Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz BullZeye #6401 üzenetére
Az azt jelenti, hogy mennyivel nagyobb a proci hőmérséklete a környezeténél (szoba). Különben megtévesztő lenne. Nem mindegy, hogy 10 fokos, vagy 30 fokos szobában tesztelik...
57 dB(A) elég sok, de a TX2 is 53 dB(A). Az S963 meg 50 maxon. És 6 dB növekedés kétszeres hangerőt jelent ugye.
Leszabályozva elég csendes lesz szerintem. Majd számolj be róla, hogy milyen. :] -
ImI87
őstag
Hello!
Nekem is volt ugyanilyen panelem, és én is ugyanígy jártam vele. A ventik remegő, sípoló, zörgő hangokat adtak. De nálam a márkás Noctua NF12S, és egy Scythe is ezt csinálta, ezért ideges lettem, kiszereltem, és szó szerint beb@szatm a kukába. 4K-ba kerül, és használhatatlan.
Más kérdés:
Keresnék olyan 12 cm-es ventit, ami kék ledes, és nagyon jó minőségű. (halk, de fúj rendesen.) Ilyen gyakorlatilag nem is létezik, de azért hátha.......
Nézegettem ezeket a SilenX Xtrema Pro ventiket, és a specifikációk hihetetlennek tűnnek. Hatalmas légszállítás és minimális hang. Ez tényleg igaz lehet, vagy csak kamu? Akinek van ilyen 12-es ventije, az légyszi írjon már pár sort objektívan!
Mondjuk 5 rugóba kerül, ami nem kevés, de ha igazak az adatok, akkor veszek párat.Köszi
ImI
Ezt kérdeztem a saját topikjában is, de az tökre kihalt, és nem válaszol senki.
-
canniball
nagyúr
"PWM-re gondolsz szerintem."
Lehet, mint írtam nem értek hozzá. Amikor viszont ezt először olvastam a panelről még nem voltak PWM-es ventik."57 dB(A) elég sok..."
A négyütemű motorral szerelt fűnyírómon van valami hasonló érték feltüntetve.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
PiciKenny
senior tag
hali táp ventije nekem kicsit unalmas..ezt a 12cm es ventit nemlehet kicserélni pl 1 ledes halkabb ventire? persze táp baj nélkül, elöre is köszi a választ remélem nemhülyeséget kérdeztem
-
Henk
veterán
Nekem volt Silenx ixtrema ventim,a 74-11 típus.6K volt és iszonyat hangos motorhangja volt,úgy eladtam,hogy besem raktam a gépbe.Sokkal hangosabb volt mint akármelyik másik amivel összehasonlítottam.Lehet sz@rt fogtam ki de nem hiszem.Szabályozva jóbb volt,de akkor a légszállítása volt gyenge.
-
ImI87
őstag
hát sajnálom
de létezik bármilyen venti, ami jófajta, és ledes is?
mindenképpen ilyenre lenne szükségem, de ami ledes, az szar, ami pedig jó venti (pl noctua-k, meg s-flex-ek), abból meg egyáltalán nincs ledesnem értem, hogy v.melyik gyártó miért nem csinál ilyeneket. sokan vennék, és nagyot kaszálhatnának rajta. szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
MEKK
aktív tag
Hali.
Vettem egy gigabyte 8600GT-t zalman VF700-AlCu hűtéssel gyárilag. Ennek azt írják hogy 1350-2650ig van a fordulata. Ezt a kártya szabályozza vagy ez mitől függ? Milyen progival tudom megnéázni hogy mennyit forog a VGA venti?
GPU 35-40 fok között van állandóan játék alatt is. ezért gondolom hogy az pörög mint az atom Házventiket lehúztam meg a proci hűtőt is levettem 1000-re és akkor is olyan hangja volt.
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
Esetleg ez a NorthQ? Éppenséggel halk, csak az a 38 CFM.....azért jobb lenne meghallgatnod valahol élőben. (Nekem ennek a 8-as változata van, de nem ő az egyetlen házventim, szóval különösebben nem zavar a kis légszállítása.)
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
mrmrg
tag
Hello!
A gépem passzivizálásán gondolkodom.
D805re milyen passzív hűtőt érdemes tenni?
Ninja, és Silent Square amiket eddig néztem.
Esetleg tapasztalatok vkinél ezzel a procival?
Köszi -
Henk
veterán
Nem tudja valaki,létezik olyan átalakító ami 4 pines ide tápcsatit alakít át 3 pines-re?Magyarul az alaplapra lehet dugni(3pin) és a másik végére molex venti csati menne(4pin).
Tudom,hogy a fordítottja van,de ilyen létezhet???
Thx. -
danee91
senior tag
Hali!
Haverom most vesz gépet, de nem tudja, milyen hűtőt vegyen az E8400-hoz 10e Ft körül. Légyszi vki, aki vágja a témát, mondjon már jó hűtőket innen[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
danee91
senior tag
Ja, azt elfelejtettem mondani, h ezt választotta:
Xigmatek
Csak mondta, h ha tudok jobbat hasonló árban, akkor mondjam. Egyébként jót válaszott? Mert ha nem, még cserélhetünk, de nem sok időnk van.ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
Henk
veterán
-
Henk
veterán
Nos csak annyi lenne az értelme,hogy moduláris a tápom és semmi ide-s cucc nincs a gépemben csak 1db venti.Ha ezt az egy ventit átalakítóval megtudnám oldani,hogy lapról menjen akkor az ide tápkábel kikerülne a gépemből és ezzel fogyna a vezetékek száma,csökkenne a zsúfoltság.Gyakorlati haszna nem lenne,csak az egyszerűséget szeretem.Ennyi.
Amúgy természetesen nem egyforma a 2 átalakító amiről beszélünk.Az egyik a 3 pinest alakítja molex-re a másik(ha van ilyen) pont fordítva.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
-
S.Y.S.
aktív tag
-
mobbo
senior tag
hol tudok venni ilyen hagyomanyos ventiracsot?
[link]
lehetoleg budan, raktarrol, szemelyesen
thx[ Szerkesztve ]
-
danee91
senior tag
Hali!
Van egy Zalman ZM-F2 ventim, de 12V-on nagyon hangos. A Noiseless Connectorját ellopták, állítólag 7V-ra "állította" a feszt. Namost hogy tudom elérni, h 7V-on menjen?(vagyis nem biztos, h 7V, de erről tudok csak)
ZM-F2
Ez a hivatalos weboldala, de feszt nem ír. ZM-F1
Itt írnak fesz értéket, de hát ez a 8cm-es változat...És akkor mit és hol kell vennem, h le tudjam szabályozni?(lehetőleg minél olcsóbban akarok kijönni, ha lehet, nagyon olcsón)...
Remélem van rá mód.ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
canniball
nagyúr
válasz danee91 #6439 üzenetére
1. Lehet ilyen "Noiseless Connector"t utólag is venni.
2. Vehetsz előlapi panelt vagy egy potmétert.
3. Átbarkácsolhatod, hogy 5V-on menjen.
4. Ha a lapodra van kötve és találsz megfelelő progit szabályozhatod azzal.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
danee91
senior tag
válasz canniball #6440 üzenetére
1. Ilyet sehol nem találok.
2. Most nem válaszolnék.
3. Sztem 7V kell neki, vagy 5,5V ez alatt gondolom a venti be sem indul. De nemtom, h kell átbarkácsolni, tudsz linket adni?
4. Na igen ezt akartam én is, de mitől függ, h egy progi tudja-e szabályozni vagy sem? Tudsz pár progi nevet mondani?ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
danee91
senior tag
3. Mondom, h nem tudom a 12V-ot átalakítani
4. Ezt már asszem próbáltam, de nem jött be. Lehetett az a kudarc oka, hogy a ventit a Power FAN részre dugtam, nem a System FAN részre? Gondoltam mind2 12V úgyis mind1.ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
danee91
senior tag
Akkor azt kérdezem, ha ellenállást akarok bekötni, milyenre van szükség? A venti adatai picit lentebb olvashatók.
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
Tibord
senior tag
válasz danee91 #6446 üzenetére
helló
Nekem a 8cm-esek előtt van ellenállás.
De szerintem ugyanaz a kettő (meglepődnék ha nem)
Lemértem neked. Kb 56,1Ohm
Tehát menj be egy híradástechnikai boltba és kérj egy 56Ohm-os elllenállást.
(Teljesítménye legalább 0,5W-kell hogy legyen de szerintem inkább nagyobbat. 0,6W vagy 1W) pl.: [link]
Ezt kösd be a piros ágba. Ha jól számoltam és én drága és precíz ellenállást ajánlottam 41Ft+5 perc munka és megvagy de van 10Ft-os változat is csak az melegedni fog mint az állat. (conrad árak alapján ami nem olcsó )[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
mobbo
senior tag
válasz danee91 #6446 üzenetére
7Volt modding
a csati 2 szelso aga 7V de igy rovidzarlatnal leeg a tap
eselye kicsi de van, vedd figyelembe, szakemberek emiatt szoktak panikolni
nalam is 7volton volt sokaig egy zalman venti, nem volt vele gond -
Tibord
senior tag
egy felmérést szeretnék készíteni ha segítetek.
Tervezek egy PWM alapú ventillátorszabályozást mely teljes egészében ítthon épített (ha úgy tetszik gányolt).
A DVD alá tervezem de ez most nem fontos.
A lényeg.
Én a következőket terveztem bele:
4 potméter: 1 a procinak, 1 a videókártyának, 1 a ramokra és az északí hídra irányított ventiknek és 1 a házszellőztető ventiknek)
1 kapcsoló ami mindegyiket lekapcsolja (kivétel házszellőztető) + lekapcsolja a kijelzőledeket (alvás üzemmód) +biztonsági beállításként előre beállítótt hőfok felett autómatikus indulás
1 kapcsoló autómata vagy kézi üzemód közti váltásra
Az autómata hűtéshez elhelyezendő 3+1db hőérzékelő (proci, VGA, vinyó, + külső vagy belső)
Ledes (20 ledből) hőmérő mely mondjuk 20-70fok közt mér 2,5foléptékben)
Mindegyik potihoz 10 ledes fordulatszámmutatót (bár elvileg a gép is kifogja tudni írni csak éppen ahol 2 vagy 3 venti lesz egyhelyre dugva ott nem lehetnek problémák)Hát durván ennyi.
Arra lennék kíváncsi hogy van-e valami amit kihagytam vagy esetleg szerintetek fölösleges lehet.
Előre is öszi az építő jellegü tanácsokat.Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest