Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Hali!
    Valaki szedett már szét Shimano hátsóféket? Van két ilyen orsóm, amikor újrakezdtem a pecát, azt hittem még mindig ez a menő, és hátsófékeseket vettem. Gond nincs vele, csak karbantartás céljából néznék bele, de állítólag ügyeskedni kell, mert úgy csinálták meg, hogy célszerszámmal lehessen szétszedni....

    Hogy ne csak mindig kérdezzek. Múltkor érdeklődtem a folyóvízen érdemes-e methodozni. A Rábcán, gyenge sodrásban methodoztam, és működött a dolog. Két feeder botot használtam, egyik csalitüskés method szerelék, a másik hagyományos gubancgátlós feeder. Methodhoz lebegő 8-10mm-es pelletet használtam, másikon előbb csonti, majd pár megműtött géb után kukorica volt a csali.
    A tapasztalat az, hogy jól működik a method, de átraktam a csalitüskés előkét a hagyományos szerelékre, lebegő pellettel, és ugyanannyi halat adott. Vadvízen eddig csak természetes csalit használtam, de most azt láttam hogy nagyon jól működnek ezek a lebegő pelletek. Stéges füstölgő ananász 8mm, Novák feederes csoki-narancs 10mm-es, ezek mentek. Szépen szelektált a csali, több gébet és küszt nem láttam, tenyeres és nagyobb halak jöttek, dévér, karika, és a kárászok, kilósig. A hatalmas különbség, hogy horogra tett csali estén 3 kapásból egy halat fogtam, csalitüske esetén a kapások 90%-a meglett. :)
    Most esett az eső jó pár napig, nálunk több mint 40mm eső volt, ha szárad egy kicsit, felnézek megint a hanyba, ma azt a fülest kaptam a horgászboltba, hogy a csatornán (Hansági főcsatorna) nincs már annyi vízinövény, lehet horgászni, és sok halat fognak.

Új hozzászólás Aktív témák