Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    válasz saen #70201 üzenetére

    Nem tudom hogy a konkrét márkára vagy kifejezetten a 2260B-re gondolsz, de elhiszem, persze, simán előfordulhatott.
    Miután vékony a húsa és a hegykiképzés is, így egy idő után "elfogy". De én nem tartom ezt zavaró mértékűnek, legalábbis halak alatt nem. Az akadókat viszont valóban nem tolerálja túl jól, ha erőltetni kell a kiszabadításhoz akkor nálam általában instant csere.
    Viszont pont a vékony anyagából adódóan a kisebb méretek alkalmasak pl. szúnyogos pecára, ami nagyobb öblű horgoknál sokszor nem jön össze, mert vastag anyaggal is társul a méret. Itt nincs ilyen gond. Továbbá amit feljebb is írtam, hogy igazából tök univerzális, mert a horogra tűzhető csalik közül gyakorlatilag minden mehet rá. Nem mindegy, hogy egy kifejezetten szúnyogos horgot azonnal le kell kapni ha csontit vagy gilit akar feltenni az ember, vagy éppen tűzne egy fél szem kukit az élő mellé stb. Szóval nálam ez is pozitívum.
    (Ja amúgy van jó pár favoritom nekem is, Owner/Cralusso Sode Light szúnyog/pinki/bábhoz, Gama 1312F Dunán paduchoz, Preston Natural N50 amikor ponty vagy nagy kárász a célhal, Drennan Carbon Feeder márnára feederen, meg persze a fenti 2260B, amit tényleg sok mindenre használok, pl. hosszú szárú csontis horgot már nem is veszek, pedig ott volt a Gama 1310, Preston N10, N40 stb., de már untam hogy millió fajta horog van, így is sok a fent említettek is. :DDD De sok az átfedés, pl. amikor eszik a paduc simán felveszi a vastag nehéz N50-et akkor persze azt használom, ha kicsit finnyásabbak akkor 1312F a középút, 2260B meg a vége.
    Ja és a füles horgok fűzött csalikhoz, disznóölőnek Korum Xpert Power Barbless, finomabb ennél a Preston KKM-B.)
    Lényeg a lényeg, mindenki használja azt amivel jó tapasztalata van. :DD

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák