Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz nepszter1 #79082 üzenetére

    Először itt voltam: [link] Itt készült a kép.
    Aztán átmentem ide: [link]
    Beszámoló....Hát most jobb lenne hallgatni. Na mindegy, ma nagyon béna voltam. Egyrészt egy nagyon rossz peca volt..Másrészt egy szuper nap. Remélem megértitek a végére, miért így írom... De akkor sorjában: Reggel 8-ra már Gönyűn voltunk, jobban nem iparkodtam, 6 fok volt. Lementem azon az úton a Duna partra, amit jjohn kantárs sporttárs javasolt. Helyi erő ott pecázott, készségesen eligazított. AZt mondta, az erőmű kifolyónál senki sincs, oda menjek, a kifolyó közepéhez dobáljak, legjobb hely. Fotó ott készült. Lehet jó hely, én etettem a jelzett helyre. Egyik bot oda ment, másik jobbra be a Dunába.Csontira azonnali molyolás, cibálás, aztán 5 perc múlva csönd. Kivéve üres horog. Jól időzített bevágásoknál meglett a jutalom, alig nagyobb gébek mint a horog..... :D Azt mondta a sporttárs aki eligazított, hogy popup csali a nyerő. Na, az pont nem volt nálam. Csontit hamar eltettem, kukorica, wafters került elő, illetve előkerült a methodra szerelt telefeeder is, ami az ülések közé volt hajítva, a 30gr-os kosár elég volt ide ami rajta volt. Faágakat fogtam. Nem éreztem magam jól ezeken a köveken, valahogy nem jött be ez a hely, mellettem füstölgött az erőmű...
    Amúgy egy kanyar van itt, az erőnű alatti szakaszon a parttól 5-10m-re alig folyik a víz, elsőrangú Bólózó hely lenne..Persze azzal nem készültem...
    Összepakoltam, Google map-on benéztem egy másik helyet, odamentem. Persze az erjesztett magmixes vödörre rosszul tettem rá a tetőt, éreztem menet közben hogy baj van.....Odaértem a kinézett helyre, végre ott volt előttem a Duna teljes szélességben. Hurrá, erre vártam. Ameddig be tudtam kényelmesen a gombócokat dobni elém, kb 25m-re, beetettem, 100gr-os kosár még megállt. Másik bot 120gr-os kosárral abba a sávba, de lejjebb ment. Csontira itt is azonnali molyolás, kis gébek. Egyik készség horogra tűzött kukoricával, másik csalitüskén wafterssel ment be. Gyakorlatilag innentől mozdítás sem lett. Vagyis, rendszeresen a hordalék, ág elakadt a zsinórba, azért volt dolgom. Meguntam hogy mozdítás sincs, a kukoricás csalit rajta hagytam az etetésen, a wafterses 120gr-os kosarat meg a másik bottal izomból meghúzva bedobtam a Duna közepe fele, saccra 50-60m-re. Persze elvitte a víz a kosarat, amíg a spicc ereje meg nem fogta,. Nem is igazán számítottam én itt semmire.Nem sokára hallom a nyeletőt, szépen húzza valami a zsinórt. Megemelem, súly rajt, nem kicsi. ET Power Feeder 150 karikába, fék lassan ciripel....Mondom ez akadó, mintha egy zsákot akarnák kifele húzni a bottal. De érzem hogy indul, hal lesz ez! Kicsit indult, aztán ellazul a zsinór. Na mondom leakadt. Tekerném, de rajta van, ez felém, illetve a mellettem lévő öböl fele tart. Még egy ilyen felém indulás, lazulás volt, aztán leakadt, fogalmam sincs mi lehetett, de a parttól 10m-re akadt le, a tőlem jobbra lévő kis öbölbe ment be.
    Gyakorlatilag más nem történt, csend volt. A vízparton lévő faág kellemes ülőhelyet kínált, jól éreztük magunkat, vadregényes hely volt. Szóval a környezet, a hangulat csodálatos volt, nekem új hogy hajók járnak előttem. Jól éreztük magunkat, de horgász szempontból katasztrofális nap volt. Kora délután jött ki a mellettünk lévő helyről kocsival egy sporttárs, váltottunk pár szót, azt mondja reggel egy kis keszeget fogott, és annyi. Estefele jött egy úr, szintén horgász, de csak körülnézett. Vele is beszélgettünk, kiderült, hogy a reggeli horgász bátyja. Azt mondja 40 éve jár ide, ismeri a helyet, meg a környéket. Kell mostanában szerencse, hogy halat fogjon. Márna nem igazán van erre, lejjebb kellene menni, Komárom utánra.ott lehet fogni. Mondtam hogy oda már nem megyek el, egy óra autózás is elég volt.
    Itt pecáztam, szép hely, sajnos nem igazán volt hal-áll közeli élményem. :D Eszembe jutott mi van, ha az első helyen maradok..? Asszony azt mondta jól van ez így, erre vágytam, a Duna fő ágára. Megkaptam, ne legyek telhetetlen.....Tudjátok mit, igaza van..
    Személyiségi jogai miatt az arcát kivágtam a házastársnak. (Jóvanna. Nehogy a vírusirtótok felismerje..... ;] )

Új hozzászólás Aktív témák