Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    válasz hermanyi #84679 üzenetére

    Ooo, backi. Mielőbbi gyógyulást!

    Interceptor
    A Duna nem egy kifejezetten domis víz. Illetve inkább úgy mondanám, hogy "periférikus" faj a domi, mert ott sokkal nagyobb számban vannak jelen más fajta halak, amik hasonló életmódot folytatnak, illetve eleve akkora víz, hogy el tud bújni a szemek elől. Elsősorban a jaszi ami hasonló, ragadozás szempontjából kicsit még a balin is, és hát mindkettő igen szép számban él a Dunában. Meg amúgy is inkább a kisebb vizeket kedveli. (Persze ezek összefüggenek, azért van jelen nagy arányban a kisebb vizekben, mert ott meg a fentiek nem szeretnek annyira lenni...)
    A domi a belógó fákat, bokrokat szereti és/vagy a meglassuló, kiszélesedő részeket, visszaforgókat, kutyrokat. De amint látható tényleg egy-két-három méter széles kis patakokban is elvan, gyakorlatilag ezeken a helyeken ő a csúcsragadozó.
    Dunán szerintem max csónakból, áradások idején, a vízbe lógó fák, bokrok ágai elé pöccintve közvetlenül lehet őket megcélozni, de szerintem akkor is több lesz a járulékos hal, mint a domi, egyszerűen "elveszik" a tömegben. Szóval ha kifejezetten domit szeretnél fogni, akkor a kisebb vizeket kell célozni.

    Lapeca
    Nagyon ismerős a nickneved, biztos hogy "találkoztunk" már, de egyelőre nem tudom hová tenni. :D Régi Haldorádó fórum? Vagy lehet más tematikájú oldalról, de tuti "ismerlek". :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák