Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz horcsog #81013 üzenetére

    Régi módszerek is működnek, de régen sokkal több volt a titkolózás, mint ma. Az átlag horgász régen sem volt ügyes és ha tőlük tanultál akkor elég kicsi volt az esély rá, hogy megtanultál rendesen horgászni. Nekem gyerekként nem volt sok sikerélményem pontyozásban, mert ugyan megtanítottak horgot kötni meg ilyeneket, de nagyon sok lényeges infot nem mondtak el, lehet ők se tudták akiktől "tanultam". Annyit meg nem tudtam járni, hogy magamtól kikisérletezzek dolgokat, meg anyagi lehetőségek is nagyon korlátozottak voltak.

    Érdekes volt, hogy rablózni meg könyvből tanultam, 100x jobban ment. Ponty/keszeg téren nagyon sokan lefogtak, süllőzésben meg én voltam a király a horgászismerős körben. Nagyon jó irodalma volt anno az egésznek, Hunyadi Attila, Bokor Károly, stb. Lehet ők ma már nem tudnak semmi újat letenni az asztalra, mert elmondtak mindent, de nekem gyerekként hatalmas segítség volt amit leírtak. Kár, hogy békéshalas pecához nem találtam hasonlót régen.
    Az meg külön jó volt amikor pár éve egy pergetőversenyre amin részt vettem én is, meghívták a Bokor Károlyt is, két nap csónakból, neki is ismeretlen vizen és jó volt hallgatni utána a fejtegetéseit, hogy mit gondolt a tóról, hogyan és hol kellene rablózni.

    De visszatérve a lényegre, ma meg ott van olyan irodalom, mint a Kordának a vízalatti filmjei. Én anno leültem amikor kijött, végignéztem őket, sok-sok óra, nem is mindig izgalmas, de baromira tanulságos. Egyszerűen bemutatja, hogy mi történik a víz alatt és hogy látod azt a partról. Az, hogy bejött a pénz is a horgászatba, ez azért elég sok embernek megkönnyítette az egészet. Igen, változott az irodalom, mostmár reklámokból kell kiválogatni a tudást, de sokkal-sokkal több minden elérhető az átlag embernek is, mint régen. Ennek persze az a hátulütője, hogy el kell tudni választani a reklámot a lényegtől, mert ma már mindenki eladni akar.

Új hozzászólás Aktív témák