Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Steady74

    Topikgazda

    válasz dragonfx #16292 üzenetére

    használom a gumikukoricát, és baromi eredményes. Még nem vesztettem el egyet sem, csalitüsén van felkínálva, arról meg nem esik le, még fárasztás közben sem. Csontiból csak élőt használok, műa-t nem. Walterlandban találsz bármelyikben.

    Synaptic: Ha vízközt pecázok, akkor a csali (3-5 szem csonti pl. ) súlyát is bele kell számolni a súlyozásba, ha letett csalival pecázok, akkor nem. Lényegében számomra ez az egyetlen különbség az ólmozás mértékében. Elhelyezését tekintve kb ugyanaz. Az előke feletti forgó fölé csíptetek egy 0,06 vagy 0,08 gr-os jelzőólmot, felette kb 10 centire 2 db ugyanolyan méretű ólom. majd kb 25-30 centire a főólmozás. Felette, kicsivel nagyobb távolságban, mint az úszó mérete ütköztetem meg az úszót, ha csúszó úszót használok, ha fixet, akkor az úszó szétverődése eleve nem probléma. Szinte kivétel nélkül karbonszáras antennájú úszóval pecázok, és úgy súlyozom ki, hogy a bóbita 3/4 részig, szélcsendes időben félig van kint. Emelős kapás esetén, alig kell súlyt megemelnie a halnak, és kb 5-6 centit jön ki az úszó a vízből, ami azért eléggé látványos.
    Azért szoktam gyakorlatilag 2 db jelzőólmot használni, mert ha kell, akkor tudom variálni, lejjebb húzni egyet, vagy mindkettőt a forgóhoz.

    Letett csalis pecánál a jelzőólmot a fenék felett kb 1-2 centire igyekszem beállítani, ami megint csak gyors kapásjelzést jelent.

    Ordason pl pontyra 12 gr-os match úszóval pecázok, a zsinóron kb 0,5 gr súly van összesen 2 db-ban, 3X0,08 gr ahogy fent írtam, a többi attól kb 30 centire, az úszó fix.

    Recon: másfél éve vettem 1 doboz Korum kukoricát, eddig egy darabot vesztettem: kisebbik lányom bedobta a vízbe, mert azt hitte igazi, és etetni akart. De nem értem el merítővel, így elvitte a víz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák