Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
caravaggio80
csendes tag
Szintén Singpost küldi az én telóm is, viszont két akksival. Ezek szerint lehet, el sem postázzák?
-
sander74
tag
válasz caravaggio80 #14154 üzenetére
Nekem 2 hét alatt megjött szeptemberi rendelés.2 akksival..No para!!!Bár most akadozik minden ebben a hónapban!
-
maj-viktor
őstag
Én is ótzkodtam az ali-tól a nincs paypaljuk miatt... de mára már fele-fele arányba veszek ebay / ali és megbízható webshopból...
Értsd: ebay 25% - ali 25% - megbízható webshopok 50%Persze megkell nézni kitől vesz az ember... mint ebay & vatera-n is... ha ezt már kitudod jól szűrni, akkor sok veszteni valód nincs... de a PayPal védelem még mindig jobb, mint az Ali-s védelem... Szal én kezdőnek csakis a PayPal-os megbízható oldalakat / eladókat ajánlanám.... a kicsit tapasztaltabbakat (mint pl. én is ), meg aki szeret "kísérletezgetni", az ali-zzon!
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
sander74
tag
Nem témába vág,de szerintetek a csak kínai,angol menüs telókat morelocal progival lehet magyarrá varázsolni?
-
gghrtz
őstag
Azok az appok amik tudnak magyarul, azok ugy fognak futni, de a rendszer angol marad.
-
maj-viktor
őstag
HK & SE-s trackinget hol tudnék követni!?
A bevált oldalak semmit se mutatnak...
HK-nál ugye a en.4px.com
SE-sem meg sose volt... bár állítólag valaki itt írta, hogy ő se tudta követni, viszont gyorsan 1-2 héten belül megkapta....posta.hu - 17track - ruszki trackitonline semmit sem mutat... az ali-s eladó meg esküdözik már 3x, hogy feladta... és megbízható értékeléses... (plusz ruhanemű, nem akku, szal az se lehet probléma)
Ez volt, october 15.-én
"Good day my friend!
Please don't worry ! We have send your item on 2013-10-09
I have contacted the Logistics company , they reply that because there are a great many packages to send, so part of packages hasn't update in the system , But your package in moving.
Please a little later to check.
Thank you very much!
best regards."De azóta semmi sincs ugyanúgy... 10nap alatt azért illene felélednie a trackingnek...
[ Szerkesztve ]
-
sander74
tag
válasz maj-viktor #14159 üzenetére
Nekem is 5 nap volt mire a DE-s ragszámom életre kelt!Most a célországba elküldve státuszon van 4 napja.
[ Szerkesztve ]
-
Endell
csendes tag
Köszi a választ ((#14117) bajaki), hétfőn írok nekik!
Ezek szerint hosszadalmas postázás lesz.
Lehet, hogy láma kérdések, DE
- Új tracking numbert tudnak csak úgy adni ha nagyon kérem vagy ahhoz újra fel kell adni?
- Megeshet, hogy várok mondjuk 2 hetet és utána a SG visszaküldi a Geek-nek, hogy ezt mégsem küldjük el?Köszi
U.i.: 12-én feladott csomag RQ.......SG TN-je még mindig nem él, vagy azt írja ki valamelyik tracking olda, hogy ilyen szám nincs is .
[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
Üdv,
Az mit jelent pontosan, ha a svéd postás TN ezt jelzi már két napja?
The item is collected from customer
Sehol sem találtam infót, hogy mi ez... -
sander74
tag
De tuti,hogy én ebben a hónapban már nem rendelek semmit,pedig szándékomban volt.Jöjjön meg az a 4 tételem ami esedékes lenne már jócskán.De érdekes az Ebay rendeléseim nem okésak
Szerintem meg mindenki meg fogja kapni a csomagját aksistól mindenestől,most ez egy ilyen időszak.Ott volt a kínai ünnep,az árvíz,a nagy vörös sárkány meg a l..f.. tudja még mi.Én türelmes vagyok,de mire megjön a telóm elavult konstrukció lesz[ Szerkesztve ]
-
Gege94
tag
Az egészséges, hogy csak 4px-en tudom követni a csomagom? (Teló)
-
sander74
tag
válasz KurtCobain #14173 üzenetére
Sanszos! Vagy emiatt van visszatartva a csomag?
[link]De csak az aksi miatt!
[ Szerkesztve ]
-
sander74
tag
válasz KurtCobain #14175 üzenetére
Nézem a képen azt a bánatos szemű kínai lányt...hát ezzel akarják az én "szemem" kiszúrni?
De hát meg sem kaphatom az aksi miatt![ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
Elvetemult allat
-
sander74
tag
válasz KurtCobain #14180 üzenetére
Karácsonyi ajándék a nagyinak!!
-
maj-viktor
őstag
OMG! De beteg itt mindenki!
-
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #14185 üzenetére
Egyébként neked az SE Postos csomagod hogy halad?
Vagy az item collected from customer státuszról nem tudsz valamit? Érdemes várakozni, hátha megérkezik, vagy újraküldeni valami mással? -
maj-viktor
őstag
Még túl friss rendelés szerintem... én 1hét haladékot mindig adok, hogy éljen a tracking szám, miután kapok és általában szokott is "működni"... bár most van egy a fent említett HK-som ami nem él már 2hete... sztem kamuzik az eladó, de majd meglátjuk, nem tudok mit tenni... várok!
Az SE-sem meg Oct.15.ei, szal még várok vele... de még nem él!
"item collected from customer" szerintem meg azt jelenti, hogy a feladó feladta a csomagot...
Az az a "Küldemény felvéve" státuszt jelölné szerintem!
Ez abszolút jót jelent szerintem! És SE esetén gyorsan is megjön, eddigi itteni átlagok alapján 1-2hét!"Szállítási idők / módok (Kína):
- a leglassabb a China Post-os (CN) levél / csomag,
itt az átlag szállítás ~3-4 hét (15-20 munkanap)
- ezután a HongKong Post (HK) jön,
itt már jobb a szállítási idő aránya, ~2-3 hét (10-15 munkanap)
- végül pedig a Singapore Post (SG) a legjobb,
ez átlag ~2 hét (10 munkanap)
- Legújabban megjelentek a svéd (SE), svájci (CH), német (DE) postázási módok,
ezek is jó időt futnak! ˙~1-2 hét (5-10 munkanap)Ezek a postai szállítások voltak, melyek kisebb eséllyel vámolnak meg,
mint pl. a gyorspostai / futárszolgálatokat! (EMS, DHL, UPS, FedEx és társai)Az EMS a posta gyorspostai szolgálata, leírt tapasztaltok alapján, kb. 1-2 hét míg megjön a csomag
A futárszolgálatok esetén (DHL, UPS, FedEx) max. 1 hét míg a csomag megérkezik!
Viszont fontos megjegyezni, hogy a gyorsaságnak ára van +20-40$ általában,
illetve szinte biztos megvámolják, ez +30%-ot jelent!
(előző posztba részletesebben levan írva milyen összegnél mekkora a pluszteher)"[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Ante-tól mostanában - eltekintve az akkumizériától - mennyire éri meg rendelni?
HA konszolidálódik a helyzet, a hónap végefelé lehet megejtem a vásárlást. 20-40$-t nemhiszem, hogy megérne az elméletben és papíron 1 év gar... :S(#14189) peter1300:
Ne várj a csodára. Fizetni fogsz...[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
KurtCobain
őstag
Ezerszer le lett írva. Ott a kereső, annak a használata díjmentes.
Meggyorsíthatod a folyamatot, ha elküldöd email-ben:
neved, címed, ragszámot (nyomkövetőszám), paypal kivonatot a tranzakcióról, az árú megnevezését.Amúgy meg: ajánlott levélkét kapsz, hogy csomagod érkezett, küldd be a szükséges dokumentumokat a postaimport@posta.hu -ra.
Mmm'kay?
-
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #14188 üzenetére
Ez jól hangzik, de tudtommal az SE nem szállít akkut. A Directlink.com utóbbi bejegyzése 13-ról az Item in transit. Ilyenkor még a Posten.se nem látta.
Egyébként Directlinken te is megnézhetnéd a csomagodat, ott elég hamar jelez valamit. -
giigz
veterán
válasz KurtCobain #14191 üzenetére
Ahogy mondod
Én is megelőztem a levelet, azonnal küldtem az e-mailt, és a levél érkezésével együtt kaptam a csomagot
-
vadkörte
addikt
Danke
Üdv. V. Körte
-
maj-viktor
őstag
Jó, hát most kb. semmi sem szállít akkut...
(szerencsére nekem ez most nem akkus csomag, ahogy írtam ruhanemű)Kipróbáltam az ajánlott 2 oldalt az SE-s csomagomhoz, de még nem látják, valszeg kici kínai még nem adta fel... pedig már 5napos a TN-em... :'(
Hát várunk és majd lessük a tracking infót!directlink.com
posten.se[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Itt kinek mennyi volt a leghosszabb trackinges szállítása!?
Nekem 68nap... (kis & értéktelen csomag - teló tokok volt benne)
De most új rekord lesz asszem, az aug.20.-án feladott csomagom már a 60.napon van és még semmi híre!
(ez is kicsi & értéktelen <10$ csomag)[ Szerkesztve ]
-
gsrric
újonc
sziasztok!
most néztem a tmallboxot, minden szállítási mód ingyenes, a DHL is (legalábbis annál a terméknél, amivel szemezgetek)
tudja valaki, hogy működik pl ausztriában az áfa és a vám befizetés? (ha be kell..)
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- Diablo IV
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó Xiaomi Redmi Note 11 Pro LTE !
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- Logitech Logi Dock Dokkoló
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest