Hirdetés
Aktív témák
-
einstein
senior tag
Tegnap hosszasan néztem a Philips új 40 colos ledes tévéjét. (40PFL8664 - eddig azt hittem ők csak 42"-osat gyártanak...)
Érdekes volt. Alapvetően nagyon tetszik a dizájn, meg hogy van benne Ambilight, de... Néha bizony akadozott a kép, sőt bizonyos részletek néha recésedtek. Először csak az tűnik fel, hogy valami nem az igazai a mellette lévő tévékhez képest, aztán kezdtem el figyelni...Ez vajon miért lehetett?? A forrás nem BD volt, mint ahogy eredetileg gondoltam, hanem valami promóciós HD kábelcsatorna...
Ja, közben tanúja voltam egy érdekes párbeszédnek. Egy fiatal pár tévét nézett, persze nekik már nem kell az LCD, mert ők LED-et vennének.
-
Drag77
senior tag
válasz Hullamoso #38791 üzenetére
Szia!
Elöször nézd végig a lakásban a kábelt toldásokat. Ha van ellágazás akkor próbáld ki hogy a tvbe direktbe viszed a koaxot és akkor is van e kockásodás, ha megszünik akkor az elosztód, csatlakozók a ludasok, ha nem szűnik meg mehet a hiba bejelentés.
üdv. Drag
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
Andrej29
csendes tag
Sziasztok!
Szokásos kérdést tenném fel.Tv vásárlás előtt állok 1 típusra szűkítettem a kört.46b650.De vasárnap elmentem a MM-ba és megnéztem még a 40b650-est is és azt tapasztaltam hogy annak szebb képe volt.Tudom ez sokk minden más dologtól fűgg,de azért megkérdezem hogy van e valakinek tapasztalata a két tv összehasonlításáról. -
-
Scoobyka
addikt
egyre szomorúbb hova sülyed a színvonal meg a veszekedés....ész érvek? toleráns viselkedésről hallotattok már?......esetleg negativitás helyett érdeklődés és pozitivabb hozáállás?....
nem egymás ellenségei vagyunk....
-
umek
tag
válasz scream24 #38743 üzenetére
Szia. Én azt mondom, hogy amennyiben van valami ismerősöd, aki tud normálisan hegeszteni, akkor érdemes lehet csináltatni egyet.
Mi így csináltattunk egy falra szerelhető állványzatot, ami meglehetősen masszív, és jóval olcsóbban ki lehet hozni, mint egy boltban beszerezhető cuccot.más:
Tegnaptól én is boldog tulajdonosa vagyok egy Samsung LE-40B650-nek, a készülék gyönyörű, az [itt említett] kotyogós hiba a talprésznél nálam is jelentkezett, de nem csíptem le a csavarok végét, úgyhogy egyelőre kotyog (mondjuk szerintem ez egy ilyen készüléknél elfogadhatatlan).
Amit eddig néztem rajta:
- XBOX 360 HDMI-vel összekötve, csak jót tudok mondani róla
- Analóg TV adás: az általam eddig látott LCD tv-khez képest szebb képet ad, bár ez nem meglepő, viszont nagyon szépek a színei és meglehetősen éles is a kép.
- Notebookkal HDMI-n keresztül összekötve filmnézés: nagyon pozitív csalódás, tényleg csodás képe van, pedig nem is HD filmet néztem rajta. Teljesen más élmény, mint korábban másik LCD tv-ken, bár azok tudásban gyengébbek voltak, mint a "kicsike".Ma este talán már lesz időm vele mélyrehatóbban foglalkozni.
egyéb észrevétel: Brutálisan hosszú a doboza. Mikor először megláttam, el sem akartam hinni.
[ Szerkesztve ]
Légy korrekt.
-
Gilberto
aktív tag
Az LG-nel is globalis garancia van,mint a Sonynal? Ha teszem azt en itt Nemetorszagban veszek egy tvt,azt Magyarorszagon is minden gond nelkül javitani fogjak?
[ Szerkesztve ]
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
tupacamaru
veterán
Notebook-kal nem tudnál HDMI-n egy input-lag-ot fényképezni?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
anrab
addikt
válasz einstein #38803 üzenetére
szerintem ez azért lehet mert ez a tv a tavalyi 74xx-as és 76xx-as sorozatának az összegyúrt változata, ami idén a 8404-es belépő alap modell volt, ledes ambi light-tel. ez kapott most led oldalsó háttér világítást. ja, és nem értem én se hogy miért lett 2"-al kevesebb.
lehet hogy az már nem lett volna homogén? vagy elfogyott a led? vagy csak etetés mert a amu is 40-es? -
anrab
addikt
válasz guriga1234 #38812 üzenetére
nem tudom milyen a tv-je, de a fényerőt csak az szokta állítani magától
ha nincs benne rakasson bele és akkor lesz mit kikapcsolni -
sonique
őstag
probald ki inkabb ezeket
http://www.eizo.de/pool/files/de/Eizo_Monitortest.zip
ez a tesztképeket adott monitor méretéhez rendereli le ..
vagy esetleg ezt az oldalt tudom ajánlani itt némi magyarázat is van
[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
Van már vkinek tapasztalata a LG 42SL8000 tvvel ? Vacilálok rajta nagyon.
[link] 300e Ft lenne a keret tvre.
Illetve az SL9000 ledtv hattervilagitasa olyan mint a samué 6/7/8000 vagy mint a sharpé ? Amiről páran fentebb vitatkoztak. Előre is köszi!CSAKAKISPEST!!!!
-
zhagyma
őstag
LG42SL8000 Itt a például feketéjével nem voltak kibékülve.
SL9000 ezek szerint a SHARP "full LED" elnevezésű háttérvilágításra hasonlít. A honlapon nem ordítják világgá, hogy azt a 960 LED szergmenses háttérvilágítást vezélik a szegmensenként (local dimming), de lehet más forrásból kiderül. -
Cha-b
senior tag
válasz szabi__memo #38829 üzenetére
Én itt találtam hogy Edge, lehet hülyeséget írnak. Mindenesetre aki tutira kideríti, az majd beírhatná ,mert kiváncsi lennék rá.
zhagyma köszi nekedis. Amúgy samu párti vok, csak az a +2'' miatt gondolkodtam lgben, illetve philipsben, de az megfizethetetlen. 9xxx es tipusok.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
tuso
tag
...Tegnaptól én is boldog tulajdonosa vagyok egy Samsung LE-40B650-nek, a készülék gyönyörű, az [itt említett] kotyogós hiba a talprésznél nálam is jelentkezett, de nem csíptem le a csavarok végét, úgyhogy egyelőre kotyog (mondjuk szerintem ez egy ilyen készüléknél elfogadhatatlan)....."
Én úgy tudom, hogy kétféle csavar van dobozban, szerintem te nem jó csavarral akartad rögzíteni. -
nightshadow
veterán
Itt a videó szerint az LG SL9000-nek gyenge a betekintési szöge, ami a feketében nyilvánul meg: [link] Elég rendesen kifehéredik.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
Én is szemezgettem az LG42SL9000/9500-el (LED szegmenses/LED edge-lit) típusokkal, de LG valahogy nem tud SAMUNSG feketét produkálni az "istennek sem". A SHARP 600/700 LED-s TV-k elektronikája meg sok "hülyeséget" csinál a képpel. Például: vizes jeleneteknél az éles kontúrokat el tudja rontani. Mondjuk az MPEG4 enkóderek / dekóderek "halála" a víz ..., de hát a Samu megoldotta.
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki ezt az évet le tudom zárni egy LCD TV vásárlással. A keret kb 250.000 körül mozog.
Első kiszemelt áldozatom a Samu 40B650-volt, ami az LG 42LH5000-al viaskodott. Mivel szépen csökkentek az árak, most szemezgetek a samu 46"-os verziójával.
Viszont az utóbbi időben nézegettem a LED-es TV-knél és érdemes max 300.000 kategóriában foglalkozni velük, vagy inkább egyelőre maradjak a "sima" LCD-nél?
Vélemény, tapasztalat?
Köszi -
Cha-b
senior tag
Köszi mindenkinek. Akkor valszeg maradok a Samunál, bár gyártanának 42eseket, illetve ne lenne olyan otromba a távirányitója.
CSAKAKISPEST!!!!
-
umek
tag
Én úgy tudom, hogy kétféle csavar van dobozban, szerintem te nem jó csavarral akartad rögzíteni.
Akkor rosszul tudod. 8 darab tökéletesen egyforma csavar van egy kis zacsiban, ezek közül néggyel felülről kell a támasztékot rácsavarozni, majd amikor ráhelyezed a TV-t, hátulról a másik néggyel megfogatod.
A távirányítós külön zacskóban, ahol elemek, stb volt, található még négy darab csavar, ami szintén tökéletesen ugyanolyan, mint a többi 8.
Összesen tehát 12 db egyforma csavar van a készülékhez.
malisonX: Köszi a tippet, meg fogom próbálni.
[ Szerkesztve ]
Légy korrekt.
-
SpeedR
őstag
Jelentem sikerült megoldani a problémát.
For the record: a hdmi-t amin a pc jel érkezik, át kell állítani PC-re itt: Menü->Bemenet->NévszerkesztésKöszönöm mindenki segítségét.
-
csbeci
tag
Sziasztok!
Van egy LE46B650-es Samsung LCD tvm, és ha a 100Hz Motion plus "normálra" van állítva rajta, akkor van amikor mosódik a kép. Viszont ha "egyedi"-re van állítva és az elmosódáscsökkentés 5-re, Torzításcsökkentés is 5-re akkor ezt nem veszem észre. Valakinek van hasonló tapasztalata. Ha valaki írt már erről, akkor bocsi, de rengeteg hozzászólás van és nem tudom mindegyiket visszaolvasni. Sziasztok
ui:egyébként nagyon szeretem a tvt és meg vagyok elégedve vele. -
vargapdavid
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült beüzemelnem a Samsung 40B6000-emet. Megtalálta a digitális adásokat és analógokat is, persze a digitális kódolt jel volt.
Észrevételek:
-Az analóg adás ellenére egész gyönyörű képet kaptam, csodálkoztam rajta.
-Rákötöttem számítógépre. Beraktam egy 1080-as filmet amit nem olyan rég láttam. Csak annyit mondok, hogy leragadtam egy órára a filmnél, annyira élveztem.
-A távirányítója valóban nem egy szépség nyertes, de a Logitech Harmony One-om sokkalta szebb látványt nyújt, így visszais tettem a csomagolásba a sajátját.
-Látványra eszméletlen szép, szinte egy új bútort kaptam.
-Hangja nem a legszebb, nem sok a mély, ami egy ilyen vékony tévétől várható volt. Ezt is gyorsan megoldottam annyival, hogy rákötöttem Logitech Z-5500-ra.
-Xboxal eszméletlen képe van, nincs semmilyen késés, teljesen élvezetes.Hirtelen nem jut több dolog az eszembe, majd írok még, ha eszembe jut bármi.
Bárkinek bármi kérdése van tegye fel.
-
umek
tag
-
burcz.techno
tag
ohh, látom sikerült beállítani a 'picikét'
leírhatnád h. pontosan merre is van ez a beállítási lehetőség win7 alatt mert sajna nem találtam meg :S
vezérlőpulton belül merre keressem ?
köszönömAsus M2N-E | A64 x2 5200+ 2,6Ghz | SAPPHIRE HD4670 512MB | Kingmax 2x512/800 + 2x1024/800 | SG 250GB + WD250GB + WD500GB + WD1000GB | GIGABYTE SUPERB 460 | AudiGY SE | BenQ 2200 HD 1920x1080 | Samsung 40LB530 1920x1080
-
SpeedR
őstag
válasz burcz.techno #38845 üzenetére
Itt találhatod képekkel illusztrálva, hogy a catalystban mit kell állítani. (underscant 0-ra)
Ha ezzel megvagy, akkor a TV menüjében: Menü->Bemenet->Névszerkesztés és a hdmi-t amin a pc jel érkezik, át kell állítani PC-re. -
burcz.techno
tag
okééé.. közben leesett h. a tv-n kel babrálni a beállítással. viszont nekem még mindíig nem változott melyik hdmi be van neked dugva a csati? vagy az mind1?
Asus M2N-E | A64 x2 5200+ 2,6Ghz | SAPPHIRE HD4670 512MB | Kingmax 2x512/800 + 2x1024/800 | SG 250GB + WD250GB + WD500GB + WD1000GB | GIGABYTE SUPERB 460 | AudiGY SE | BenQ 2200 HD 1920x1080 | Samsung 40LB530 1920x1080
-
Levin01
őstag
Kicsit elbizonytalanodtam:
Ha jól veszem ki a hozzászólásokból, akkor a Samsung LE40B650 típust többen preferálják mint az LG LCD-ket?
Szerintetek melyik jobb választás?
Samsung LE40B650 vagy LG 42LH7000? Árban kb 10K a különbség. -
tupacamaru
veterán
THX. Ha megcsinálod és HDMI-n kötöd össze a laptoppal akkor nevezd már át a TV-ben azt a portot PC-re. Menü->Bemenet->Névszerkesztés
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest