Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz lastmanrel #16372 üzenetére

    Egyreszt odairtam, hogy maganvelemeny.
    Masreszt en meg azt nem szeretem, aki riogat azzal, hogy ha a bubor +4% lesz. ES? Az a gazdasag allapota, az inflacio, vagyis a varhato jovedelem-novekedes is. A szamok onmagukban nem fajnak, csak mindig viszonyitva! Ezert - mindamellett, hogy tiszteletben tartom hogy ez a velemenyed - en nem akarlak meggyozni, de a 3rd party olvasok miatt szeretnem leirni a sajat nezetemet (sot: magyarazatomat).
    Kettes oszto: atlagszamitas. 5 evig x meg 5 evig y az a 10 evig z-vel igy hasonlithato.
    Amugy egyreszt en 2005-ben vettem fel hitelt es lattam azt a "hatalmas" elszallast amit a kieg. kamattam hitellel tenni tudott 2008-ban (a fogy.barat hasonlo konstrukcio), 86e helyett lett 94 azt hiszem, ha nem pampogtam volna hogy rossz a rendszeruk (1 ev helyett 1 ho kampert akartak alkalmazni barkire, szerzodestol fuggetlenul) akkor lett volna 96.5 talan.
    En csak netto matematikus vagyok, a hitelekrol akkor olvasgattam hozza (index forum) par evnyit amikor vettuk fel a mieinket, na jo volt egy funda kitero ott meseltek ne'mi penzuyget, de szerintem az egeszben a lenyeg hogy mindket veglet karos. Pont a devizasok megmentesen latszik, hogy a rendszer osszedoleseben senki se erdekelt (figyelem, ez csak kimondottan a lakascelu hitelre nagyon max. a fedezetes szabfelre vonatkozik, a hitelkartya stb. termekekre nem, tok mas piac), tehat a bank annyi penzt fog elkerni 5 ev mulva is, amennyi az 5 ev mulva penzromlas kovetkezo 5 evre varhato erteke, se tobbet se kevesebbet. A fogy.barat miatt nem lehet olyanfajta szivatas mint volt az mkb kgfb-nel, hogy kivonulnanak a piacrol es 10x-ezik a dijat csak hogy magadtol valts ne ok mondjanak fel, kb. erre jo.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák