi magát, mert elég jó a huzat a szobában, csak tesóm érzékeny erre is, hát nagyrészt ablak zárva)Még egy kérdés: Másik vinyó is kerül bele, erre mit ajánlotok. Coolink kék hűtője 2400-ért lenne, evercool sárga rondaság 1500-ért. Viszont ebből is csak az evercoolt ismerem, azzal elzörög a WD RE-m 30 fok körül. Ettől jobb vagy rosszabb a Coolink?
Javaslatot, infót előre is köszönöm.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ImI87
őstag
Én nyugodt szívvel ajánlom a Noctua-t
Telj./hang arányban ez a bestbuy, egyetlen hátránya az ára. De megéri.......Én is bevásároltam Noctua-ból 15K-ért
És attól sem kell félned, hogy hamar tönkremegy, mert egyrészt nem fog, másrészt meg ha normális helyen veszed, akkor 5 illetve 6 év gari van ráÚgyhogy Noctua
-
Geza26
senior tag
Hello !Hogyan tudok egy 8 cm-es ventit 12V helyett 5 V-on járatni? A ventin lévő molex csatlakozón kell átraknom a szálakat? Hogyan tudom kihúzni azokat a mostani hehyéról?
Köszönöm!
Géza
-
ANT
addikt
Az érintkező oldalán van két, kicsúszást gátló tüske. Ezeket benyomod pl. egy órás csavarhúzó hegyével, és kijön az érintkező.
De biztos vagy te abban, hogy el fog indulni 5V-on az a venti? Másrészt ha menne is, muszáj állandó 5V-ra kötni? Miért nem szabályozod pot.méterrel v. szoftveresen?
Szerk: ja, és úgy variáld át, hogy a tápegység-molex piros-fekete ágaira csatlakozzon a venti.[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
PiciKenny
senior tag
Köszi a választ, bocsicsak most olvastam vissza
Nekem se reped se semmi. Gondoltam h ennek van baja mert eddig, átlag hömérséklet 9x333 on ( e 2180n ) ugy 36-35volt..nekem magasnak tünik..lehet h nem szállit annyi levegöt és azért passz..hozzá tenném, hogy úgy 1600on pörög. nem a cpu cuccba dugtam hanem 1 másikba én valszeg majd ezt néztem ki magamnak, csak kicsit drága na de mind1 majd meglássuk, lehet h csak a meleg idő miatt volt ilyen x))
köszi még 1x! -
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!
8800GTX-re milyen hűtést ajánlatok?Így nyáron elég melege van,ezért szeretnék valami profi hűtést rá.FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
-
szente
addikt
hali
láttam múltkor a prohardver aprói között egy olyan ház ventit,aminek volt hőérzékelője és úgy állította magától a fordulatszámot,de lehetett potival is.azt hiszem 8centis volt.már vagy fél órája guglizok,meg nézegetem a prohardvert,de nem találom.nem tudjátok melyik ez a típus?meg esetleg valakinek valami tapasztalata?vagy tudtok mást ajánlani?
elsődlegesen egy 300w-os tápot kellene hűtenie,másodlagosan meg egy vinyót fog,egy passzív cpu bordát és egy északi híd bordát(msi wind board majd ha egyszer megjelenik).az egész egy nagyon pici házban lesz.
köszi
üdv -
Henk
veterán
válasz manutdzoli #6715 üzenetére
A TR HR-03 Plus nagyon jó hűtő rá,de elég drága is.A másik ami jó választás lehet szerintem az AC Accelero extreme 8800.
-
gyiku
nagyúr
2db 12es AC 12025 nagyon baba, csak 12V-on mar hangos a ketto ez van, hutson, az a lenyeg
hüllő
-
GeeTeQ
tag
sziasztok!
van egy AMD Sempron 2800+om vagy mim (vagy 3100 már nem tom) , 1,8 ghz az a lényeg... 754-es foglalat ha jól emlékszem...
szal a kérdésem az lenne hogy kéne rá egy olcsó, de kurvahalk venti... melyik a jó választás?
pontos tipust szeretnék kapni .why must i deal with the shit?
-
SOAD19
addikt
Hello!
2 db halk 12 cm-es házventit akarok venni. Valószínüleg ez lesz az: [link]
Elég az a 59 m3/h?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
spln
tag
válasz PiciKenny #6714 üzenetére
Hát nekem 5000+ ~3GHz 36°C körül az idle (1400~1500rpm). Nem tudom E2180nak kevesebbnek kellene-e lenni, de szerintem az nem sok. Bár azzal, amit linkeltél légszállításba tuti nem lesz gond, de a csendről lemondhatsz Persze kinek mi a fontos
Mondjuk házad szellőzése is fontos lehet én pl gyárit beteszem majd előre befúvónak gumifelfogatókkal
Én első sorban a rezgések miatt akarok másikat engem kicsit zavar ez a brummogó hang, bár egyáltalán nem vészesAmit linkeltél az nem olyan sok, ha azt nézed, hogy szabályzó is van vele, és elvileg egy hőérzékelő is a gyártó szerint.
Esetleg próbálj meg két ilyet az még 2 is kevesebbe van (bár ennek a légszállításáról nem találtam adatot, de itt mintha azt írták volna, hogy nem rossz)[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
szente
addikt
-
Tothgera30
Ármester
A ventillátort Revoltec Lightwriter-nek hívják. Az SMD LED-ek és a beépített hőmérséklet szenzor segítségével egyedülálló módon írja ki az aktuális levegő hőmérséklet értékét különböző effektek kíséretében. Sajnos csak 8cm-es méretben kapható.
Fordulatszám: 2000 RPM
Légszállítás: 29 mł/h (17 CFM)
Zajszínt : 29 dB(A)
Csatlakozó : 3-Pin Molex[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
DreiNN
tag
Hellósztok!
Ma vettem egy Glacialtech Silent blade 12cm-es hűtőventit.
Meglepett,hogy 2db csatlakozó van rajta egy 3pin-es és egy nagy amiben csak 2db van bekötve. Mind a kettőt be kell kötni,vagy elég a 3pin-t bedugni alaplapba?
Lehet ezt velemivel vezérelni?Köszi!
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
-
spln
tag
-
-
Khelben
nagyúr
üdv!
van egy noname midi torony házam. Kaptam 2 12 centis ventit, bekötöttem 5V-ra őket, némák, tök jók (papst, ha jól írom).
kérdés: hova rakjam őket? a proci meg a vga ventijét szeretném velük halkítani, mindkettő hőmérsékletérzékeny, tehát ha sikerül lehűteni a környéküket, akkor halkabbak lesznek...
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #6727 üzenetére
Érdekes ez a venti,még jónak is mondanám,hogy így világít pedig én utálom a ledes ventiket.De a légszállítása és a hangja katasztrófa.Lehet leszabályozva dísznek használható lenne.
-
szente
addikt
válasz Tothgera30 #6727 üzenetére
konkrétan nem ez volt az,amit én néztem az nem volt beleintegrálva egy fél diszkó meg ez nekem hangos is,de legalább a méret jó,viszont legalább van egy kiindulási pontom.köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
DreiNN
tag
válasz CounterBoci #6730 üzenetére
Köszi szépen!
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
-
SOAD19
addikt
Hello!
Noctua tulajokhoz lenne egy kérdésem!
Vettem ma egy ilyen Noctua ventit. Az normális, h a motorjából ilyen kerregő hang jön. Tavaly vettem egy 8 cm-est, de annak nem nagyon van ilyen hangja. Különben nagyon csendes lenne, csak ez a kerregés k*rvára idegesít. Sürgős lenne, h ne fussak ki a 3 napból.Köszi!
-
lala42
őstag
Hello! Én tegnap vettem 1 NHC12P provihűtőt, valamint volt 1 NFS121200
a házban hátul kihúzónak. Nekem is az első egy-két bekapcskor volt ilyen hang, de már elmúlt. Valszeg a csapágyazása miatt be kellett állni neki, de mondom, hogy már nincs. Egyébként írtó halk, és nem is hűt, hanem egyenesen fagyaszt
Én nem bántam meg. Szóval valszeg nem a hűtő hibája.
(Azonban ami zsírt adtak hozzá, az valami felháborító.Mármint a mennyisége. Ennyi pénzért, már elvárná az ember, hogy kicsit többet rakjanak bele, ne úgy kelljen kitaposni az utolsó cseppet is a fecskendőből )Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Kapti
tag
Van egy frankó Aerocool 12cm-es hűtőm, amely ráadásul még ledes is és jó nyomja a levegőt ahhoz képest, hogy kis fordulaton jár, és teljesen hangtalan. Minden szép és jó lenne, ha mindig műkődne. Az a baj, hogy gyakran egyszerűen nem akar elindulni pedig 12V-ra van kötve, ha egy kicsit megmozgatom a ventilátorát akkor elindul
Ilyenkor mit lehet tenni?Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
GeeTeQ
tag
sziasztok!
van egy AMD Sempron 2800+om vagy mim (vagy 3100 már nem tom) , 1,8 ghz az a lényeg... 754-es foglalat ha jól emlékszem...
szal a kérdésem az lenne hogy kéne rá egy olcsó, de kurvahalk venti... melyik a jó választás?
pontos tipust szeretnék kapni .why must i deal with the shit?
-
DEJVID
őstag
sziasztok! érdeklődnék hogy a Corsair DOMINATOR Airflow Fan mennyire hangos?illetve a méreteit meg tudja valaki mondani? előre is köszi
-
DEJVID
őstag
ja meg lenne egy másik kérdésem is. a házamban lévő ventik 4tűs csatival vannak. ha ezekhesz veszek 3tűs átalakítót akkor előlapi szabályzóval tudnám őket állítani?
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #6746 üzenetére
Igazából nekem sem.Utálom a ledes ventiket meg minden csicsás bisz-baszt a házban.A gyári ledes ventiket is lecseréltem,procihűtőt meg a tápot is.Na persze nem mindent azért mert ledes volt de jól jötta cserével,hogy most semmi nem világít benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest