Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    Sziasztok!

    Mennyire lehetséges monolit vasbeton födémet (pince felettit) feltehetően "statikailag okésan" (ezt mindenképpen terveztetni kell azt tudom, legalább egy utánaszámolás erejéig, van ismerős, nem gond) kivágni egy kis lépcsőnek, pince beépítés esetén (vannak ilyen gyémántvágós cégek)?

    25 éve épült ház. Vagy a lépcsőfeljárót csak az öntés előtt betervezett "feljáró-lyukkal" lehetne normálisan intézni? Vagy akár oszlopok kellenek majd a lyuk köré?

    Mindenképpen fal mellett gondolnám (lehetőleg sarokban, ahol két teherviselő betonfal találkozik a monolit vasbeton alatt).

    Ez még csak egy gondolkodjunk-e ilyenen egyáltalán vagy totál felejtős kérdés, szóval ha butaságnak gondoljátok, akkor szóljatok kérlek.

    A pince maga gyakorlatilag most is lakható volna, nem "pince" valójában. Van benn ivóvíz, fűtés, szigetelt ablakok, új műanyag ajtó, minden. Csak a funkciója cserélődne, ha a nappalihoz kötődne lépcsővel.

    Most a szüleim házát ért villámkatasztrófa miatt ilyen lakható területet növelő megoldásokon való agyalás megy keményen a családban, mert visszaépíteni a két beépített tetőtér szintet durván lehetetlen és szakihiány miatt még csak felmérni sem lehet a hajtépés szintjét ennek a potenciális teljes ujjáépítésnek. Akár házhoz hozzáépítés/bővítés is felmerült, de ott az alapozás, meg együtt mozgás azért tud feladatot adni szintén.

    (#86587) Kolondrum: Ha nincs szomszéd akkor legalább eggyel kevesebb a potenciális feljelentő. Ámde hatóság még ellenőrizhet akár gondolom. Ezek a szabályok meg helyi szintűek, szóval valami környéken illetékest kellene megkérdezned, hogy milyen távolságokat kell hagyni felteszem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák