Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz eddie1978 #79411 üzenetére

    Tényleg fasza kis gép az a Radon Skeen 8.0, most nézegetem a felszereltséget. Minden okés rajta. Ára is jó.
    Az XT fékek valóban kiváló darabok. Ugyan ilyen kerékszettem volt a 29"-es Bergamont fullyba, jó hangja van a hátsóagynak, csengő helyett is megteszi. :)
    Ha nyugis tempóban közlekedsz, meg nyilván most kezdtél terepezni ahogy olvasom, bőven jó lesz a 100mm-es fully. A 29"-es kerékméret is jó választás volt. Jobban jártál ezzel mint egy 27,5"-el.
    Kezdő terepeseknek jobb a nagyobb kerék. 100mm-es rugóút mellett én se vennék mást, de még 120mm-ben sem. Felette van értelme a kisebb keréknek. Idővel úgy is érezni fogod, hogy ha kevés lesz a gép tudása, mert mennél gyorsabban, de lekorlátoz. Akkor majd cserélsz, de simán lehet, hogy nem kell. Ha azt fogod érezni, hogy állandóan mindent kerülgetni kell, mert azzal a tempóval amivel mersz menni, már nem tudsz átgázolni sok mindenen, akkor kevés a gép rugóútja neked.
    Az én mostani montimnak 18"-as méretben még nagyobb a tengelytávja mint a tiédnek. Pedig kisebb a kerék. Mondjuk a rugóút jóval nagyobb. :) Amikor hoztam haza, a céges Renault traffic-ba alig fért be, pedig még a dobozából is kivettük, le kellett engednem a gumikat, hogy be tudjam csukni a hátsó ajtót . 1222mm a tengelytáv.

    Ezt a CX dolgot viszont sosem értettem, hogy mi szükség lehet rá? Akkor már inkább egy karbon 29"-er, 1 X 11-el, karbon merev villával. Súlyban kb ott leszel, de még is egy jóval stabilabb gép.

    Topuka: Az a baj, hogy látatlanban nem ismerjük egymás képességeit, bringázási stílusát, így azt is nehéz megmondani, hogy kinek mi az elegendő. Ha nem volt még fully montid, csak merevvel mentél, akkor a 120m-es fully is nagyon jó. Idővel meg eldől, hogy elég e vagy több kell. Azt döntsd el, hogy mennyire fontos a mászás, és mennyire a lefelé csapatás, akkor könnyebb lesz választani.

    Crytec210: Kell valami olcsó "lomis" bringa amit le lakatolhatsz és a kutyának sem kell, a fasza bringával meg csak akkor mész ha nem kell lezárnod sehova sem. Ez a legkézenfekvőbb megoldás. :)

    ivana: A Magura fékemen is torx csavarok vannak mindenhol. Itt svédbe a degavi bringákra még a csomagtartót is torx-al rakják fel. :)

    Ma megint volt a kezem alatt pár szép bringa.
    Én aztán nem vagyok egy trekking rajongó, de ezt elfogadnám:
    [kép]
    Ultrakönnyű karbon váz, Sram Red szett, és Dura Ace karbon kerekek, 5,8kg!! :D
    [kép]
    [kép]
    És még egy aero vázas gép Ultegrával:
    [kép]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák