Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz snake1977 #87831 üzenetére
de ha növelnék a béreket talán nem mennének el az emberek.
Könnyű mondani. A béremelés nem egy egyszerű dolog ... A Posta amúgy is egy böszme cég tuti van egy halom seggvakaró vezető sok pénzért. Na de állami cég.
Na most akkor ezt képzeld el, hogy errefele azért nem tudnak eleget termelni a cégek, mert nincs ember. Dolgozik már az 30-50Km-ről hozott cigány, diák, mindenki. És szarban van a Mercitől kezdve mind.
De nem emelik a bért. Vagy csak picikét. Netto 170-190-ért sem egyszerű embert találni 2-3-4 műszakra.
Elnézel bármerre a városban, 1Km-en belül szinte biztos tudsz állást találni. És ez megérződik, nagy a fluktuáció, valami nem tetszik a munkásnak, lelép. AZONNAL. Holnap már máshol kezd.Miközben mindenhol emberhiány van. Tehát javulni nem fog a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
Egyszerű lehetne, ha a futárcégek meg tudnak élni a lassan olcsóbb árakból, akkor a postának sem hiszem hogy rosszabb a bevétele, sőt. Persze a seggvakaró "felsővezetők" nem lépnek le...de igencsak ráférne egy átszervezés a postára, kezd tragikomikussá válni ez az egész.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
pulutodurumo
őstag
válasz snake1977 #87853 üzenetére
A posta egy akkora állami vízfej, hogy csak na. Nincs az az őrült, aki bele merne fogni az átalakításba. Persze ráférne bőven, de ahhoz annyi felső- és kőzépvezetőt kéne igazolni a piaci szektorból hogy bele sem merek gondolni. Több év, több száz személycsere. Ki vállalná ezt? Egyik kormány sem lépett eddig az ügyben, pedig ezt csak úgy lehet keresztül vinni ha felülről nyomják.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Hunork
veterán
-
snake1977
őstag
válasz Hunork #87855 üzenetére
Jöhet bárhonnan, a futár céggel vannak a "gondok", nálad is a tracking szerint több országon át fog érkezni, nekem egy ilyen átpakolás során veszett el a csomagom, utoljára a szlovákoknál volt scannelve a csomag.
A "gondok" azért idézőjelesek mert eddig mindig megkaptam a csomagot, ezzel nem is volt probléma, azzal már inkább hogy nem figyelnek oda a szállítmányra, alaposan meg voltak nyomorgatva a dobozok, csomagok több alkalommal is, amikor magyarországon belül szállítottak.pulutodurumo: A Pató Pál úr féle hozzá állás előbb utóbb összeomláshoz fog vezetni, és biztos vagyok benne hogy a jelenlegi helyzetet még lehet fokozni...kérdés meddig lesznek türelmesek az emberek, én panasszal fogok élni ha jövőhéten sem kapom meg a csomagomat, és remélem még rajtam kívül mások is megteszik.
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
KutyiHU
tag
Üdv,
Tudja valaki, hogy a csomagjaimat kérhetem itt kerületen belül másik postára? Alapból a nagy postára megy, onnan hozza ki a postás, és oda is kell mennem ha nem vagyok itthon... (messze van)Viszont itt van a közelben az egyik kis posta, sokkal kényelmesebb lenne, ha ott tudnám átvenni a csomagjaim.
-
snake1977
őstag
válasz szabi__memo #87857 üzenetére
A kérdés jó, de a válaszban nem vagyok kompetens.
Úgy látszik csak szidni kellett a postát, "forwarded for domestic sorting" kíváncsi vagyok a héten sikerül e kihozniuk.
-
bl4ze
veterán
Urak, help. ebay.co.uk vásárlás : eladótól vásárlás előtt megkérdeztem tényleg UK-ből van-e a postázás, mert gyanúsan olcsó volt a postázás GBP 2.99 "
Ehhez képest ma kapok egy trackinget :
OWENA000084925xxxx
OneWorldExpress
Origin: CN
Destination: HUVan valakinek tapasztalata a One World Express-szel? Mennyi idő alatt ér ide? Ki hozza? Posta?
Eladónak írtam most akkor ténylegesen honnan is jön a termék???
Köszi.[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
snake1977
őstag
A 17track-en pötyögd be a tracking számot, és kiadja hogy honnan indul a csomag. Bár ezt a szolgáltatót nem ismerem, ha a 17track jelez rá, akkor mutatni fogja a feladási helyet is.
-
Mr.Csizmás
titán
csíra kínaiak régóta trükköznek ezzel .co.uk-n kerestem valami fotós adaptert...send from UK, lejjebbgörgetek...leírásos részben apró betűkkel weng zhou Ltd, xy angol cím, item location china persze rendelés után vettem észre, reportoltam is az ebaynek...
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
bl4ze
veterán
válasz Mr.Csizmás #87862 üzenetére
Én direkt vásárlás előtt megkérdeztem, hogy honann jön a pack : "UK Location".
Ehhez képest úgy látom CN leszHol, melyik menüben jeletetted, hogy csak az "Item Location"-nal ? Lesz belőle az eladónak bármi kára?
snake1977 : megnéztem 17track-en is. De a cég saját trackingje szerint CN szóval hazudott a
büdöskis kínaiChina One World to Hungary
2018-08-26 00:00 Manifest Generate, Parcel Data received, Parcel Electronically notified to OWE - awaiting to be received[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
maj-viktor
őstag
válasz KamuMazsola #87850 üzenetére
Hmm ez komoly? geekbuying & gearbest!?
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
KamuMazsola
őstag
válasz maj-viktor #87864 üzenetére
Hát én is meglepődtem, de a fene sem tudja, hogy melyik milyen adatbázist használ, meg esetleg hogy lopják egymástól a vevőket. Mindkettő GB, GearBest GeekBuying. Én akkor azt hittem testvér oldalak, azért tudok belépni ugyanazzal a loginnel. Ma már inkább a gearbesten vásárolok a kettő közül.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
bl4ze
veterán
válasz Mr.Csizmás #87865 üzenetére
Értem, oK. Megvárom a válaszát.
Ez most egy 21 GBP vásárlás, épp sarc mentes lesz úgy számolom. Mennyi most USD-ban a vámmentes érték augusztusra? 37 USD körül ? Köszi..:. bl4ze .:.
-
korfa
aktív tag
Egy kínábol tntvel feladott csomag mely több mint 22euro mennyiért csinálja meg a vámolását a tnt? A dhl még mindig 3500?
-
veres_g
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Japánból szeretnék giftként csomagot rendelni DHL-el, az értéke 10k forint, ami még pont a vámhatár alatt van, de a szállítási díj meg 20k forint lenne (külön fizetendő a kettő).
Fel szokták tüntetni a szállítási díjat a DHL Expressz csomagokon, vagy meg tudják ők nézni esetleg valahogy? Illetve így át tudna jönni a határon vámolás nélkül?Köszi.
-
Ixion77
addikt
válasz veres_g #87870 üzenetére
A törvény az, hogy az értékbe bele kell számolni a szállítási költséget. A DHL tisztában van saját áraival, tudja hogy semmit nem hoz el neked Japánból $22 euró alatt, és nem fog akarni a kedvedért törvényt szegni. Ergo igen, meg lesz áfázva és kezelési költségezve.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
csakzolcs
tag
Üdv. Az mpl panasz hogyan működik? Online küldtem be egyet, hogy valamit csináljanak már 12napja az országban a csomagom és semmi... Kezdem unni a hülyeségeiket.
-
beg
veterán
válasz csakzolcs #87872 üzenetére
Magyar posta Felügyeleti szerve:
Megnevezés: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Cím: 1133 Budapest, Visegrádi u. 106.
Levelezési cím: 1534 Budapest, Pf. 75.
Telefon: +36-1-468-0673
Fax: +36-1-468-0680
E-mail: info@nmhh.hu
Honlap: www.nmhh.huYou are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz csakzolcs #87872 üzenetére
Ezeknek mindegy, hogy hogy küldöd, küldheted emailben is, felveszik az x edik közé és? Egyre jobban hidegen hagyja a supportot is, ha valakinek gondja van, csak a sablon : ,,kövesd, (ha nem tudtad volna) a posta oldalán a csomagod és légy happy"
Amúgy az csak gondok egyik fele, hogy kevés az ember, régen úgy láttam többször hogy próbáltak azért szűrni, a nehezebb, nagyobb, értékesebb dolgokat szívta be a vámkezelés fekete lyukja, most nem számít, hogy nincsenek többen, minden ami csillog vagy amin lehet kicsit nyerni, nyomnak vámkezelésre, kit érdekelnek az ügyfelek, hogy várnak egy olcsóbb termékre is.
Nekem legutóbb hiába nem volt ár alapján vámköteles, de ugyanúgy várattak vele, mintha vámköteles lenne, 3-4 hétig.
Én azt mondtam a supportnak jó, ez van, várni kell...de semmi gond, mondják meg dátum alapján akkor mikor kaphatom kézhez, meddig tart mostantól: na erre egy hatalmas csend illetve,, a sok a küldemény blabla sablon jött".
A problémáról tudnak és ,,kezelik". kezelik, mert a support megírja, ha írsz, hogy kövesd a weboldalukon a csomagod
Panasz? haha, küldjétek csak felírjuk, kivizsgáljuk és majd megírjuk sok volt a küldemény.
Amíg bármit tehetnek, addig hiába próbálunk panaszt írni, már lepereg róluk. Nem próbálnak gyorsabban se dolgozni (minek csináljon valaki kevés pénzért 45 küldeményt, ha 30 ért is ugyanannyit kap), nem próbálják a folyamatot se gyorsítani, (a leveles értesítőt ki kell küldeni 2018 ban is - pazarlás és felesleges pénzkiadás), Bevonhatnák az ügyfeleket is, lehetne ezer éve elektronikus is a vámkezelés, de nemcsak sokba kerülne a postának, így 1-1 dronnak nem lenne munkája.
-
Minstrel
senior tag
Kicsit off, de Németországba való rendelésről kérdeznék. Ott van áfa határ stb.? Kínából rendelnék egy powerbank-ot ismerősnek ajándékba, de nem akarok neki gondot okozni azzal ha valami törvényt megszegek.
-
Disque
aktív tag
Célországba elküldve / Item sent abroad
2018.07.28. | 15:18
Célországba elküldve / Item sent abroad
2018.07.29. | 21:55
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country
2018.08.02. | 03:22
Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés / Under postal customs procedure
2018.08.04. | 14:42
Adatbekérés a címzettől / Addressee contacted
2018.08.11. | 13:54
Címzettől beérkezett dokumentumok postai feldolgozása / Processing customs documents
2018.08.13. | 08:44Végül is csak 20 napja ülnek a csomagomon ami 30 $ értékű.
Megérdeklődtem, hogy mi tart ennyi ideig a válasz:Kérjük szíves türelmét, mert jelenleg igen jelentős mértékben megemelkedett az országba érkező (kimagasló részben rendelt árukat tartalmazó) küldemények száma, mely a teljes feldolgozási és vámkezelési folyamatot is meghosszabbítja.
Akkor mi lesz itt karácsony előtt?
[ Szerkesztve ]
-
Sentinel80
aktív tag
válasz Disque #87877 üzenetére
Látod, leírtam a működést. Ezek a sablon válaszok. Van belőle 2-3.
Felesleges írnod, a jelenlegi idők szerint még +10 napot fel kel tartaniuk a csomagod, mert amúgy túl gyorsan kapnád meg.
A másik amit a legutóbbinál megtapasztaltak sokan, fura mód egymás után jelentek meg státuszok azoknál akikkel végeztek (még ha adatbekérésről szólt is tévesen). Ebből arra következtetek, azzal is lassítják a kézhezvételt, hogy már nem továbbítják azt ami elkészült, összevárnak egy ,,pack" et és egyszerre továbbítják.
Én már azt csinálom, ha megtalálok valamit Európában és csak kicsivel drágább, inkább fizetek többet, csak elkerüljem a black hole-t. Sajnos nem mindig kerülhető el, hogy ne EU n kívülről rendeljen az ember.
.
[ Szerkesztve ]
-
csakzolcs
tag
válasz Sentinel80 #87874 üzenetére
Pontosan hasonló választ kaptam mint amiket írtál "A keresett küldemény a MP kezelésébe még nem érkezett meg" Persze hogy nem, mivel hiába ért ide az országba, nem foglalkozik vele senki, hogy elinduljon a feldolgozás...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Sentinel80 #87874 üzenetére
Először a postánál kell bejelentést tenni, erre kapsz egy hivatalos valaszt 1-3 héten belül. Ezt követően a válasz iktatószámával az NMHH oldalán tudsz bejelentést tenni: [link]
En most toltam el egyet, aztan megint NMHH ha megjött a válasz. Szánalmasok.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Flashback
addikt
Aliexpresses csomagomat vámkezelik. Mit írjak a feladóhoz? aliexpress.com?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
pulutodurumo
őstag
válasz Flashback #87883 üzenetére
Bármit írhatsz, úgysem számít. Lehet hogy el sem olvassák.
Komolyra fordítva. A precíz megoldás az lenne hogy azt írod be, aki feladóként szerepel a pakkon. Persze ez nem életszerű. Logikus lenne az alis eladó / bolt neve. Vagy azt írod, vagy AliExpress és kész. Pont mindegy, a lényeg a $$
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Hunork
veterán
válasz snake1977 #87856 üzenetére
Nos kérem, ma megjött a csomag.
DPD Europe Classic. Hogy pozitív is legyen.
Angliából rendeltem (tehát nem Kína, Kambodzsa...) pénteken. Kártyával kifizettem, ma megjött (két nappal előbb a jelzett időpontnál), sms-ben megadott időtartam alatt, sértetlenül, semmilyen plusz költség nélkül.
A magyar árakhoz képest spóroltam több, mint 50k-t. Annyi a "hátrány", hogy kell vennem UK-EU hálózati átalakítót, de ez plusz 3 ezer, oszt jól vagyunk."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
5 db kell plusz futár, nincs kedvem Csepelre autózni a háromkerből...
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Jorgos01
tag
Sziasztok!
Geekbuyingról rendelnék, de a keresett termék egyik európai raktárban sincs.
Marad a kínai raktár, de szeretném az áfát, vámkezelést elkerülni.Valami olyasmit olvastam, hallottam, hogyha a szállítási módnál az "EU priority line"-t választom - természetesen a hozzátartozó költséggel együtt -, akkor az említett terheket megúszom.
Aki már rendelt így, kérem válaszolja meg, hogy valóban úgy van, hogy ebben az esetben nincsenek plusz költségek?
Ebben az esetben milyen szállítási határidővel kell számolni kb.?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Flashback
addikt
Egyszeri import vámkezelési megbízás-nál ha a rendel árú értéke csak 33$ mit érdemes beikszelni?
Ahogy nézem így-is úgy is fizetni fogok
A.) Postai vámkezelés
B.) Címzett általi vámkezelés[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Beni2360
félisten
válasz Flashback #87891 üzenetére
Természetesen A .
És kérd az ÁFA elengedését a 10 € áfa alatti összeg fizetés elengedését. Ez egy újabb szabály. Kb 42 $ vásárlásig engedhető az ÁFA.
A B nem jó mert akkor számol fel eljárási díjat az eddigi munkájáért.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zzola
titán
Külföldi vásárlás esetén (Kínai webshop) mennyi esély van arra, hogy egy hibás terméket sikerül gariban javíttatni/cseréltetni?
Kösz.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz KamuMazsola #87895 üzenetére
Még nem rendeltem, viszont kellene egy akciókamera (pontosabban kettő). ~55k darabja, ha véletlenül hibás lenne vagy elromlik, képekkel nehéz bizonyítani. Próbával lehet demonstrálni a hibát..
Mert hiába olcsóbb, ha utána gyakorlatilag nincsen jótállás... -
takcslajos1
tag
válasz takcslajos1 #87793 üzenetére
Még mindig semmi. Normális, hogy 11 napja? Másoknál láttam, hogy ez 1-2 munkanap szokott lenni.
-
zzola
titán
válasz takcslajos1 #87793 üzenetére
"Tájékoztatjuk, hogy a vámkezelés, az ahhoz szükséges valamennyi dokumentum, okirat rendelkezésre állásától számítva kb. 7-8 munkanapot vesz igénybe."
Nekem 1 hónapot csücsült a reptéren egy csomagom...
-
Ixion77
addikt
válasz takcslajos1 #87897 üzenetére
Nekem a sima EU-n belüli pár euró értékű csomagom tizedik napja áll valamely postaraktárban, bevételezésre várva. Korábban ezek 4 nap alatt megérkeztek.
Pedig biztos nem olcsó a raktár ennyi küldeménynek... Bár lehet hogy már csak a raktárépület mellé öntik őket egy nagy halomba..."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
wwenigma
Jómunkásember
Én tegnap rajukirtam elozo csomag miatt, ma jott a sablonválasz hogy nemérkezettbe meranyomkövetésükbe nincs, megirtam nekik hogy rohadt gyorsan keritsek elo mert a szallito ceg 18-án átadta nekik amit bizonyitani tudok de ha kell kérek róla papirt is tőlük, amint erre is valaszolnak NMHH és most kártérítést is kérek. 20$-os postakoltseg mellett ne mondjak hogy ingyen kell kezbesiteniuk mint a kinaiakat...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest