Új hozzászólás Aktív témák

  • szgzuri

    csendes tag

    válasz Szilágyi84 #60399 üzenetére

    Előre is elnézést kérek a következő hozzászólásért, nem bántó szándékkal írom, de kikívánkozik belőlem.
    Számomra a horgászat más, mint a fogyasztói társadalom többi szórakozása, pl a mozi, ahol fizet a kuncsaft, és a pézéért garantáltan megkapja a poénokat vagy akciójeleneteket.
    A horgászatban nincs garantáltan jó fogás, és ez szerintem rendben is van így. Aki hosszú távon igazán örömét szeretné lelni ebben a sportban, annak nem árt egy csipetnyi alázat, hogy elfogadja, hogy a dolgok nem mindig az ő elképzelése szerint alakulnak. Én olyan vizeken és helyszíneken szeretek horgászni, ahol a vízparton eltöltött idő akkor is jólesik, ha keveset fogok, vagy betlizek.
    Pl egy természetes víznek egy kisebb partszakaszát (pl nagy Duna vagy RSD) megismerni több éves projekt, és minden horgászat alatt megtapasztalhat valami apró újdonságot az ember, nem csak feltétlenül a halakról, hanem a természetről, ami számomra szintén horgászélményt jelent.
    Nem kell feltétlenül nagy halra menni, pl én a héten a Dunakeszi kavizsbányatóra mentem (a Duna áradása miatt), egy feeder bottal keszegeztem, dévéres etetőanyag, csonti, trágyagiliszta, és egy kis csemegekukorica, 6 órán keresztül 5 percenként újra dobtam, fogtam 20 darab 20 dekás dévért, ezért jöttem, bónuszként beesett 2 darab 2 kilós potyka, nagy élmény volt a keszeges szerelékkel fárasztani őket, de ha nem fogok pontyot, akkor sem lett volna hiányérzetem, sokkal inkább szórakoztató volt hogy időben észrevegyem a finom keszegkapásokat, és jó ütemben vágjak be nekik.

Új hozzászólás Aktív témák