Új hozzászólás Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz Bati0501 #6080 üzenetére

    Pulzusmérőnek akkor van értelme, ha tudatosan kívánsz edzeni. Illetve versenyen segít, hogy ne hajtsd túl magad, és ne is lustulj bele a tempóba. Persze azért versenyen mégse csak a pulzusmérő vezessen :) Viszont csak akkor tudod jól használni versenyen a pulzusmérőt, ha előtte szépen kiteszteled magad, hogy az egyes pulzustartományokban, meddig bírsz egyenletes teljesítményt leadni.
    Szerintem egy olcsó mérő megteszi kezdetben. Aztán ha ráérzel az ízére, akkor érdemes befektetni egy komolyabba. A sok csicsából csak a pillanatnyi pulzus mutatása, és az átlagpulzus számít. Én még a tartományi csipogást se állítom be, mert hülyeség annyira szigorúan kötni a pulzust.
    Futásnál nekem sokat segít a pulzusmérő, amit 1,5 éve vettem 8eFt-ért. Bicajon viszont nagyon ritkán használom. A legutóbbi 100 km-es versenytempós tekerésnél el is felejtettem feltenni :)

    (#6081) HollyBoni: nyáron a motoros láncfűrészekhez is használt lánckenőolajat (sűrű). Télen vmi hígabbat (műszerolaj). Tavasszal meg a kettő keveréket. Nem kell túllihegni a témát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák