Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    válasz 4Grider #79016 üzenetére

    Árad, hozza a sok finomságot a halacskáknak, meg kijönnek partközelbe. Ami most zajlik az kb. a legjobb, lassú, folyamatos emelkedés, szinte nem is zavarosodik. Egyedül a vízhőmérséklet csökkenése volt volt kicsit intenzív 2-3 nappal ezelőtt, nem is evett akkor ennyire (haver volt kint), de most már az is normalizálódott.
    Amúgy a tejeskávé szintű zavarosodás sem rossz, de ott már jellemzően sok a dzsuva is, nehezebb a peca, illetve a halak is "dúskálnak" minden jóban, nehezebb a horoghoz csalni őket. Viszont téli hidegben ilyenkor is simán fogható a marci!
    Bármilyen folyóvízen a vízszint emelkedése szinte mindig pozitívan hat a halakra. Sokkal fontosabb, mint bármi más (légnyomás, szél stb.). Ami még komoly befolyásoló tényező az az átlátszóság, ez karöltve a fényviszonyokkal. Egy borongós, esős nap jellemzően jobban működik, mint egy verőfényes napsütés*. Pláne ha ez áradással párosul, az kb. tuti win.
    *kivéve az őszi időszak, amikor a langymeleg vénasszonyok nyarában totál napsütésben is zabál a márna, de az már a "vég" 10-13 fokos víznél, ott már az ösztönök dolgoznak, tél előtti hizlalda. :DD Na akkor kell tolni nekik a csontit orrba-szájba, etető olyankor kb. nem is kell, csonti-csonti-csonti minden mennyiségben.

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák