Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz varsam #84605 üzenetére

    Nem olcsó, de állítólag minőségben, tartósságban és fogyasztásban az évek alatt behozza a különbözetet.

    Fu, ha csak a kazánházszerelést kell számolni a fűtéstől (padlós rész, szobák radiátor + vissztérő ág letekerve) elkülönítve minden sallanggal, rézcsővel, idomokkal, szivatyúkkal, munkadíjjal (csak a kazánházszerelés munkadíját számoltam most bele) kb. 1,6M itt Sopron mellett.
    ..s erre még ugye rájön az internet alapú vezérlés, a különbözú modulok, termofejek költsége is, ami még 360 plusz.

    Ez önálló 1 szintes családi ház, a lakott része kb. nettó 130 m2, a maradék kb 80 m2 dupla garázs,, mosókonyha és műhely. Itt is van fűtés végig grafitos hőszigeteleéssel, aljzatszigeteléssel, födémszigeteléssel, de ezekben szerintem be lesz lőve tizenpár fokra és kész.
    A nappali, étkező, konyha egy tér, itt padló van végig, illetve a folyosó / előszoba ami még közvetve csatlakozik ehhez a térhez, ide is csak padlófűtés került le. Ez padlókör van leválasztva egy keverőszeleppel, külön szivattúyval. Mivel mint írtam jellemzően egy tér, azonos fekvéssel, így nem lett agyontermosztátozva, sem körönként vezérelbe.. A nappaliba kapott helyet a Multimatic 700, ez egyben termosztát is, tehát ezen terek 7 körből álló padlófűtését ez vezérli.
    A szobákban ahogy fentbebb írtam maradtak a radiátorok. Pontosabban 3. Van egy fő gerinc, ahonnan leágaztak a radiátorok, a visszatérő ág pedig úgy mint a padlófűtés minde szobában egy úgynevezett RTL szeleppel került letekerésre. Ezzel a szeleppel a fő radiátoros körtől függetlenül lehet melegíteni, vagy csak temperálni a padlót. Kicsit tartottunk attól a mendemondától, h a hálókba a padló nem túl egészésges, mert lebegteti a port. Aztán lehet ez csak sztereotípia már.. meg nyilván rendszeresen takarítunk, de azért akkor is. Így ha az ember akar egy kis meleget, a szeleppel külön tudja szabályozni a padlót, vagy épp elzárni teljesen (attól még a radiátor ugyanúgy üzemel).
    A raditorokra a Vaillant Ambisense termofejek kerülnek. Itt magán a termofejen is be tudod lőni a kívánt hőmérsékletet vagy telefonról, az applikáción keresztül, akár távolról is.
    A lakott rész radiátoros körére 1 szivattyú került, az adott radiátoron lévő termofej szükség esetén indítja.
    Nyilván ezt lehet még úgy fokozni, h minden helységet külön szivattyúval és termosztáttal szereltetsz, de arányiban legalább helységeként plusz 350.000ft költség kb..
    A fürdőben van 1x kb. 120 x 60-as törölközőszárítós (ezen lesz a termofej és erről van az RTL szelep itt is letekerve a padlóba) és egy fixen, szabályozás nélkül a radiátoros körre kötött 190 x 60-as törölközőszárítós, ami mindig melegít.
    A melléképületrész 4 radiátorja szintúgy egy fő gerincen, 1 szivattyúval, ugyanúgy Ambisense temrofejekkel ellátva kerül kiépítésre. Így van összesen 3 szivattyúm, ahogy a fotón látszik. (Ez még csak 80%-os szint)
    A VR920 az internetmodul, ez kell ahhoz h hálózatra tudjon kúszni az egész rendszer. A VR70 pedig a padlófűtés kör miatt szükséges.
    A HMV egy 150 literes tároló, fent a padláson, pont a kazánház rész fölött. Ha megy a fűtés a kazán fűti, nyáron, átmeneti időben (éjszakai) áram. Pontosan ezért nem kombi kazán lett, csak fűtő.

    Remélem azért hellyel közzel érthető h mi miképp csináltattuk. Aztán persze az idő eldönti h beválik-e minden. :)
    De ha maradsz a Vaillant-nál, írj a supportnak. Tőlem abszolút távol áll az épületgépészet, tök más területen dolgozom, de korrekten, érthetően elmagyaráztak mindent és segítettek.

    Pl ő: arpad. pont gyongyossy kukac vaillant.com

    ui. 1 törölközőszárítóssal akarod fűteni a fürdőt, vagy ott is lesz padló végig?
    A fene tudja, ezt nektek kell eldöntni h szeretnétek-e külön vezérlést. Sorháznál ahogy írod valóban kisebb eséllyel fordul elő olyan szitu, h valamelyik szoba, vagy helység hidegebb a többinél.
    Viszont idővel előfordukhat h a család valamely tagja nem akar ugyanolyan meleget és szabályozná. Noh meg tippem szerint az alsó szint nem fog annyi hőt igényelni, mint a felső, így legalább ha már a helységenkénti szabályozást nem is, de a szintenkénti szabályozást én biztosan kérném.

    ALI_G

    Kell hozzá bővítőmodul, de maga az egység megjeleníti és kompatibilis:
    Vaillant link

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák