Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
Szerintem bárki jöhet, mindenkinek örülünk. Ffoxnak lesz gáz, több whiskey-t kell hozni
-
Zola007
veterán
válasz szuszinho #20053 üzenetére
ha nem feltétlenül stégre kell, akkor jobban jársz 4 minőségi leszúróval.
Talajon meg fúrni kell a rod-pod lábába lyukat, belerakni egy füles csavart és sátorvassal leverni a földbe. Ponty és szél legyen a talpán ami odébbteszi.
Stégen ugyanez pepitában, csak U-szöggel.Végül én sem vettem meg, mert nem találtam olyat 40 alatt, amire hajlandó lennék kiadni az árát és inkább bot+orsóra költöttem
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
becsitibi
senior tag
válasz Halver #20010 üzenetére
Bocs a késői válaszért,minden halat vissza kell dobni Nagyrédén,és minden 10 kiló fölötti fogásnál kell szólni a halőrnek.Ezt a halat a tógazda fényképezte,még csak a tó facebook oldalán van fent,de hamarosan megjelenik a tó hivatalos honlapján is.Sajnos nem ez a legnagyobb az idén,akkor kaptam volna jövőre ajándék engedélyt.Üdv.
-
Zola007
veterán
válasz becsitibi #20058 üzenetére
Gondoltam, hogy nem vittétek haza
Én speciel azt hittem, hogy nem akartál "celeb" lenni a tó honlapjánMennyit zabál egy ilyen harcsa naponta? Úgy emlékszem súlyának valami 20%-át is képes megenni egy nap. Nem túl gazdaságos a tartásuk
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Steady74
Topikgazda
válasz FireFox1996 #20056 üzenetére
Rájöttem Ffox miért a nagyrédei tavat nézted ki a következő peca helyszínének!!! Hát az a bszott nagy hari az oka, amit Tibi kollégánk fogott!!! Lehet készíteni stupekot meg kolbászt
Tibi, hamár homár... milyen az a víz pontyozás szempontjából, és mondjuk süllő szempontból?
-
-
NORBl
aktív tag
Simi bot gariztatásához elég a garanciajegy, vagy a számla is kéne ?
-
Steady74
Topikgazda
válasz FireFox1996 #20063 üzenetére
Teccik nyitni topikot nekije?
-
Emu
őstag
Ebben a kicsit lehűlt vízben mik lehetnek a fogós ízek? Büdös kukorica jó lehet még? Most már 2 hete erjed, elég emberes lett a szaga
-
Krisinto
őstag
Üdv!
Kinek - milyen tapasztalata van a Nevis olcsóbb kategóriás orsóival? Gondolok itt 5-10 e ft-os orsókra.
Mennyire hanyagolandó cuccokat forgalmaz?
Sajnos a tegnap éjszakai horgászat folyamán kiderült, hogy a Spro Super LCS 8 év után beadta a szolgálati felmondását. -
Zola007
veterán
válasz Krisinto #20073 üzenetére
Finoman szólva: vegyes
Nyeletős Nevisből a Legend széria volt az egyetlen amit érdemes volt megvenni15e alatt szerintem nincs értékelhető nyeletőfékes orsó, 15 körül a 60-as okuma longbow
Ha nagy orsó kell, akkor pedig a Banax 5600nf-jeMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Krisinto
őstag
válasz Zola007 #20074 üzenetére
Nem kell nagy hál' istennek, mert nem szeretek messzire horgászni, másrészt finomszerelékes peca híve vagyok azzal meg nem is nagyon kell, vagy nem is nagyon lehet, de ezt már fentebb kitárgyaltátok.
Botokról mi a vélemény?Megmondom őszintén nekem egy Nevis legacy van 30-as méretben a matchboton, de eddig egész jól muzsikál, igaz már ez is van 5-6 éves biztos.
Nevis Black Spin-ről van valakinek tapasztalata, tudom nem mai darab és nem is középkategória..
Érdemes játszani az olcsóbb dolgokkal, vagy inkább gyűjtsek több pénzt és kicsit minőségibb dolgokba fektessek pénzt?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Krisinto #20075 üzenetére
A régi szériák jobbak voltak.
Nekem is van Nevis Legacy 40 hátsófékes és egy Nevis Ixxus Match.
Mindkettővel elégedett vagyok, de a horgászboltban épp ma elemeztük ki a 10e Ft körüli Nevis elsőfékes orsókat, különös tekintettel a Nevis Secure és Whisperre
A gyerekemnek megvenném 3000 ft-ért bohóckodni, de semmi másra nem jók. Hihetetlen milyen spórolás megy.
Ha jót akarsz magadnak, akkor LongbowMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Krisinto
őstag
Sörtartós horgászszéket már kipipáltam.
Lehet, hogy én tudom rosszul, de a Nevis vette meg a Spro-t ezért nincs már akkor Spro kínálat -gondolom-.
2 db Nevis orsóm van és egy Nevis botom. A bottal semmi gondom sincs, jól bírja a kiképzést, 2 év alatt nem törött semmije, mondjuk vigyázok is a cuccaimra.
Egy univerzális van belőle amit éppen arra használok egy DAM spezzipower bottal ellátva, hogy mindig jó legyen akár ragadozóra, akár fenéken, akár úszózni...
Másik egy Nevis Legacy RD 30 match boton szolgál már lassan 5 éve, hiba nélkül..de a fék azért hát, nem egy Okuma fékrendszer.Szóval, nálam ez a Nevis dolog nagyon megosztott. Volt apósjelöltem köpködött rá, hogy sosem kellene neki...van aki pedig isteníti.. most akkor igazodjon el az ember néha.
Bár szerintem a Nevis az olcsó cuccaival a "szegényebb horgász" réteget szeretné kiszolgálni..ami nem is lenne baj, csak tudnám mégis, hogy mennyire tartósak a cuccaik. Oké, nem horgászom sokat, nem vagyok minden héten vízparton, de szeretem ha egy hónapban 1-3 szor vízpratra kerülök, akkor ne attól kelljen rettegnem, hogy mikor fog szétesni, vagy letapadni a fék.
Mert sajnos a Spron is tegnap éjszaka ez a hiba jött elő..egész idáig hibátlan volt, most kezd tapadni a fék rajta.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Krisinto #20077 üzenetére
én régen azt hittem, hogy a bot a legfontosabb (a sörbontó után)
Aztán rájöttem, hogy a legfontosabb eleme a pecacuccnak az orsó és a zsinór.Utána jön a bot, a többi már másodlagos, tehát pénz és barkácstehetség kérdése.
Egy botnál nincsenek akkora differenciák, ha méretben és dobósúlyban tudja a kívánalmakat.Egy jó orsóval a legolcsóbb teleszkópos bot eredményesség szempontjából többet ér mint egy profi bot egy gagyi orsóval.
#20079) Krisinto: a Spro orsód mikor volt utoljára szervizelve és szétszedve darabjaira?
Sokan elfelejtik, hogy ~ 30 pecánként illene szétkapni, kitakarítani, újrakenni, az esetleges kopó pár száz forintos alkatrészeket (csapágy, lamella, távtartók,stb) azelőtt cserélni mielőtt kárt tesz a fődarabokban.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Krisinto #20079 üzenetére
Neviseknek nem a fékje a gyenge pontja.
Hanem a, hogy nagyon elvéknyítják az anyagokat és sok benne a spiáter alkatrész.
Egy evezőlapáttal kellett volna agyonverni azt aki feltalálta ezt a semmirekellő ötvözetetMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Krisinto
őstag
válasz Zola007 #20080 üzenetére
Sajnos, nem mostanában. Megbontva még nem volt...
Nem akarok belemerülni nagyon a vásárlásba.
Legyen két jó feederbotom, jó orsóval. ha esetleg éjszaka vagy új terepre megyek horgászni..
Meg amint elkészül a versenyládám itthon akkor egy jó match bot orsóval..nekem más nem kell. Ragadozózni nagyon ritkán szoktam, sőt egyáltalán nem.(#20082) Zola007
Olcsó húsnak, híg a leve szokták mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Megane2000 #20087 üzenetére
Természetesen nem ugyanaz egy keszeges match orsó, egy pergetőorsó és egy 100-as méretű harcsázó orsó esetében
Átlagosan 15-30x horgásznak az emberek évente, max 2 évente illik kipucolni.
Aki meg sokat horgászik, tehát perget vagy nagy halakra, esetleg mostoha körülmények között (több napos pecák, hideg, eső, fenekező orsót reggel estig égeti a nap), annak akár évente többször is illene karbantartani.
Sajnos kevesen mernek hozzányúlni, vagy nincs benne köszönet
Az pedig, hogy esetleg pénzért leszervizeltessék már meg se említsük.
Ezért látni annyi 2-3 éves legatyásodott orsót.Többek között ezért sem veszek használt orsót, mert nem nem tudni, hogy viselték gondját
De mivel Magyarországon vagyunk, ezért általában sehogy.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Krisinto #20089 üzenetére
először is szedd le a dobot és szedd szét a féklamellákat (sorrend fontos)
Abban még valószínűleg filc lesz. Mérd le együtt az összes réteg magasságát.
Ki kell mosni oldószerben és újraolajozni.Ha nagyon koszos, akkor pedig a mért adat alapján vágatni bele tömítésboltban a filcek helyére klingeritlemezből lapokat, hogy ugyanazt a teljes magasságot adja ki vagy kicsit többet mint a filcekkel.
Ettől függetlenül bele kellene nézni az orsóba, de csak akkor szedd szét, ha van hozzá jó felbontású robbantott rajzod vagy legalább minden egyes lépést fotózz le és csavarokat egy fakkos dobozba rakd külön hogy mi hova való.
Tudom, hogy nem tűnik bonyolultnak, de sok alkatrészből áll egy orsó és a végére már azt se tudod mi hová illik.
Nagyjából kitakarítani és újrakenni nagyobb szétszedés nélkül is lehet, a rotort biztosan le kell venni, hogy levedd az oldallapot..
Benyhe Jánosnak volt róla a haldo-n egy az egész műveletről egy jó sorozata orsódoktor címmelMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Krisinto #20091 üzenetére
ez az arány adhat alapot még némi optimizmusra is
amit még akartam, hogy a ha nincs vele gond, akkor a nyeletőféket ne piszkáldMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Krisinto #20094 üzenetére
akkor csak a dobot szedd szét, illetve rotor eltávolítása után a oldalát vedd le az orsónak . Pucold ki fültisztító pálcikával és kend újra valami jó minőségű, nem túl tapadós zsírral
orsódoktor sorozat: [link]Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Krisinto
őstag
válasz Zola007 #20095 üzenetére
Orsó szétszedést egyenlőre elnapolom, de köszönöm a linket és a segítséget, ha sikerült orvosolni megírom az eredményt.
Másik kérdés, nem próbáltam ezeket a haldorádós etetőanyagokat, pelleteket, kukoricákat, forgók..stb.
Hiába olvasom a haldorádós cikkeket róla, rosszat úgy sem fognak mondani..
Kinek-milyen tapasztalata van ezekkel kapcsolatban? -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Szeretnék a héten egy éjszaka pecázni a Tiszán. Mi ilyenkor a teendő? Kb este 8 tól már elkezdenénk a horgászatot másnap hajnal 5ig. Ilyenkor két napijegyet kell venni? vagy 24 órára szól?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...