Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • geotigris9

    tag

    válasz 6030D #81369 üzenetére

    Én menetem már több órát egyhuzamban mínuszba bringán és futva is. Ne keverjük a dolgokat a futás teljesen más mint a bringázás vérkeringés terén. Futásnál szinte nem számít mi van rajtad, mert a keringésed az egész testedben rendesen tud mozogni nem fog fázni semmid miután bemelegedtél nem fog "lefagyni". Bringázásnál más, mert végig csak ülsz lényegében egy pozícióba. (persze tekerhetsz néha állva is) A kezek fixen markolják a kormányt a lábfej meg fixen a pedálon van. Itt fordulhat elő, hogy kicsit vagy kicsit jobban el vannak szorítva az erek és nem tud lenni kielégítő a vérellátás, vérkeringés. Itt bringánál már sokkal fontosabb a ruházat fellépése. Menyire nem szűk tehát minél minimálisabban tudja elszorít-tani a vérkeringést, első sorban lábbelire gondolok másod sorban kesztyűre valamint milyen hőszigetelő az egész ruházat. Ha nincs túl hideg olyan 0 fokig a neoprén kamáslival egy órát el lehet lenni (természetesen + 10 foktól fölfelé már tovább is el lehet lenni fázás nélkül).
    Én 0 fok alatt alatt csak a specko hótaposó-bakancsomba megyek ami méretben egy számmal nagyobb is a lábamnál az a baj hidegben már miután bele izzadt a lábam kezd fázni itt jönne jól a fűthető talpbetét. (Bringás cipő akkor sem járja ha plusz van és latyak, mert átázik igen hamar a másik meg ha mínusz van befagyhat az spd pedál stopli környéke az az ráfagyhat a hó - hólé.)

    Kesztyűnél nem vészes a helyzet jobban tudod mozgatni az ujjakat tekerés közben is ha akarna fázni elengedheted a kormányt is időszakosan. Most tesztelem a de-kás téli kesztyűt ami elég jól teszi dolgát. (polár szerű bélelt téli bringás kesztyű) ami gond volt nálam a régi bringás téli kesztyűmnél ha bele izzadt a kezem és le kellet venni levételkor jött ki a bélés is aztán kész gyötrelem volt a vissza vétel kicsit szűk a csukló része az végett is.

    Azt szoktam csinálni végső esetben ha nagyon fázna a lábam, hogy lepattanok a bringáról és egy tíz perc intervallumig futva tolom a bringát, hogy rendesen meginduljon a lábakba a vérkeringés. (Ugye futok!) Triviális esetben lehet fekvőtámaszokat is nyomni az is nagyon jó ilyen célra az a kezekbe is hozza az életet jobban. Kezeket hon-aj alá érdemes rakni még ha nagyon fáznak bár ez nehézkes kivitelezni a sok ruha miatt és ez megállást jelent.

    Fő gond mindig a végtagok, ízületek védelme nehezebb rétegesebben védeni a hideg ellen valamint szövetek sem védik (izom, zsír stb.) csak teljesen minimálisan. Ezért szoktak ezek fázni első sorban és legrosszabb esetben megfagyni első körben.

    Vissza kanyarodva talpbetétre igen elromolhat mint minden ami el tud romlani. Nem a bringás cipőbe tervezem bele rakni ha nem fent említett kábeliben.
    Síelni nem síeltem még de ott kevésbé vagy egy pozícióba valamint ott eleve mindig bélelt bakancs van ha jól láttam és nem hiszem több órán keresztül síel valaki negálás nélkül, itt pedig erről lenne szó akár több órás tekerésről a mínuszokban. A síelés a nem jó példa ide.

    De levezetsz egy sor kérdést ezzel a talpbetéttel kapcsolatba nekem, mi közben én nem próbáltam lévén itt kérdeztem a tapasztalatokat, hogy menyire éri- érheti meg beszerezni !? :N

    (#81370) Hasaggymeg Akkor autóval vagy tömegközlekedéssel járnék ha kényelemről lenne szó. :P

    [ Szerkesztve ]

    ((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

Új hozzászólás Aktív témák